Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Lapozás: OK   28 / 193
(#) joepapa hozzászólása Feb 16, 2011 /
 
Mivel a 15 éve hibátlanul kattogó weller tcp24 nyelü, de valójában tcp-s24 esem (én egy új tcp-s24 belét tettem át annó azaz fűtőbetét és hőkapcsoló csak 15 éves, a nyél sacc 25) kezdi megandi magát, bár még működik, néha oda kell vágni (onlerázáshoz a tartóba kell erővel dobni módszer) hogy fűtsön, mert elfelejt bekapcsolni (igaz amióta kézzel megmozgattam a 2 éve bentlévő hegyet és kijött egy rakás oxidpor azóta mintha menne...(a nyele 2x vagy 3 x tört már el tőben (a szakszerűtlen túlterhelt bontások miatt, amikor feszítve van a páka) és a vezeték bevezetésnél is repedt, a fűtőbetétből is hullott már ki kerámiapor, és a vezeték is csak 30cm-nyi és rettenet koszos gyűrött, egyszóval kiváltásnak elgondolkodtam milyen pákát vegyek.

Főleg mert elfogytam weller hegyekből is már csak egy új eredeti van...amihez kellene vennem egy szilikonos vezetéket és egy nyelet, valamint 1800ft/db ár körül 4-5db hegyet...hogy legyen egy még ki tudja meddig működő "állomásom", mert a trafó az van...
Szóval ez még épp egyben van ha kell, tartaléknak a tutibiztosra jó...

Olcsóbb pákát vagy rendeset? hm...
wellerek használtan is 50 e ft körül mennek (hőfokszabályzós, és ha lehet nem hegycserével, és olyan hegyek menjenek bele ami nekem kell, azaz durung is és tűhegy is, közepes is...)

Wellert 50 ért használtan...
Nem.

Fahrenheit eket egyketten dícsérik régebbóta, egy bizonyos multinál ami a mi "falunkban " is van pont akciós a 28020 28003 28011 28012.

Utánnanéztem, olvastam, tapogattam, gondolkodtam, leveleztem már évek óta felhasználókkal, már aki válaszolt (köszi mindenkinek).

A 28020 as egy 220V os páka egy "fényerőszabályzó" szerű dolog csak teljesítményt szabályoz, és 220 as azaz kilőve (elöször nem értettem mi a különbség a 28003 hoz képest a színét kivéve) (5e ft)

A 28003 nak megvan a kapcsolási rajza, ha el nem felejtem csatolom, hogy meglegyen itt is. Egyszerű megépíthető, javítható örökös stb. Egyszerű és működik, már elsőre tetszett, bár a 2 vezetékes pákazsinór miatt hőfokérzékelés kizárva, vagy mégsem?...nem ám, a fűtőbetét ellenállása változik (9e ft) pákahegy a legolcsóbb 490ft/2db a multiban.

És igen, tényleg működik.

28011 egy digit állomás de jóval többért (18e)
weller tcp kinézetű, de kézbevéve gagyibb kidolgozású pákával, 4 vezetékes és utánna kell járni...megtettem, a pákahegy belül csatlakozik a fűtőbetét-hőfokérzékelő tömbhöz, ami egy egység-EGYBEN, hőtanilag tehát semmi visszacsatolás a páka hegyével, ill próbálkozást sem tettek a pákahegy hőfokmérésre, ez is csak annyit ér mint a 28003 nak a fűtőbetét ellenállás méréselven történó "kattogása".
Olyan TCP szintű hőtartás hiába a digit kijelzés, vezérlés, ha nem a pákahegy alapján mér. (szerintem)
A pákahegy hozzá nálunk a multiban 790ft (2db osával)
A bevonat kinézet alakok ugyanaz mint a 28003 nak.
Marketingszagú "továbblépésnek tűnik" cserébe nem túl könnyen javítható, kapcsolási rajzot nem találtam, de tuti nem egy 555 ös ic és egy opamp egy tranyó megv egy triak mint a 28003 nak.

28012 na ez tényleg jó, majdnem ezt vettem, most 23 e ft a multiban akcióban. A fűtőbetét 4 vezetékes, a hőfokmérés a pákahegyben mélyen benyúló furatba lógó "hőmérővel" (ntk ptk hőelem, nemtudom valami) van megoldva a fűtés csőszerű mint a weller tcpk és 60W.
Profi megoldás mivel van kis teljesítménytöblet, van igazi pákahegy hőfokmérés (legalábbis megkísérelték) digi gyors szabályzással tuti jó is.
De ez is valószínű nehezen-ill nem javítható (költségesebb az összértéknél azaz totálkár). A pákahegyek 890ft /2db nálunk a...

tartalékpáka stb is dupla ár a 28003 hoz képest.

A pákahegye nagy fejlesztés lehet, más a színe
A pákahegy tövét kívülről fűtik (gondolom a keresztmetszeti rajzból hála a webshopok képeinek) és egy belső kis mély furatban belül mérik a hőfokot.
Emiatt viszont korlátozott a pákahegyek alakja, azaz konkrétan csak az átlagos hegyek vannak hozzá, tűhegy kilőve (nem férne el a furat, ill nem lehetne pontosan mérni, ill a karcsúbb hegyek is kilőve mivel a furat zsákvégnél is meg kell lenni az anyagkeresztmetszetnek a megfelelő termikus ellenállás alacsonyan tartása miatt.)
Teháp drágább hegyek, és csak pár, igaz a sokszorhasznált hegyalak.


Összefoglalva a 28003 nak a legjobb az ár érték aránya. Javítható, újjraépíthető fillérekből, egyszerű, sokféle olcsó hegy van hozzá.

Nem ismerem mennyit bírnak a hegyek, milyenek tényleges használatban a fahrenheitek. Igaz egy ismerős nick 7 éve használ egy 28003 at, és használja nap mint nap, romos állapotú és még működik neki.

Ez az a kategória amit bevállalok tesztnek gondoltam, és mevettem a 28003 at.
A 23 e ft már túl költséges, pláne mert én 10 bliszter hegyet kapásbol veszek hozzá ami 28003 nál 4900ft volt a 28012 nél 8900ft lett volna plusszban.

HASZNÁLATBAN:
48 órát bekapcsolva volt elsőre (72 órás csere előnyeit ki lehessen használni...)
Pontosabban 10 órát használtam-kínoztam, két cd nyákot elbontottam vele (ez eszi legjobban a hegyet, illetve van ami ennél is jobban...), aztán építgettem vele egy cd csövesítést, ami közben műanyagolvasztásban is jeleskedett fél órán át párszor wc papíron lehúzva (na ez eszi legjobban a hegyet majd vizes szivacs majd ón majd vizes szivacs és majdnem teljesen új, volt, hogy ráégett a cucc rendesen és kaparni kellett, és ón, és vizes szivacs és teljesen sértetlen a hegy...hm. JÓ!

NYÁK és ónozott 1mm es fémlemez darab (felcsavarozó fül 90 fokban) összegyökölése durung sok ónnal is ment neki az általános kúpos normál heggyel.

8mm es csapvízhideg óngömb (kiégett gyantamanetes) odanyomva weller tcp24 7 es hegy szintű érzéssel-sebességgel olvaszt nem fagy bele.

(350-400fokra van tekerve)

Kis alkatrészek beforrasztásakor jó 250 fokon is (ha az ón jó)

30 éves elektroncsőfoglalat lábainak pucolása gyantázása ónozása, na itt jól jött hogy először 450 fokra tekerve megégettem, majd kapartam, majd 200 fokra tekerve (ez tcp wellernél fogó és több hegy szükségessége) fenyőgyatnában tudtam áztatni, és fürdetni, anélkül, hogy hamar elégne a gyanta.

Éjjel ment 200 fokra tekerve üresben, reggel, táp csak langyos. és feltekerve 400 ra rögtön futotta az ón, nem oxidálódott, nem fogyott el a hegy, aztán még egy nap kínzás, annyit használtam lekopott félig a fahrenheit felirat, és nem én vagyok az alien, hogy durva savat izzadjak...

A pákahegy 5-6x lett kaparva is mert sikerült bekoszolni kokszal, és mégis sértetlen, nem párolgott el, mint a megsérült tcp24 szokott.

Annyira kapargattam a hegyet, hogy a fehér-szürke réteg is lejött még 1cm nyit körben ettől még feljebb befutja az ón..ez csak észrevétel.
(#) joepapa hozzászólása Feb 16, 2011 /
 
Az ígért Fahrenheit 28003 állomás rajza.
(#) joepapa válasza joepapa hozzászólására (») Feb 16, 2011 /
 
A tűhegyes igazi gyors szabályzott weller páka a megoldás aki profi igazi aprópákát akar, de azt meg kell nézni mennyiért.
Arra a nem tudom a tipust tenyérnyi pákára gondolok aminek a fűtőbetétje egyben van a heggyel, és előbb megy tönkre a fűtés mint "elkopna" a hegy, és nem olcsó a csere.

Szóval a 28012 egy tuti közepesméretű hegyekkel rendelkező állomás.

Ezt kihagytam.

De a bajnok nálam a 28003 marad, főleg mert minden olcsó hozzá, és wellerhez képest csak a fogás más a forrasztásközben, ha sikerült beállítani a megszokott számú weller hegyhőfokot akko ugyanolyan lendületes, sacc ugyanakkora termikus tehetetlenséggel, hőkapacitással.

Mindenkinek ajánlom.
Már csak a fahrenheit cégtől várok egy kissebb reklámösszeget de sajna nem kapok!
(#) djgombi válasza joepapa hozzászólására (») Feb 16, 2011 /
 
Nekem 28011-em van és szerintem nagyon jó szerkezet bár épp ma szedtem szét és egy kis panel van benne ami tiszta smd kivitelű. A hőfoka nekem nagyon jó 400 fokon a hegesztő kábelját megforrasztottam vele és ez nem vicc. Nem hittem volna, hogy sikerül. Én 16ér vettem de nem bántam meg.
Üdv!
(#) joepapa válasza djgombi hozzászólására (») Feb 17, 2011 /
 
Jó is az, nem mondtam, hogy nem.
Csak mint te is írtad egy kis smd, a 28003 ban egy könnyen javítható primitív átlátható elektronika van.
Amit fél lábon háttal fél kézzel ágyból kiugrasztva csukott szemmel gugolva összerakok.
Az smd bekakilása esetén el lennék gondolkozva, és a javítás költsége valószínű túllőne az értékén.

csak ennyit mondtam, ha már ekkora kockázatot vállalnék, és a drágább pákahegyeket, akkor a 28012 őt javaslom aminek a hőfokmérése-szabályzása pontosabb lehet, illetve a 28011 nek lehetetlenebb, az egyben tömb fűtőbetét és hőfokmérő tag miatt.

A 28003 is kb ezt tudja csak kissebb olcsóbb egyszerűbb, viszont a 28011 sokkal szebb digitális kijelzős evvel divatos, páka más alakú.

A munkakábelt durung heggyel maxra tekerve ill 400 fölé el tudom képzelni, hogy sikerült megforrasztanod, írtam is weller tcp24 képességű a 28003 és szerintem a 28011 is ugyanez, a 28012 viszont 60W os!

Szóval jók ezek a fahrenheitek.

Kinek mennyi pénze van rá...

MIÓTA használod? naponta hány órát?
A pákahegy is uyganaz mint a 28003 nak (furat hossz igaz más, de felület alak ugyanaz sacc)
Mennyit bír nálad?
(#) SzervízMacska válasza joepapa hozzászólására (») Feb 17, 2011 /
 
Üdv!
Idézet:
„ha sikerült beállítani a megszokott számú weller hegyhőfokot akko ugyanolyan lendületes, sacc ugyanakkora termikus tehetetlenséggel, hőkapacitással.”
Itt van a kutya elásva. Nálad is a Weller az etalon, amit nem is csodálok, több évtizednyi használat után...

Alapjában tetszett a részletes okfejtésed, a termékbemutató. De... A szövegezésből már-már úgy tűnt, hogy a Weller egy nagy rakás langyos k@ka, holott Te is elismerted, és fél mondatokban le is írtad, hogy a probléma a pákanyél és a szék közötti részen volt. Nem csoda, ha eltörik, ha pajszernek használod. Az sem, ha a hegy kaparástól, reszeléstől megsérül. Ha éjjel nappal üzemel, az is rövidíti az élettartamát. Tudom, ezt az új állomás nyúzásánál írtad.
Idézet:
„igaz amióta kézzel megmozgattam a 2 éve bentlévő hegyet és kijött egy rakás oxidpor azóta mintha menne...”
és ez
Idézet:
„30 éves elektroncsőfoglalat lábainak pucolása gyantázása ónozása, na itt jól jött hogy először 450 fokra tekerve megégettem, majd kapartam, majd 200 fokra tekerve (ez tcp wellernél fogó és több hegy szükségessége) fenyőgyatnában tudtam áztatni, és fürdetni, anélkül, hogy hamar elégne a gyanta.
kis ellentmondás, vagy két évnél ritkábban van ilyesmire szükséged... Utóbbi esetben talán nem is olyan fontos. A tárgyilagosság és objektivitás látszatának megtartása érdekében célszerű megemlíteni, hogy a TCP akár egyetlen (!) heggyel is alkalmas szinte bármely forrasztási feladatra, ami belefér az 50 W-os teljesítmény tartományba. A mobilok kijelzőjének a szalagkábelétől a közepes méretű, egybefüggő cin-pacákig.
(#) kantiko hozzászólása Feb 17, 2011 /
 
Üdv
Én 2 évig használtam wellert aztán kezembe kerüld egy ERSA, akkor megfogattam hogy soha többet nem használok wellert. Az ERSA sokkal ergonómikusabb, kissebb, kezesebb, átgondoltabb, használhatóbb, mégis hasonló árkategória. Most a munkahelyemen (ipar) JBC-t használok ez egy 1M HUF értékü hőlégfüvó + forasztópákás szett 2s alatt 350 C-on van hát igen, otthonra azért nem kéne mert nagyon drága a hegy is bele ugyanis egybe van a füttőszállal. Egyszóval ha komolyan gondolja valaki és sokat forraszt akkor ERSA ha meg keveset csak néha néha akkor meg egy 2 ezer forintos 230V-os páka is megteszi.
(#) djgombi válasza joepapa hozzászólására (») Feb 17, 2011 /
 
Nem használom csak hobbi szinten de már több mint egy éve megvan és a hegy mintha új lenne. A szivacs már foszlik széjjel Sajnos belenézve én is kicsit félek, hogy mi lesz ha.. Az biztos, hogy a 03-ast még egy villanyszerelő is meg tudná javítani. Méréseim alapján a pákahegy valóban nem annyi mint amit mutat a műszer de én már kitapasztaltam, hogy mit hol kell vele forrasztani. Próbáltam hővezető anyagot használni ami addig tökéletes volt míg ki nem égett De addig tényleg egész jól mutatta a pákahegy hőmérsékletét. Összegezve: 20 fölött már nem adnék érte. De azt a 15-16 ezret megérte. Most ha vennék akkor inkább a nagy testvérét venném meg.
Üdv!
(#) joetaylor válasza kantiko hozzászólására (») Feb 18, 2011 / 1
 
Mielőtt bárki is összehasonlítana két gyártót azért illene valami konkrét típust is megjelölni. Jelenleg a legkisebb páka kategóriában a Weller WMRP a legjobb. Ez a legkisebb és legjobban használható páka a piacon. Árban is olcsóbb a vetélytársainál. Sok pákát próbáltam az elmúlt évben de még mindig ez a legjobb. A próba nem abból állt, hogy valahol a kezembe nyomtak valamit, hanem direkt tesztelési céllal szereztem be és használtam őket legalább 3 órát /nettó forrasztással eltöltött idő/. Megjegyzem a többi neves gyártó sem volt rossz, kiválóan lehetett velük dolgozni. Sajnos ezek nem hobbi árfekvésű szerszámok, nem a hobbistákat célozzák meg velük. Ha pedig az ember a munkájából kifolyólag rendszeresen forraszt akkor nagyon sok olyan tényező is megjelenik amit egy "egypákás" felhasználó nem is tud elképzelni. Az "egypákás"-t szoktam használni az olyan egyénekre akiknek a munkaasztalán egy darab forrasztópáka van és boldogan elvan vele, míg nekem minimum két pákát és egy elszívót be kell üzemelnem ahhoz, hogy két vezetéket össze tudjak forrasztani.
Szóval minden egyes forrasztásnak megvan a saját technikája, eszközigénye, pákája és pákahegye. Ilyen esetekben már a modularitás és az egymással való kompatibilitás is fontos, mert pénzt és időt lehet vele megtakarítani. Mellékelek egy képet a naponta használt pákáimról, hogy azok akik egypákásként leszólják a Weller-t lássák ez jó nagy termékcsalád és nem csak a kattogós példánya létezik.

pákák.jpg
    
(#) joepapa válasza SzervízMacska hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
Igen a pákanyél és a szék közti rész miatt törött el 3x a nyél, és direkt írtam, még így is működik!

Az oxidos elektroncsőfoglalat ónozás nekem most mindennapos, ez is csak példa.
És direkt volt az extrem használat az új állomásnál.

A fahrenheit 28003 is egyetlen heggyel szinte mindenre jó, nem tudom itt a melóhelyen a pontos cikkszámot, de a sima kúpos de elején vastagabban indul4mm-t a hegy aztán szűkül és kb 1mm es a hegy sugara.
Na ez a hegy a tuti. Igaz wellernél is ehez szoktam.

De ha azt nézzük a weller garis újonan számlásan 25 e ft + egy trafó-doboz-pákatartó (házi állomás) esetén is sacc 5e ft azaz 30 e ft a tcp-s újonan a Fahrenheit 28003 most 9e. Azért a 3,5x ös ár max tartósságban érződhet, mert nem érzem gyengébbnek.
A wellerem nem gázos, csak külalakra, hiszen működik, csk havonta egyszer érzem hogy más a szaga (orrhoz tartva kell ugyebár weller hőfököt ellenőrizni) és akkor oda kell vágni, hogy ismét fűtsön.

Na majd ha a fahrenheit is 15 évet kibirt nálam spájcernek, nyáklerobbantónak, mert ezt nem is irtam, ebbe is belekostólt a 28003 as.

NYÁK készítés (takonypanel) olyan módja, hogy a nyák szigeteket szikével körvevagdalod, és a kiszedendő részt egy pötty ónnal segítve a gyors melegítést, azaz kicsit felónozva, pákával nyomva-melegítve a fólia elválik, majd szikével szélét felnyitva csipesszel megfogva, pákát a felnyíló gördületen utánhúuva szépen le van szedve a fólia, és a maradékot megcsiszolva, leónozva kész is a takonypanel.

Na ebben is ugyanaz a sebesség a nyákrobbantás során.
Most hétvégén ismét megy 48 órát, és csőfoglalatokat is lát
(#) joepapa válasza joetaylor hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
Na ez az a páka amit én is említettem a picurka weller, ez a profi.

És nagyon jó az egypákás megnevezés, az én okfejtésem és vásárlási javaslatom pont az EGYPÁKÁSOKNAK szólt.

És direkt írtam az őslény tcp tcp-s wellert, amit szintén egypákásként lehet használni.

TCP-s be is vettem anno tűhegyet 6 ost.

De az tényleg csak kis helyre elég, és aki dolgozni akar az nem ér rá hegyet cserélni forro hegyeket tárolni, feleslegesen szívni, hanem mellényúl és ott a kicsi - közepes-nagy páka a felszerelt kiforrasztó, a forrolevegős. Azaz szerintem is 5 forr állomás kell legalább, de szkóppal is ez a helyzet a szkóphoz minimum kell még 1 szkóp...

Szóval full hobbystáknak írtam.

A mobilokat is meg lehet saját részre javítani tcp-s el, ha csak egy smd R-t C-t kell leszedni visszatenni, de a 4x10-20 láb már nem tcp-s kategória.
És a sima kát"láb"ú smd kicserélése is csak saját részre.

Ha ebböl kellene élni, azaz el kellene adni amunkát akkor tcp-s is alkalmatlan hiába weller.

Annó 25 éve elsőre (az otthoni gyermekkori pillanatpáka után) minket a miniforr hoz szoktattak, aminek a pákatartóját is mi gyártottuk, ami fektetve megdöntve tartotta a pákát (lemez két végén U alakban bevágva visszahajtva 120 fokban az egyik fele alacsonyabban-rövidebb) azaz a gyakorlat mindig smirglivel kezdődött a szép rézig csiszolt hegy ónozása, aztán melegítés, míg a táblánál feladatot megkaptuk...

Ez a fekvő minifor 2 dologra volt profi:
1. vékony vezeték blankolás két új közt csak meg kell pörgetni a páka hegyének élén és körömmel lehúzni, evvel a kezdő műszerész szokja a meleg tapintást is, az oda odaolvadt kis műanyagdarabokkal.
2.egy műszerészcsipeszt pont rá lehetett tenni a fűtőbetéthez egy fél órára 10 percre, aztán egy kombináltfogóval áthajítani a mérőterem másik felére, és átkiabálni: "a franc!..., légyszi add vissza..."
(#) joepapa hozzászólása Feb 18, 2011 /
 
Röviden összefoglalva a tcp tcp-s weller és a fahrenheit 28003 szerintem egy kategória, nyugodtam egymás mellé tehető szakszerű használat esetén, és szakbarbárság esetén is.

Tehát fúrógépnek-miniplexnek (műanyag olvasztás), FeCl nek (nyák robbantás) , rezsónak (gyanta olvadtan tartása, de el nem égetése csőfoglalatnál), orvosi műszernek (szemölcs kiégetésre), gyermeknevelésre (forró!, látod?,ugye mondtam...)
De akár szakszerűen forrasztópákának is.

28003 szerintem best buy jelenleg hobbystáknak.
(#) TAKLACO válasza joepapa hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
Szeretnem megkoszonni joepapa es djgombi , hogy szoszerint kicsontoztatok a temat . Tobb mint valoszinu a 28011-es allomast fogom megrendelni .
(#) janikukac hozzászólása Feb 18, 2011 /
 
Sziasztok. Éngem az érdekel, hogy milyen olcsó, de jó páka és szabályzót tudtok, ismertek, amit ajánlotok egy kezdőnek?!
(#) djgombi válasza TAKLACO hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
Szerintem nem fogod megbánni. A hegyek is elég olcsók és tartósak no meg a páka is kicsi könnyű és szilikon kábelja van. És, hogy segítségedre legyek a vásárlásban épp ma találtam meg elég kedvező áron bár lehet, hogy te találsz még jobb áron is. >>>ITT<<<
(#) djgombi válasza janikukac hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
Olcsó, jó , minden kapható hozzá, és könnyen javítható:>>>ITT<<<

Az árak bruttók!
(#) janikukac válasza djgombi hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
Kössz szépen, bár én az állomást úgy értettem, hogy én akarom csinálni. :pirul:
(#) djgombi válasza janikukac hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
Ja az más :hehe:
(#) TAKLACO válasza djgombi hozzászólására (») Feb 18, 2011 /
 
Koszi a linket ,en a GLOBIZ-bol fogom rendelni ott az ara 12 450 Ft plusz Afa.
(#) joepapa válasza janikukac hozzászólására (») Feb 19, 2011 /
 
Felraktam a 28003 rajzát, építsd meg azt, és vegyél egy 28103 vagy mi a cikkszáma, tartalék pákát 2e ft alatt, és kész az állomás.
(#) joepapa válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 19, 2011 /
 
Ugyanazt írtad, mint én.

Csak olvasni lehet nehéz az én irományom?

Wellert 15 éve használtam, é smég jó, ha nem kellene szakbarbárkodni hibátlan lenne, így törött.
A Fahrenheit eddig csak 60 órát "kattogott" , és ki tudja meddig megy el.

Viszont 2e ft hozzá egy komplett páka, amennyibe egy "tcp-s" hegy kerül.

..azt perszed én sem gondoltam volna, hogy a welleren hegycserével megoldható lenne a hőfokszabályzás...azt hittem csak megsorszámozták a gyárban
(#) janikukac hozzászólása Feb 23, 2011 /
 
Gyors, gyors , gyors : Ez jó páka lehet nekem? Bővebben: Link
(#) SzervízMacska válasza janikukac hozzászólására (») Feb 23, 2011 /
 
Kutyát dobálni simán jó.
(#) icserny válasza janikukac hozzászólására (») Feb 23, 2011 /
 
Ez ránézésre egy 230 V-os páka, amit egybeépítettek egy fázishasítós teljesítményszabályozóval. Ha erre vágytál, akkor jó. Ha pedig törpefeszültségű hőfokszabályozós pákára, akkor nem jó.
(#) Gery78 hozzászólása Feb 23, 2011 /
 
Sziasztok!

Weller TCP24-es pákám nyele kezd repedezni, már kb. 15 éves lehet. Tudjátok esetleg, hogy hol lehet venni újat?
(#) SzervízMacska válasza Gery78 hozzászólására (») Feb 23, 2011 /
 
www.weller.hu
(#) Zsora hozzászólása Feb 25, 2011 /
 
Üdv!

Gondoltam kellene vennem egy forrasztóállomást otthonra. A versenyzők (esélyességi sorrendben):

1. OKI MFR-1110
2. PACE ST 50 (ST 30)
3. ERSA i-CON nano

Van valakinek tapsztalata a fenti cuccokkal kapcsolatban? Főként a kezelhetőség, ergonómia, markolat-hegy távolság és az esetleges típushibák érdekelnének. Jelenleg többnyire Metcal MX-500 forrasztóállomást használok, ezért kíváncsi lennék az MFR-1100 és az MX-500 közötti különbségekre is. (Az eltérő betétátmérő, csatlakozódugó és üzemi frekvencia ismert...)

Előre is köszi!
(#) joepapa válasza joepapa hozzászólására (») Feb 26, 2011 /
 
Most egy napja használom szakszerű forrasztásra is a fahrenheit 28003 at.

Tökéletes hobbiállomás.

Akinek több kel az BGA alatt úgysem éri be
(#) joetaylor válasza Zsora hozzászólására (») Feb 26, 2011 /
 
Az MX-500 és az MFR között nem sok különbség van (szerintem). Ha van MX-500-ad akkor szerintem ne cseréld le. A Pace szerintem nem annyira jó /bár nem használtam/. Nálam az Oki kiforrasztópákája állandóan beadta a kulcsot, sajnos fél évente cserélni kellett. A "csipesz" páka meg szerintem a legsz**abb ami lehet kapni. A Metcal Talon hozzá képest egy álom. Nekem az Oki mellé kellett egy Weller WSP80 páka is. Sok nagy hőigénnyel rendelkező forrasztást nem tudtam nélküle megoldani. Probáltam egy Ersa állomást is, de az sajnos nem a nano volt.
(#) Zsora válasza joetaylor hozzászólására (») Feb 27, 2011 /
 
Az MX-500 nem sajátom, hanem céges. Nekem most jelenleg csak egy Ersa MULTI-PRO pákám van.

Amiket eddig használtam:
- Puskás ???
- Weller ??? (valami mágneses fos)
- Ersa ANALOG 80
- Ersa DIGITAL 60
- Pace MBT-201A (SensaTemp)
- Hakko FM-202
- Metcal MX-500
- JBC AM-2A

Hol dolgozol, hogy angol szabványú hálózati aljzatok vannak az asztalon?
Következő: »»   28 / 193
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem