Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   195 / 294
(#) blasz válasza JZoli hozzászólására (») Dec 15, 2017 /

Szia,ebben nincs ventilátor,hiba meg egyszerűen lekapcsol újra indul.Igen a relék 48v. Nagyon rapszódikusan produkálja a hibát,tegnap óta úgy ahogy müködik,időnként lekapcsol újra indul és ismét megy 20-50 percet.
Még annyit hogy szinte a teljes panelt átforrasztottam,még a vezetékeit is forrasztottam a csatlakozókban.
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2017
(#) JZoli válasza blasz hozzászólására (») Dec 15, 2017 /

Az említett kondit cserélted? Meg kellene nézni a kazán mit csinál mielőtt kiáll hibára, a módszert nagyjából leírtam.
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2017
(#) blasz válasza JZoli hozzászólására (») Dec 15, 2017 /

Nem,kimértem őket és bőven a megadott felett volt a kapacitásuk.De lehet igazad van,mást már én sem tudok.Még annyi a panel fele tele van smd alkatrészekkel,ott a diódákat kimértem,mást nem tudok velük tenni.De este cserélem azt a két fóliát is,mert 2 relé van benne.

panel.jpg

(#) shark94 válasza Sebi hozzászólására (») Dec 15, 2017 /

Nem rossz ötlet, de kicsit nehézkes. Végül is az lett, hogy felbővítettük a gázvezetéket és most éjszaka jó volt, aztán nemrég megint le állt. Az a bajom, hogy úgy van kitalálva a rendszer, hogy van egy szilárd tüzelésű, van ez a bizonyos készülék és van még egy. Ezek hidraulikailag teljesen össze vannak kötve és most az volt, hogy használták a szilárd tüzelésűt, meg ezt a Saunier Duvalt és megint ki állt hibára, de most és nem este. Szerintem valahogy ezek egymás ellen dolgozhatnak és az okozhatja az üzemzavarokat
(#) blasz válasza blasz hozzászólására (») Dec 15, 2017 /

Kicseréltem a jelőlt kondit 470nf és most müködik,annak a kondinak amit kivettem kapacitása 103nf volt.Megint tanultam,nem mérni kell a kondikat hanem mindet cserélni,elsőre!!
Remélem megjavul a kazán most kb másfél órája müködik,de nem kiabálom el.....
Nagyon köszönöm a segitséget mindenkinek,tanultam sokat megint.
(#) Gafly válasza blasz hozzászólására (») Dec 15, 2017 /

Idézet:
„Megint tanultam,nem mérni kell a kondikat hanem mindet cserélni,elsőre!!”

Az egész internet ezt harsogja.
Meg azt, hogy csak 105 fokos LOW ESR és utána minden jó...
(#) blasz válasza Gafly hozzászólására (») Dec 15, 2017 /

Igazság az hogy nem nagyon mertem turkálni a panelon,ha félresikerül valami akkor fázunk.Nyáron bátrabb lettem volna de ahogy szokott lenni,télen egy hét használat után jött a hiba.Nem gondoltam volna hogy egy fólia kondi lesz a hiba.Találtam egy kondit a panelon 63v 10uf aminek kiesett az egyik lába kiforrasztáskor, akkor azt hittem az lesz a baj.
Talán megoldódott a hiba ez a lényeg.Én nagyon amatőr vagyok az ilyen vezérlőkhöz,ezért csak amit értek ahhoz nyúlok.
(#) doktor válasza Gafly hozzászólására (») Dec 16, 2017 /

Sajnos, nagyon kevesen jutnak el a hiba alkatrész szintű behatárolásig.
(#) qut88 hozzászólása Dec 16, 2017 /

Sziasztok!

Adott egy Saunier Duval Renova C 24 E kazán, ami teljesen véletlenszerűen dobálja ki az F01-es hibát, ami utána egy reset-tel újraindítható. Na most átnéztem mindent, égő kiszedve - átmosva, hőcserélő kitakarítva, nyomáskapcsoló csöve kifújva, érzékelők megcsiszolva, elektródák megcsiszolva meg kb mindent. Mostmár elektronikára gondolok, gondolom itt is jönne a kondik méregetése... Érdemes először megpróbálni egy elektóda szett cserét megejteni, vagy kezdjem először az alaplap átnézésével ?
(#) pjg válasza qut88 hozzászólására (») Dec 16, 2017 /

Melyik az egyszerűbb?
(#) JZoli válasza blasz hozzászólására (») Dec 16, 2017 /

Én ezt azért nem teljesen értem. Leírtam, hogy a kondi értéke le szokott csökkenni, és ez okoz ilyen jellegű hibát! Te azt írtad rá, hogy:"Nem,kimértem őket és bőven a megadott felett volt a kapacitásuk.". Akkor ebben valami nem ment át? Na de mindegy, a lényeg, hogy már működik!
(#) blasz válasza JZoli hozzászólására (») Dec 16, 2017 /

Ha őszinte akarok lenni ezt a kondit nem mértem.Megvoltam róla győződve hogy egy 230v zavarszürő kondi,ezért kihagytam.Mint mondtam félve kotorásztam a panelon mert ha félre nyúlok akkor fázunk.
Az ötleted után kezdtem még behatóbban olvasni utána és egy lengyel oldalon irták hogy ez a kondi tipikusan rövid életű darab.10 ből 9x ez a hiba.
És ahogy a képen is látszik bekarikázták a hibás darabot.És máris tudtam hogy miről beszélsz.Ezért vagyok hálás itt a hobbin minden fórumon segitő embernek mert igy majdnem mindent sikerült megjavitanom.Megtanultam a leckét,hála Nektek.
És köszönöm a segitséget,azóta is hibátlanul müködik.
U.i.
Hivtam rá szakembert egyből mondott 40-60.000Ft os javitást,ezért álltam neki én.Az összes alkatrész nem volt 300Ft.
(#) merciabc válasza monxla hozzászólására (») Dec 16, 2017 /

Szia!
Vezérlő panel hiba.
Ha még nem oldottad meg a hibát, tudok segíteni!
Zoli
(#) vadkerti válasza VIM hozzászólására (») Dec 17, 2017 /

Ige beszéltünk és az volt a hiba amitippeltél!Egy külső gombára lett rátéve a saru és egyből megszünt a hiba!Köszönöm a tippet!
(#) Moderátor hozzászólása la-er hozzászólására (») Dec 18, 2017

A fórum részlegben hirdetni tilos!
(#) shark94 hozzászólása Dec 18, 2017 /

S-O-S. Segítsetek légyszíves. Adott egy nagyon ritka Nimbusz Micron 23 Ke kombi kéményes kazán. Először teljesen agyhalott volt, aztán a panelen forrasztások lettek javítva, illetve kondik cserélve, a szivattyú és gázszelep reléje kimérve és elvileg mindegyik jó volt. Ezután életre kelt a kazán, de még mindig nem az igazi. Bekapcsolom és mikor megnyitom a meleg vizet olyan, mintha a gázszelepnél valami kattogna. Magának a gázszelepnek a tekercse megkapja az 5 Voltot, és mellette levő Sit égésvezérlő is a 230-at, de innek nem lép tovább a kazán, a szivattyút sem indítja. Minden érzékelőt kimértem, rendben voltak és mégsincs meg a hiba. Jelenleg ott tartok, hogy az égésvezérlőt tartom bűnösnek és őt akarom cserélni. De az, hogy a szivattyú nem kap áramot kicsit gyanús nekem, lehetséges, hogy az égésvezérlő nyitná az ő reléjét? Neten konkrétan semmit nem találok a kazán. Ha valakinek van valami tippe, akkor nagyon megköszönném a segítséget
(#) MeteoRick hozzászólása Dec 19, 2017 /

Üdv.

A következő hibával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni: adott egy BAXI LUNA 240Fi turbós gázkazán a szobatermosztátra és a melegvíz kérésre begyújt, fűt egy ideig (teljesen véletlenszerű ideig) aztán leáll csak keringetés marad. Hiba 30+40 -es LED együtt villog. Újraindításra reagál, begyújt és megint fűt egy ideig, aztán ugyanígy leáll.
Először túlmelegedésre gyanakodtunk, hőcserélők savazva, tisztítva, NTC-k+belső biztonsági termosztátok ellenőrizve, de a hiba továbbra is fennáll. A lángőr tesztelése folyamatban aztán ha az sem hibás akkor panelra gyanakszunk. A szerelőnél is csak ötletmozaik van.

Ha valaki találkozott hasonló hibával, vagy esetleg megoldódott már neki kérem ossza meg velem a megoldókulcsot.

Köszönöm.
(#) qut88 hozzászólása Dec 19, 2017 /

Ezek a random leállások nagyon a panelre mutatnak 95%-ban... Most én is pár hsz-el előbb említett kazánon kicseréltem minden kondit, relét. Most megy a tesztüzem, reméljük ennyi baja volt.
(#) blasz válasza MeteoRick hozzászólására (») Dec 19, 2017 /

Szia engem is egy egyszerű kondenzátor szivatott 1 hétig.Mióta kicseréltem minden kondit azóta füt rendesen ahogy kell.
Lejjebb van egy kép a hibát okozó alkatrészről.
(#) MeteoRick válasza blasz hozzászólására (») Dec 20, 2017 /

Összes ELKO-t cseréltem (18 db), volt amelyik azért "viseletes" volt. Most tesztüzem van, eddig nyújt és nem állt le, viszont a panelhoz befutó kábelkötegben is van kábeltörés valahol, mert a kábelköteg megtört részénél hajtogatva leveszi a lángot és újra begyújt. Ezt még kinyomozom, de, ha kábelköteget nem bántom, akkor üzemel.Köszi a hozzászólásokat.
(#) JZoli válasza MeteoRick hozzászólására (») Dec 20, 2017 /

Nem elég csak az elkókat cserélni! Lesz ott még 220-470nF közötti értéken ami csökkent kapacitású lehet!
(#) MeteoRick válasza JZoli hozzászólására (») Dec 20, 2017 /

Az lehet, de az már az ünnepek utánra marad, ha működik addig, mivel polimer kondikat addig nem tudok szerezni.(3 db van még a panelon nF-os polimer.).Köszi.
(#) sanyi50 válasza blasz hozzászólására (») Dec 21, 2017 /

Sziasztok egeret találtam a panelba 2db öngyilkos most javittatam meg a panelt.
(#) erdgab hozzászólása Dec 21, 2017 /

Tisztelettel üdvözlök mindenkit!
Segítséget szeretnék kérni egy gázkazán vezérlő hibával kapcsolatban.
A kazán típusát sajna nem tudom,csak a vezérlő került hozzám.Az elmondás alapján a kazán szellőztet,de nem gyújt be,kiáll hibára.A vezérlő panelon találtam több relét,melyek jónak bizonyultak egy kivételével.Ez a relé LZL-12H névre hallgat,a neten szinte semmi adat,csak annyit tudtam meg,hogy ez egy polarizált relé.A relé kattan mindkét irányba,de nem bontja illetve nem zárja a másik érintkezőt,gondolom ez hiba.Sajnos beszerzési forrást sem találtam.Szeretném kérdezni,hogy ez a relé a tapasztaltak szerint valóban hibás?Érdekelne beszerzési forrás is,ha lenne valakinek elfekvőben esetleg az is érdekelne.Elfogadnék bármilyen javítási módot,lehetőséget szívesen.
Köszönöm!
(#) blasz válasza erdgab hozzászólására (») Dec 21, 2017 /

Szia nem ilyesmi?Relé
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2017
(#) erdgab válasza blasz hozzászólására (») Dec 21, 2017 /

Nagyon hasonlít rá,forma,lábkiosztás,de amit keresek az 12 voltos.
(#) Sebi válasza erdgab hozzászólására (») Dec 21, 2017 /

Lehet, hogy nem mondok újat, de fordított polaritással próbáltad elejtetni?
A meghúzató feszültség 20%-a kell fordítottan az elejtéséhez, különben csak kattan (picivel halkabban) és átpolarizálódik a vas (és ugyanúgy tapadva marad...
(#) erdgab válasza Sebi hozzászólására (») Dec 21, 2017 /

Nem ismerem ezeket a reléket,úgyhogy újat mondtál a számomra.Én 12V próbáltam mindkét irányba,holnap megnézem a javaslatod alapján.
(#) Sebi válasza erdgab hozzászólására (») Dec 21, 2017 /

Az áramköri kialakításban gyakran csak egy 10..22µF elkót kapcsolnak rá fordított polaritással, így abban biztosan nincs elég energia, hogy átpolarizálja.
(#) merciabc válasza erdgab hozzászólására (») Dec 22, 2017 /

Nem lehet szétpattintani a relét?
Ja, és a pressostát szelepet ellenőrizték???
A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2017
Moderátor által szerkesztve
Következő: »»   195 / 294
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem