Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   197 / 294
(#) acsilla válasza goreny hozzászólására (») Dec 26, 2017 /

Igen, ez egy kombi kazán és a szerelő kihív az kiszerel, majd én szerelőt vadászok és ha kész utána újra szerelő kihív és beszerel... napok, szóval ez ***. Ezért keresek olyan szerelőt, aki kijön és megcsinálja. Amennyiben ez sem működik, panelcsere (ami azért már húzósabb kiadás), de először játsszuk végig a köztes lépést, hátha.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2017
Moderátor által szerkesztve
(#) doktor válasza acsilla hozzászólására (») Dec 26, 2017 /

Javaslom a linkelt fórumra
Ide:, is írd be a hibajelenséget.

Jó szakembert találni, nem egyszerű, aki rendelkezik a megfelelő szakértelemmel, alkatrésszel, valamint a a szükséges idővel.
(#) acsilla válasza shark94 hozzászólására (») Dec 26, 2017 /

Szia, írtam privátban
(#) JZoli válasza goreny hozzászólására (») Dec 26, 2017 /

Egy az, hogy most sem mindig működik, tehát a jégvarázs fűrdés közben is megvan. A másik én csak akkor szerelném ki, ha már van aki aznap megnézi, és még vissza is kerül. Egyébként én is így szoktam csinálni. Ebben az esetben tőlem majdnem 200Km-re van így segíteni maximum tanáccsal tudok! De talán pont Budapesten több elektronikához érő ember lehet mint vidéken. Így van remény.
(#) acsilla válasza doktor hozzászólására (») Dec 26, 2017 /

köszönöm, kitettem az imént oda is
(#) acsilla válasza JZoli hozzászólására (») Dec 26, 2017 /

jégvarázs filing az van, a hideg meleg tusolás adott remélem akad egy szuper szerelő, aki jelentkezik és megcsinálja
(#) doktor válasza acsilla hozzászólására (») Dec 26, 2017 /

Szívesen.
Alapvetően, amennyiben helyes a hiba megállapítás, az időpontra teintettel a problémát, én az alkatrész beszerzésben látom, a legcélszerűbb olyan embert keresni, aki rendelkezik, működőképes panellal a készülékhez.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2017
(#) goreny válasza JZoli hozzászólására (») Dec 26, 2017 /

Félre ne értsd, nem feléd szántam negatív kritikának.
(#) erdgab válasza JZoli hozzászólására (») Dec 27, 2017 / 1

Üdv!
Ma eljött a tulaj elvitte a kazánvezérlő panelt,majd hamarosan telefonált,hogy tökéletesen működik a kazán.Örömmel hallottam tőle!
Minden fórumtársnak köszönöm az ominózus panel javításban nyújtott segítségét!
(#) merciabc válasza acsilla hozzászólására (») Dec 27, 2017 /

Szia!
Ezt a fajta hibát nem fogják neked "átkondizással" megjavítani, sajnos, csak tüneti kezelés lesz.
A ram-jában van a hiba.
Alaplap cserével oldódik meg a gond!
És legközelebb évente szakszerűen tisztíttasd a kazánt!
Z
(#) pjg válasza merciabc hozzászólására (») Dec 27, 2017 /

Mi köze a RAM-nak a tisztításhoz?
(#) merciabc válasza pjg hozzászólására (») Dec 27, 2017 /

Pont arra a környékre nyomja vissza a hőt, ha nem tud eltávozni a hő a hőcserélőn keresztül.
A Bosch-Junkers-nek meg a gyujtás vezérlését teszi tönkre a meleg.
(#) Lucifer válasza pjg hozzászólására (») Dec 27, 2017 /

Gondolom valamiből a gázszerelőknek is meg kell élni, ha már a paneljavításhoz nem értenek. Amúgy a RAM tartalma táplevételnél kitörlődik.
(#) merciabc válasza Lucifer hozzászólására (») Dec 27, 2017 /

Ezt meg a nap sütötte meg?!

Kimérve, átkondizva...

Folyamatos hőnek kitéve, ezen a procin senki sem segített...
(#) merciabc hozzászólása Dec 27, 2017 /

Szóval ez a 2év szakma kicsit több mint egy mestervizsga igazolvánnyal+...
(#) goreny válasza Lucifer hozzászólására (») Dec 27, 2017 /

Akkor viszont elvileg meg is van a hiba. Hőcserélő tisztítás és tápelvétel.
(#) Lucifer válasza merciabc hozzászólására (») Dec 27, 2017 /

IC52 tartalmát olvastátok már ki?
(#) Lucifer válasza merciabc hozzászólására (») Dec 27, 2017 /

Nem értem mire akarsz utalni. Fejtsd már ki kérlek!
(#) patakidani hozzászólása Dec 27, 2017 /

Sziasztok!

Egy Ferroli Domitop C24E kombi kazán vezérlésével kapcsolatos kérdésem lenne. Elég érdekes a jelenség. A vezérlőlap típusa: MF05FD.1 Honeywell 45.006.904-005 REV.A

A jelenség a következő: Fűtés üzemben a láng begyújtáskor maximumon megy (11 mbar gáznyomás), majd pár másodperccel később visszaejti 2-3mbar környékére a lángmoduláció, és innen nem is emeli már meg többet, a kazán minimum lángon megy. Külső hőmérséklet érzékelő nincs rákötve, a digitális hőfokkijezés szerint az NTC megfelelően mér (ezzel a lánngal max. 55°C-ig fűti fel a kört). A szabályzó egészen 85°C-ig állítható, de ez hatástalan, ha oda állítom sem emelkedik a gáznyomás. A kazán ugyan OpenTherm képes, de sima ki-be üzemben van rákötve egy Computherm termosztát.

A HMV kör működése során a lángmoduláció tökéletesen működik, nagyobb HMV térfogatáram esetén 11mbar a gáznyomás, ha csökkentem a vízáramlást, akkor viszont visszaveszi a lángot - itt tehát minden rendben.

Egy tippem van, de lehet, hogy rossz az irány: Találtam két optotranzisztort a nyáklapon (CNY17-3). Elképzelhető, hogy ezek egyike felel a HMV kör, a másik a fűtés lángmoduláció állításáért, és itt keresendő a panasz oka? Vagy érdemes a klasszikus átkondizással kezdeni?

Köszönöm a segítséget!

Üdv,
Dani
(#) acsilla válasza merciabc hozzászólására (») Dec 28, 2017 /

Szia,

Egyre közelebb vagyunk a megoldáshoz ))) A lakást bérlem, most november elején költöztem be, előtte állt a lakás 1 évig míg tulajcsere+felújítás volt. Utána járt itt egy nem túl hozzáértő szerelő, aki állítólag -akkor még nem laktam itt- úgy pucolta ki a kazánt, hogy "kifujkálta tüdővel" )) A tulajnak ajánlottak egy szerelőt, aki ezidáig 3 nekifutásra nem boldogult a szerkezettel. Sok segítséget kaptam-bár abszolút nem értek a kazánhoz és annak elektronikájához- de mostanra már azért kaptam annyi információt, hogy tudjam mire figyeljek és remélem a szakember is hamarosan eljut hozzánk
(#) qut88 válasza Lucifer hozzászólására (») Dec 28, 2017 /

Gondolom arra akart utalni, hogy 90%-ban segít(het) a kondicsere, de van amikor a EPROM - RAM ki minek hívja, van a hiba és akkor marad a panelcsere.... Pár oldalnyi hsz-el ezelőtt egy Duval Renova kazánon is megpróbáltam mindent a lángkimaradás hibára, de csak új alaplap lett a vége... Nem segített neki se a kondizás, se az elektróda csere...
(#) pjg válasza qut88 hozzászólására (») Dec 28, 2017 /

Ezért jó az én kazánom. Semmi processzor, csak egy marék 741-es.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2017
(#) merciabc válasza qut88 hozzászólására (») Dec 28, 2017 /

Itt az 5 pont!
(#) merciabc válasza patakidani hozzászólására (») Dec 28, 2017 /

Szia!
Mielőtt nagyon belemerülnél, gyere adok egy HMV ntc-t ha bp-i vagy, próbáld ki vele, mert az tud nagyon megszívatni! Volt olyan gyári, aminek rossz volt a meredeksége, pedig uj volt!
Lehet van panelem is, bogarászni, ha raksz fel képet!
(#) doktor válasza qut88 hozzászólására (») Dec 29, 2017 /

Idézet:
„hogy 90%-ban segít(het) a kondicsere”

Nagyon túlzónak tarom ezt az arányt, sok esetben az átkondizással szüntet-/ het/- nek, meg forrasztási, érintkezési hibákat.

Természetesen, az egy másik kérdés hogy ez mekkora időt, és költséget igényel.
(#) patakidani válasza merciabc hozzászólására (») Dec 29, 2017 /

Szia!

Köszönöm! Nem is gondoltam, hogy a HMV ntc befolyásolhatja a fűtőkört. Mellékelem a képeket a lapról. Bármikor el tudok menni az alkatrészekért, ha esetleg találsz valamit.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2017
(#) merciabc válasza patakidani hozzászólására (») Dec 29, 2017 /

Domitech és Domina C24 -es panelem van új.
Nekem most nincs időm napközben kiguglizni melyik jó bele, nézd meg légyszi!
(#) patakidani válasza merciabc hozzászólására (») Dec 29, 2017 /

Szia!

Sajnos ezek közül egyik sem hasonlít formailag, ez az enyémnél egy jóval újabb készülék, ahogy a neten néztem.

Az lenne a kérdésem, hogy esetleg valamilyen OpenTherm képes termosztátod lenne-e esetleg próbára. Elképzelhető, hogy a buszrendszeren keresztül képes lenne a fűtés során is modulációra a kazán, mert ilyenkor átveszi a vezérlést a termosztát, ha jól tudom.

Közben megmértem az NTC-k ellenállását, mindkettő (HMV és fűtés) 10kOhm ellenállású 20°C-on. Ennek ellenére érdemes lenne kicserélnem a HMV érzékelőt?
Következő: »»   197 / 294
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem