Fórum témák
» Több friss téma |
Igen, ez egy kombi kazán és a szerelő kihív az kiszerel, majd én szerelőt vadászok és ha kész utána újra szerelő kihív és beszerel... napok, szóval ez ***. Ezért keresek olyan szerelőt, aki kijön és megcsinálja. Amennyiben ez sem működik, panelcsere (ami azért már húzósabb kiadás), de először játsszuk végig a köztes lépést, hátha.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2017
Moderátor által szerkesztve
Javaslom a linkelt fórumra
Ide:, is írd be a hibajelenséget. Jó szakembert találni, nem egyszerű, aki rendelkezik a megfelelő szakértelemmel, alkatrésszel, valamint a a szükséges idővel.
Egy az, hogy most sem mindig működik, tehát a jégvarázs fűrdés közben is megvan. A másik én csak akkor szerelném ki, ha már van aki aznap megnézi, és még vissza is kerül. Egyébként én is így szoktam csinálni. Ebben az esetben tőlem majdnem 200Km-re van így segíteni maximum tanáccsal tudok! De talán pont Budapesten több elektronikához érő ember lehet mint vidéken. Így van remény.
jégvarázs filing az van, a hideg meleg tusolás adott remélem akad egy szuper szerelő, aki jelentkezik és megcsinálja
Szívesen.
Alapvetően, amennyiben helyes a hiba megállapítás, az időpontra teintettel a problémát, én az alkatrész beszerzésben látom, a legcélszerűbb olyan embert keresni, aki rendelkezik, működőképes panellal a készülékhez. A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2017
Félre ne értsd, nem feléd szántam negatív kritikának.
Üdv!
Ma eljött a tulaj elvitte a kazánvezérlő panelt,majd hamarosan telefonált,hogy tökéletesen működik a kazán.Örömmel hallottam tőle! Minden fórumtársnak köszönöm az ominózus panel javításban nyújtott segítségét!
Szia!
Ezt a fajta hibát nem fogják neked "átkondizással" megjavítani, sajnos, csak tüneti kezelés lesz. A ram-jában van a hiba. Alaplap cserével oldódik meg a gond! És legközelebb évente szakszerűen tisztíttasd a kazánt! Z
Pont arra a környékre nyomja vissza a hőt, ha nem tud eltávozni a hő a hőcserélőn keresztül.
A Bosch-Junkers-nek meg a gyujtás vezérlését teszi tönkre a meleg.
Gondolom valamiből a gázszerelőknek is meg kell élni, ha már a paneljavításhoz nem értenek. Amúgy a RAM tartalma táplevételnél kitörlődik.
Ezt meg a nap sütötte meg?!
Kimérve, átkondizva...
Folyamatos hőnek kitéve, ezen a procin senki sem segített...
Szóval ez a 2év szakma kicsit több mint egy mestervizsga igazolvánnyal+...
Akkor viszont elvileg meg is van a hiba. Hőcserélő tisztítás és tápelvétel.
Nem értem mire akarsz utalni. Fejtsd már ki kérlek!
Sziasztok!
Egy Ferroli Domitop C24E kombi kazán vezérlésével kapcsolatos kérdésem lenne. Elég érdekes a jelenség. A vezérlőlap típusa: MF05FD.1 Honeywell 45.006.904-005 REV.A A jelenség a következő: Fűtés üzemben a láng begyújtáskor maximumon megy (11 mbar gáznyomás), majd pár másodperccel később visszaejti 2-3mbar környékére a lángmoduláció, és innen nem is emeli már meg többet, a kazán minimum lángon megy. Külső hőmérséklet érzékelő nincs rákötve, a digitális hőfokkijezés szerint az NTC megfelelően mér (ezzel a lánngal max. 55°C-ig fűti fel a kört). A szabályzó egészen 85°C-ig állítható, de ez hatástalan, ha oda állítom sem emelkedik a gáznyomás. A kazán ugyan OpenTherm képes, de sima ki-be üzemben van rákötve egy Computherm termosztát. A HMV kör működése során a lángmoduláció tökéletesen működik, nagyobb HMV térfogatáram esetén 11mbar a gáznyomás, ha csökkentem a vízáramlást, akkor viszont visszaveszi a lángot - itt tehát minden rendben. Egy tippem van, de lehet, hogy rossz az irány: Találtam két optotranzisztort a nyáklapon (CNY17-3). Elképzelhető, hogy ezek egyike felel a HMV kör, a másik a fűtés lángmoduláció állításáért, és itt keresendő a panasz oka? Vagy érdemes a klasszikus átkondizással kezdeni? Köszönöm a segítséget! Üdv, Dani A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2017
Szia,
Egyre közelebb vagyunk a megoldáshoz ))) A lakást bérlem, most november elején költöztem be, előtte állt a lakás 1 évig míg tulajcsere+felújítás volt. Utána járt itt egy nem túl hozzáértő szerelő, aki állítólag -akkor még nem laktam itt- úgy pucolta ki a kazánt, hogy "kifujkálta tüdővel" )) A tulajnak ajánlottak egy szerelőt, aki ezidáig 3 nekifutásra nem boldogult a szerkezettel. Sok segítséget kaptam-bár abszolút nem értek a kazánhoz és annak elektronikájához- de mostanra már azért kaptam annyi információt, hogy tudjam mire figyeljek és remélem a szakember is hamarosan eljut hozzánk
Gondolom arra akart utalni, hogy 90%-ban segít(het) a kondicsere, de van amikor a EPROM - RAM ki minek hívja, van a hiba és akkor marad a panelcsere.... Pár oldalnyi hsz-el ezelőtt egy Duval Renova kazánon is megpróbáltam mindent a lángkimaradás hibára, de csak új alaplap lett a vége... Nem segített neki se a kondizás, se az elektróda csere...
Ezért jó az én kazánom. Semmi processzor, csak egy marék 741-es.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2017
Szia!
Mielőtt nagyon belemerülnél, gyere adok egy HMV ntc-t ha bp-i vagy, próbáld ki vele, mert az tud nagyon megszívatni! Volt olyan gyári, aminek rossz volt a meredeksége, pedig uj volt! Lehet van panelem is, bogarászni, ha raksz fel képet! Idézet: „hogy 90%-ban segít(het) a kondicsere” Nagyon túlzónak tarom ezt az arányt, sok esetben az átkondizással szüntet-/ het/- nek, meg forrasztási, érintkezési hibákat. Természetesen, az egy másik kérdés hogy ez mekkora időt, és költséget igényel.
Szia!
Köszönöm! Nem is gondoltam, hogy a HMV ntc befolyásolhatja a fűtőkört. Mellékelem a képeket a lapról. Bármikor el tudok menni az alkatrészekért, ha esetleg találsz valamit. A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2017
Domitech és Domina C24 -es panelem van új.
Nekem most nincs időm napközben kiguglizni melyik jó bele, nézd meg légyszi!
Szia!
Sajnos ezek közül egyik sem hasonlít formailag, ez az enyémnél egy jóval újabb készülék, ahogy a neten néztem. Az lenne a kérdésem, hogy esetleg valamilyen OpenTherm képes termosztátod lenne-e esetleg próbára. Elképzelhető, hogy a buszrendszeren keresztül képes lenne a fűtés során is modulációra a kazán, mert ilyenkor átveszi a vezérlést a termosztát, ha jól tudom. Közben megmértem az NTC-k ellenállását, mindkettő (HMV és fűtés) 10kOhm ellenállású 20°C-on. Ennek ellenére érdemes lenne kicserélnem a HMV érzékelőt? |
Bejelentkezés
Hirdetés |