Fórum témák
» Több friss téma |
Hát, így első ránézésre már a forrasztással is lehet gond, nem tudom, mivel csinálod, nem túl finom munka. A félvezetők azt se nagyon díjazzák, ha túlmelegítik őket, itt meg olyan cinmennyiségek kerültek a nyákra, aminek a megolvasztása jó sok hőt igényel. A szigetelősávok is gyanúsak, mintha itt-ott közéfreccsent volna véletlenül egy kis cin. Próbáld meg valami finomabb technikával... csak annyira melegíts mindent, amennyire feltétlenül szükséges, nem ereszcsatornát kell most forrasztani.
Cin átfolyás csak egy helyen van, ahol a két dióda van bekötve a körbe (4. és 5. sor) a többi sávban nincs. A mennyiség pedig azért ilyen, mert eléggé elégettem már a páka fejet és nehéz vele pontosan forrasztani. Nincs kéznél másik éppen 60W-os a forrasztóm egyébként, amit utólag bánok, mert bőven elég lett volna 30W-os.
Viszont mindig megpróbálok ügyelni rá, hogy ne sokáig égessem az alkatrészt. Ezeken a lehetőségeken kívül a látottak alapján rendben lenne a dolog?
Én nem látok rajta elkötést. Látom az árnyékolt kábellel még nem békültél ki, ha nagyon rövid a jelkábel, elég lehet csak össze tekerni a gnd -vel.
"Ha minden jó, és mégse jó, akkor valami mégsem jó."
A jack-aljzatot sikerült kimérni, ki-kivel van? Én így látatlanban a másikat gondolnám testnek, de ez csak tipp, nem ismerem ezt az aljzatot, és nem látok bele.
A forrasztási oldalon azok a vízcseppeknek tűnő valamik valósak, vagy csak érzéki csalódás?
Nem tudom mi lehet akkor a probléma. A "vízcseppek" a forrasztóónból származnak, sztem vmi gyanta lehet.
Nem sikerült rájönnöm, mert nincs szétszedhető jack-em, de kipróbáltam mindkét lehetőséget és sehogy sem jó.
2n3904-est.
Nem lehet, hogy az áramkör, így ebben a formában nem működőképes? A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2013
Nezd meg a "C" es az "E" jo helyen van-e. De szerintem jobban jarnal azzal ha nem panelon hanem legszerelessel raknad ossze akkor mi is jobban latnank!
Találtam közben egy hibát. A C2es kondit úgy kötöttem be az áramkörbe, hogy mindkét lábát egybeforrasztottam és így zártam a sort. Remélem ez megoldja.
Ez lett volna a masodik gondolatom de nem lattam biztosra megszakitottad-e a foliat.
Ez biztosan megy es nem is akarmilyen . Szinte bolondbiztos (es most nem Rad gondoltam!!!)
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2013
Nem oldotta meg a két kivezetés elválasztása a problémát. Ha a húrokhoz érek, akkor pedig az alapzaj is jóval megerősödik.
Szia! Csak hogy az aljzatot kizárjuk mint hibaforrást:
Megcsináltam légforrasztással is. Nem működik sajnos most sem.
Javítottam: c1 és c2 kondi cserélve, mert fordítva lett bekötve az ellenállással együtt.
Nem hozott eredményt. A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2013
Fogj egy multimétert, egyenfeszültség állásban szépen mérd meg a a telep feszültségét mikor az áramkörön van. Ezután a fekete zsinórt hagyd rajta a negatív sarkon és szépen menj végig a tranzisztor 3 lábán. Írd le miket mértél, abból más sok minden kiderül. Ennek a nagy vagdalkozásnak semmi érelme, ideje kicsit tudományosabb talajra tenni a dolgot. A kapcsolás biztos működőképes. Amúgy figyelmedbe ajánlom Bodnar00 kolléga hozzászólását is!...A jack aljzat elkötése okozhat ilyen problémát, mint amit írtál. Ha egy ujjaddal megérinted a tranzisztor bázisát és az erősítőben nő a zúgás, akkor a legjobb bizonyíték arra, hogy az áramkör működik! Szép napot! Zs.
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2013
Annyira egyszerű kapcsolás, hogy bizti szólnia kell. Amint megláttam a fotóidat, azonnal arra gondoltam amit Bodnar00 kolléga is írt! (Nálam párszor előfordult, hogy Mono aljzatba dugott átalakítós Sztereó 3,5mm-es jackkel nem szólt az erősítő, fülhallgató stb.) Tehát a sztereó és monó dugaszok együttes használata alapban nem ajánlott!!! (Elsősorban az átalakító nem!)
De jelen esetben itt nagy eséllyel csak rossz helyre kötötted a vezetékeket. Átrajzoltam őket, így már szólnia kell. (Tipp: a későbbiekben az összes fekete-test vezeték mindig egy pontból induljon.) Lehet, hogy az előző pedálod is működik! A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2013
Ez nekem is járt a fejemben, hogy mennyire okozhat gondot stereos "kisjack" használata átalkítóval be és kimenet esetén.
A 6,3-as jack esetén a vezetékeket megcseréltem és úgyis próbáltam, ami nem hozott eredményt. Légszerelés esetén megcseréltem a ellenállásokat a kondival a rajzzal megegyezően és úgy néz ki minden a helyén van, mégsincs eredmény. A vezetékek is úgy látom a helyükön vannak. Szerk:most látom valóban, hogy a rajzodon, hogy a jacknél a vezetéket a felső "tüskéhez" kötötted. Bár ahogy írták itt, ez a két "tüske" egymásba ér, tehát csatlakozik, így végülis mindegy melyikre kötöm (fentre vagy alulra). Már ha érthető amit írok... A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2013
Mindenképp kösd át arra a felső tüskére a test vezetéket!!!
Annak általában mindig ott kell lenni ahol a csavar van, (illetve a legnagyobb fémrész.) - Félre értetted, a "két tüske" nem ér egymásba! 1. A csavarnál lévő pöcöknél van a test. (Test = föld = GND = ground) 2. Alul szélső pöcök, oda jelenleg ne köss semmit! (Ez a jobb "hangszóró" jele) 3. Alul a középső pöcök, ahova berajzoltam a zöld vezetéket, az a jack dugó hegye. (Ez pedig a bal oldali "hangszóró" jele, monó cuccoknál ez kerül bekötésre! Pl.: gitárpedál...) /Ha sztereó dugasz kerül bele akkor a 2.-es pöcökhöz, a "sztereó dugó" középső része kerül!/ Ha ebbe monó dugót raknál, csak abban az esetben jelentkezne a 2.-es pöckön a test. ( Bodnár00 kolléga ugyanezt írta a képre, csak röviden és ezt érthetted félre...) A fotód szerint, jelenleg a gitár jele el sem jut a pedálig. Jack bekötés, talán segít elképzelni mi hova kerül. A lényeg, hogy kerüljön a test a felső pöcökhöz, a zöldek meg az alsó középsőkhöz. A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2013
Hihetetlen...a csavarhoz kötöttem a vezetéket és lám, szól. Hát nagyon hálás vagyok a segítségért mindenkinek, főleg a türelemért. Első "munkám", még ha ilyen egyszerű is, de legalább adott egy kis reményt, mert már ott voltam hagyom az egészet.
Nagyon örülök. Sajnos, ez a kapcsolás, nem hozza azt a "rockos" hangzást amit szeretnék, inkább egy nagyon picit torz, de olyan mintha csak a tiszta hang szólna, némi tompább hanggal. Megnézem az előzőeket, hátha... A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2013
Szerintem az nem sztereó aljzat, hanem, kapcsolós monó. Bár a lényegen nem változtat, úgy tűnik, falra hányjuk itt a borsót két kézzel.
Szia ZSozsoo!
Egyik haverom arra kert csinaljak neki egy eloerositot a gitarjahoz de "feltetelei vannak" A tap 9V; a bemenet 2mV es 200mV kozott fogadjon jelet; a kimenet 0.7V legyen; ha lehet legyen bent kozephang kiemeles es legyen Fet-tel megepitve vagy Fet-es IC vel. No itt En feladtam. Ha esetleg lenne valamid vagy barkinek aki olvassa megkoszonnem. (Ha nem is Fet-es majd megprobalom meggyozni!!) Koszonet!!
Elnézést nem voltam tisztában vele. Valóban monot kértem az üzletben, de nem mondtam, hogy nem kapcsolósra van szükségem, hát ilyet kaptam.
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2013
Üdv! Egy olyan kérdésem lenne, hogy torzított gitárnál, ha megpenetek két hangot egymás után külön, akkor néhány hang esetén elég ronda zajok keletkeznek, magyarul élvezhetetlen torzítás. A hiba valószínű, a végerősítőben rejlik.Mi okozhatja ezt a kellemetlen hangot és hogy lehet kiküszöbölni?
Az nem baj, ha kapcsolós. Kb. úgy működik, hogy ha nincs beledugva semmi, akkor a két egymás melletti érintkező összezár. Ha benne van a dugó, akkor nyitja ezt. Neked erre nincs szükséged.
Vannak itt nálam hozzáértőbbek a fórumon, de szerintem nem ott lesz a hiba. Ha van fejhallgató kimeneted, akkor próbáld ki vele, hogy ott is szétesett? Mert ha igen akkor nem a végerősítő miatt van.
Pont fordítva, ha mono csatlakozót dugsz bele akkor zár, ezt használják az elem leválasztására, ha bedugod a gitárkábelt, az összeköti az áramkörrel az elem negatív pólusát. Ha nincs benne kábel akkor egyik érintkező sem záródik össze egymással. Ha stereo dugót dugsz bele akkor egy egyszerű stereo aljzatként működik, nem kapcsol semmit. Mexbacsi-nál itt volt a probléma hogy ST dugót dugott bele, így nem záródott a gnd-je, csak miután átkötötte az aljzaton a duó test részével érintkező kontaktusra a test kábelt.
Jól látom, hogy ezen a rajzon http://www.instructables.com/files/deriv/FNJ/WWOH/GPBDGK20/FNJWWOHG...GE.jpg
A felső tranzisztor bal oldali lába csatlakozik a negatív pólushoz is? Mintha ezen nem így lenne: http://oi54.tinypic.com/rkock2.jpg
Van olyan is, az a sztereó aljzat. Meg van a kapcsolós aljzat. Monóban is, sztereóban is.
A lenti képen pl. a bal oldali sztereó kapcsolós (ez helyezi áram alá a cuccot, ahogy írtad), a jobb monó kapcsolós. A kapcsoló egyiknél sincs használva, ettől függetlenül ott van. Az erősítőmben is ilyen aljzatok vannak, ott viszont be van kötve a kapcsoló érintkezője, ha kihúzom a dugót, akkor testre teszi a bemenet melegpontját. |
Bejelentkezés
Hirdetés |