Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   190 / 731
(#) szergey válasza mhatalyak hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Tökre nem teszi, és előfordulhat, hogy autóban zárt, szobában b-reflex dobozt kíván inkább a hangszóró, de ilyet azért mérések, és T-S paraméterek nélkül nem szabad csinálni, mert ha egy valóban zárt dobozhoz készített hangszórót méretezetlen reflexbe teszünk, annak egy rezonáns, pontatlan mélytartomány lesz a vége, amitől mozog majd a berendezés.
(#) szergey válasza trionaudio hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Hát igen, és az a PDF, még nagyon csak a kezdet. Nem a méretezés a legfőbb gondja a TL-eknek, sokkal inkább a megvalósítás, a rezonanciáik megfelelő kezelése utólag. Rengeteg idő, energia és mérés.

Gondolom van valami link oldalt, "rendelés" felirattal. Esetleg egy megrendelőlap. Ilyesmire emlékszem.

Mit vennél pontosan?
(#) szergey válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

A T-S csak az alja, a mélytartomány, 1-300Hz-ig kb. A többi még utána jön. De pl. egy szub méretezéhez tökéletesen elég.

Kompromisszumban mire gondolsz? Mérésre? Valami egyszerű megoldás, program + hangkártya + madzag?

Esetleg valami biztosabb mélysugárzó tervre?
(#) szergey válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

HJa. Hát majd egyszer csinálok olyat is. De nekem fontosabb az információk-ismeretek terjesztése, mint a tüctüc. Ha megküzdöttem a Wordpressel valaha (segítség nélkül az sem könnyű), akkor majd irkálok mindenféle hasznos és haszontalan dolgokat, aztán lehet olvasni. Esetleg ha valaha gyártanak még megbízható hangszórót, akkor lesz terv is belőle.
(#) yanika86 hozzászólása Okt 9, 2009 /

Helosztok. Van egy ilyen tipusu hifis erősitős cuccom: Philips 9600 -as HiFi torony
És szeretnék hozzá hangfalakat csinálni.
4 csatornás erősitője van neki 100W van ráirva.
Várom az ötleteket.
Itt megtekinthető a hifi de itt van hozzá hangfal nekem sajna nincs
http://www.vatera.hu/kivalo_philips_hifi_torony_kis_hibaval_olcson_...2.html
(#) szergey válasza yanika86 hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Inkább venni, valami olcsó, de jó használtat.
(#) yanika86 válasza szergey hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Okés. És milyenre gondolsz. ha tudsz linkelj valamit.
(#) PetAd hozzászólása Okt 9, 2009 /

Üdv
Ezzel az áramkörrel meglehet mérni egy hsz T/S paramétereit, vagy csak az impedanciamenetét?
(#) szergey válasza PetAd hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

(#) PetAd válasza szergey hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Köszi
(#) ptesza válasza yanika86 hozzászólására (») Okt 10, 2009 /

Eladó,egy PRELÚDIUM B-32-es hangfalpár,eredeti gyári állapotban,a mélyek pereme elöregedett,még nem lett szélezve.Ára:13 000-ezer ft.

Itt találtam

Egy kicsi alku biztosan belefér, a javítatást itt megoldhatják.

(#) szergey válasza ptesza hozzászólására (») Okt 10, 2009 /

Ez jó.
(#) PetAd hozzászólása Okt 10, 2009 /

Hangfalkárpit milyen anyagból van? Ahol eddig néztem nem volt valami olcsó, és gondoltam megnézem egy méterárú boltban.
(#) zolnagy hozzászólása Okt 11, 2009 /

Sziasztok!
2 utas hangdobozt szeretnék építeni otthoni zenehallgatásra. A fórum olvasása során arra jutottam, hogy ár/érték arányban számomra megfelelő mélyközép HA17-634, illetve Monacor DT99 lenne.
Van esetleg egy kész terv ehhez a kombinációhoz? Ha nem:

Hány l-es dobozt használjak, illetve milyen váltót építsek ehhez a kombinációhoz? Mit szóltok esetleg a HG2,5-639 magashoz, mennyiben lenne használható a fenti célra?

Még egy kérdés. A fenti hszt, paraméterei alapján reflex dobozba érdemes beépíteni. Ekkor hány Hz-re érdemes hangolni a reflexcsövet? Ez ugye azt jelenti, hogy a hosszát változtatom. Mivel tudom kiszámolni, hogy x Hz-hez mekkora hossz tartozik adott esetben?
(#) ptesza válasza zolnagy hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

1.

HA 17-634 4 vagy 8 ohm a 6 ohm -os nem jó.

Terv szerintem nincs ,de vannak pontos mérési adatok ,amivel bátran tervezhetsz.A doboz oldal méretekre kérdezz rá mielött nekiállsz vágatni!

2. azt monták egy H2000 dóm-nál többet érdemel egy HA17-634. Pl DT99 vagy DX25

3.Minden bizonnyal reflex lesz , a doboztervezésnél a csőméretek is számolva lesznek. A végleges méreteket impedancia méréssel lehet beállítani.

634-8.pdf

(#) highand válasza ptesza hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Nézz körül a System Fidelity kész dobozok között. El lehet csípni 20.000 alatt egy-egy párat és az készen van.
(#) malyva hozzászólása Okt 12, 2009 /

Sziasztok.
Szeretnék építeni egy hangfalpárt otthoni zenehallgatáshoz. Teljesen kezdő vagyok, még nem csináltam ilyesmit. Valaki le tudná írni, hogy kezdjek hozzá? Kell hozzá 2 doboz, 2magas, 2közép és 1 vagy 2 mélynyomó. Ezen kívül ?
(#) highand válasza malyva hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Legelőször ki kell találnod milyen zenére szeretnéd, mekkora a budget, mekkorák a maxinális méretek, amivel még együtt tudsz élni.

Mindenféle zenéhez, tiszta, telt hangzást szeretnék de kis szobába, tehát nincs szükség nagy teljesítményre.
Olyan 15-20 rongyot szánnék rá.
(#) szergey válasza highand hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Hát nem tudom, a mostani produktjaik egyáltalán nem bizalomgerjesztőek. Te melyikre gondolsz?

Mindegy milyen zene. Egy hangsugárzó, ha jól csinálják meg, mindenféle zenén egyformán jól teljesít. Ne süllyedjünk már az újságírók szintjére.
(#) szergey válasza ptesza hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Vagy van a picike http://www.audionl.hu/oscommerce/catalog/product_info.php?cPath=21_...id=151[XT25][/url] is, az is egy egész jó magas, hasonló, 5000,- körüli áron.
A doboz max. 25 liter, 36Hz vagy afölötti hangolással, ebben az esetben a mélyátvitel is innen indul, 36-tól.

sziasztok mi a különbség a hangfal és a hangdoboz között ?
(#) highand hozzászólása Okt 12, 2009 /

Örülök ennek a topicnak. tekintve, hogy alig lehet olyan hangszórót kapni, ami eleve nem hangfalba lenne jó, hanem dobozba. El is döntöttem, hogy a legközelebbi project az hangfal lesz.

Hát sztem meg ma szinte csak olyat lehet kapni, ami dobozban használható. Te melyikre gondolsz? Hátha csak én nem vettem észre.
Bár belegondolva egy-két eminence-ről tudok, ami jó lehet.
(#) ptesza válasza malyva hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

15-20 nem lesz elég, a ráfordított időt , tanulást stb ne is említsem..

1. Meg kell tanulni impedancia menetet mérni , ez alapján számolhatóak a T-S paraméterek. (a mérőmű sem 2 Ft)
2. Megismerni a T-S paramétereket , és a hangszóró további kb 20 fajta paraméterét.
3. Tanulmányozni a dobozfajtákat , kiválasztani a hangszóróhoz legjobban illő típust.
4. Dobozméretezés , mérés ,mérés mérés stb
5. öszedbod a dobozt
6 váltótervezés , mérés , mérés , váltótervezés , és ez a sorminta megy jó sokig
7 . meghallgatás , és ugrás a 6. pontra

KIhagytam pár dolgot biztosan , de erre egy év nem elég az tuti.
(#) highand hozzászólása Okt 12, 2009 /

Ma vettem 2 db HA 13-478-as hangszórót az S2000-től, most méregetem. Mellette meg fogom mérni a vehető leggagyibb 13-as SAL-t is, az is itt van.

Hát kíváncsi vagyok.
(#) highand válasza ptesza hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Szerinted H2000, vagy SAL 13-as?
(#) ptesza válasza highand hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Bejáratás nélkül nem lehet nyilatkozni. A SAL szórása 20-50% . Nehéz 2 egyforma darabot találni.

De mire is vagy kíváncsi?
(#) ptesza válasza highand hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Nem ismertem ezt a 478-as 13 cm-es Hsz-t. Az adatlapot nézegetve nagyon jó kisméretű 2 utas hangdoboz építhető belöle. Szemtelenül mélyre megy , MNC hangszórók ezt kb 20 cm-es átmérőnél tudják . Ez az előny meg is látszik a 88 dB -es érzékenységen is.

10 liter körül próbálkoznék elsőre kb 40 Hz-re hangolva. Házimozihoz jó lehet frontba , és háttérnek is.
Következő: »»   190 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem