Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   247 / 731
(#) shalafi.66 válasza elektrojános hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Kb. az egyik oldal mélyközepei kijönnének ennyi pénzből. pl. 2*200mm-ben gondolkodva.

Gondolom ez azt jelentené, hogy széles sávban kéne szólni a hangsugárzónak. Tehát nem szubot keresünk....
(#) elektrojános válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Nekem csak egy mély kéne mert van már 2 kétutas közepem.
(#) potenciameter hozzászólása Feb 3, 2010 /

Viccelsz? Brutál cuccra még 500.000sem elég. De mondjuk egy olyanra ami elbir egy házibulit, vagy osztálybulit arra fogjuk rá hogy elég a 10ezer. Szerintem ha valami jo cuccot akarsz akkor szerezned kell egy jo állapotban lévő használt hangszórót ami nincs széthajtva, keresgélj a vaterán, vagy valahol máshol. Mert az újak, amik már tudnak is valamit 30ezertől kezdődnek a kisebb márkák. Vagy ha annyira MNC nél akarsz maradni akkor vegyél 2darb 12colos fibre extensiont.
Emlékszek anno még a középiskolában, a bulikra a felszerelést az egyik osztálytársam faterja hozta... volt neki egy bitang nagy mélyládálya amiben dörmögött 2darab 15colos hangszóró, meg volt neki két pici top 16cm-es középpel meg egy dóm magassugárzóval szerelve. De az tul sok volt egy osztálybuliba, nem is tudtuk kihasználni igazán.
(#) elektrojános válasza potenciameter hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Hát akkor maradok az MNC-nél. Azért majd segíthetnél ládatervezésben.
(#) potenciameter válasza elektrojános hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

tervezni segitek, de két 30as mnc is legalább 20ezerbe fog fájni neked.

De mért kéne 2?
(#) potenciameter válasza elektrojános hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

A te döntésed, egy szobába egy is elég, de már egy osztályterembe szerintem senkinek nem fogja megrázni a beleit. Majd szolj ha megvan a cucc es tervezünk neki ládikót.

Ok kösszi szépen mindent mégegyszer.
(#) csuli válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Kinézetre meg minden (majdnem) ugyanaz csak a mieink egy kicsit kopottak.
A tekercshez még nem nyúlt senki szóval ha van barmi adatod róluk nagyon megkoszoném.

Amugy meg szerinted milyen dobozba szolna ?
Milyen szűrőt használnál melye ?
Es nem utolsó sorba írj meleje egy jo magasat?

Előre is kosz tanácsaidat.

üdv

Rossz választás. Ha mélyhangszóró, olcsó, és érzékeny (magyarul elfogadható hangnyomásra képes), akkor csak kb http://h2000.hangszoro.net/speaker/adat/422.pdf[ez][/url] jöhet szóba.
poén, hogy MNC-kkel vesződnek itt páran.

Esetleg az http://www.rhsound.hu/hangszorok.rh.146/[RH hangszórói][/url] is megfontolandók, de ezekről sem láttam még sajnos normális méréseket.
(#) potenciameter válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Az első tényleg elég jónak tűnik, bár én még nem hallotam ilyen h.szt.Mennyibe is kerül ez?
(#) elektrojános válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Ezek tényleg jók.
(#) levcso hozzászólása Feb 3, 2010 /

Sziasztok! nekem az lenne a kérdésem hogy otthonra mi a jobb egy zárt láda vagy egy bandpass? mélyről van szó! most állok éppen hangszóró vásárlás előtt és nemtudom eldönteni hogy mi a jobb. a somgyinál maradtam de ott mi a jobb? ahx 2030 as vagy az xpro 2060 as? mind a kettő 200mm átmérőjű. és egyáltalán jó-e a 200mm átmérő vagy nagyobb kellene?

Szia. Minél nagyobb nagyobb az átmérő annál nagyobb hangnyomásra képes a hangszóró. Nemigazán ismerem a linkel hangszórókat, de szerintem mondj le a SAl ról, mert nem igazán jo egyik sem. A zárt ládával elméletileg alacsonyabb frekvenciákat is megtudsz szólaltatni, de a bandpass nagyobb légnyomásra képes. De miért pont Bandpass, Szerintem othonra érdemesebb Bassreflexet épiteni?
(#) shalafi.66 válasza levcso hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Nem az átmérő a gond. Inkább a gyártó távolkeleten.

Ha engem kérdezel egyiket sem választanám.

A dobozzal kapcs. A hangszórótól a helyiségtől, és a te igényeidtől függ, hogy melyik lehet jobb.

nekem azt mondták hogy bassreflex autóba való.és még az a kérdésem hogy nekem autóerősítőm van hozzá. az baj-e itthonra?egyébként mit ajánlasz?hangszórót?
(#) shalafi.66 válasza potenciameter hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Idézet:
„Minél nagyobb nagyobb az átmérő annál nagyobb hangnyomásra képes a hangszóró.”

Ez azért így nem igaz.

Mindegyik doboz egy akusztikus felülátereszőnek képzelhető el (a BP sávszűrő). A zárt alsó határfrekvencia alatt 12dB/oktáv meredekséggel vág, a b-reflex 12-18dB/okt. között. A BP meg úgy, ahogy hangolod, de azt csak pontos aT-S paraméterekkel és utólagos hangolással-mérésekkel lehet normálisan megcsinálni.

Nem csak autoba valo! Hülyeséget mondtak neked! Azt ajánlom amit Shalafi.66 ajánlott az előbb, mert ha ő azt mondja hogy jó, akkor az biztos http://h2000.hangszoro.net/speaker/adat/422.pdf . Hát szerintem nem baj, csak nem tudom hogy hogyan fogod hajtani? beviszel egy akut a szobába?

én most egy 12voltos tápegységgel hajtom az erősítőt de csak 2 amperes és ez kevés.hogyan lehet nagyobbat éshonnan lehet nyagyobbat szerezni?vagy azt már építeni kell?

nekem még az a bajom hogy az erősítő csak 4ohm ot tud.
(#) potenciameter válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Úgy értettem hogy ugyanolyan modell-böl, tudom hogy van olyan 20centis ami lealáz akár egy egy 30-ast is.
(#) csaba9985 válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Hali. Most milyen hangszórót tegyek a dobozba kocsiba szeretném 300mm-est? ez jó lenne? (ultimate t1-120)

van itt még valaki?
(#) Kovidivi válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Valóban képes a hangszóró egy kisebb hangnyomásra, viszont az összeszerelése elég gagyi. Haverom többször vitte vissza, mert leszakadt a pilléje (ha jól emlékszem). Volt hajtva, ami belefért, de nem torzításig.

nekem milyen hagszórót ajánlasz bandpassba vagy bassreflex ládába?
(#) Kovidivi válasza levcso hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Azért nem kapsz válasz, mert kis betűvel írsz, mint msn-en, chat-en. Ezt pedig itt nem díjazzák.
(#) levcso válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

hogy írjak nagyobbal?
(#) levcso válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Szerintem tudom mire gondolsz.És ezért nem válaszolnak?
(#) potenciameter válasza levcso hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Azért nem válaszolnak, mert nem tudják hogy mit válaszoljanak. Amugy ,ár mondtam neked hogy válaszd azt amit shalafi linkelt fentebb, mert az biztos jó. Vagy mond el hogy mennyi pénzed van rá, meg hogy milyenekre gondoltál, és mi majd kiválasszuk a legmegfelelőbbet.
Következő: »»   247 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem