Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   246 / 731
(#) potenciameter válasza elektrojános hozzászólására (») Feb 2, 2010 /

Segitek. De először áruld el hogy mi is lenne ez(pl. mélyláda, top, szélessávu ), mire akarod használni, milyen hangszórót akatsz használni stb.
(#) shalafi.66 válasza Zupp87 hozzászólására (») Feb 2, 2010 /

Hát 100wattoshoz. Nem láttad?
(#) ptesza válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Az egész programot át kell írnom, de mostmár nem excelben . Amikor ez a program készült be is tettem ide a fórumba te is kipróbáltad , azóta sajnos legalább a fórum fele törlődött...
(#) Bassmester válasza ptesza hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Nem egy konkrét doboz méretei, csak egy 3D-s rajzolóprogival addig alakítgattam, amíg kijött egy látványra elfogadható forma. Akkor most jó lesz így, vagy sem? Nekem elég az is, ha nem kell semilyen durva hibára számítanom, végül is nem hi-fi doboz lesz. A gyáriak tervezésénél vajon foglalkoznak az állóhullámokkal? A reflexcsövet (D78mm) a hátuljára tervezem rakni, hogy ne rontsa az első fal merevségét. 18mm-es MDF-ből fogom kivágatni a lapokat. A mélynyomó a közepétől kissé balra és kissé lefelé kerül beépítésre, hogy a jobb felső sarkában elférjen még egy magas is, ami kapcsolható lesz. A cső elhelyezésére van valami szabály? Vagy a hátfal közepére, vagy valamejyik sarkába tudnám elképzelni. Vagy ez már mindegy?

Köszönet mindkettőtöknek a segítségért
(#) elektrojános válasza potenciameter hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Természetesen mélyládát.Azt sem tudom hohy min indúljak el.
(#) Bassmester válasza elektrojános hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Hogyan jött ki ekkora reflexcső?
Vagy 2 db D5cm-es csőről lenne szó? Végül is mindegy, mert ha csak annyit tudsz a hangszóródról hogy "100W-os", akkor egyenlőre korai még reflexdobozon, vagy egyáltalán bármin is gondolkozni.
(#) potenciameter válasza elektrojános hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Először nézd meg, hogy mekkora a hangszóró átmérője, meg hogy milyen márkájú, milyen modell.
(#) shalafi.66 válasza ptesza hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Igen, belenéztem, ránézésre azt csinálta, amit kellett, de nem számoltam utána, hogy azok-e a számok, amiknek lenni kell, gondtolatam, egy osztás-szorzás..
(#) shalafi.66 válasza potenciameter hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Sztem egyelőre nincs hangszóró sem. Arra is várna ajánlatot.
(#) elektrojános válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Pontosan,de láttam egyet:Bővebben: Link
(#) shalafi.66 válasza Bassmester hozzászólására (») Feb 3, 2010 / 1

Ezek végülis nem olyan durva hibák. De mondjuk 390*350*272-vel jobb. A gyártók nem foglalkoznak ezzel, még azok sem, akik elvileg HiFi-t adnak ki a kezűkből, lásd pl. Etalon, nemrég filmeztek róluk egyet a tévében.
Csövet minél messzebb a hangszórótól, és padlótól (vagy más visszaverő felülettől) legalább 10-15 centi magasságban.
A hangszórót lehetőleg ne középre, legyen egy pár centivel eltolva vízszintesen is. A magashszre ugyanez igaz kb.
(#) shalafi.66 válasza elektrojános hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Rossz ötlet. Ennek a 300mm-ese mondjuk már talán használható valamire, pl. szubnak úgy-ahogy elmegy, ha épp egy jobb darabot fogsz ki.
De volt itt egy kérdés, amire nem jött még válasz. http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_hsz_625890.html?highligh...625890[Link][/url] És fontos lenne tudni.
(#) Zupp87 válasza elektrojános hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Csak bírd aztán wattokkal Mármint úgy értem, hogy nem túl érzékeny fajta.
(#) Bassmester válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Köszi szépen, sokat segítettél
Gyorsan áttervezem, aztán irány a lapszabászat.

Hát ez nem épp a legjobb választás. Szerintem nem is a méretével van a baj, hanem az érzékenységgel. A leirás azt mutatja hogy 88db-es, ezek szerint max 85 lehet, mert a gyártók mindig csalnak, főleg a SAL és ha mélynyomónak szeretnéd használni akkor még lejjebb esik az érzékenység, mivel csak az alsó frekvenciákat akarod megszólaltatni vele. Szerintem mondj le erről a hangszórórol és keresgess tovább, 5ezerért már lehet kapni elég jó ki hsz-t. Ennél még az mnc fibre extension-ja is sokkal jobb, pedig az se egy nagy erőmű. http://www.argep.hu/main.asp?sucheall=Fiber+Extension&page=2
(#) WaRL0 hozzászólása Feb 3, 2010 /

Sziasztok.Evvel a hangszoroval szeretnek epitteni egy hangfalat(TL-re gondoltam).Tudnatok nekem segitteni hogy milyen es mekkora ladat epitsek?

Koszonom;Sziasztok
(#) shalafi.66 válasza potenciameter hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Én nem hiszem, hogy jobbak lennének egymástól. Kb. azonos szint. A fiber is érzéketlen. De zártban legalább elmegy.

A méret azért jön a képbe, mert a 300mm-es SÁL már talán valami értelmezhető hangnyomásszintre képes. Igaz, hogy mechanikailag még akkor is pocsék, de ez kb. az összes olcsókínai hszre igaz, MNC-től HiVI-ig bezárólag.
(#) djgombi válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Szia!
Ezeknek mi a jelentősége ha szabad kérdezni?
Idézet:
„Csövet minél messzebb a hangszórótól, és padlótól (vagy más visszaverő felülettől) legalább 10-15 centi magasságban.
A hangszórót lehetőleg ne középre, legyen egy pár centivel eltolva vízszintesen is. A magashszre ugyanez igaz kb.”
(#) shalafi.66 válasza WaRL0 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Csak TVM-hez férsz hozzá?

Óóóóó ez ez télleg tuti.LAkkor azt mondod hogy ez is megteszi?
(#) WaRL0 válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Nem.Hozza fernek sok mindenhez ha lenne ra keret .Szoval csak TVM-hez... de nekem nincs semmi bajom a TVM-el szerintem jo kis hangszorokat gyart !

Nem. Én azt mondtam hogy valamivel jobb mint a sal, mert ez zártban legalább csinál valami mélyet is nem mint a sal. De egyépként mire akarod használni a mélynyomót?

Amire való.
Vállalnék kisebb bulikat is vele így osztályszinten és nem akarok leégni.

Akkor valami komolyabbra lesz szükséged.

Hát annyira nem kell komoly csak azért szóljon.Nekem szentem elég lenne ez az M-N.C.
(#) potenciameter hozzászólása Feb 3, 2010 / 1

Hát te tudod, de én nem mernék elindulni egy szál MNC-vel, meg egy osztályterembe legalább 30cm-esek kellenek.

Najó akkor mond mi lenne a te ötleted.Mert leégni nemfogok ezt már eldöntöttem.
(#) potenciameter hozzászólása Feb 3, 2010 / 1

Mekkora keret van rá? Mert én most hiába keresek neked valami csúcsszuper cuccot, ha nemlessz rá pénzed. Körül-belül mennyit szánsz rá?

Hááátt nemtudom max 10000HUF elég lenne egy brutál cuccra?
(#) shalafi.66 válasza WaRL0 hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Szerintem többségük használhatatlan (nem úgy mint a kínai import, inkább csak nem érdemes foglalkozni velük). Vagy a T-S egyensúly, vagy a lengőrendszer mechanikai gyengesége, az érzéketlenség (ez is 84dB), gyenge mágnesek, alacsony terhelhetőség, rosszul tervezett rezonáns rendszer (10dB< hibák középtartományban) miatt.
A kisebbek talán jobbak (max. 150mm), de mióta pár éve technológiai váltás volt náluk, azóta nem hasonlítanak a hangszórók az adatlapra (meg sem közelítik a régi, Westrának gyártott hszek minőségét, meg azóta sajnos ők is használnak kínai alkatrészeket), szóval nem merném azt mondani, hogy jó választás, míg meg nem mértem.
Itt is, a szöveg 65Hz fs-t említ, a mérésen már 70...
Mivel TL-t akarsz, a T-S paraméterek nem kötnek, így a HA10 legalább annyira esélyes. Pl. a 4 ohmos 88dB@1W.>
Következő: »»   246 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem