Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Kb. ilyen, ha a Visatonhoz hasonlóan készítem el a mérést:
Ez a Sony hangszóró csereszabatos lenne a Visaton FRS-8 hangszóróval? Ennek is jó az a 3-4Literes bass reflex doboz széles sávú ládának?
Amennyiben igen, akkor marad ez a hangszóró. Már csak azért is mert olcsóbb.
Nem csereszabatos, mert más a T-S és a sima FRS-től jóval érzékenyebb. A kis méretű b-refelx doboz mindkettőnek akkor jó, ha közelről hallgatod, vagy kisebb méretű helyiségben falközelben elhelyezve.
Igazság szerint egy egyenes TL jobb volna hozzá mechanikai terhelhetőség és mélyátvitel szempontjából.
Ennek méreteiben tudnál segíteni?
Persze. De ez hosszabb dolog lesz. Ráadásul el kell emelni majd a földtől-padlótól mert alul lesz a kilépőnyílás. Ezen még gondolkodni kell kicsit.
A fa munka nem probléma, megoldok bármit. Akkor várok.
Jó. annyi biztos, hogy vagy függesztve lesz, vagy támasztva.
Akkor ahogy a Macskafogóban Safranek mondja...: "Na most nem egészen értem a kérdést..." jelleggel egyik kifejezés sem világos.
Mi az, hogy függesztve van és mi az, hogy támasztva van?
Az, hogy a padlótól legalább a torkolati tényező értékével magasabbra kell emelni. ÉS vagy úgy oldható meg, hogy lábakon áll, vagy úgy, hogy egy állványszerű képződményről lóg lefelé.
remélem nem vágta meg magát borotválkozás közben.
És a padlótól elemelés kb mekkora magasságot jelent majd? 1-2cm, vagy akár 5-10?
A kilépő keresztmetszettől függ, de inkább az utóbbi.
Akkor valószínű állvány lesz belőle, bár a méretektől függ majd a dolog.
Üdv emberek!
Másik topicban már felvetettem az ötletemet hogy szeretnék építeni egy 3 utas hangfalat de mint ahogy MPedro mondta sajnos a hangszóróknak az adatai tévesen vannak megadva! A hangszórók! M.N.C. fiber extension MNC Noir II Ha valaki épített már ládát valamelyik hangszórónak az legyen szíves megosztani velem a láda méretezésével kapcsolatos tapasztalatait! Előre is köszönöm mindenkinek a segítségét! További szép napot! Lacko12[i]
Fölösleges a háromutas, főleg ilyen hangszórókkal. Maradj a kétútnál, de keress jobb hszeket.
Na ez meg egy másik világ..
A sunfloweer-nél többet ér , az biztos. És még olcsóbb is...
Ne haragudj, de ez nagyon sunflower szint. Akármilyen olcsó is.
Model No.: EW-1202 Nominal Diameter(ins): 12 Magnet Diameter(mm): 120 Magnet Weight(oz): 30 Voice Coil Diameter(ins): 1.5 Former Material: Alu. Coil Wire Section: Round Frequency Range(Hz): 70-5 K Sensitivity(dB,1W @ 1m): 90 Power Handling(Watt): 120 Nominal Impedance(Ohm): 4 Resonance,fs(Hz): 70 Volumr Vas(litres): 44.22 Total Dynamic Mass.Mmt(gm): 44.20 Total Q,Qts: 1.36 Bl Product,Bl(Tm): 5.95 Compliance,Cms(mm/N): 0.12 Coil Inductance@ 1kHz,Le(mH): 0.57
Segítséget szeretnék kérni! fs audio ew-1001 paraméterit hol találom meg?Tudom a gugli a barátom, de most haragszik valamiért.
Sztem sehol, gondolták a 25 centi olyan kicsi, hogy mérni sem kell.
Egy konkrét létező hangszórón kéne megnézni, mert az a bztos.
Nem valószínű, hogy bármi igaz lenne belőle. ha a 300mm-es verzió fs-e 70Hz, és 90dB az érékenysége, akkor a 25-ös ettől csak rosszabb lehet.
A fórum meg azért van, hogy publikban beszéljük meg a kérdéseket, szóval csak ne privatizálódjatok.
Csak jobban járhattok mindketten, ha hangszórókról van szó, és és is olvasom. Elég jól el vagyok látva a témában felhasználható ismeretekkel, szóval ebben az esetben én nem a probléma, hanem a megoldás vagyok.
Meg amúgyis, szívesen segítek, ha tudok.
Bocsi miattam van , én kérdeztelek Téged is!
Hali!
Mért nem jó a 3 utas? És mi a baj a hangszórókkal? Szobába szeretném őket hátulra és néha házibulikon használni azért választottam inkább a 12"-es mélyet a 10"-es helyett! A kicsit furcsa fogalmazásért elnézést kérek de már későre jár az idő!
Azért nem jó a háromutas, mert mérés nélkül nem tudsz hozzá jó váltót készíteni, főleg ha MNC-ről van szó.
A hangszórókkal nagyon sok baj van, kezdve az adatok hiányosságával folytatva a nagy gyártási szórással, rezonánsak középtartományban, többnyire érzéketlenek, és ennek ellenére a mélyátvitelük sem túl jó. Röviden összefoglalva kb. ennyi.
Öhöm korrekt válasz köszi szépen akkor azt hiszem átértékelem az új ládába való hangszórók listáját!
Tudnál ötletet adni hogy merre kezdjek el keresgélni? Ám még 1x köszi!
No, az attól függ, mire akarod használni. Hol, milyen erősítvel mekkora hangnyomás, milyen alsó határfreki, szóval nagyjából tudni kéne mit vársz majd a hangsugárzótól.
Hát erősítő gyanánt egy Pioneer A-616 Mark II. -t gondoltam vagy legalábbis az A sorozatos erősítőkben gondolkodok a Pioneer-nél!
Felhasználási területnél otthoni használat és kisebb házibulik szilveszter stb. Határfrekiként hát nem is tudom azért mély lévén menjen le jó mélyre mondjuk 25-40 hz környékén alább nem érdemes mivel úgysem hallanám! De hát majd a láda hangolása is sokat fog számítani! Köszi a gyors válaszokat!
És külső méretekben? Egy 50 és egy 80 literes megoldás jut eszembe, mindkettő állódoboz, 2*170 vagy 2*220mm-es mélyközepekkel, és egy Peerless magassal.
Hát a külső méret az független amekkorát megkíván az adott hangszóró!
Monacor hangszórókról mi a véleményed? Mert az ő termékeiket nézegettem! |
Bejelentkezés
Hirdetés |