Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
dupla 15" zártban , egy jó minőségű tölcséres driverrel , és 2 db 18"-os SUB alatta.
A 100 dB/1W ra törekedjen ha azt szeretné ,hogy hangos is legyen.
Sziasztok Mesterek!
Elég sok fórumot végig olvastam és most már teljesen elbizonytalanodtam, ezért a segítségeteket, tanácsotokat szeretném kikérni. Építettem hobby célra (kertiparty-ra) egy quad405-öt és ehhez szeretnék hangfalat csinálni, de nem tudom milyet és miből. Első lépésként a mélyközepeken gondolkodtam és ezek maradtak játékban: Img StageLine SP12/100PA Eminence ASS Delta-12A 8Ω Eminence ASS Delta-15A 8Ω A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e ezekben gondolkodnom, vagy nem jó választás, esetleg felesleges, mert ugye a quad az 100wRMS-t tud. Ha mégis érdemes, akkor milyen ládába és milyen magassal?
A második kettő meggondolható, az a jó bennük, hogy PA hangszórók, magyarul hangosak.
És akkor kb. mennyi marad a hangszórókra?
Szóval, 336*90*128mm-t számoltam a belső méretre, csőnek mondjuk 45*100mm, egy 95Hz körüli hangoláshoz megfelel.
Hi,
Miből lesz a dobozod? Én most vágattam 18-as forgácslapot 2db 66x42x37-es doboznak 5000ért barkácsboltban.
Egy kis segítség kellene ezen hangszórókról tudna mondani valaki valamit? 12 colos ennyit tudok róla pedig megvan már vagy 11 éve.
Reflexszerűnek látszó tárgyak.
Olyan 20ezer forint maradna mindenre mert gondolom nem csak hangszórót kel venni hozzá
Hi
Én bútorlapra gondoltam
Erre én is gondoltam csak az a baj hogy a reflex repertoárjában nincs ilyen kosárral gyártott 12" hangszóró.
Viszont ha tudnál ajánlani egy basszus láda tervet a két szórónak azt megköszönném. (nem kocsiba)
Köszi...mentettem.
Ilyen sok választ még sosem kaptam.
Szóval ez az egy doboz rajz, még mindig kellene. A két 12" (legyen reflex) hangszórónak.
Volt régen valami hasonló, láttam már ilyeneket a javítások között.
T-S és mechanikai adatok nélkül dobozt?
Átmérő: 12"
Teljesítmény (RMS): 150 W Teljesítmény (Program): 300 W Érzékenység: 97,3 dB / 1W / 1m Frekvencia tartomány: 60-5000 Hz Lengőcséve átmérője: 2" Small / Thiele paraméterek: * Fs=42,06 Hz, Vas= 113,17 liter, SPL= 97,3 dB/1W/1m * Qts= 0,32, Qms= 8,8, Qes=0,33 * Pe= 150 W, Re= 5,8 Ω Valószínűleg megegyezik ezzel.
Nos találtam még egyet!
Bővebben: Íme Már csak el kell dönteni hogy FANE vagy REFLEX. Szerintem egy cséve átmérő megmérése eldönti ezt a dolgot.
Nem hiszem. Nagyobb az esély az euróra jövő hónaptól. De valahol 50 liter környékén, 50Hz-re hangolva.
Április egy tegnap volt.
Az lehet hogy tegnap volt de 63mm a cséve átmérő.
Ha gondolod lefotózom.
Nem kell, semmit nem jelent, az lengőcséve átmérője. A hangszórót a képeiden a megszokott ócska membránszéllel és membránnal biztosan itthon követték el.
Ezt még annak idején a reflexnél "javították". De még mindig jól teszi a dolgát, és jobb mint egy sal v mnc. Szóval a lényeg hogy két hangszórót szeretném egy db dobozba berakni csak basszusnak. Ehhez szeretnék ládatervet kérni tőled.
A képen látható doboz pont megfelelne csak hát a méretei stb nem ismertek.
Nem tudom, sztem teljesen bizonytalan, hogy milyen a T-S, így nehezen tudok dobozra az előzőtől jobb-pontosabb ötletet adni.
Tessék... itt a rajz.
Ezt már én is megtaláltam, és az ezzel a baj hogy nekem 12" hangszóróim vannak.
Nekem 18as natúr forgácslapból van. Most raktam össze.
Aha és milyen kipróbáltad már?? Én azért mondtam a bútorlapot mert azt tudok szerezni olcsón mondhatni ingyen
Még a hangszórókat most fogom beépiteni, meg a szerelvényeket aztán kezdődhet a hangpróba.
Én le fogom fújni rücsivel.
Viszont találtam valamit az FRS 8 helyett. Vess rá egy pillantást.
Bővebben: Link
Köszi a linket, de ilyet hol és mennyiért lehet egyáltalán beszerezni, ha úgy döntök ez kell?
Egyáltalán mennyibe kerül egy ilyen? A visaton oldalán található mérés, és ez a mérés alapján az FRS-8 jóval egyenletesebb átvitellel rendelkezik. Miért jobb ez mint az FRS-8?
Nézd meg a beosztást is. Ez a jóval egyenesebb, amit én készítettem, ráadásul a Visaton mérései azért eléggé halálra vannak simogatva, és nagy részük nem is mindig érvényes az épp eladott hangszórókra.
Szerintem egy-két héten belül lesz fehérváron a módosított verzió is, bruttó 1250,-ért. |
Bejelentkezés
Hirdetés |