Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   366 / 729
(#) Elektroman válasza Turbina33 hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /
 
De rétegelt lemezből van ami "műanyag borítású"? Tehát olyan színű mint a bútorok? Festegetni, lakkozni nem akarok.
(#) szamóca válasza sanya26 hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /
 
Ha anyagi okok miatt akarsz építeni, ne tedd!
Többe lesz mintha vásárolsz, és nem egyszerű az elkészítése.
(#) szamóca válasza Elektroman hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /
 
Tudtommal nincs. Neked kell felület kezelned..
(#) Bassmester válasza sanya26 hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /
 
Hali!
Alapnak sajnos édeskevés az amit a kollégáid ajánlgatnak.
Javaslom, hogy alaposan olvasd át pl.: Ptesza blogját elméleti alapozásnak és egyenlőre ne vásárolj be semmilyen hangszórót még akkor se ha olcsó és jól néz ki
Továbbá csak akkor tervezz és építs ilyesmit, a nagyon eltökélt vagy és kizárólag kedvtelésből teszed.
(#) bigbrother válasza strobi hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /
 
Általában házilagos kivitelezés esetén inkább csak kétutas dobozok építését ajánlják a hozzáértők.
(#) strobi válasza bigbrother hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /
 
Tisztában vagyok mit ajánlanak a hozzáértők , nem ez lesz az első doboz amit tervezek. Ezért nem is 3utasat csinálok, külön dobozban lesz a középmagas illetve a mély, a mély-középmagas pedig aktív módon lesz váltva.
bocsi,tényleg félreérthetően fogalmaztam
(#) zitzaki hozzászólása Ápr 4, 2011 /
 
Sziasztok!
Szeretnék két topládát csinálni én Dynacord f12-re gondoltam szerintetek milyen ez a terv? Esetleg más hangszóróval is működik mint a Dynacord?
A válaszokat előre is köszi!!!
(#) zitzaki válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /
 
Köszi a válszt de ezen az oldalon nem találok Dynacord f12 ládát sem vele kapcsolatosat (mongyuk az angol tudásom hagy maga után némi kivánnivalót )
(#) sanya26 válasza Bassmester hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /
 
Sziasztok!
szamóca
Azt tudom, hogy olcsóbban semmiképp sem jövök ki, mint ha megvenném.

Bassmester
Ezért is érdeklődök itt is.
A kollégám adta a "Klinger - Hangdoboz építés" leírást, azt is tanulmányozom, tanácsot ad, hogy pl a jelenlegi gyári hangfalam tegyem a falhoz különböző távolságra szembe vele. és figyeljem meg mikor milyen hangja van. Állítólag a legjobb az lenne, ha a falba betudnám építeni a hsz-ot. Ez igaz?
Amit ajánlasz azt is elolvasom, köszi.
Attól nem kell aggódni, hogy máris vásárolni fogok. Én előtte mindig jól körül nézek és minél jobban utána járok, érdeklődök, és számolok.
Ilyet még nem csináltam.
Gondoltam, hogy nem 5 perces munka, és nagy kihívás.
Jelenleg még nagy a lelkesedésem
Minden nemű tanácsot szívesen veszek, hogy miben érdemes gondolkodnom, mit felejtsek el azonnal. Előnyök hátrányok.
(#) elektrorudi hozzászólása Ápr 5, 2011 /
 
Nnnna. Megérkeztek a HA25 1544-672(671) -es hangszóróim a H2000 KFT-től.
Nagy várakozással vagyok irányukba. Meglátjuk teljesítik-e az adatlapon látható remek paramétereket?
(#) ptesza válasza elektrorudi hozzászólására (») Ápr 5, 2011 /
 
Járasd be aztán mérjed le. Vagy tedd az ajánlott dobozba örülj neki.
45 liter 30 Hz -es hangolással. (2db 45 átmérőjű egyenes cső 190-195 mm hosszban.
(#) elektrorudi válasza ptesza hozzászólására (») Ápr 5, 2011 /
 
Van pár ötletem, hogy mit kezdek velük.
Az "ajánlott dobozba" tevés, nem szerepel köztük.
Ha ilyen szándékom lett volna, akkor veszek egy gyári hangfalat, oszt' kész. Nem bíbelődök vele... Valószínűleg olcsóbban kijönnék, mint így (talán jobb is lenne a végeredmény). De nem ez a cél!
Egy hangfaltervező progi, olyan 70 liter körüli térfogatot számol 1db hangszóró esetén. A 45 liter hogy jön ki?
A bejáratás számszerűen mennyit számít? Pl. 18Hz-ről leviszi az Fs-t 15Hz-re? Vagy?
(#) ptesza válasza elektrorudi hozzászólására (») Ápr 6, 2011 /
 
Amíg nem mérted le , nem jöhet szóba semmilyen hangfatervező program sem. Ennél a hangszórónál 64 liter a max térfogat . Igen a rezonancia frekvencia is csökken , de vele együtt az összes T/S paraméter.
(#) Lázár Péter válasza elektrorudi hozzászólására (») Ápr 6, 2011 /
 
De jó végre valaki töltött föl éles és közeli képet ezekről a szórókról. Gondolom újak lennének. Vagy javított nem tudom hirtelen. De ha újak lennének akkor tipikus magyar munka. A ragasztás a káva és gumiszél között igen fura, arról nem is beszélve, hogy a szél ráér a csavar furatára. Egy kis csavar ki be tologatás és máris válik el a dolog. Pedig a kávában ott a lyuk körüli mélyesztés annak szabadnak kéne lennie. A membránpapír és a gumiszél között is igen hullámos a gumi, furcsa. A mágnes is csak úgy bele van hajítva, egy kis odafigyeléssel szebb lenne, de a ragasztás itt is csúnya sőt... Ha utólagosan mágneseznek akkor már lehetne szebb is, kicsit olyan mint amit leejtettek és elmozdult benne a mágnes. Ha persze javított akkor még elfogadható és nem szóltam, de ha új akkor biztos, hogy ilyet nem fogok vásárolni. Tudom olcsó és a hangzás számít, de egy komolyabb lakkozott dobozban ez illetlen lenne. Szóval lehetne egy picit szebb is, más olcsó kategóriánál erre is odafigyelnek. Pedig azok árának nagy részét a szállítás és a forgalmazó haszna viszi el. A gyártás és alapanyag elenyésző. A vas meg vas, a mágnes mágnes, esetleg a lengőrész alapanyaga tér el számottevően. Csak azért lepődtem meg így mert a gyártó oldalán rossz minőségűek a képek, de most már tiszta.
(#) Lázár Péter válasza elektrorudi hozzászólására (») Ápr 6, 2011 /
 
El is felejtettem írni, hogy ha jól látom a mágnesen elszíneződés nyomai vannak. Ami nem az összefogdosás eredménye, hanem olyan lilás szín. Ezek azok a területek ahol feszültségek jönnek létre a ferritben és később hajszál reped. Egy jó ferrit gyűrű egységes szürke. Rengeteg mágnest láttam már és mindig az ilyen színesek törtek legjobban, porladtak. Persze ha csak össze lett fogdosva akkor tárgytalan.
(#) lamalas válasza Lázár Péter hozzászólására (») Ápr 6, 2011 / 1
 
Bizony igazad van. Ennel a tipusu hangszoronal hiba szokott lenni a rossz ragasztas (a gumiszel elvalik a kosartol). De mas esztetikai es funkcionalis hiba is elo szokott fordulni H2000 hangszoroknal. Ez sajnos evek alatt sem valtozott.
(#) Lázár Péter válasza lamalas hozzászólására (») Ápr 6, 2011 /
 
Csak furcsállom a dolgot, végül is egy gyárról beszélünk ahol kellene legyen minőség ellenőrzés, nem csak egyszer, hanem időszakosan. És hát a híres magyar szabvány? A korral haladni kell és egy kis odafigyelés még bőségesen beleférne ebbe az árba. Arról nem is beszélve, hogy így saját üzletük hanyatlik lefelé. A szélt azért nem vágják ki valószínűleg a csavar lyuknál, mert akkor csak adott állásban tudnák a lengőrészt betenni. Az pedig gyakorlat, pontosság és sok más feltétele. Az ott dolgozók se lehetnek agyonfizetve. Ez sajnos évek alatt sem változott. Ebben igazad lehet, bár az is baj hogy változnia kéne. Eleve a gyártás kezdetén se számítottak ezek szerint a küllemek, és a minőség.
(#) lamalas válasza Lázár Péter hozzászólására (») Ápr 6, 2011 /
 
A H2000 elsodleges felvevopiaca valszeg nem a hifi ipar (nem sok gyari hangsugarzot latni H2000 hangszorokkal) - ami persze nem jelenti azt, hogy 1-2 jobban sikerult hangszorojukbol ne lehetne jo(bb) minosegu hangsugarzot kesziteni. Azonban mas alkalmazasokhoz, ahol a hangszorok el vannak "rejtve" es a minoseg nem annyira elsodleges szempont jo valasztas lehet a H2000.
(#) Turbina33 válasza Lázár Péter hozzászólására (») Ápr 6, 2011 /
 
Ez jó...most rendeltem négyet egy másik sorozatból!

Mondjatok még ilyeneket,hátha még fehérebb lesz a hajam :csodalk:
(#) Lázár Péter válasza lamalas hozzászólására (») Ápr 6, 2011 /
 
Konkrét példát esetleg tudsz mondani? Azaz hol találkozhatok "rejtve" ezekkel a szórókkal. Vagy a forgalom csak a régi Videoton szórók cseréjére redukálódik le? Ez esetben csekély forgalmat tudok elképzelni, felmerül a gyár működésének hasznossága. Ugyanis, ha hangosításra nem használják, de a minőségi hifi ipar sem használja, csak a fent említett felhasználók maradnak, illetve a házi barkácsolgatók. Ezért érdemes egy gyárat fenntartani? Szerintem nyitni kellene a hangosítási célok felé, komolyabb minőségben de az elismert márkák alatti áron és a kínai piac fölötti áron jó minőségben. Egyfajta kompromisszum. De nem szólok bele ki vagyok én, csak bolti eladóként látom a mai lakosság ár érték arány igényét, és nem is ezen a területen.
(#) Lázár Péter válasza Turbina33 hozzászólására (») Ápr 6, 2011 /
 
Meg ne őszülj teljesen mert szuper bölcs leszel Korral jár. Az, hogy a ragasztó ki van itt ott folyva csak azon múlna, hogy a munkás egy ronggyal letörölje még nem szárad oda. De biztos láttad a gyári hangszórókészítésről a videót a Youtube-n ott is így járnak el. Én meg alapból ilyen fura figura vagyok, ha valamiért pénzt adok sokat vagy keveset az akkor is legyen épp, működjék, és az árkülönbözetnek kellene a minőséget használhatóságot takarnia. Ez esetben van csak egy kis kavar. De ez szigorúan a saját véleményem. Nem célom senki kedvének elrontása. Lehet maximálisan meg leszel elégedve, sőt meg is lephet a dolog.
(#) lamalas válasza Lázár Péter hozzászólására (») Ápr 6, 2011 /
 
Nem akarok terjeszteni semmifele fals informaciot ezert amit irok ne vegye senki keszpenznek. Mende-mondak szerint pl. jatekgepekbe, nyerogepekbe epitenek sok H2000 hangszorot. De megegyszer jelzem az informacio nem elsokezbol (nem a H2000 gyartol) szarmazik!!!
(#) Lázár Péter válasza lamalas hozzászólására (») Ápr 6, 2011 /
 
De legalább képet adtál és ezt meg is köszönöm, kicsit akkor oda sorolnám a szórókat mint például az USA-ban a faházas elektromos orgonákba beépített nem külsőre menő hangszórók. Persze kérdés melyik a jobb Szélmalomharc
(#) ptesza válasza lamalas hozzászólására (») Ápr 6, 2011 /
 
Majdnem jó. Javarészt zenegépekbe viszik a H2000 hangszóróit, de VT által 90-ig legyártott évi 1 és 2 millió közötti hangszóró pótlása is elég nagy feladat. A ragasztási probléma is megoldódott , amióta másik fajta ragasztót használnak .Amit elektrorudi vásárolt, az meg az utolsó 4 darab volt. Másféle mozgórészei vannak, egy régebbi változatra hasonlít, így nem ugyanaz lesz a T-S mint az adatlapon.Azért is mondtam ,hogy le kellene mérni.
(#) ptesza válasza Lázár Péter hozzászólására (») Ápr 6, 2011 /
 
A Youtúbos videóból nem volnható le következetetés, az egy elavult, múlt századi módszer, ma már nem úgy készülnek a hangszórók. A ragasztót meg ha ronggyal törölgetnék gyártás közben, csak csúnyább lehetne.
Hangosításra jelenleg is használják a H2000 hangszórókat, a BEAG HX125 helyett HC12,5. Emellett autó-teremhanogsítás. És ugyan nem erre készülnek, de sok mélyközép érzékenyebb-jobban használható PA célokra, mint az olcsó kínaiak (FS audio, SPA, MNC Stage, stb.).
(#) lamalas válasza ptesza hozzászólására (») Ápr 6, 2011 /
 
Az jo ha megoldodott a ragasztasi problema, de ha az utso 4db mar elkelt akkor keso banat. Persze ha az uj ragasztot a tobbi, meg gyartasban levo hangszoronal is alkalmazzak es bevalik/bevalt akkor nem keso

elektrorudi!
Ahogy ptesza is ajanlotta: a hangszorokat - fuggetlenul attol melyik gyarbol erkeznek - minden esetben erdemes mericskelni es a mert adatokat osszevetni a gyari adatokkal. Csak ezek fenyeben erdemes barmilyen dobozt is tervezni hozzajuk.
(#) Lázár Péter válasza ptesza hozzászólására (») Ápr 6, 2011 /
 
Értem pont az utolsó példányok, na erre nem gondoltam annyi az esélye mint telitalálat az ötös lottón. A ragasztás miatt csak azért ragadtam le, mert nem láttam még ilyen csúnyát. Egy tényleg gagyi TV hangszóró is sokszor szebben van ragasztva, s ha ki is folyik az szépen zárja a mágnes és a vas közötti élt. És persze sokszor úgy, hogy szétszedhetetlen. Pusztán kíváncsi lennék, ha oda tennék egy kést és megkoccintanám,mennyire állna ellen a ragasztás. Hisz ha valami fontos akkor ez az többek között. De hát ma már mást használnak, a régi gagyibbat meg jól eladták és erről láttam a fotót. Így járt elektrorudi....
(#) Turbina33 válasza Lázár Péter hozzászólására (») Ápr 6, 2011 /
 
Ettől azért teljesen nem fogok megőszülni,talán csak félig.A maradékban az asszony segít
Maradjunk annyiban,hogy teszek föl képeket a hangszórókról amint megjönnek,akkor majd kibeszéljük a dolgokat.Ugy lesz korrekt,és nem igy!
(#) Turbina33 válasza Lázár Péter hozzászólására (») Ápr 6, 2011 /
 
Mondjuk az a mágnes és környéke tényleg sz@rul néz ki...
(#) Lázár Péter válasza Turbina33 hozzászólására (») Ápr 6, 2011 /
 
Rendben és előre is köszönöm a fáradságot, szeretnék ez után egy kis pozitív meglepetést. Csak hát eszembe jutott, hogy miért is változtattam például a golyós csap kínálaton olyan irányba, hogy a gagyi olasz dolgokat mellőztem. A sok negatív megtapasztalás, amikor visszahordozgatták és a nyakamon maradt mert nem garanciás termék. Azóta csak minőséget (MOFÉM) magyart forgalmazok. De ha bármelyiket véletlenszerűen összehasonlítom mind egyforma szép és tökéletes. Szabványos. Tényleg a H2000-es szórók garanciásak? Ha a vevő meg reklamál jogos legtöbbször. Ma ott tartok, hogy elmagyarázom miért jobb a jobb, és érdekes megveszik, és senki nem jött még vissza éveken át. Erre mondom én hogy tökéletes termék elfogadható áron. De ez csak a magánvéleményem Lehet meg fogok lepődni
Következő: »»   366 / 729
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem