Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   559 / 728
(#) P_Laszlo válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 27, 2015 /
 
Na, jól sejtettem. Akkor ez nem lesz jó. Legalábbis középtartományban.
(#) P_Laszlo válasza zotya1983 hozzászólására (») Szept 27, 2015 /
 
Hát, ha a Reflex hangszórók szörnyűséges mozgórészeihez viszonyítva sem jobb a Beyma, akkor nagy bajok vannak a világban.
(#) Alkotó válasza zotya1983 hozzászólására (») Szept 27, 2015 /
 
A végén lévő videót most néztem meg. Nem tudom mennyit ront a hangon a képfelvevő mikrofonja, de amit hallani az iszonyatos. Gondolom a tiéd csak jobb lehet.
(#) Alkotó válasza P_Laszlo hozzászólására (») Szept 27, 2015 /
 
Tudnál kicsit részletezőbb lenni? (Számos ilyen felépítésű frontsugárzót gyártanak.)
(#) zotya1983 válasza P_Laszlo hozzászólására (») Szept 27, 2015 /
 
A mechanikus tulajdonságai egy fokkal SEM jobbak maradjunk ennyiben Nem istenítem a reflexet de nem a legrosszabb hangszóró.Természetesen a Beyma jobb ha most ezt a mondatot akartad hallani.
(#) zotya1983 válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 27, 2015 /
 
Minek offolsz?A videó csak demonstráció jó fejhallgatóval azért kiveszem hogy mi hogyan szól még a annyira zord is a körülmény.Mármint a kamera mikrofonja egyértelműen recseg mert nem bírja azt a hangnyomást feldolgozni.Még egy mondat erejéig de fentebb már egyszer leírtam,kinek mi az elvárás és hová lesz,feltettem ide pár képet a ládáimról amit megelégedéssel hallgattam,konkrétan tudom hová szánom őket,és akkor jönnek a keresztkérdések amik semmire nem utalnak.Azt sem tudjuk mire és mit akarsz használni....Belinkeltél egy beyma szórót aminek az lett a vége hogy jön a válasz miszerint középtartományban nem jó,mert nem arra való! eleve egy mélysugárzóról lévén szó.A közepét vigye a topláda/vagy középsugárzó a tetejét meg a magassugárzó én ennek vagyok híve.Aktív 3 útban és gond letudva.
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2015
(#) sound.man válasza zotya1983 hozzászólására (») Szept 28, 2015 /
 
Cubo jobb mint az RTB600?
(#) P_Laszlo válasza zotya1983 hozzászólására (») Szept 28, 2015 /
 
Nem, nem erről van szó, de furcsállnám, ha a spanyolok is olyan, számomra értelmezhetetlen dolgokból összerakott hangszórókat adnának el, mint régebben az üllőiek. A Reflex, tudom, hogy nem jó. A Beyma viszont még elkerült. A 15K200-nál legalább a membrán stabil, és nagy átmérőjű a lengőcséve, ez nincs meg a 15R300-nál. Ha a mozgórészek kínaiak, még akkor is több reményt fűzök hozzá. Sajnos a netes fotókon nem látszik elég jól.
(#) didyman válasza zotya1983 hozzászólására (») Szept 28, 2015 /
 
Ha te egy olyan, számodra tök ismeretlen mikrofon ismeretlen karakterisztikájával, mechanikai torzítás tartományában dolgozva, ismeretlen akusztikai jellemzőkkel bíró helyiségben készült, majd a kamera teljesen ismeretlen átviteli sávjával, optimalizálással-dinamikakezeléssel kezelt hangfelvételéből te kiismered egy hangsugárzó milyenségét, akkor megeszem a kalapom.
(#) zotya1983 válasza sound.man hozzászólására (») Szept 28, 2015 /
 
Egyértelműen,igaz hogy 2 db kell belőle,de nem is annyira nehéz súlyra mint az rtb 600.
(#) Barni87 hozzászólása Szept 30, 2015 /
 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék tőletek kérni.

Adott egy lakás, ahol helyiségenként el szeretnék helyezni 1-1 hangszórót az álmennyezetbe. Összesen 11 db-ot, amolyan Multi Room System jelleggel.
Nem szeretném külön állítgatni a hangerőt és megelégszem azzal is, ha mindenhol ugyanaz szól.
Ezekre szeretnék javaslatokat kérni:
milyen hangszóró legyen(1-2-3 utas)?
hogyan tudom ezeket felfűzni?
mivel tudom meghajtani?

Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2015
(#) gyuszo válasza Barni87 hozzászólására (») Szept 30, 2015 / 1
 
Legegyszerűbben így, ezt bármikor lehet bővíteni is, széles sávú hangszóró a legjobb a célra.
Bármelyik tetszés szerint ki-be kapcsolható, még a hangerő szabályozást is meg lehet oldani.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2015
(#) rockersrac hozzászólása Szept 30, 2015 /
 
Sziasztok! A Zylux Tocom, és az EAS hangszórókról mi a véleményetek? Lomiban szert tettem egy pár EAS hangszóróra, és egy db Zylux Tocom 30W hangszóróra, és érdekelne kinek mi a tapasztalata ezekkel.
(#) P_Laszlo válasza rockersrac hozzászólására (») Szept 30, 2015 /
 
Ilyen nevekből nehéz bármit is mondani. És csak te látod a hangszórókat, legalább valami képet érdemes lenne mellékelni.
(#) Barni87 válasza gyuszo hozzászólására (») Szept 30, 2015 /
 
Köszönöm, én is 100V-os rendszerre gondoltam.
Hangszórók közül melyiket választanád ezekből, vagy esetleg más forrásból ajánlanál?
Hangszórók

Erősítőt pedig ezt néztem ki:
Erősítő
Mi a véleményed róla?
(#) P_Laszlo válasza Barni87 hozzászólására (») Szept 30, 2015 /
 
Ezeknél inkább csak a hangnyomásszintek különböznek, általános teremhangosításra valók, a választás attól függ, milyen hangosat szeretnél.
(#) Alkotó hozzászólása Okt 4, 2015 /
 
Tébláboltam egy hang és fénytechnikai kiállításon (Music Expo). Sok egyéb mellett, láttam néhány furcsaságot, amivel kapcsolatban kérem mások véleményét.
1. A mellékelt fotón, egy beépíthető hangszóró látható (Gondolom pl. álmennyezetbe). Ebből adódóan, ennek a lehető legszélesebb sávban kell jónak lennie, illetve mivel a közepén egy külön csipogót is felfedezni vélek, ezért egy hangváltó is illenék hozzá.
De mi a fene rajta a rengeteg elektronika? Illetékest nem találtam, de egy hozzám hasonló nézelődő azt mondta, ezt már "blútuszon" lehet vezérelni. Ha ez így van, akkor mit kell értsek alatta?
(#) szamóca válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 4, 2015 /
 
Látom a hangváltó elemeit, egy bluetooth vevőegységet, és gondolom egy D osztályú végfokot rejt a panel. Tápot kell adni neki csak, és telefonnal, vagy más bluetooth eszközzel összepárosítva hangosít.
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2015
(#) Alkotó hozzászólása Okt 4, 2015 /
 
2. téma.
Ez már sokkal kényesebb, és nagy érdeklődéssel várom a véleményeket, nézeteket. Mostanában építek egy 2.1-es hangszóró rendszert, aminek kapcsán jelentős mennyiségű hangszóró doboz méretezési elméletet olvastam át (több 100 oldalról van szó). Ebben tárgyaltak számos paramétert, elvet, voltak iránymutatások, és kimagaslóan a legtöbbet arról olvastam, miért nem lesz jó, akármilyen dobozt is készítek.
De nagyjából mégis egységes dolgokkal találkoztam hangszóró doboz térfogatok kapcsán, illetve azok mélységével kapcsolatban, illetve minden ajánlás igyekszik lehetőleg egymáshoz közel tenni a sugárzókat, igyekezve azokat egy pontba zsúfolni.
Nos a kiállításon ennek még nyomát sem láttam, de ellenpéldákat nagy tömegben. Mi lehet az oka az alábbi felépítéseknek? Miért jó az, ha egy valamilyen SUB tetejére zászlórúdként egymás fölé kerül egy csomó hangszóró? Több olyan is volt, ahol a zászlórúd valójában kb. 7-8 cm átmérőjű lehetett.
És ami a lényeg, a képeken lévő applikációk éppen szóltak is, és egyáltalán nem volt pocsék. Ami egyedüliként látszik a képen (ez egy vaskosabb torony volt), kimondottan jól szól, de legalábbis nagyságrendekkel jobban mint amiket a színpados részeken lehetett hallani, és a hármas képkombináción lévő is egészen rendben volt hangilag.
Komolyan el is szomorított, hogy egy hangtechnikai kiállításon nem hallottam olyan hangot, amire felkaptam volna a fejemet, de egy csomót hallottam amitől menekültem odébb.
(#) alex0 válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 4, 2015 /
 
Szia Alkotó!
Ezek az oszlopok nagy terek hangosítására használatosak. Az a céljuk, hogy a tér hasznos részére sugározzuk a hangenergiát. A hasznos rész pedig a hallgatóság. Az pedig csak egy sík felületen foglal helyet, fen a terem magas részein nem lesz haszna a hangenergiának, sőt, egyenesen káros, ha mindent egyformán gerjesztünk hangenergiával.
A lényeg az, hogy az egymás felett elhelyezett hangszórók függőlegesen összenyomják a hangnyalábot, viszont vízszintesen terítik. Ez pedig azt eredményezi, hogy kevesebb hangsugárzó elegendő a nagy felület lesugárzására. De mivel kicsik az oszlopban a hangszórók, ezért segíteni kell a mélyek átvitelét. Van belőle még más karakterű is, amit pl.a Keleti pu-on is lehet látni - sokat belőle. Van ott a nagy kijelző mellett nyolc méteres is. Ha érdekel, tudok többet is mondani róla.
Itt van róla egy kis infó.
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2015
(#) Alkotó válasza alex0 hozzászólására (») Okt 4, 2015 /
 
Szívesen olvasnék további információkat.
Volt több színpad hangosítási összeállítás is, de azok nem szóltak jól.
Elsősorban az érdekelne, miért lehet az, hogy itt jól tud szólni az, amit egyébként szobai hangszóróknál kimondottan el akarnak kerülni.
(#) P_Laszlo válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 4, 2015 /
 
Nem errol van szo, ami rosszul szol, mindenutt rosszul szol, az eltero konstrukciot az eltero felhasznalasi cel indokolja, nem az a alapja, hogy jol vagy rosszul szol.

Az oszlophangsugarzot a BEAG tobb evtizede csinalta mar, a melytartomany iranykarakteret is formaztak, es nemcsak hangositasnal, studioban is. Nincs ebben semmi kulonleges.
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2015
(#) hal111 hozzászólása Okt 21, 2015 /
 
Üdvözlet mindenkinek!

Nem tudom, hogy jó topicban érdeklődöm-e, de a kérdésem kicsit "átfogó" lenne. Adott egy gagyi 2.1, amiben a mély(sugárzó)hangszóró dupla tekercses. A kérdésem az lenne, hogy ha kicserélném mezei hangszóróra, és 2-2 kábelt közösítenék, akkor a szatellitek is átváltanának mono-ra?

Segítségeteket köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2015
(#) Buvarruha válasza hal111 hozzászólására (») Okt 21, 2015 /
 
Ha ugyanarról a végfokról vannak hajtva mint a hangszóró akkor igen, de egyben badabumm is lenne, mert a sztereó miatt akár ellenfázisban is dolgoznának a végfokok tulajdonképpen rövidzárban.
(#) hal111 válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 21, 2015 /
 
Ezt tudnám valahogyan tesztelni? Sajnos dupla tekercses hangszóróban vagy nagyon kicsit, vagy nagyon nagyot találok csak, 16-20 cm közötti nincs eladó sorban. A két külön mély meg elég macerás lenne, nem tartom túl életképes mutatványnak, ezért örültem volna, ha egy szimpla közösítéssel át lehetett volna lépni ezen a problémán.
(#) Buvarruha válasza hal111 hozzászólására (») Okt 21, 2015 /
 
Az elektronikát kell megnézni, hogy miképpen is van megoldva a dolog.
(#) hal111 válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 21, 2015 /
 
Ha készítek képet a panelről, arról esetleg lehetne valamit mondani?
(#) hal111 válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 21, 2015 /
 
Úgy néz ki, hogy találtam dupla tekercses hangszórót normális méretben.
(#) P_Laszlo válasza hal111 hozzászólására (») Okt 22, 2015 /
 
Javítani is lehet ezeket, meg gyártani is, kérdés, hogy milyen dobozba kell.
(#) hal111 válasza P_Laszlo hozzászólására (») Okt 22, 2015 /
 
Igazából ez egy nagyobb alkotás része lesz, így a gyári, ~7cm-es "mélysugárzót" röptetem meg, és egy terjedelmesebb lesz felhasználva (25cm-es).
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2015
Következő: »»   559 / 728
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem