Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Látom, ez egy Lengyel gyártmány. Te honnan rendeltél ilyet?
Sajnos az általam feltett PICes PI nem tud megkülönböztetni. Kicsit jobban utánanéztem (órákba telt )
Megtévesztett a 7 szegmenses kijelző. Nem túl bő info ITT A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2015
A megkülönböztetésre nem is gondoltam, a Dip-es nyák lett volna jó. Kösz.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2015
Úgy meg nem sokat ér. Főleg kis fejjel. Csak szemétgyűjtésre jó. Vannak jobb, kiforrottabb készülékek. Nyák rajzzal.
Sziasztok.
Örömmel jelentem megépítettem az IGSL paneljét. Már csak 1 db IC hiányzik belőle a CD4066. Lehet megint hülyeséget kérdezek, valamelyik régebbi beszélgetésetekben azt írtátok, hogy ezt kell kicserélni valamilyen másikra. Ki kell cserélni vagy sem? Előre is köszi!
Ne CD4066-ot tegyél bele hanem HCF4066-ot, kevesebb gondod lesz vele. Lomex-ben még van a készlet erejéig.
Konkrétan milyen gondok vannak a CD4066-al?
Valamivel lassabb, és kisebb a megengedett tápfeszültség tartománya, mint a másiknak.
Adatlapjukat sosem nézegettem, de egy régebbi gépemben a HCF ment normálisan, a CD meg nem.
Csúnya és nem kicsi tüskéket tud produkálni, valamint beszakadásokat a kapcsolt jelben. (CD4066)
Attól függ. Bedobozoltam az esemwét, sajnos nem volt éppen 6 centi csak 5 centi magas dobozom, így azt a hangszórót nem tudtam beletenni amelyiket szerettem volna (a 18650-es akkuk is éppen csak befértek, 3mm hely maradt az alkatrészek és az akkuk között). A feliratozás ideiglenes azért van csak celluxozva.
A baloldali TV hangszóró 5 centi széles, így nem fért be az 5 centi külső magasságú dobozba, pedig hatalmas hangja van, és olcsó is volt (150Ft). Ezért a mellette lévő kis vacak lett beépítve ami jóval halkabb. A problémát úgy orvosoltam, hogy a nekem inkább tetsző pár száz Hz-es hangfrekit feljebb vittem néhány kHz-re, ott már a pici is elfogadhatóan szól, meg ugye arra a frekire a fül is érzékenyebb. Így elég a potin éppen beállított hangerő, meg a súly is kevesebb, cserébe a vinnyogást kell hallgatni a kellemesebb, mélyebb hang helyett. Mondjuk azért ha letekerem a trimmerrel a hangfrekit akkor sem rossz, csak közel koppra kell tekerni a hangerőt.
Hát sajnos nekem még ez a kisebb hangszóró sem férne a dobozba. Ilyet rendeltem, de ez nagyon halk. Lehet, hogy jack kimenetet teszek a dobozra és fülessel hallgatom.
Ilyen van nekem is, de ez már valóban nem jó. Talán fejhallgatóban volt ha jól emlékszem.
Ivconic Golden Sabre Light, Tesoro Golden Sabre Light.
A fej elkészítéséhez pontosan milyen ragasztót tudtok ajánlani, típusra, webáruházra?
A TINA programhoz 9-hez találtam magyarosítást, de a kondi és a tekercs mérete ekkor nem lesz változtatható, tud valaki erre valamit?
Autós GPS-ekben vannak jó kis hangszórók. Papírmembrános 5cm-es hangszóró dobozolva mélyre is megy és elég a hangerő is.
Mire használod a Tinát ? Kis hőtágulású műgyantát. Valahol már Mateatek asszem említette, hogy mit. Azonban drága. Mire összejön az első valamirevaló fej, addig többet fogsz rá költeni, minta vennél egyet.
Nem kaphatok valami konkrét olcsó típust?
Csak egy kérdés. Miért hangszóró és miért nem fejhalgató?
Nemjobb ha egy jackbe bedugjuk és kész?
Megoldódott a hangszóró probléma. Kiderült, hogy hangerő szempontjából tökéletes az a pici hangszóró, amit belinkeltem. Csak zenehallgatásra nem jó, de fémkeresőbe tökéletes.
Vagy egy hangszóró kapcsolós jack-en keresztül?
Próbáltad már? Néhány perc után letéptem a fejemről és földhöz vágtam úgy idegesített hogy a fülembe vinnyog. Aztán a lógó kábel folyamatosan útban volt, meg találatkor és ásáskor folyton levenni - visszarakni... szóval számomra zavaró és kényelmetlen. Illetve szeretem közben hallani a természet zajait is, és nem kizárni.
A beépített hangszórónál elegánsabb, praktikusabb nincs.
Csinálhatod azt is ha kevés a hangerő hogy kettőt vagy hármat használsz egy helyett és akkor nagyobb lesz a membrán felület. Először én is kettőt akartam beletenni ebből a piciből, de végül elég lett egy is.
Olyan keresőt kell építeni, amiben van pl. egy ARM procc D/A konverterrel és akkor kellemes női hangon suttogná az ember fülébe, hogy kezdjen ásni.
Rigófütty. Környezetbarát, kellemes és nem feltűnő.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |