Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hibás Playstation one (PSX)
Lapozás: OK   2 / 2
(#) kristian84 válasza mateakos hozzászólására (») Feb 15, 2011 /
 
Ezek szerint akkor jó volt a chipelés, tehát aki régen megcsinálta, ahhoz most is elvihetem, hogy új chipet rakjon bele. Ez a megoldás, mert eléggé hiányoznak a régi játékok, ráadásul most újakat is le tudok még tölteni. Köszönöm az eddigi segítségedet. További minden jót.
Üdv. Krisztián
(#) kristian84 hozzászólása Feb 27, 2011 /
 
Hello!
Sikerült megcsináltatni a gépet, csak a lejátszófejjel volt valami baj, most kiválóan működik.
Még lenne egy olyan kérdésem, hogy psx játékokat bevesz a ps1-es gép, mert inkább előbbiből van sok letölthető játék?//Krisztián
(#) mateakos válasza kristian84 hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /
 
Szia.
Rég jártam itt a hobbielektronikán, azt hiszem a PSX játékok pont azok amiket az elsőféle (mint a legelső nagy, meg a PSone) PlayStation-re készítettek, úgyhogy szerintem menni fog, de már azóta biztos kipróbáltad.
(#) MocisPisti hozzászólása Máj 18, 2011 /
 
Sziasztok.

PS1-hez hol lehet fejet venni és kb mennyibe kerül?

Pisti
(#) Joseppe210 hozzászólása Dec 15, 2012 /
 
Szevaszok. Én is belefogtam a ps1 ezésbe nosztalgia. szereztem hozzá pic-et csak azt nem nagyon tudom mit kellene beleégetni. A régi ps1 ről van szó a nagy szürke dobozosról
scph-7502 a típusa. Az eredeti játékokat viszi hibátlanul. Sőt egy két írottat is, valamiért, de nincs ki chippelve a gép. Van ps2 őm is a slim de jobb szeretném a ps1 el nyomni ami arra való. Üdv
(#) mateakos válasza Joseppe210 hozzászólására (») Dec 19, 2012 /
 
Szia. Firmware-t nem találtam, de legalább több változat bekötése itt megnézhető: Bővebben: Link
Lehet, hogy lesz ott valahol firmware-is, de kereshetsz neten is MM3, OneChip, meg Stealth Classic kulcsszavakkal, hátha lesz valami.
üdv.
(#) Joseppe210 hozzászólása Dec 19, 2012 /
 
Üdv. Köszi. Idő közben találtam én is egy oldalt. Igaz spanyol, viszont a hex file megvan. Remélhetőleg jó az összeshez. Mert itt alapból egy psone gépen mutatja be az ember. Megpróbálom, ha nem jó legfeljebb keresek mást. Úgyis tokban van a pic, ki lehet cserélni ha nem az igazi.,
(#) mineral válasza Joseppe210 hozzászólására (») Jan 9, 2013 /
 
A nosztalgia nálam a C64! Kaptam egy PS1-et és gondoltam , hogy játszom vele egy kicsit. SPCH-9002-es (PU-23)
Chip és a bekötés megvan. Viszont FW-t nem találok. Tudnál nekem ebben segíteni?
(#) crash0820 hozzászólása Jan 21, 2013 /
 
Sziasztok! nekem sürgős segítség kellene van play station 1 gépem (chipelve van) az volt a problémám hogy nagyon nehezen indította el a játékokat majd egy 10 perc játék után már egyáltalán nem akart beolvasni semmit. Vaterán vettem hozzá egy másik gépet alkatrésznek amiben elvileg hibás az alaplap de az olvasó fej működőképes. Most átraktam az olvasó fejet a sajátomba mert gondoltam az a gond az enyémel, de sajnos ez még anyire se olvas be semmit mint a másik. Mi lehet a probléma? A lemezt felpörgeti de amit beolvasná le is áll. Most nem tom hogy csak átvertek és az olvasó fej hibás a donor készülékben is vagy alapjában valami más a gond az enyémel????? Légyszi segítsetek!!!!! nagyon szeretném megoldani a problémát de nem tom mi lehet a gond a készülékel.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2013
(#) Ktulu válasza crash0820 hozzászólására (») Jan 21, 2013 /
 
Első körben én kiforrasztanám a chipet, és kipróbálnám eredeti lemezzel. Ha azt viszi, akkor vagy a chip, vagy a forrasztása hibás.
(#) crash0820 válasza Ktulu hozzászólására (») Jan 22, 2013 /
 
Hát ezzel csak anyi gondom van hogy 1 db eredeti lemezem van, de az is nagyon karcos szal nem tom hogy egyáltalán beolvasná e, meg a másik hogy a forrasztgatáshoz egyáltalán nem értek meg eszközöm sincs hozzá. De azért köszi am és más lehetősig nincs?
(#) Ktulu válasza crash0820 hozzászólására (») Jan 22, 2013 /
 
Nem igazán van más lehetőség. Fej tisztító lemezt futtass át párszor rajta.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2013
(#) papesz75 válasza Ktulu hozzászólására (») Jan 22, 2013 /
 
üdv....mi régen az olvasó fókuszán is szoktunk állítani....persze ez a művelet nem sokat ér ha az olvasó alkatrészei kopottak,vagy a fej már gyenge....
(#) crash0820 hozzászólása Jan 23, 2013 /
 
értem. és a fejen hol lehet állítani?
Meg az lehetséges lenne hogy az alaplamom döglött be? Mert akkitől most vettem alkatrészt neki is az alaplapja romlott el. Akk lehet az enyémnek is az a baja?
(#) Twicezo hozzászólása Feb 8, 2013 /
 
Szép estét kívánok mindenkinek! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy az scph-9002-es tipusú ps 1 a táp panelén, meghalt a fet (2sk2718) és magyar oldalakon nem nagyon találok újat. Lehet valamivel helyettesíteni?
A válaszotokat előre is köszi!
(#) istvan36 hozzászólása Feb 10, 2013 /
 
Sziasztok!
Vettem egyps1-est nosztalgiából és sajnos nem működik vagyis működik de nincs hang ez egy régi nagydobozos scph 9002 soklábú kimeneticsatlakozó a végén rf kimenet amikor bekapcsolom csak zúg a játékot olvassa lehet játszani vele csak a hang hiányzik.Valakinek valami tipp talán csak beállítási probléma vagy egyéb.Várom a tanácsokat
(#) at22 hozzászólása Aug 29, 2013 /
 
Sziasztok! Kaptam egy ps1-et SCPH-7502, ki van cipelve. Clone cd-vel írtam hozzá 4x-en lemezt amikor be rakom ezt írja ki please insert playstation cd-rom. Eredeti lemezem nincs hozzá csak egy audió cm azt be olvassa meg le is játssza de a hang igen recseg. Szerintetek mi lehet vele a gond? Én nem jó írhattam ki a lemezt vagy rossz benne a fej. Ha valaki tud valami ötletet adni az jó lenne.
(#) at22 hozzászólása Aug 29, 2013 /
 
Szét szedtem a ps1-et és most így van bekötve. Szerintetek jó így a bekötés?
(#) at22 hozzászólása Aug 30, 2013 /
 
Sziasztok! Át kötöttem így, és ugyan azt csinálja. Valaki tud valami ötletet?

7502_7.jpg
    
(#) Ktulu válasza at22 hozzászólására (») Aug 30, 2013 /
 
Próbálj meg szerezni egy eredeti lemezt. Azzal el tudod dönteni, hogy hol a hiba.
Ami a recsegést illeti, igen, valószínű a fej sem 100%-os. Tisztító lemez segíthet.
Youtube tele van CD írás videóval. Miért nem 1x sebességen írtad? (How to burn psx roms; How to burn psx CD; How to burn ps1...)
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2013
(#) at22 válasza Ktulu hozzászólására (») Aug 30, 2013 /
 
Szia! Most szereztem egy írott lemezt ami tuti hogy jó mert másik ps1-be ment. Amikor be raktam az enyémbe zeneként olvassa be. Majd megnézem eredetivel ha lesz majd.
(#) tbalazsb hozzászólása Jan 22, 2014 /
 
Üdv!

Bár látom, hogy nincs nagy aktivitás a fórumon, de azért bepróbálkozok. Szereztem egy ps 1-et az 5 éves fiamnak, de nincs chippelve. Tudtok valakit, aki foglalkozik még ilyennel? Vagy már lehetetlen próbálkozás?
Köszi a választ! Üdv
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2014
(#) mateakos válasza tbalazsb hozzászólására (») Máj 24, 2014 /
 
(#) Moderátor hozzászólása Epeti hozzászólására (») Feb 5, 2020
 
Egy kérdést csak egyszer, egy helyen teszünk fel!
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem