Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Szomszédom Gorenje TGO ZOS 201 fagyasztó szekrénye nem áll le, állandóan jár a kompresszor és fagyaszt, mint a bajnok. A hőfokszabályzóját tekerhetem, ahová akarom. Nézegettem, de semmi érdemlegest nem találtam benne. Szerintetek mi lehet a baja?
A sárga kapcsoló (gyorsfagyasztó) világít?
Természetesen nem. (Ha bekapcsolom, akkor persze igen.)
Átmértem, jónak tűnik. A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2013
Miele kombi hűtő:
Olyan problémám lenne a hűtővel kapcsolatban,amiről tudni kell, hogy inverteres és mágneskapcsolóról vezérli hogy melyik térbe engedje a gázt valamiért nem kapcsol a mágnes szelep, ha mágnes fölött mozgatom a csövet amit a kapcsolónak kellene működtetni hallom, hogy működik a csőben kattog úgymond valami ami gondolom szabályozná a gáz áramlását hogy a normál vagy mirelit térbe menjen. Jelen pillanatban a normál teret hűti, de amikor meghoztam, akkor a mirelitet hűtötte és a normál teret nem. Amikor bedugom a hűtőt és bekapcsolom mind a két teret, ami ugye külön vezérelhető és kapcsolható, a mágnes szelepen áramot nem mérek. Olyan mintha nem jutna el odáig az áram. A mirelit térben a ventilátor nem működik és mágnessel nem is tudtam visszakapcsolni. Nem tudom a működési elvét, hogy a mágneskapcsoló az mikor kap áramot bekapcsoláskor vagy csak később ad neki áramot, de próbáltam már azt, hogy lehűtöttem a normál teret a kívánt hőmérsékletre, hátha akkor bekapcsolja a mirelitet de nem. Az inverter panelon hibát nem találtam, hátha valaki közületek tud segíteni, nekem nincsen több ötletem, hogy hogyan tovább! Segítségeteket köszönöm!
Akkor két dolog lehetséges , vagy csökkent a kompresszor szállítóteljesítménye , vagy szökik a gáz belőle
Akkor viszont hogy tud ennyire fagyasztani?
Ja, és jó ideje (azt hiszem több hete) így működtették: a kisöregek egy időkapcsolóba dugták, úgy "szabályozták". A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2013
Ha csökken a szállító teljesítmény akkor "ugyanúgy hűt" csak nem fagyaszt végig az egész elpárologtató , ezért az elp alján lévő hőfokszabályzó nem tud lekapcsolni..
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2013
Pedig nekem úgy tűnt, hogy az egész hűtő le van fagyva...
Meg tudom valahogy állapítani, hogy valóban ez-e a baj? Mi okozhatja a szállítási teljesítmény csökkenését? A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2013
Egy idő után természetesen lefagy az egész. Úgy tudod ellenőrizni, hogy leolvasztod és amikor elindítottad megnézed hogy az egész elpárologtató egyenletesen deresedik e
Nem! Csak vársz fél órát és megnézed, azt is ellenőrizd hogy a hátulján lévő fekete rács (kondenzátor) végig egyformán meleg e .
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2013
Köszi! Ezt holnap ellenőrzöm, aztán referálok.
Én arra a kapillárisra gyanakodtam egyébként, ami előre jön a hőfokszabályzóhoz.
Szia!
Köszi a segítséget, így legalább a javíttatás sok ezer forintos költsége - amely így kidobott pénz lenne - beépül egy új hűtőbe. ![]() Köszi a segítséget. Üdv: Jeges1
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni: K59L2103 számú hőfokszabályzót milyennel lehetne helyettesíteni? Keresgéltem de nem igazán értek hozzá. Előre is köszönöm!!!
Elektronika hiba .két mechanikus termosztát és egy relé segitségével életre kelthető
A két mechanikus termosztátot azt tudom, hogy hova kellene elhelyezni, de a reléhez szeretnék kérni valami kapcsolási rajzot, de ezt a végső esetben szeretném alkalmazni csak.
A hűtőt a két vezérlőpaneljával szeretném továbbra is működtetni ha lehetséges. Ezért is szeretném tudni, hogy miért nem váltogatja a váltószelepet. Köszönöm segítségedet!
Ha az elektronika a hibás márpedig ez nagyon valószínű , akkor interneten nem javítható . Keress egy elektronikai műszerészt a környéken és neki mutasd meg a panelt ...
bosh kombi hütö e 2 hibakodot ir ki a méhütő része jo de a sima az nem megy csak villog az e2
hogy lehetne életre kelteni?
Ez egy termisztor hiba, belső elpárologtató.
Úgy emlékszem rá, hogy ki kellett vágni a hűtőnek a hátulját és csak így lehetett cserélni. Látható nyoma marad!
Sajnos itt a környéken ilyen panelt egy szerelő sem látott!
Ilyen hűtővel meg még nem is találkoztak. A legközelebbi olyan szerelő, aki javítani tudná hozzánk 150 km-re van. Ehhez hasonló hűtőből pedig van már 3 is! Sajnálnám őket kidobni!
indesit 34 up hütőmnek nem ég a lámpája,viszont az égők jok benne,mi lehet az oka és mit tehetek?köszi
Ha az égők jók csak a kapcsoló lehet hibás, ja és a billentyűzeted sift gombja...
Próbáld meg a hátsó termisztor vezetékét (a csatlakozó előtt) elvágni és egyszerűen összekötni , egyik másik elektronika "megeszi"ezt a hack-et (a két termisztoros elektronikák)
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2013
Nekem is ugyanilyen géppel van problémám - WBC35692A++NFCX - folyamatosan hűt...
A panelon kicseréltem az összes kondenzátort, mert ugye hátha bejön, se semmi. Fura is lett volna egy 2 éves gépnél.. Valakinek esetleg valami ötlete arra, hogy hol keressem a hibát? 1 napos folyamatos üzem után a hőszenzor ellenállása a fagyasztóban 36kOhm. ez kb -22 fok a service manual szerint. Jó hideg is van benne, de tovább hűt.. Ami még érdekes még, hogy nem lehet neki beállítani a hőfokot, beállítom -18-ra, ok-zom, sípol, majd újra villog.. reset után leáll a kompresszor és nem kapcsol be többé. csak ha kihúzom a konnektorból, majd újra visszadugom. Légyszi segítsetek!
Sziasztok!
Bocs az esetleg amatőr kérdésért. Lett egy ősi Snaigé 15e orosz csodám, ez egy kombi egy ajtós, egy kompresszoros felül fagyasztós fapados szerkentyű. Hűt is, üresen a fagyasztóban kb. 1-2 óra után -20 körül, a normál rész aljában 0 fok körülire hűti. A kompresszort sokáig nem kapcsolta le, gondolom míg le nem hűtötte az egészet, de reggel már nem járt, este volt, hogy -24/-5 is volt benne. Reggel olyan -15/0 volt, kicsit kinyitottam, hogy bekapcsol-e, 1-2 percre rá meg is tette, gyorsan lenyomta -20/-3 körülre, és ki is kapcsolt újra. Mindezt 1-es fokozaton (3 a max). Gondolom, hogy az elején sokáig nem kapcsolt le a kompresszor, az normális. Magasabb fokozaton nem próbáltam még, de az előző gazdája szerint nem kapcsolt le, a kompresszor folyamatosan dolgozott. (Miután hozzám került, azért kapott egy szétszedést és tisztítást.) Viszont a kondenzátor hátul függőlegesen félig hűvös, a másik fele meleg. A kompresszor is meleg, ez gondolom jó. A hűtőtér felő menő cső a kompresszorból kilépve kb 5 cm után végigfagy (nem rejtve húzódik, hanem a kondenzátor mögött vezették el). Kell-e szerintetek a félig hűvös/félig meleg jelenséggel foglalkozni, vagy jó ez így?
ELEKROLUX RM212 típusú abszorbciós, 220,12 V, gázzal működő lakókocsiba épített hűtőm /20 éves/ valószínű hibája,hogy a csőrendszerben levő gáz elment. Hol találok Mo-n vállalkozót javításra/töltésre?
Számtalan helyen. Hűtőgép szerelőnek hívják.
![]()
Kérlek zolika 60, egyet mondjál. Az egyetlen helyi szervíz most mondta, hogy javíthatatlan.
Az abszorpciós hűtőket nem lehet tölteni , valószínű hogy nem elszökött az ammónia hanem ledugult a rendszer!(99%az esély)az egyetlen lehetőség a javításra : fejrefordítva a földhözverni . Ha ezt többször megismétled és nem javul meg akkor mehet a kukába...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |