Fórum témák
» Több friss téma |
Ha egy abszorpciós hűtőt kikapcsolok és 10 évig felé sem nézek akkor mekkora rá az esély hogy beindul hogyha évtizedes állás után bekapcsolom?
Sziasztok
Egy furcsa dolgot vettem észre az AEG hűtőmnél. Job alsó sarokban a hűtő ajtajánál nem zár rendesen a gumi, picit megnyomkodtam az ajtót hogy érzek e hideg levegő kiáramlást és sajnos igen. Meg szemmel láthatóan is eláll a gumi. Ezért érdemes lenne szervízt hívni? Nem vészesen de azért ott szerintem van egy pici rés a szigetelés hiánya miatt. Mit gondoltok?
Jó Estét Mindenkinek!Két általános kérdésem lenne!Vásároltam egy nagy Whirlpool kombinált hűtőszekrényt,2 hónapot használtam,aztán úgy alakult hogy költőzés miatt fölöslegessé vált visszacsomagoltam az eredeti csomagolásába,sőt még papírral és kívül buborék fóliával megerősítettem a csomagolását először a papírral majd a fóliával..Most száraz helyen tárolom,tönkre tud menni így?Másik kérdésem mi az ideális hőmérséklet a hűtőtérben és a fagyasztótérben?Köszönöm válaszukat!
Ha a hátlap nagyrésze le van fagyva akkor hőfokszabályzó probléma van , ha csak fele harmada fagy le (a hátlap alsó részén ) akkor vagy gázhiány vagy kompresszor hiba. Ezért kértem a fotót hogy biztos legyen a "diagnózis"
A hibás részt melegítsd fel egy erősebb hajszárítóval húzgáld meg és csukd be az ajtót. A gumiban lévő mágnes teszi a dolgát és a gumi a kellő helyzetben fog "megkeményedni"
Így tárolva nem megy tönkre viszont , be fog nagyon büdösödni ! inkább csomagold ki és résnyire nyisd ki az ajtókat (hogy tudjon szellőzni ) Az ideális hőfok : a fagyasztóban -18 a normál térben 3-5 fok
A normáltér hátlapja működés közben mindig jegesedik.Remélem jó a felelet tanár úr.
Igen , de nem mindegy mekkora felületen! Kettes ! Ha elolvastad volna rendesen amit írtam akár 4 est is kaphattál volna
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2014
Tisztelt mindenki!Egy Gorenje Noblesse típusu hűtőről szeretnék véleményt kérni.
A fent említett kombi hűtő nem kapcsolt ki(fent -25 fok.,lent -1 fok.),mire történt egy termosztát csere. Pár óra múlva le is kapcsolt(fent -15,lent+6.5 ami nem rossz),de ezután nem kapcsolt újra be,a szerelő szerint azért,mert kint maradt a teraszon és hideg volt neki este.Így másnap a lakásban tényleg be is indult megint úgy 13;00-kor és még mindig nem állt le:20;50.Viszont a kompresszor forró,a hűtőben:fent -27,lent+3,fele hátulja jeges,a szerelő szerint még nem érzékelte a termosztát,nem baj ha megy éjjel,majd reggel hívjam,ha nem jó,a kompresszor forró... 21;30-kor leállt,majd egész éjjel állt(persze leolvadt egészen gyorsan,úgy 2 óra alatt 0 fok lett a fagyó részben!)és reggel 9-kor indult újra,egy óra múlva fent -19,lent +9,de a kompresszor megint forró,14;00 megint leállt,azóta nem indul,most 17;45 van.Ennek tényleg így kell lenni?Nem lehet,hogy nem belevaló a termosztát? Ma is beszéltem a szerelővel,azt mondta,kapcsoljam ki,mert elment a gáz belőle,nem javítható,holnap jön,visszaveszi a termosztátot. Amit nem értek(mert már többször is mondta a szerelő,ha nem termosztát akkor elszivárgott a gáz és kuka),hogy lehet-e a fenti hőfokokat gáz nélkül(vagy kevés)produkálni. Ja és még valami;a ki nem kapcsolásos tünet után másfél évet állt. Előre is köszönöm az észrevételeket!
JÓ ESTÉT MINDENKINEK!!Van nekem egy WHIRLPOOL-IKEA kombinált hűtőszekrényem 4 éves.Ez mostanig a konyhában volt és működött. A mai leolvasztás alkalmával két dolgot vettem észre rajta amihez kérem a hozzáértők segítségét!Hátul a nagy fekete rács elkezdett rozsdázni.Mivel lehet segíteni-megszüntetni vagy minimálisra csökkenteni ezt a rozsdázási folyamatot?A másik dolog, a rács mögött belül lejön egy cső ami el van burkolva fekete szigetelővel,lent a rács alatt folytatja útját a kompresszorhoz de már burkolatlanul.Ennek a csőnek a fenti részén ,rögtön a rács alatt,a fekete burkolás végén látok valami oxidálódást ezt ha kaparom körömmel lejön onnan mint a liszt!Mi ez?lepucoljam?KÖSZÖNÖM válaszukat!TISZTELETTEL
Sziasztok, vettünk egy kombinált hűtőt használtan, felül van a fagyasztója. A volt tulaj kb. 3 éve vette, 420L-es (külföldön élek, enm tudom a márka mit mondana... ) A gondom vele, hogy sokat megy, gyakorlatilag jár több mint 1 órát is , utána picit leáll, majd újra elindul. Laikus vagyok, nem tudok megállapitani, hogy mi lehet a probléma, tudom neten keresztül meg nehéz megjavitani . Szóval, hideg van benne, a szigetelés jó, nincs szakadás. A hőfokszabákozóval lejjebb állitottam, azonnal kikapcsolt és ugyanoda visszaállitottam, ahol volt előtte. nem kapcsolt vissza... Azt nem tudom megállapitani, hogy ven-e benne gáz, de ha hideg van benne, gyanitom, hogy van. Olvastam korábban tt, hogy ha nncs nagyon tele a hűtő, akkor csak a belső levegőt hűti... már pedig egy ekkora batárt elég nehéz megtömni Van ötlet, hogy mi lehet a gond? köszi.
Állítsd a hőfokszabályzót a legalacsonyabb állásba és úgy "teszteld"
Ajándékba kaptunk egy Bauknecht kombi hűtőt.A lakásba való bevitel közben az áramkábel sarui lecsúsztak a kompresszortartály melletti csatlakozó panelről.Egy barna,egy kék és egy zöld vezeték.Sajnos nem tudjuk,hogy hogyan dugjuk vissza őket.Esetleg tud valaki segíteni,akár képpel vagy valamilyen ötlettel,hogy hogyan lehetett eredetileg?
Előre is köszönöm a segítséget.
Ajándékba kaptunk egy Bauknecht kombi hűtőt.A lakásba való bevitel közben az áramkábel sarui lecsúsztak a kompresszortartály melletti csatlakozó panelről.Egy barna,egy kék és egy zöld vezeték.Sajnos nem tudjuk,hogy hogyan dugjuk vissza őket.Esetleg tud valaki segíteni,akár képpel vagy valamilyen ötlettel,hogy hogyan lehetett eredetileg?
Előre is köszönöm a segítséget.
Sziasztok!
Bajban vagyok, vettem egy használt Siemens fagyasztószekrényt, ami 1 napig remekül működött, majd elkezdett villogni a hőfokbeállitás kontrollja. Bárhová léptetem a hőfokot, a kontroll ledje villog. A belső levegőkeringtető az ajtó becsukása után elindul, de szerintem a kompresszor nem/a felvett teljesítményből gondolom,/. Lehet, hogy elment a gáz?
Szia! A hátul lévő rács a kondenzátor, amiben a gáz halmazállapotú hűtőközeg cseppfolyós halmazállapotúvá kondenzálódik. Ha zavar a rozsda finoman megcsiszolhatod és akár le is festheted. De ha így hagyod akkor sem fog problémát okozni. Nem jellemző hogy egy hűtőn a kondenzátor kilyukad. A kondenzátor alatt lévő szigetelt csövön is (kompresszor szívócsöve) oxidáci van, ami páralecsapódásból keletkezet. Én a helyedben nem foglalkoznék ezekkel az apróbb dolgokkal. A hűtő hátsó fekete rácsa (kondenzátor) lehetőleg tiszta legyen, és a faltól való távolsága legalább 5cm, ilyenkor jól körbe járja a levegő (könnyebben tud a hűtőközeg kondenzálódni), ezáltal a kompresszor élettartamát is tudod növelni, és a hűtőteljesítményed is megfelelő lesz.
Szia! Valóban ha a hűtőben alíg van valami, csak a levegőt hűtöd. Ha meg van pakolva élelmiszerrel, a hűtő elvonja az élelmiszer hőjét, amit úgy érzékelsz hogy lehült amit betettél. ennek a lehűlt élelmiszernek hőtartalma van (tárolja a hideget). Tehát ha a hűtőd tele van pakolva és lehűlt a beállított hőmérsékleti értékre, azaz kikapcsolt a kompresszor, akkor a hőfokszabályzó sokkal tovább hagyja pihenni a kompresszort mint egy üres hűtő esetén. A szigetelést viszont nézd meg a hűtőajtó alján és tetején is főleg a sarkoknál. Ha ez teljesen hibátlan, előfordulhat jellemzően használt hűtőnél, hogy a belső burkolaton hajszálrepedés van, amin keresztül, víz-nedvesség beszivároghat a szigetelő púrhabba. Ha ez átnedvesedik, annak jellemzője lehet hogy a kompr. nagyon rövid ideig áll...de úgy gondolom ha a hőfok megvan a hűtőben, egyszer azért próbáld meg jól megrakni a hűtőt és utána figyeld meg a működését.
Ha netán látni lehetne, honnan csúszott le..
Üdv: StMiklos
Szia! Ha a hűtő állt 1 évet, és a hűtőközeg (amit megtalálsz bent a hűtőtérben az adattáblán) R134a akkor lehetséges egy részleges dugulás, ui. ez a hűtőközeg hajlamos az úgynevezett gyantásodásra. Itt meg kell bontani a rendszert, szűrőt cserélni , valamint áramlási iránnyal szemben szárított nitrogénnel átfúvatni az egész rendszert odafigyelni a kapillár csőre, hogy szépen fúj-e. Összeszerelés után érdemes lenne egy nyomáspróbát és nyomásontartást végezni, legalább egy éjszakán át. Ha reggelre tartja a nyomást, vákuumolás, hűtőközeggel feltöltés, és próbahűtés. De jelzem előre, eddig csak abban vagyunk biztosak hogy a rendszer nem lyukas és nem dugult. Ha továbbra is ezt csinálja a hűtő akkor valószínű hibás a hőf.szabályzó. Ha a hőmérséklet, mint írtad lement -27 C fokig, én nem gondolnám hogy a kompresszorral baj lenne.
Szia! Ha a kompresszor valóban nem indul el, akkor jobb esetben a hőfok szabályzó a hiba, rosszabb esetben sajnos a kompresszor. Ha a hűtőközeg részben vagy teljesen elment volna, attól még a kompresszor beindul, (jó hőfokszabályzó esetén) viszont nem kapcsol ki, ui. a hőf.szabályzó kérné a hűtést, vagyis bekapcsolja a kompresszort, de már kikapcsolni nem tudja mert a hűtőközeghiány miatt nem tudja elérni a hőf.szabályzó álltal beállítot hőmérséklethez tartozó kikapcsolási nyomásértéket. A hiba megállapítását bízd szakemberre. A hiba kb. 5perc alatt megállapítható.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2014
S ű r g ő s l e n n e : A február 28-i hozzászólásomban írtam az LG no frost-os hűtőm meghibásodásáról, amiről a hűtőgépszerelő az alábbi véleményt adta: "Szekrénytestben a normáltér és a fagyasztótér elpárologtatót összekötő cső lukas/szivárog/. A szekrénytest szigetelésének megbontása nélkül nem javítható." Ez egy két éves hűtő, ami még belefér a három éves szavatosságba, ezért az üzletben, ahol vásároltam bejelentettem, a hűtőt elvitték, és véleményük szerint javítható. Na most kinek higgyek, mert ha tényleg megbontják hátul a szigetelést, akkor az mennyiben befolyásolja a hűtő "hangját" vagy egyéb működését?
Köszönöm, ha gyorsan válaszol valaki, mert amit az üzletben mondanak, nyilván az ő érdeküket szolgálja, de nehezen tudom elhinni, hogy az a szerelő, akit én kértem fel a javításra, keresett volna 20-30 ezer forintot, ha megjavítja, de inkább megmondta az őszintét, hogy nem javítható.
Az egy dolog, hogy milyen eszközökkel rendelkezik egy kiszálló szerelő, és milyen eszközei vannak egy gyári szerviznek. Az alumínium cifra anyag, bár vannak már "házi" lehetőségek is, ha nem is túl ismertek.
Azt gondolom, hogy meg tudják javítani, szigetelését ipari habbal (nem OBI meg stb.) minden további nélkül tökéletesre lehet csinálni. (Hab részét én is tudnám, mert van 2 komponenses kézi ipoari habom). Hangja miért változna? Egyébként nem vagyok biztos benne, ha kötnéd az ebet a karóhoz újat kapnál. Mindenesetre próbáld meg. Üdv: StMiklos
Szia! Hívd fel az üzletet, és próbálj szerencsét új hűtő ügyében, vagy kérd el a szerviz telefonszámát és kérdezd meg tőlük hogy esztétikailag teljesen helyre tudják-e állítani a hűtőt, mert ha nem ez téged zavar és új hűtőt szeretnél kérni, különben is garanciális időn belül vagy. Egy próbát megér. Egyébként ha valóban lyukas, és az elpárologtató a szigetelő habban van, (minden tiszteletem a szerelődnek) de megbontás nélkül nem lehet megmondani hol van a lyuk. Egyébként a belsejében vas cső van, nem alumínium. Egy ilyen fiatal hűtőnél, valószínű hibás gyári szigetelés miatt az elpárologtató csöveken lecsapódott a pára, a csövek az oxidációtól (rozsdától) porózussá váltak, és szivárog a hűtőközeg. Ez a szivárgás akár több helyen is lehet...ezek nagyon pici tűhegynyi lyukak is lehetnek amiken keresztül hosszú időn át megy el a hűtőközeg, de folyamatosan szivárog.
Köszönöm a gyors választ. A szerelők elvitték a hűtőt, nem háznál, ránézésre mondták meg a bajt, hanem nyomáspróbát csináltak a szervizben és így állapították meg, hogy bontás nélkül nem javítható.
Köszönöm ezt a gyors választ is. Sajnos az üzlet a szervizük telefonszámát nem adja meg, így csak velük tudok kapcsolatban lenni. ők pedig húzzák az időt. Amit leírtál viszont teljesen érthető és helytálló, mert már régebb óta is folyt alul a fagyasztó (akkor azt mondta a szerelő, hogy pihentessük, olvasszuk le legalább 24 órára, ami után rendben is volt), tehát hosszú időn át ment el a hűtőközeg, aztán egyszercsak megadta magát. Az általam hivatkozott szerelő a szervizükben nyomáspróbát végzett és ez alapján hozta meg a fent hivatkozott szakvéleményét. Tehát nem csak találgatott, hogy mi lehet a baja. Sajnos nem garanciális időn belül vagyok, hanem szavatossági időn belül (ami majdnem ugyan azt jelenti és három év!), de az általad leírtak alapján mindenképpen ragaszkodni fogok egy új hűtőhöz vagy a pénz-visszafizetéshez, mert ha ez gyárilag volt hibás, mi a garancia arra, hogy rövid időn belül (a javításuk után) nem fog előjönni ismét!? Gondolom semmi.
Még egy kérdésem lenne: Ma voltam az üzletben, ahol felhívták a szervizet, hogy mit tudnak tenni, azt mondták, hogy javítható a hűtő és nem kell megbontani a szekrény szigetelését, mert a kompresszornál lévő burkolat levehető és azon keresztül tudja javítani, valami szűrőt is kell benne cserélni, igazán nem értem, de holnap mindenképp meg fogom konkrétan kérdezni. Tehát, ha igaz, akkor ezzel azt akarták mondani, hogy a szigetelést nem bontja meg, mert mondtam, hogy így nem fogom elfogadni a javítást. Az már más kérdés, hogy engem úgy állít a falhoz, ahogy akar, mert nem értek hozzá. Létezik, hogy ha az a probléma, amit Lacko11 válaszolt nekem, az így javítható?
Szia! A szűrőcsere mindenképpen szükséges ha egyszer megbontunk egy rendszert...ez teljesen rendben van. Viszont ez a burkolatos dolog nekem nem világos. Próbáld konkrétabban megkérdezni hogy akkor mi is a a hiba. Nagyon szívesen segítek. Kérdeznék tölled: bent a hűtőtérben látod azt a lemezt amin csőjáratok vannak, vagy pedig csak a műanyag hátfalat látod?
Szia! Nincs itt a hűtő, az üzlet szervizében van, de amikor itt volt a szerelő, akkor az alul fagyasztó részben a hátlapot csavarozta le és a mögött voltak a csőjáratok, tehát csak a műanyag hátfalat láttam, míg le nem szedte. Holnap megintcsak bemegyek az üzletbe, már nem hagyom őket békén, mert holnapra ígérték, hogy a mai javítás után holnapra tudják megmondani, hogy mi a helyzet tulajdonképpen. Próbálom megjegyezni és leírni. Köszönöm a segítséged.
Szia még egyszer. Ha az elpárologtató a szigetelés alatt van, és a szerviz azt mondta hogy nem kell megbontani, akkor a lyuk nem ott van hanem máshol, amit ők megtaláltak. Vagy pedig nem is lyukas...mert a kompresszor oldalán lévő műanyag burkolat alatt, az indítóegysége, a hőkioldó, és az elektromos csatlakozások vannak. Sajnos így látatlanban csak tippelni tudok...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |