Fórum témák
» Több friss téma |
És a lukat (a szivárgás okát) megszüntette? Mert hetek múlva jöhet újra !
Sziasztok! Azt tudja valaki, hogy hogy kéne nyitásirányt változtatni, ha az a kis izé az alján, ami bele megy az ajtóba, úgy van kitalálva, hogy egyik oldalon vastagabb, és a lemezen is az egyik lyuk vastagabb, és meg kéne fordítani, és bele is megy a le,ezen a másik lyukba, DE az ajtón mindenhol egyforma lyuk van, és abba nem megy bele a vastagabb rúd? ZC 202 H
Szia! A manual azt írja (http://www.e-manual.eu/down.php53) hogy a csap átrakható. Ha nem másik zsanér...
Én tudom, hogy az mit ír, de te miért nem tudod, amit én írok? Van a lemez, 2 oldalán lyukak a csavaroknak, hogy át lehessen rakni. De az, amit az ajtóba kell dugni, az olyan, hogy a rúd egyik oldala vastag a másik vékony, és ugyanezek a méretek a lemezen a jobb, és bal oldalon, avagy 180°-ba fordítva, ahogy a rajzon, beleillik a lemez másik lyukába... DE az ajtón mindenhol vékony lyuk van, vagyis, mikor megfordítom azt az izét, akkor a vékony rudat a lemezbe dugom, és a vastag rúd áll felfelé, ami nem megy bele az ajtóba, mert abba a vékony rúd megy bele mindenhol.
Azt értem, de a csap nem megy be a másik oldalról a lemezbe? Ha nem akkor kéne lennie jobbos- balos lemeznek.
A csapot ki kell venned a lemezből ! Elvileg menetes . A lemezt átfordítod 180 fokkal akkor ugyanabba a lukba kell beletenni a "stiftet "amelyikből kivetted. Ha benne volt akkor a másik oldalon is bele kell hogy menjen , de nem lenne baj ha csinálnál egykét képet
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2015
Azt nézd meg,ami alul van,az megy felülre,csináltam már olyan ajtófordítást,hogy így kellett,a jobbos-baloshoz néha nem írják a 180 fokot is!
Nem értem mit értesz, hisz kétszer leírtam mindent, és le is rajzoltam, nem tudom, mi nem egyértelmű benne, és nem értem a kérdést sem. Mert ha már a rajzból se derül ki, hogy hogy lehet berakni a lemezbe, akkor mondhatok bármit. Vagy úgy gondoltad, hogy alulról dugom bele, és rögzítem szigszalaggal? Bár ha úgy gondoltad sem értem a kérdést, hisz írtam, és rajzoltam, hogy ez a 2 méret van mindenhol, és beleillik, illetve csak a vékony van mindenhol, és a vastag csak a lemez jobb oldalán, ami normál állapotban jobbra nyíláskor van használatban.
1. Te is láttad a leírást. 2. Anélkül is elmondtam, és lerajzoltam. 3. Azt, hogy 2 sor lyuk van a lemezen, és, hogy meg kell fordítani a csapot. 4. Ebből az következik, hogy a lemez, és a csap úgy van kitalálva, hogy meg kelljen fordítani a csapot, ha átrakom a lemezt a másik oldalra. És azért van két sor lyuk, mert azt a lemezt kell átrakni, ebből pedig az következik, hogy nem kell másik lemez, mert akkor kéne másik lemez, ha csak az egyik szélén lennének lyukak, de mivel nem így van, hanem a másik szélén is vannak, nem kell hozzá másik lemez. DE ha kéne hozzá másik lemez, mert nem vesszük figyelembe, hogy úgy van kitalálva, hogy ezt a lemezt tegyék át, akkor se tudnám rátenni az ajtót, ha megfordítanám a csapot, ahogy az írva vagyon. Hogy leegyszerűsítsem, a kérdés arról szól, hogy ez gyári hiba, és ki kell tágítani a lemezen a lyukat, vagy az ajtóba kell 2 nagy lyukat fúrni, vagy ilyenkor ki kell szedni azokat a műanyag izéket az ajtóból? Hisz csak ezen megoldások valamelyike által gondolom, hogy működhet, mert a lemez nem egyenes, és ha egyenes volna nem kéne megfordítani a csapot. Szóval, ha úgy lenne, ahogy írják, akkor az ajtó másik oldalán nagyobb lyukaknak kéne lenniük.
Az alsó-felső csere nagyon nem, mert a felső lemez ki tud jönni oldalra, az alsó pedig nem. A lemez megfordításnál pedig az ajtó lejjebb kerülne, és a lemez rögzítése is érdekes lenne a hűtő alján, mert a lemez vége, és a hűtő alja közt hézag lenne.
A barna a használt alja, a fehér a másik oldal.
Akkor pedig a gyári instrukciókat kell követni,mert olyan ht hűtőket még nem gyártottak,amit nem lehet jobbosról-balosra változtatni.
Elmondanád, hogy ezt hogy érted? Hogy mit csináljak? Úgy, hogy ne ütközzön a tényekbe! Mert a gyári instrukciók beleütköznek, és ezért írtam ide, és azóta is ezt ismétlem. Attól, hogy te nem veszed figyelembe, hogy az ajtón egyformák a lyukak, attól még a csap fordítva nem fér bele.
A tartón látszik melyikben volt a stift. Elvileg ugyanabban az állásban ahogy kivetted átrakod a túloldalra, a stift a mellette lévő lukba kerüljön. Ha menet kell bele és elmaradt akkor a pöcöknek megfelelőt fúrj/ fúrass bele. A luk a műanyagba lehet kicsit passzos, de bele kell menjen (próbáld bele előtte). Yulonak igaza van minden hűtő ajtaja átszerelhető módon két felé lehet nyitni. A leírások meg valóban gyalázatosak.
Ezt úgy értem,hogy a fotókat nem tudom belőni,mert ezzel a szemüveggel nem látom tisztán,a másik kint van a kocsiban(600 méter),de nem ez a lényeg,hanem az hogy az ajtóban vannak műanyag fészkek,azokat ki kell pattintani vagy kitekerni,és alatta ott a gyári menet a fordításhoz!
Nem. Én is tudom, hogy elvileg úgy kell, de gyakorlatilag nem egyforma, és nem is menetes.
És a leírásnak megfelelően van, mert a leírásba is meg kell fordítani, ha egyformák lennének a lyukak a lemezen, akkor nem kéne meg fordítani, de nem egyformák, és ha a csap 2 vége egyforma lenne, akkor se kéne megfordítani, de nem egyforma. A leírásnak megfelelően, hisz ha nem úgy lenne, akkor nem illene bele. És kipróbáltam az ajtó lyukait, azért lett barnás a fehér is, és ismétlem, a vékony pont belepasszol abba az oldalba is, a vastag meg nem megy bele. És nincs menet a rúdon se.
Menet biztos nincs benne, mert forognia kell, meg mert sima rúd. Viszont próbáltam leszedni azokat a műanyag izéket, de nem sikerült. A használt oldalon is ugyan olyan a gyári, mint a másik oldalon, úgyhogy ez gyárilag ilyen, mert nem fedő kupak van rajta, hanem ugyanolyan hüvely, mint a másik oldalon. És ha nem biztos, hogy van értelme, akkor nem biztos, hogy szét kéne barmolnom.
Találkoztam olyan megoldással is,hogy különböző gyűrűk voltak a cseréhez és a zsanértávokat azzal tudtam belőni megfelelően.Sőt!,a leírás szerint ezen gyűrűk variálásával korrigálni tudtam az ajtó lógást!
De ez olyan megoldás, hogy meg kell fordítani a csapot a leírás szerint, és minden oké, csak elfelejtették az ajtót hozzá változtatni.
Amúgy láttad te azt az oldalról készült képet? Az vagy 1 centivel feljebb nyomta, fordítva meg 1 centivel lejjebb engedné akkor is, ha lennének alátétek a hátsó görbülethez.
Akkor az van amit az előbb írtam,a gyári csomagban voltak kis műanyag gyűrűk a fordításhoz,és az ajtófészek hüvelyébe illeszkednek. De ezt általában félre vagy ki szokták dobni!
Pont ezt írtam,voltak hozzá hézagoló gyűrűk!
Marad a hézagoló gyűrűk csináltatása/megkeresése...
Dehogy ezt írtad. Egyrészt fogalmam sincs mi volt hozzá, DE mondom, ha a lemez végén lenne alátét, attól még az elején 2cm különbség lenne, ha meg lenne fordítva, ezért se lenne értelme megfordítani, ha meg nincs értelme megfordítani, nem kell a fordítás miatti hézagot kitömni. Annak meg megint nem sok értelme lenne, ha még erre a kb. fél centis vastag rúdra rá kéne tenni még egy csövet, aminek a másik vége vékonyabb rúd, plusz ez is megemelné plusz fél centivel.
Pedig hidd el ezt így csinálják a gyártók,és ha benne vannak a helyén a dolgok,nem lóg,nem lötyög
De nem hiszem el, és a leírásban sincs ilyesmiről szó.
Biztos hogy van! Guglizt meg a típust,kérd a "get manualt",még akár robbantott ábrát is találsz a gépről! Ennyit tudok mondani így ,látatlanban.!!
Guglizd meg te, mert én nem találok mást. Végül is akkor még mindig az a legegyszerűbb, ha a lemezen a kis lyuk is naggyá válik.
Háát!? Végül is lehet kapni menetes hüvelyt,lemezmenettel,epoxi ragasztó,míg áll a hűtő gondod nem lesz rá! Fel kell csavarozni a zsanérokat az új helyére,az ajtót beállítani az optimális állásba,és onnantól mérni!
Sziasztok,
Van egy Lehel Zanussi kombi hűtőm. Jó régi. Jól hűt, csak szinte egész nap megy, pedig alig van nyitogatva és a hőfokszabályozója is csak közepesre van beállítva. Időnként odamegyek és picit lejjebb tekerem, hogy ne menjen már annyit. Ekkor ugye megáll a hűtés (mert átkapcsolt) és azt hallom hogy a hűtő hátulja felől csobogó víz hang jön előre. Gondolom a hűtőközeg hangja. Kb a kompresszor kikapcsolása után pár percig még csobog, majd elhallgat. Ezt nem tudom, hogy üzemszerű-e vagy sem. Még annyi, hogy a hűtő rész dupla falú gumi szigetelése az ajtón, azt egyik fal el van szakadva, de a belső fal az oké. Volt valakinek hasonló tapasztalata? Illetve miért megy ennyit a hűtő? Köszi előre is.
Azt nézd meg,ajtó nincs-é vetemedve! Papírlapot rácsukni az ajtóra,főleg alul,ha kiesik vetemedett a gumi. A szörcsögő hang természetes,így működik a hűtő!
Szevasztok! Van egy. Gorenje alul fagyasztós hűtőm, aminél a kondenz víz mindig befagy a felső normál hűtőrészben.Sikerült kiderítenem, hogy gyári konstrukciós hiba, amit utólag egy fűtőszállal lehet orvosolni. Megvettem a fűtőszálat, de a beszerelés 15000 ft lenne kiszállással. Összesen két vezeték van rajta. A kérdésem az lenne, hogy hova kössem be a két sarut, és maggát a fűtőszálat közvetlen a leeresztőhöz csatlakoztassam, vagy máshova kellene? Előre is köszi a segítségeteket.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |