Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   170 / 297
(#) szamóca válasza Szilvi1 hozzászólására (») Okt 20, 2015 / 1

Azért az érdekesnek hat, hogy Te kezdesz el durcizni, meg megmondogatni mit kellett volna mondanunk Neked, főként annak fényében, hogy amikor idejöttél a problémáddal elmondtuk mivel lehet a gond. Most pedig számon kéred tőlünk, a ránk elvesztegeted az idődet, és nem vagyunk elég jók, mert nem mondjuk meg hogyan kaphatod szét ("lassan hűtőgép szerelőként") a cajgodat?
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2015
(#) szamóca válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 20, 2015 /

Mielőtt szétvésné a hűtőjét, nem ártana felvenni a kapcsolatot a Samsung supportal, hátha tudják a szenzor típusát, ellenállását. Ha ez nem járható, akkor fizetni kell a SM-ért amiből kiderül.
Ezután kell lepattintani a vezérlés takaró előlapot és mérni.
(#) kaqkk válasza szamóca hozzászólására (») Okt 20, 2015 /

Idézet:
„Nem hiszem hogy házilag helyre tudod állítani ha szétkaparod a habot”
Nem biztattam....
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2015
(#) szamóca válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 20, 2015 /

OK nem is úgy értettem.
(#) Szilvi1 válasza szamóca hozzászólására (») Okt 22, 2015 /

A samsung 10 000 ft ért jelenik megy ugyhogy békén hagyom őket. Hiába tudom a hőrérzékelő szondát előbb mint szétszedem, akkor is szét kell szedni, és utána úgyis tudom, egyszóval akkor mindegy. A szabályzó lapon az ajtók irányát szerelhető részt eltakarták egy műanyag lapocskával amit gondolom csak sérüléssel fogok tudni kipattintani, de fényképezem a megbontáshoz a képeket, és várom a magyarázatot. Addig is vettem egy időzítőt amit belőttem úgy, hogy 7-8 fokon tartsa az áram a hűtőt. Nem tudom, ez a folyamatos áram megszakítás mennyire kínozza a hűtőt. Minden bekapcsoláshoz rá kellett számolnom, hogy 8 perces késleltetési idő van...a HQ-nál nagyon sok van a szondából, átlag bruttó 2000 ft darabja. Érdekelne az értéke egynek kell lennie egy ilyennek?
(#) ezermester1 válasza Zole hozzászólására (») Okt 22, 2015 /

Ha működik a kompresszor és nem hűt minden bizonnyal el ment a gáz. Meg lehet javítani de ahhoz szakember kell. Én már sokat megjavítottam. Általában az élfűtés szokott eldurranni. Kiváltható mivel sokk jelentősége nincs. Én ezekhez egy speci gázt használok.
(#) iceboy hozzászólása Okt 24, 2015 /

sziasztok

Valaki tudna nekem segíteni ,mi lehet a hibája a hűtőszekrényemnek ami minden motor leálláskor éles kopogó hangot ad.Egy nem túl öreg kb 3 éves aristo szekrényröl van szó.Már többször megnéztem a hátulját semmi féle elvetemedést vagy sérulést nem látok rajta, teljesen íjszeru állapotú.A kopogás bellulröl a motor burkolat alól jön.Esetleg gondoltam relé hibára, lehetséges ez?Aki találkozott márh asonló hibábával ,kérem segítsen. elöre is köszi!
(#) kaqkk válasza iceboy hozzászólására (») Okt 24, 2015 /

Sajnos a motor egyik tartó rugója van eltörve vagy kiakadva , csak kompresszor cserével orvosolható .
(#) iceboy válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 24, 2015 /

köszi szépen!
(#) probegt hozzászólása Okt 27, 2015 /

Sziasztok! Van egy whirlpool side bar-side hűtőnk, már 10 éves a kicsike egyszer cseréltem már rajta elko-kat azóta tökéletesen működött, most viszont 2-3 hetente le kel olvasztani mert a képen látható jelenséget produkálja, és nem hűt a pluszos hűtő oldala, a ventilátort hallom hogy meggy illetve meg is néztem, de telibe lefagy a hőcserélő és szegénykém nem tudja átforgatni rajta a levegőt. Esetleg van valami öltetettek hol keressem a hibát? vagy mi okozza?
(#) Szilvi1 hozzászólása Okt 27, 2015 /

Sziasztok egy pozitív élményem osztanám meg: Electrolux hűtő alsó része hűtött csak, a felső nem. Kiiktattak egy bizonyos részt, talán élfűtést már nem emlékszem és ujratöltötték gázzal. egyáltalán nem szemét egy ilyen hűtő, főként nem ha drága és jó állapotú. Most működik. Nem kell a méh telepre vinni, mert 10 ezer frt alatt javítható. Nem tudom az élfűtés kihagyásával mennyiben gyengébb, és milyen szerepe van ennek, aki tudja kérem mondja itt el. A hűtő büdös még kicsit, szódabikarbónáztam hypoztam eceteztem citromleveztem, de én most is érzem és zavar. Kérem akinek volt hasonló és elmúlt ossza meg, hogyan oldotta ezt a kérdést meg. Ja, és szerintetek mennyit ér egy 2500 ft-os electrolux hűtő szagtalanító?
(#) kaqkk válasza Szilvi1 hozzászólására (») Okt 27, 2015 /

Ha az élfűtést kötötték ki ,és most jó akkor nagyon egyszerű a magyarázata a szagnak. Az élfűtés csö volt kilukadva ebből a gáz kitolta a kompersszor olajat és a keretben lerakódott egy kis menyiségű olaj ennek a szagát érzed ,valószínűleg pár évig érezhető lesz ,mert a púrhab hőszigetelésben megállt és ott is marad ....
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 27, 2015 /

Egy hirtelen ötlet : ha a szabadon maradt csövet (a kikötött keretfűtés ) tisztaszesszel átmosnád (a klímatisztító spray-k nagy többsége az ) talán csökkenne a szag intenzitása . Van olyan klíma tisztító aminek a kupakjában van egy vékony műanyag cső amit a keretfűtés csövébe bedugva és szigetelőszalaggal rögzítve nyomással bejuttathatod az alkoholt . Hangsúlyozom csak ötlet nem biztos hogy teljesen megszünteti az olajszagot ,de lehet hogy csökkenti ...
(#) dhtibi hozzászólása Okt 27, 2015 /

Hello

Nekem vagy egy bosch Hűtőm felül fagyasztó alul hűtő a fagyasztó része működik alsó rész nem
Ismerősöm azt mondta olvasszam le egy napig nem volt be kapcsolva vissza kapcsoltam de még mindig nem hűt

Javaslat?
(#) granpa válasza Szilvi1 hozzászólására (») Okt 27, 2015 /

Gyűjtögesd a kávézaccot, tedd egy lapos dobozban a hűtőbe; nagyon jól összeszedi a szagokat. Sokáig bírja.
(#) papus51 válasza granpa hozzászólására (») Okt 28, 2015 /

Az aktív szén is.
(#) granpa válasza papus51 hozzászólására (») Okt 28, 2015 /

Kávézacc előbb összejön.
(#) proli007 válasza granpa hozzászólására (») Okt 28, 2015 /

Az attól is függ milyen ügyes szakács a Szilvi..
(#) hekkElek hozzászólása Okt 28, 2015 /

Tanacsot kernek - Whirpool 18 eves beepitett hutoben termosztatot cserelt szakember. Azota nem kapcsol ki egyaltalan. A napokban kapirgaltam a hatlapon a jeget, es ahogy mechanikusan piszkaltam a hatlapot, ettol *egyetlen egyszer* kikapcsolt. Azt goldolnam a termosztat jo (es tipusszam alapjan belevalo). Mit csinaljak? (Kiszedni a hutot nehez, a szakember sem vette ki.)
(#) atis8204 hozzászólása Okt 30, 2015 /

Sziasztok.

Van egy 4 éves Whirlpool WBE3412A+X-es alulfagyasztós hűtőm. Sem a fagyasztója,sem a hűtő része nem hűt. Ki lett olvasztva a hűtő és a fagyasztó részében nem volt minden fagyos.
A kondenzátortől jön egy zaj,"folyadék áramlás" jellegű hang. Ennyit tapasztaltam.
Tudna esetleg valaki segíteni,hogy mi lehet a gond?
Köszönöm.
(#) kaqkk válasza atis8204 hozzászólására (») Okt 31, 2015 /

Innen nem tudjuk megjavítani , vagy dugulás van a rendszerben vagy elszökött a gáz . Mindkét esetben csak szerelő tud segíteni.
(#) pagota hozzászólása Okt 31, 2015 /

No frost rendszerű hűtőm van, a fagyasztó működik, a hűtő rész elkezdett éjszaka fűteni. LG típusú. Mi lehet az ok, 5 éve ilyet nem tett velem Köszönöm
(#) hekkElek válasza hekkElek hozzászólására (») Nov 1, 2015 / 1

Megoldodott: az a barom szerelo 20cm-rel rovidebb termosztatot rakott bele. Kicsereltem eredeti Whirlpool termosztatra es igy jo.
(#) pagota válasza pagota hozzászólására (») Nov 2, 2015 /

Azóta helyre állt, és hűt. Mi lehetett vele? bocsi .
(#) somys hozzászólása Nov 13, 2015 /

Sziasztok!obod-bauknecht fagyasztónak milyen sürün kellene be-ki kapcsolnia? Kb. 22 fokos helyiségben van.Szerintem sürün kapcsolgat.Nincs nyitogatva , nem rég vettem bele termosztátot és kicseréltem.Igaz egy kicsit hosszabb a vezetéke ami belül van a fagyasztó tében, ez miatt lehet a sürü bekapcs?1 nap 5x 6x bekapcsol -18 fok van belüla hütö tében.Válaszokat köszönöm!
(#) kaqkk válasza somys hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Ha" csak " 5 -6 bekapcsolás van naponta az tökéletes
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2015
(#) somys válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 13, 2015 /

Köszönöm szépen!
(#) zozimo2 hozzászólása Nov 14, 2015 /

Sziasztok!
Liebherr hűtőm teljesen kikészít bennünket. Kb. egy hónapja, szinte minden éjszaka csipog, mert a fagyasztó nem elég hideg. Felmelegszik a hőmérséklet kb. -12C –ra a fagyasztóban. Általában hajnal felé csinálja, és mikor kimegyek, hogy megnézzem és kinyomjam a csipogóját, akkor üzemel a hűtő. Le is hűti a fagyasztót -18 -20C ra. Az a gyanúm, hogy a fagyasztó hamarabb felmelegszik, mint a hűtő rész és így későn kapcsol be a termosztát, ami a felső hűtő részben van. Na de miért? Közepes teljesítményen van, ha feljebb kapcsolom még rosszabb volt. Napközben elvétve csinál ilyet, gondolom azért, mert nyitogatva van és hamarabb bekapcsol. Tavasszal volt egy gázfeltöltés. Egész nyáron tökéletesen működött, sőt a nagy melegekben még jobban hűtött! Ahogy megjött a hűvös idő, elkezdett szarakodni.
Van valakinek tippje miért csinál ilyet?
(#) ezermester1 válasza dhtibi hozzászólására (») Nov 21, 2015 /

No-frost rendszerű vagy hátlapi hűtő? Mert nem mindegy.
(#) pagota válasza ezermester1 hozzászólására (») Nov 22, 2015 /

No -frost rendszerű. Utána kikapcsoltam ,majd vissza, és megjavult, de most már néha nem jól hűt. Köszönöm előre segítségedet. Korom Ági
Következő: »»   170 / 297
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem