Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ICL7106/ICL7107

Témaindító: Zoli007, idő: Ápr 10, 2006
Lapozás: OK   68 / 93
(#) fredikke válasza granpa hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Bocsi a shift miatt; mértem egyet ugy hogy a 7107 nincs betéve a tokba akkor meg van GND és a 7905 kimente kozott a -5 volt
(#) fredikke válasza fredikke hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Vagy mégsem:-?? ujbol mértem és ic nélkul ezuttal -8 volt van; jah és ha megy a futést jelző ledd akkor -5 V ha; amikor meg ki kapcsol a futés ledd akkor felugrik -8 ra
(#) granpa válasza fredikke hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

A LED terhelést jelent, ezek szerint kell némi terhelés, hogy beálljon. Próbálgasd ellenállásokkal, pár mA elég.
(#) _vl_ válasza fredikke hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Terhelés nélkül kár méregetni a 7905-öt.
(#) Gabi hozzászólása Okt 31, 2013 /

Sziasztok,
7107-nél erős linearitási hibával küzdök. Egy LM35 hőmérőszenzort kapcsoltam a bemenetére, másik multival ellenőrizve, a megfelelő feszültséget adja. Tápfeszültség, referencia rendben. 22 *C-nál együtt van a két kijelzett érték, LM35-öt megfogva kézzel, a multin mérek 32-33 fokot, viszont a 7107 60-at mutat. Valamelyik kondenzátor lenne? (Integráló?) Van egy soros 1M a bemeneten eredetileg, kell az oda? Egyes LM35-ös kapcsolásokon van a kimenete és a föld között egy 10k ellenállás. (Lehet, hogy ide is kéne?)
(#) proli007 válasza Gabi hozzászólására (») Okt 31, 2013 / 1

Hello! Szerintem nem linearitással van a gond, hanem a tévedéseddel. Az LM35 10mV/°C hőegyütthatója van, vagy is 22°C mellett, 220mV van a kimenetén. A műszered méréshatára meg 200mV. Vagy is két lehetőség van. Vagy leosztod az LM kimenetét a tizedére, vagy a 7017-et állítod át 2V-os méréshatárra. Ha az utóbbit választod, az adatlapon megtalálod a rajzát, és láthatod, hogy az integráló kondi kapacitása kapásból a tizede..
Egy kapcsolási rajz talán ésszerűbb lett volna, mint egy magyarázkodás. De az LM35-öt pld. miért bántanád, mikor azt írod, hogy jó feszültséget ad? üdv!

Köszi. Nem magyarázkodás, hanem leírás. Szerintem ehhez nem kell kapcsolási rajz, mivel a 7107 alapkapcsolását használom, a bemenetére pedig rákötöttem az LM35-öt. A méréshatár 2V-os, a 10mV/°C hőfoktényezővel is tisztában vagyok. Valószínűleg a 7107 alapkapcsolásában van a bibi nálam, mert sima feszültséggel próbálva sem mér jól.

(Egyébként az adatlap szerint nem az integráló kondenzátor értékét kell változtatni méréshatár váltásnál, hanem az integráló ellenállást és az auto-zero kondenzátort.)
(#) Monster02 hozzászólása Nov 1, 2013 /

Helló !! Régebb óta tervezek ILC7107-tel műszer .. rengetek sikertelen próbálkozás után sikerült jól megtervezni és kipróbálni. Fórumot végig olvastam és Google keresővel is tanulmányoztam.
100 mv-referencia beállítás után igen pontos 200mv a mérés határban. Nagyobb méréshatárhoz osztó kell . File-ket csatoltam !! Próbáljátok ki és ha jó akkor használjátok egészséggel.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2013
(#) Alkotó válasza Monster02 hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

A vezetékekkel történő kijelző-bekötés, nem elegáns megoldás, rengeteg hibalehetőséget rejt, és nem helytakarékos.
Ettől azért működhet, de javaslom másik tervezési megközelítés megfontolását.
Én pl. ilyen megoldásokkal próbálkoztam, amik jól beváltak nálam:
Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) Monster02 válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Szia és köszönöm a válaszod alkotó! Amit te csináltál az is jó de sajnos az volt vele a bajom hogy a kijelző nem középen helyezkedett el és nehezítette a szerelést is. A másik ami fektetve van azt megépítettem de teljesen le ónoztam az összes vezető sávot és nem jól mért mert más lett a vezetősáv ellenállása, de ha meg úgy hagyom a korozó öli meg. Ezért ki próbáltam és nagyon jó működik nekem így is.
(#) Alkotó válasza Monster02 hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Mereven azt gondolom, a huzalozásnak ez a formája erősen vitatható. Ha már két panelt akarsz használni, külön a méréshez, és külön a kijelzőnek, akkor azok legyenek egyformák és legyenek egymás fölé helyezhetőek (közel, max. 10-15mm). Valamint a panelterveket úgy kell kialakítani, hogy a panelok szélén, azonos sorrendben, éppen egymás fölé kerüljenek a kötendő pontok, így azok vezetékdarabokkal átköthetőek.
(#) Monster02 hozzászólása Nov 2, 2013 /

Helló!! Erre gondolsz ?
(#) szines válasza Monster02 hozzászólására (») Nov 2, 2013 /

Szia!
Azt nem értem hogy miért a 7805-ös IC-t használod referenciának amikor van az 7107-nek belső referenciája,de ha már nem azt használod miért teszed GND-re a V+ hoz képest 2,8V-os ref. kimenetet? Persze hogy villog minden.
(#) Monster02 válasza szines hozzászólására (») Nov 2, 2013 /

Helló !! Ha megnézed a kapcsolási rajzot akkor egy 22k ellenáláson és egy 1 kilós potni álítom be a 100mv-ot !! ÉS nekem semi bajom vele , pontosan mér és jól !! Teszek fel videót is !!

Értem én,de az osztó alja a GND-n van, a teteje meg a +5V-n azért mondom hogy a LED-ek rángatta tápról veszi a ref.-et. Itt azért máshogyan van,és én valahogy jobban hiszek nekik.
(#) Monster02 válasza szines hozzászólására (») Nov 2, 2013 /

Helló!! Ha megnézed a gyári kapcsolást is az is úgy van. +5v ic 1-es láb és a R1/24K és R4/1K és ezzel állítód be a 100 mv-ot !! A kijelő ugrálásakor nem ugrál a 5 volt se és a referencia sem !!
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2013

Ha jobban megnézed akkor látod hogy a 32-es láb a félreérthetően Common-nak elnevezett ref. kimenet ahová az 1K-s trimmer alsó kivezetése van kötve NINCS a GND-n.(21-esláb).
(#) Monster02 hozzászólása Nov 2, 2013 /

Helló!! kipróbálom ahogy mondod !!
(#) Alkotó válasza szines hozzászólására (») Nov 2, 2013 /

A 12-es ábra szaggatott vonalai cáfolják amit mondasz.
(#) szines válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 2, 2013 /

Persze.
Már hogy az InLo-t vagy a commonra,vagy a GND-re kötheted.
De hogy a commont a GND-re,arról szó nincs.
Ha nem gondolnám jól akkor miért kell a 7805 kimenetére 1000µF-s kondi a gyári ajánlás100-220n helyett? Szegény táp IC-t egy ellenállással is lehetne helyettesíteni,már amennyi sebessége maradt a szabályozáshoz.
(#) Alkotó válasza Monster02 hozzászólására (») Nov 2, 2013 /

Nem erre gondolok. Ez is csak kusza huzalozás, csak rövidebbek a huzalok.
Arra gondolok, hogy a tervet úgy alakítsd ki (ha külön panelokat akarsz), ahol mindkét panel szélén, azonos sorrendben vannak a megfelelő lábak, amiket rövid, egyenes szakaszokkal lehet összekötni. A két panelnek a forrasztási oldala legyen egymás felé, mert így sokkal közelebb tehetőek egymáshoz.
Találomra mellékeltem egy másik készüléket (Attila86 munkája), amin van ilyen megoldás. Nálad kicsit több vezeték lesz majd, de az is elfér.
(#) Monster02 válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 2, 2013 /

Helló !! Attila86 is így csinált volt mérőt a labortápegységhez 30v/2A verziót tessék megtekinteni !! Nekem a műszer tökéletesen működik. 0-200 mv -ig !! 100-mv meg van a referenciának .. Nekem olyan műszer kellet ami kevés helyet foglal és középen van és jól szerelhető!! Így hát fogtam magamat és terveztem egyet , hát ez lett belőle ha valakinek esetleg kell meg tudja építeni a műszert és tudja használni is.

Utó Írat !! Alkotó koléka is használt 1000u az 5v sbat ic-nél.
(#) Monster02 válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 2, 2013 /

Helló Alkotó !! köszönöm az ötletet el is kezdtem megtervezni és kipróbálni ha kész lesz itt közé teszem.
(#) ic20 hozzászólása Jan 3, 2014 /

Sziasztok, szeretnék egy kis segítséget kérni Alkotó panelmérőjéhez, hogy lehet megoldani, hogy egy panelmérővel feszültséget és áram-ót( mekkora sönt kell és hogy kell kapcsolni a panelmérőhöz a sönt-elenállást ) is lehessen mérni vele ? ( Váltó kapcsolóval ) Segítséget előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2014
(#) Alkotó válasza ic20 hozzászólására (») Jan 3, 2014 / 1

itt igyekeztem összefoglalni mit, miért, és hogyan érdemes mérni (elsősorban labortápok esetében, de az elv más alkalmazásoknál is azonos).
(#) ic20 válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 3, 2014 /

Nagyon szépen köszi a segítséget.
(#) nox72 hozzászólása Jan 19, 2014 /

Sziasztok!

Van egy F/U átalakítóm és arra szeretném tenni a 7107 műszert. De az F/U konverternek a '0' frekvenciánál is van 7mV kimenő feszültsége. A 7107-nél be lehet álltani DC offset-et úgy, hogy ha 7 mV érkezik a bemenetére akkor jelezzen '0' voltot?

Előre is köszi a választ!
(#) proli007 válasza nox72 hozzászólására (») Jan 19, 2014 /

Hello! Persze.Az In-Lo lábát a referenciából felemeled 7mV-al.. üdv!
(#) nox72 válasza proli007 hozzászólására (») Jan 20, 2014 /

Köszönöm!
Következő: »»   68 / 93
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem