Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ICL7106/ICL7107
Sziasztok!
Meg szeretnem epiteni ezt a kapcsolast, es a velemenyeteket szeretnem kerni arrol, hogy szerintetek mukodik-e, es hagy valaki epitette-e mar meg? A neten sok kapcsolas talalhato, de nem mindegyik mukodokepes.
Hello! Ezt már olvastad? Kicsit körülnézhettél volna.. üdv!
Koszi! de ugyan ez a veboldalon is megvan .
[off] Kegyelem kettessel azért ugye átmentél nyelvtanból.
proli007 írását el kellett volna olvasni és lőn világosság.
Miért pont ezt? Esetleg kipróbált változat jobb eredményt ígérne.
Azert ezt, mert csak ampermerot szeretnek voltmero nelkul, es viszonylag egyszeru. Muhelyembe szeretnek egy ampermerot, amivel tudom merni a felvett aramerosseget.
Alapvetően rossz nyomon jársz véleményem szerint. Minden műszer feszültséget mér. Az más kérdés, hogyha a felhasználó egy ismert értékű ellenálláson eső feszültséget méri, abból közvetlenül lehet az ellenálláson folyó áramra következtetni. Tehát a műszeren kívül semmi más nem kell csak egy megfelelő ellenállás.
FONTOS! itt szigorúan egyenáramról van szó. Ha váltót akarsz mérni, az sokkal macerásabb probléma.
Egyenaramot akrok merni. Tehat ha megepitem a muszert, csak a megfelelo ellenallasokat kell beszerezzem?
Helo!
- Ez így van, de megfelelő Shunt kapcsolástechnikát is kell alkalmaznod, ha valami pontosságot is szeretnél elérni. Továbbá a méréstartományok nem lehetnek csak 1:10:100.. stb. arányúak. Az alapműszer "érzékenysége" +-200mV, ezzel kell számolni. - Végérték pedig mindig +-1999 lehet (persze tizedespont a helyén). Tehát ilyen hogy 2,5,10A nem lehet a méréshatár. Feltéve, hogy nem akarod szorozgatni a mutatott értékeket . - Egy digit multinál is azt látod, hogy 0,2-2-20-200mA stb. A legnagyobb állás sokszor a 10A de ez kamu, hiszen ott is 20A lenne, csak a Shunt nem bírja el a terhelést. Megjegyzem tartósan a 10A-t sem. De erről sokszor mélyen hallgatnak. üdv!
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni Alkotó által összeállított 7107-es feszültségmérő építésével kapcsolatban. Nem világos számomra, hogy az Rx1,Rx2a és az Rx2b ellenállás milyen értékű legyen. A tápegységem kb. 36V-ot és 2,5A-et tud pufferelés és egyenirányítás után. Tippem, hogy az Rx1 100 és az Rx2a pedig 100kOhm-os, Rx2b pedig üres. Stimmelne így? Köszönöm.
Ott a táblázatba, hogy milyen kell. Ha 36V a max kimeneti fesz, akkor a 200V-hoz való érték kell. Az árammérésnél, meg a sönt értéke határozza meg. Mivel ez nem tartalmaz söntöt.
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2013
Mivel a tapegyseged, mind 200mV; mind 2V; s mind 20V mereshataron tulcsordulast okozna a muszernek, igy a te mereshatarod a 200V-t lesz.
A tablazatbol kiolvashato, hogy ha Rx1=100 Ohm, akkor az Rx2a=100K. S ez a kapcsolasod feszultsegenek meresehez lesz idealis neked. A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2013
Köszönöm a segítséget. Igen, a táblázat alapján tippeltem én is, de biztosra nem mertem menni mivel kezdő vagyok, így inkább kérdezek.
Itt mindenki kezdo, max van ki tobb-kevesebb keszuleket epitett mar
Erről jut eszembe, milyen (értékű) sönt ellenállásra van szükségem? Nem igazán igazodok ki a számolásában. Párhuzamosan kell kötni, igaz?
Hello! Az attól függ, mekkora lesz a méréshatár. A végértéken 200mV kell hogy essen a söntellenálláson. üdv!
Shunt ellenallast ARAMMERESHEZ szoktak -kell- hasznalni
Azt viszont sorosan kotik az aramkorbe, es NEM parhuzamossan. Egy kis segitseg. A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2013
Akkor a feszültségmérőhöz nincs ilyenre szükségem. Ennek örülök, mert ez a rész nagyon nagy fekete folt nekem...
Azt olvastam egy hozzászólásban, hogy nem probléma, ha a tápfeszültség magasabb az igényeltnél. Nálam ez kb. 16V környékén mozog. Helyes az info? Mehet rá ilyen trafó? Aztán ezzel be is fejeztem a kérdéseimet. (Egyelőre ) Nagyon köszönöm a csatolt olvasmányt. Biztosan hasznos lesz, sehol nem leltem hasonlót. A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2013
Mehet ra, de a Kondenzatorok feszultseg turesere figyelj! - nalam robbant mar fel-
A muszer nalam 200-400mA is feltud venni. A 7805 melegedni fog nem kicsit! a betap es az 5V kozotti kulonbseget el kell futenie. 16VAC-bol kb22VDC lesz. 22-5= 17V*0,4A=6,8W A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2013
Sziasztok!
Alkotó voltmérőjét lehet finomhangolni/beállítani multiméter nélkül? Ha igen, milyen módon? A két kivezetését összekötöm?
Hello! Kicsit fogalomzavarban vagy. Ha összezárod a bementet, akkor nullát fog mutatni. Ha meg nem tudod valamihez hozzáhasonlítani akkor hogyan állítod be? Vagy is kell egy referencia műszer, amihez hozzáállítod. Ez lesz az "etalon". Mert vagy másik műszer kell, vagy precíz referencia feszültség forrás. Mert ha nem tudod 1 méter milyen hosszú, hogy mondod meg milyen távolságra van tőled valami? (Régen voltak normálelemek, amik pontos feszültséget adtak. De méregdrága áruk volt. Ma, vannak precíz referenciák, de azok is méregdrágák..) üdv!
Nem vagyok jártas igazán még az elektronikában, aztán így gondoltam a remény hal meg utoljára... Akkor szerzek egy multimétert.
Köszönöm.
Érdeklődnék hogy a Alkotó-féle panelműszerben a táp résznél a 390R ellenállás helyére elég a 330R vagy feltétlen kell a 390R vagy esetleg 470R mert ilyenek vannak itthon.
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2013
Hali mindenkinek; meg épitettem az Attila foraszto állmás 2 kapcsolást és gondjaim vannak a homérsékelt ki jelzéssel; a beállitott ho mérsékeletet rendeben mutatja le és fol tekeréskor a nyomogomb funkcioja is rendben mukodik; de amikor átvált a mért ho mérséklet ki jelzésére akkor és a pákkát éppen fol futi akkor ugrálva mutatja az homérsékeltet; és nem folyamatosan; pl igy 200-210-215-190-205-210-180-220; lenne esetleg valakinek tippje otlete hol keresem a hibát? még egy mért észrevételem van a gnd és 7905 kimente kozott -8 voltot mérek
Az ugrálást nem tudom. Jól kötötted be a 7905-öt? Nem ugyanaz a lábkiosztása, mint a 7805-nek! Rátetted a gerjedésgátló 100nF-okat?
Ha még nem ötlötted ki.(330+470)//(330+470)=~400 Ohm. Ami jó közelítés.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2013
igen a bekotés jol van a 100 nf is font van
|
Bejelentkezés
Hirdetés |