Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   253 / 253
(#) flatno válasza flatno hozzászólására (») Aug 14, 2005
Hello
Nah elvileg már minden meglenne a kapcsoláshoz az IC ket kivéve. Ahogyan néztem ezeket az IC ket csak a Texas Instrumentsnél lehet kapni. Itt kecskeméten
az elektronikai boltban még nem is hallottak ilyen IC-kről hogy 74as08 vagy 74as04
Néztem pl a RET-nél is de náluk sincs ilyen
Honnan rendeljek ilyet? Az USA-ból nincs sok kedvem rendelni ilyen 100 ft-os IC-ket. Kicsit drága lenne a szállítási költség.
A TI nek a magyarországi forgalmazójánál sem található meg ezek az IC-k. " ébként ezek 74as04 =inverter 74as08=AND kapu. Igaz "94 es IC-k. De valahol akkor is kell lenniük. Ha valki tudja hogy honnan tudnám bezsrezni az kérem írja meg. Előre is köszönöm.
Szép napot! flATnO
(#) mspike válasza mspike hozzászólására (») Aug 2, 2005
most jövök rá igazából egy tranzisztoros inverter is megoldaná a kérdést és abból kijönne a táp. Úgy lőnéd be, NPN tranyó (ha az amiből kifele mutat az emmitter nyila Hogy a bázisra egy ellenállás ennek értéke 0,5/Ib és egy Rc a kollektor és a táp közé ami úgy jönn össze, hogy (5-Uce)/Ic... amit nem irtam be az katalógus adat. És a kimenet a tranyó kollektora. És mégvalami az emitter földre. Nos ennek egyetlen hátránya, hogy a kimenet invertált lesz... 0V-nál lesz kimenet 5V és 0,5nél lesz közel föld... ha jól sejtem. Ha ez érdekel utána számolok konkrétan... Így a legegyszerűbb .... max utána raksz egy invertert ha nem tetszik a negált szint... Belőni tuti egyszerűbb...
Következő: »»   253 / 253
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem