Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   60 / 96
(#) colosseum hozzászólása Márc 12, 2014
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem , hogy én is egy állomás építésre adta fejem, SL-30-as pákát vettem a hozzá megfelelő trafoval.
De, arra még nem jöttem rá , hogy milyen hőleme van benne , mert nem K sz szerintem az már tuti. szállítás közben megsérült ugyh küldenek most másikat , de addig is megírnám a programom maradék részét.
Igy kettő kérdésem lenne:
1: milyen "érzékelő" van benne a hőmérséklet érzékelésére,
2: ez mozgás érzékelős páka-e?

Köszönöm válaszokat.

Balázs
(#) Lac364 válasza seat hozzászólására (») Márc 9, 2014
Nincs mit.
(#) DecebaL hozzászólása Márc 9, 2014
Elkészültem az új forrasztóállomásommal, mely Fahrenheit 28112 pákát fogad részletek itt a Ki mit épített topikban
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2014
(#) seat válasza Lac364 hozzászólására (») Márc 7, 2014
Hello,
Most volt idom befejezni es ki is probaltam,szepen müködik ezzel a fet-el,de ha fogok rendelni akkor kicserelem,addig hasznalom ezzel.
Köszönöm a segitseget.
(#) Lac364 válasza seat hozzászólására (») Márc 5, 2014
Nem ismerem a kapcsolást csak gondolom 24v-ot kapcsolgat a fet.A fet 30Voltos ,egyébb paraméterei jobbnak mondthatók.Szerintem jobb hilyán használhatod ,de ha egy mód van rá nagyobb Vdss értéküre cseréld majd ki.
(#) nzozz válasza orcika70 hozzászólására (») Márc 5, 2014
Az lehet majd én leszek, mert nagyon tetszik ez az állomás ill. a páka is. Remélhetőleg tényleg működik... De csak kapcsolási rajzot és .hex, .asm fájlt lehetett letölteni, a nyákot még meg kell tervezni.
(#) orcika70 válasza nzozz hozzászólására (») Márc 5, 2014
Majd aki megépíti, talán beszámol az eredményekről.
(#) nzozz hozzászólása Márc 5, 2014
Sziasztok!
EZT ismeritek? Elég jónak tűnik a videó alapján.
(#) seat hozzászólása Feb 27, 2014
Sziasztok!
Most kezdtem el beultetni a Tobi fele dss vezerloben az alkatreszeket,de nincs irl540,azt szeretnem kerdezni,hogy helyetesithetem 40N03P-vel? Nezegettem En mindket adatlapot,de nem vagyok benne bisztos.
Elore is koszonom.
(#) jenebala válasza DecebaL hozzászólására (») Feb 24, 2014
Köszönöm!
(#) nzozz hozzászólása Feb 24, 2014
Sziasztok!
Tudnátok valami Hakko 907 -es pákával kompatibilis forrasztó állomást javasolni? Vagy bármelyik állomás működik az említett pákával?

Köszönöm
(#) DecebaL válasza jenebala hozzászólására (») Feb 24, 2014
1. hőelem +
2. hőelem gnd
3-4. fűtőszál
5-6. mozgásérzékelő
(#) jenebala hozzászólása Feb 24, 2014
Sziasztok!

Le tudnád valaki írni nekem a Fehrenheit 28112 páka láb kiosztását ?
Melyik a fűtőszál,mozgásérzékelő hogyan kapcsol, illetve hőeleme csatlakkozásait ?

Köszönöm!
(#) mtomihun hozzászólása Feb 18, 2014
Sziasztok
Az lenne a kèrdèsem, hogy a Digitàlis forrasztòàllomàsos cikkben szereplő àllomàshoz a mellèkelt kèpen levő kijelző jò-e?
Előre is köszi
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2014

IMAG0717.jpg

(#) szepi003 válasza szepi003 hozzászólására (») Jan 26, 2014
Szia Addig míg beszerzem az alkatrészt,nekifogok a tápnak.Van egy 16w os égő elektronika amiben MJE13005 tip tranzisztor van,a képen talán látszik.Vissza rajzoltam a áramkört,hová kel kötni a 47n kondikat és a nagy trafót.A képen már hiányzik a 10mikros kondi és a fojtó,azt vettem ki.A tranzisztorok helyett mehetnek a fet ek?köszönöm a válaszodat
(#) szepi003 válasza t0bi hozzászólására (») Jan 25, 2014
Szia. Köszönöm ,hogy válaszoltál.Akkor rendelnem kell hozzá.
(#) t0bi válasza szepi003 hozzászólására (») Jan 25, 2014
Sok sikert hozzá!
Elég egyszerű az áramkör, nekem azóta is hibátlanul működik. Sajnos ezekkel nem kompatibilis az IRL540, az IRF530N P-csatornás, nagyon át kellene alakítani az áramkört, az IRFZ46N pedig csak 15 Volt felé nyit megbízhatóan, az IRL530N pedig már 5 Volton, logikai szinten.
(#) szepi003 hozzászólása Jan 25, 2014
Sziasztok. Most kezdtem el építeni, a Tobi féle dss vezérlőt.Azt szeretném megtudni,hogy a irl540 helyet berakható e irf9530n vagy irfz46n.Ezek vannak, ha valamelyik jó nem rendelnék hozzá.köszönöm
(#) Lac364 válasza proli007 hozzászólására (») Jan 4, 2014
Arról nem is beszélve , hogy legutóbb amit vettem c100-ast ,valami kínai , gondolom után gyártott lehetett . Így bekötésnél a netről letöltött pdf rajz illetve a plc bekötése nem eggyezett.A plc oldalán lévő bekötési rajz ép a tükörképe volt a gyári pdf rajz bekötésével szemben.Paráztam is , hogy most melyik bekötést alkalmazzam. Így két esélyes volt a dolog. Szerencsére a plc oldalán lévő bekötést választottam s így lett megfelelő.
(#) proli007 válasza Lac364 hozzászólására (») Jan 4, 2014
Hello! Én nem ismerem ezt a típusú akármit, de semmiképen nem szokták automatikusan felismerni, a bementet. (Mert honnan is tudná kitalálni, mit kötsz rá..)
- Az érzékelő típusát általában a programozás során kell megadni. Amire Te automatikusnak gondolsz a k2 alapján, szerintem az a típus kiválasztása után a méréstartomány elejét és végét ki a táblázatból a gép automatikusan. Mert tudja melyik érzékelő típussal mekkora tartományban lehet mérni.
- Minden esetre jól körül kell járni a dolgot, adatlapot átnézni, típust pontosan azonosítani. Mert nem nem feltétlen van minden érzékelőhöz kiépítve belül mérésjelváltó. Vagy is sokszor csak a típusszámból derül ki, fizikailag létezik-e az a bement a készülékben amit ki szeretnél választani. Természetesen ezeket nem mint konkrétumokat, hanem csak mint feltételezéseket írom. üdv!
(#) Lac364 válasza proli007 hozzászólására (») Jan 4, 2014
Értettem. Megnéztem. Pirossal bekeretezett rész az amit látnom kellet volna? ha megnézem időben.. De egy dolgot még mindig nem értek.Plc automatikusan ismeri fel a szenzor tipusát s a szerint jelzi ki a szinbólumot, vagy nekem kell beállitanom a szinbólomot s aszerint ismeri fel a plc?Inkább érdeklődöm mint hogy kidobott pénz legyen plc ára. Igaz nem erre a célra vettem , hogy pálkát vezéreljen na de miért ne
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2014
(#) proli007 válasza Lac364 hozzászólására (») Jan 3, 2014
Hello! Miért nem nézed meg az adatlapját? Ha van benne hőelem bemenet, akkor tudja, mer a táblázatban ott vigyorog legelöl.. üdv!
(#) Lac364 válasza Johnny0004 hozzászólására (») Jan 3, 2014
Köszönöm a válaszod.És azt nem e tudja valaki hogy a (Rex c100) plc-T tudja e ez a hőelem vezérelni? Ha jól tudom van Ktipusu hőellenálás Illetve a Pt100 mellyeket felismeri a A Rex 100-as .
(#) Johnny0004 válasza Lac364 hozzászólására (») Jan 3, 2014
Szia! K típusú hőelem. Link
(#) Lac364 hozzászólása Jan 2, 2014
Üdv mindenkinek.Nem tudja valaki véletlenül hogy ebben a pálkában Bővebben: Solomon milyen tipusu hőérzékelő van?
(#) Johnny0004 válasza proli007 hozzászólására (») Dec 18, 2013
Azon nincs mit hogy kötni, két vezeték az érzékelőé, kettő a fűtőszálé, akkor nagyobb áramerősségnél hova lesz a váltófeszültség? Azt én is tudom mitől mi függ az érzékelőnél, csak arra utaltam, hogy esetleg lehetséges, hogy kis áramerősségnél bizonytalanabb a működése. A Weller termisztorokról semmilyen adat nincs, lehetséges, hogy 10mA körüli áramnál működnek megfelelően.
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2013
(#) proli007 válasza Johnny0004 hozzászólására (») Dec 18, 2013
Mondjuk a fűtőbetétről, közös kábelen eső feszültségtől. Nem tudni mit hogy kötöttél..
Igen számít az áram. Mert a hőérzékelőn eső feszültség függ a hőfoktól, és az áram értékétől.
Váltófeszültséget nem mértem. Az hogy kerülne oda? Nincs árammérő a hőérzékelőben ez igaz, de biztos számít, hogy mekkora áram folyik rajta?
(#) proli007 válasza Johnny0004 hozzászólására (») Dec 18, 2013
Váltófeszültséget is néztél az OPA kimenetén? Vagy a fűtés egyennel megy?
Mert alapvetően ilyen nincs, mert a hőérzékelőben nincs árammérő..
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2013
Pont így csináltam mindent ahogy írod , már egy hónapja tesztelem mindenféle módosításokkal, természetesen az áram változásokhoz változtattam az erősítést és a programot is. A lényeg kis árammal bizonytalanná válik a működés, de csak fűtés alatt.
Következő: »»   60 / 96
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem