Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Digitális forrasztóállomás
Hello! Miért nem nézed meg az adatlapját? Ha van benne hőelem bemenet, akkor tudja, mer a táblázatban ott vigyorog legelöl.. üdv!
Értettem. Megnéztem. Pirossal bekeretezett rész az amit látnom kellet volna? ha megnézem időben.. De egy dolgot még mindig nem értek.Plc automatikusan ismeri fel a szenzor tipusát s a szerint jelzi ki a szinbólumot, vagy nekem kell beállitanom a szinbólomot s aszerint ismeri fel a plc?Inkább érdeklődöm mint hogy kidobott pénz legyen plc ára. Igaz nem erre a célra vettem , hogy pálkát vezéreljen na de miért ne
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2014
Hello! Én nem ismerem ezt a típusú akármit, de semmiképen nem szokták automatikusan felismerni, a bementet. (Mert honnan is tudná kitalálni, mit kötsz rá..)
- Az érzékelő típusát általában a programozás során kell megadni. Amire Te automatikusnak gondolsz a k2 alapján, szerintem az a típus kiválasztása után a méréstartomány elejét és végét ki a táblázatból a gép automatikusan. Mert tudja melyik érzékelő típussal mekkora tartományban lehet mérni. - Minden esetre jól körül kell járni a dolgot, adatlapot átnézni, típust pontosan azonosítani. Mert nem nem feltétlen van minden érzékelőhöz kiépítve belül mérésjelváltó. Vagy is sokszor csak a típusszámból derül ki, fizikailag létezik-e az a bement a készülékben amit ki szeretnél választani. Természetesen ezeket nem mint konkrétumokat, hanem csak mint feltételezéseket írom. üdv!
Arról nem is beszélve , hogy legutóbb amit vettem c100-ast ,valami kínai , gondolom után gyártott lehetett . Így bekötésnél a netről letöltött pdf rajz illetve a plc bekötése nem eggyezett.A plc oldalán lévő bekötési rajz ép a tükörképe volt a gyári pdf rajz bekötésével szemben.Paráztam is , hogy most melyik bekötést alkalmazzam. Így két esélyes volt a dolog. Szerencsére a plc oldalán lévő bekötést választottam s így lett megfelelő.
Szia. Köszönöm ,hogy válaszoltál.Akkor rendelnem kell hozzá.
Szia Addig míg beszerzem az alkatrészt,nekifogok a tápnak.Van egy 16w os égő elektronika amiben MJE13005 tip tranzisztor van,a képen talán látszik.Vissza rajzoltam a áramkört,hová kel kötni a 47n kondikat és a nagy trafót.A képen már hiányzik a 10mikros kondi és a fojtó,azt vettem ki.A tranzisztorok helyett mehetnek a fet ek?köszönöm a válaszodat
Sziasztok
Az lenne a kèrdèsem, hogy a Digitàlis forrasztòàllomàsos cikkben szereplő àllomàshoz a mellèkelt kèpen levő kijelző jò-e? Előre is köszi A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2014
Sziasztok!
Le tudnád valaki írni nekem a Fehrenheit 28112 páka láb kiosztását ? Melyik a fűtőszál,mozgásérzékelő hogyan kapcsol, illetve hőeleme csatlakkozásait ? Köszönöm!
1. hőelem +
2. hőelem gnd 3-4. fűtőszál 5-6. mozgásérzékelő
Sziasztok!
Tudnátok valami Hakko 907 -es pákával kompatibilis forrasztó állomást javasolni? Vagy bármelyik állomás működik az említett pákával? Köszönöm
Sziasztok!
Most kezdtem el beultetni a Tobi fele dss vezerloben az alkatreszeket,de nincs irl540,azt szeretnem kerdezni,hogy helyetesithetem 40N03P-vel? Nezegettem En mindket adatlapot,de nem vagyok benne bisztos. Elore is koszonom.
Majd aki megépíti, talán beszámol az eredményekről.
Az lehet majd én leszek, mert nagyon tetszik ez az állomás ill. a páka is. Remélhetőleg tényleg működik... De csak kapcsolási rajzot és .hex, .asm fájlt lehetett letölteni, a nyákot még meg kell tervezni.
Nem ismerem a kapcsolást csak gondolom 24v-ot kapcsolgat a fet.A fet 30Voltos ,egyébb paraméterei jobbnak mondthatók.Szerintem jobb hilyán használhatod ,de ha egy mód van rá nagyobb Vdss értéküre cseréld majd ki.
Hello,
Most volt idom befejezni es ki is probaltam,szepen müködik ezzel a fet-el,de ha fogok rendelni akkor kicserelem,addig hasznalom ezzel. Köszönöm a segitseget.
Elkészültem az új forrasztóállomásommal, mely Fahrenheit 28112 pákát fogad részletek itt a Ki mit épített topikban
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2014
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem , hogy én is egy állomás építésre adta fejem, SL-30-as pákát vettem a hozzá megfelelő trafoval. De, arra még nem jöttem rá , hogy milyen hőleme van benne , mert nem K sz szerintem az már tuti. szállítás közben megsérült ugyh küldenek most másikat , de addig is megírnám a programom maradék részét. Igy kettő kérdésem lenne: 1: milyen "érzékelő" van benne a hőmérséklet érzékelésére, 2: ez mozgás érzékelős páka-e? Köszönöm válaszokat. Balázs
1-Hőelem, de nem tudom milyen pontosan. Hőmérséklet-feszültség értékek alapján talán sehova se sikerült eddig besorolni, de ennek az is lehet az oka, hogy a szenzor a fűtőbetétben van, ami melegebb mint a pákahegy. Ebben a topikban keress fájlmellékletekre, van valami mért érték táblázat.
2-Nem.
Köszi!
De nekem sajnos nem a kék van, hanem egy fekete. De megírom a programom a ezek szerint. Amugy itt van az enyém. Bővebben: Link
Jaaa, abban nem tudom, hogy milyen típ. hőelem van...
üdv! Szeretném kikérni a véleményeteket, hogy ez a trafó elegendő-e a vzoole féle forrasztóállomáshoz? Terhelés nélkül 29v van rajta! Nemtudom, hogy ez probléma-e!?
Lehet, hogy érdemes lenne szétkapni és letekerni pár menetet...
Gondolom lefele tekerni
Most látom mit írtál A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2014
üdv. Szeretném megkérdezni, hogy az Attila86 féle forrasztóállomáshoz a cd4066 helyett jó-e a hd14066bp?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |