Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Internet 230V-os hálózaton

Témaindító: pista91, idő: Ápr 15, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) pista91 hozzászólása Ápr 15, 2007 /

Sziasztok!

Nemrég egy ismerősöm olvasott egy hírdetést, ahol ojan kütyüt árultak, hogy bedugod a 220-ba rákötsz egy számítógépet, aztán veszel még egy ijen kütyüt, azt a házban máskol is bedugsz a konektorba és erre is rá tudsz kötni egy számítógépet. A dolog légyege, hogy így tulajdonképpen hálózatba lesznek kötve a gépek, minth aközvetlenül egy utp kábellel kötötted volna őket össze. A legjobb az egészben, hogy ezután a csatlakozók cipelhetők, és bárhol a házban rá tudsz csatlakozni egy hálózatra, sőt akár internetmegosztásra is jó.
Elvileg ijen már itthon is katható, ára körübelül 20 000 FT. Ebből minimum kettő db kéne, de valahogy nincs kedvem ennyit fizetni érte.
Nem tudjátok hogy hogy lehetne valami hasonlót építeni, vagy legalább olcsóbban, akár használtan is megvásárolni?
(#) sixtek hozzászólása Ápr 15, 2007 /

Epitesrol mondj le.
Hasznaltan meg nyugaton (pl. No.) nezelodj sztem.
(#) Topi válasza pista91 hozzászólására (») Ápr 15, 2007 /

Építéséről nem feltétlen kell lemondani, mert kapható direkt erre TDA akárhányas IC... komplettül a modulátor.
Amúgy ajánlom figyelmedbe ezt: http://www.hobbielektronika.hu/hirek/hir_50.html
(#) mrx23 hozzászólása Ápr 15, 2007 /

Nagyon felejtös
itt van cél ic rá:
http://www.maxim-ic.com/quick_view2.cfm/qv_pk/4032
64-Pin TQFP Package
azért kiváncsi vagyok mennyire zavarja be pl egy ndk-s kávédaráló

Ugy müködik hogy érzékeli az 50Hz-es jel 0-átmeneteit
és akkor bele injektálja az adatot.

Csináltak már ilyen projektet PIC-re, de az sokkal lasabb.
Megnézem hogy te hogy kezelnél egy 200Mhz-es jelet 230V-on
Ugyanis a 100Mbit/s-es full-duplexes LAN ilyen gyors.

Sokkal olcsobb ha wifit használsz! 14e router 4-5e kártyánként.
(#) tatabike hozzászólása Ápr 19, 2007 /

Azt hiszem Osztrákiában van ilyen 230 VAC internet, de állítólag nagyon nem jött be. Olyan zavarokat okoz a hálózatban, hogy szélsőséges esetben létfontosságú ellátások zavartalan üzemelését is hazavághatja...(kórházak és társai....)
(#) mrx23 hozzászólása Ápr 19, 2007 /

Németeknél már jopár éve van ilyen.
Volt valami cikk hogy a rádiokat zavarja.
(#) patexati válasza mrx23 hozzászólására (») Márc 30, 2010 /

Sziasztok! Érdekelne ez a téma mert nekem a műhelyembe nagyon nehéz levinni a netet ha van valakinek PIC-es fajta az érdekelne! Esetleg koax (kábeltévé) lemegy azon megoldani az is jó lenne! 2-3 Megabit elég is lenne nem kell gyorsabb!
(#) Szasza9668 hozzászólása Máj 3, 2019 / 1

Sziasztok!

Használtan vettem egy ilyet.
Potom 6000 ft volt. Kicsit féltem tőle de végső elkeseredésemben rá áldoztam a pénzt. A műhelyem sajnos egy faraday klaitka a pincében, se wifi se mobilnet nem volt stabil. Próbálkoztam range extenderrel, repeaterrel, két router össze kapcsolásával drót nélkül, nem volt stabil a net, szakadozott és bitang lassú volt. Gyerekek altatása és az asszony megnyugtatása, (nem volt "drága") beüzemeltem. Kis gondolkodás után megjelent a három zöld ikon a ketyerén. Ezen felbuzdulva gyorsan toltam egy speedtestet. Majdnem le fordultam a székről amikor megláttam az eredményt. 25mbit fel és 24 mbit le. Hűha ezt ellenőriznem kell jött az okos gondolat. Elkezdtem letölteni p2p egy 80 gigás anyagot. Mostmár tényleg a bepisilés határán voltam. 4,9 Mbyte/s sebességgel jött lefelé az anyag. Hurrá! Kapcsoltam némi világítást a ketyere mellé. 2x36w elektronikus fénycső 2 db. Ekkor azért picit kiakadtam. A kapcsolat sebességét jelző led hirtelen piros lett majd pár másodperc múlva narancs. Elfogott a szédülés, mégse olyan jó ez a cucc, tutti megszakadt a kapcsolat. Láss csodát a letöltés sebessége csak a felére esett vissza. Azt hiszem ezzel már eggyütt tudok élni. A szerencsém az, hogy egy fázison van a két kütyü. Külön fázison nem megy, meg se találják egymást.
A hosszabbítókat nem tolerálják egyátalán, így mindkét fali aljzatba került 1-1 T-dugó. Végre 6 év után van egy stabil és gyors netem a műhelyemben.
Ajánlom mindenkinek aki küzd hasonló problémával! Az új ára nagyon borsos de ha találsz használtan akkor megéri az árát!

Üdv!
(#) Szasza9668 válasza Szasza9668 hozzászólására (») Máj 3, 2019 /

Most nézem a belinkelt oldalon már az újabb van. Az enyémbe nem lehet fogyasztót csatlakoztatni.
(#) dokidoki válasza Szasza9668 hozzászólására (») Máj 4, 2019 /

Én egy tp-link av1200 -s kaptam ajándékba, meglepően jól működik, nálam 3fázisú hálózat van, a legtávolabbi épületben is bedugva akármelyik fázisú aljzatba működik. Ha nincs rajta adatforgalom, akkor minimális a zavarkibocsájtása, de RH rádióval tetten érhető, bár NB kiszűri, ha beindul az adatforgalom, akkor nem segít semmi - brutális pattogó zajjal zavar a rádióvételben mindenhol. Amúgy kafa lenne. Csak aki kitalálta...
(#) Szasza9668 válasza dokidoki hozzászólására (») Máj 4, 2019 /

Szia!

Nekem szerepet játszik az is, hogy a lakás egy része ezonos villanyórán van a műhellyel míg a másik része egy máik villany órán. Annak idején így oldotta meg a villanyszerelő amikor átalakították tásasházzá. Valószínűleg ezért nem mindegy melyik konektorba dugom a lakásban.
(#) pucuka válasza dokidoki hozzászólására (») Máj 4, 2019 /

Van rajta antenna bőven.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem