Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Fojtónak nem olyan sok az a 12uH ! Most mérek egy E-E 55/20 fojtó trafónak szánt induktivitását bár ez lemezzel van tekerve 0.2mm légréssel 50uH! Még kísérlet tárgya!
Jó lenne ám, ha több lenne a tiéd is! olyan 20-25uH ![]()
Sziasztok.Ezt a csatolást sem tudom nítni.
![]() ![]()
Tina progival tudod legfeljebb mentsd le előtte!
Igen jobb lenne nagyobb induktivitás,van H vasra tekert 30mikrohenris lehet beleteszem.A trafót elírtam 16/5 menetes még nem tudtam csak soros égővel mérni a feszt,akkor 40Volt volt.A hővédelem ugyan úgy működik lekapcsolja rendesen.Képek felrakásával hadilábon állok,de megpróbálom valahogy.
A kepfeltoltes.hu oldalra feltudod rakni a fotókat! Onnan a linket pedig betudod másolni ide!
Csökkentett tápról,40Volt megy a gép,holnap átméregetem terheléssel is.
Most kezdtem egy EP Systems Energi@130 Inverter javításába. Nézegetve (#788916) Jackass képeit - rákérdeznék a nyákon lévő R10 és R11 értékére mivel az értékek a melegedés miatt nem leolvashatóak...Remélem tud valaki segíteni...
ha ez osztja le a stab IC-nek a tápot, akkor olyan 6,8k-10k szokott lenni. Ha megvan a táp az IC kimenetén akkor nincs vele gond sztem. Bár láttam olyat hogy szakadt volt, igaz kínai invertelnél, gagyi minőségű ellenállásnál.
40V tápról próba kimenet 15A terhelve,áramszabályzás rendben,TT trafón áramirány jó.Soros égőről áramfelvétel 100-200mA trafó nem cicereg.Neki a 230 at áramfelvétel 400-500mA kimeneti fesz 50V,bevan rakva az R32-es 4,7K a kimenetre.Arra jutottam hogy csak az SG lágy indítását kellett megoldani,mert tulajdonképp,semmin sem változtattam.A trafó 2-es tekercse is jól volt bekötve,mert az előző próbánál már néztem,és az egyik irányba csökkent a kimeneti fesz ezért a másik irányba kötöttem.Ahogy Tubi mondta tényleg egyszerü a megépítése,egy kis odafigyeléssel egyből indul.
![]()
Most már próbáltad az áramerősséget is feljebb vinni szép lassan? mekkora a max áramerősség, amit szeretnél a géptől?
![]() ![]()
Én azt inkább snubernek nézem,vagy a kimeneten vagy az IGBt nél van,10-20ohm körül lehetnek.Azért még egy kis festék van rajta.
Szerintem is ki kellene forrasztani, mert a túlsó oldalán még leolvasható a szín kód R10...talán nem is szakadt!
Nekem olybá tűnik mintha valamivel össze lenne pacsmagolva, nem igazán égésnek látszik. Ha leégett volna akkor a közepe lenne rongyá égve. csak tippelek ![]()
Szerintem a védőlakk van ráégve az ellenállásra.
T.Tubi56.
Légyszi a colt rajzot JPG vagy CIF tömörítőben tedd föl mert nemtudom kibontani-nemtámogatja a Vista.Köszi. ![]() ![]() ![]()
Ez a TUBI-féle kapcsolási rajz . A vezérlés rajzát csak a Sprint Layout 5.0 programmal tudod nézni jpeg-ben nincsenek alkatrész értékek.
![]()
Köszönöm.
![]() Üdv:András. ![]() ![]()
Sziia,
Azt hiszem jó ötlet volna megnézned hogy a BC327 tranyókat hogyan kötötted-forrasztottad be... ![]() ![]()
Szia.Bc640 raktam bele,csak légszerelve a gate trafó kimenetére.
Még nem próbáltam csak csökkentett tápnál szabályoztam az áramot,a meghajtást kicserélem a két tranyosra ami előtte benne volt,meg az IGBt is mert most csak 1-1 20A van benne,SGW50N60HS 1-1 darabra.Ezzel elég lesz a 130-140A.
Valahol rossz a Bc327 pdf-je.Értem,attól még jól be lehet rakni.
Nem a tranzisztor PDF rossz,Tubi rajzolta fordítva a tranyó képét.Azért ellenőrizd le,jól raktad e be.
Közbe leesett,mindjárt megnézem,csak már a két tranyos cserével vagyok elfoglalva.
Nekem másik rajzom van azon jól van rajzolva.
Elhiszem,gondolom az eredeti PDF,nekem is az van meg és egy kedves fórumtársunk magyarra fordítása.
Az amit fel tettem rajzot az nem egészen így néz ki!
Az alkatrészek értékek is rajta vannak! Tinával megnézhető!
Érdekes.. az általad feltett kapcsolást TINA-ból nyomtattam ki és szkenneltem be. Ez a te rajzod...
A vezérlésed nyák rajzát nem lehet elmenteni úgy ,hogy az alkatrész értékek is látszódjanak. Ezért irtam hogy csak a Sprint Layout progival tudja megnézni... ![]()
bc tranzisztorok nekem gyártó függőek voltak régen, kb 4-5év , gyártó lábkiosztását kell nézni, hogy jó legyen, tegyél bfy34-e ha relét kell kapcsolgatni vagy hasonlót, aminek tudod a bekötését és többet tud mint amit helyettesíteni akarsz... engem úgy okítottak régen , hogy ha polaritást megfordíthatod akkor mindegy, hogy pnp vagy npn... 2n2205, 2n2961, általános pnp tranzisztor...
ha relét kell kapcsolgatni bőven jó. remélem segítek... 2961 npn, gyorsan kerestem... ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |