Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Nem teljesen, égőn keresztül adtam neki kraftot.
Úgy látom az a kör alakú valami egy induktivitás, bár akkor se értem miért megy alá az a vezetősáv. Üdv
Na mértél valamit?
Most ott tartok, hogy a segédtáp rész a trafó az dolgozik 6Vac és 17Vac jon ki, és a primer elkok töltve vannak.
Most azon agyalok, hogy ha le van kötve a nagy teljesítményű panel (nem tudom a nevét) attól függetlenül kéne történnie valami aktivitásnak, relé bekapcsol, vagy ilyen. Üdv
Igen,kéne történnie mindennek.Az UC van tápfesz?Valami védelem nem aktív?A relén valami késleltetés van kap tápot?A relének a védelem nélkül is be kéne húznia.Jó a relé?
Az Uc-t ugy érted mikrokontroller? Szerintem az nincs benne, még szerencse.
Most nem vagyok ott, viszont agyba laikusként átgondoltam, elmondom, aztán majd mondod, hogy hülyeség vagy nem. Rá lett ejtve a + elektrődafogó közvetlen a - kivezetésére, all time kapta a zárlatot, rövidzárvédelem ide-vagy oda, szépen zárlatba mentek a igbt-k, elégtek a 10 ohmos ellenállások, majd a gate felé a 33 ohmos ellenállásokon keresztül kapott egy tockost a vezérlő ic is, ezt csak gondolom, mert a 33 ohmos ellenállások fele szakadt volt. Holnap folytatom a fibakeresést. Megszenvedek én ezért a pireuszi győzelemeért Üdv
Az UC a 3845 ös lett volna.Az van benne.A hegesztökben nincs rövidzár védelem ezekben áramszabályzás van.A jól működő gépnél,ha össze ér a + - legfeljebb elfröcssenti a test csipeszt,vagy a fogó réz részeit míg az ív távolsága engedi.Ettől a gép még nem megy tönkre ha max ra van tekerve akkor sem.Na szóval semmit nem írtál mitől kelt életre a gép?Van szkópod?Nézted a gét alakját?Mint írtam,ezt kellett volna végig zongorázni.Aztán csökkentett tápnál megnézni az áramszabályzást,ami nálad nem működik.Ezért purcant ki megint a nagyáramú rész.
Idézet: ... ez biztos?„(egyébként R100 az 10 ohm” ajjaj...ajjjaj
Az én elképzelésem szerint a 0R1 a 0,1 ohm, vagy nem?
Némely gyátó,elég hülyén írja meg az ellenálásokat,találkoztam többféle jelzéssel,de az áramköri elhelyezkedése alapján én 0,1Ohma tippelnék.Ha tévednék szólj.
Ha te is erre jutottál,mit raktál bele?Ja meg a gét ellenálások,én sokallom a 33 ohmot.Mint írtam a nálam megfordult összes panelban 15 ohm volt.De nyugodt szivvel beleraknék 4,7 ohmot.
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2016
10-eset, azaz 100, szerintem látszik a képen, de most szerintem nem itt bukik a dolog.
Egyébként a 0,1 ohm-al hülyének néztek a boltba Nincs szkópom, gondolom nem meglepő
A gate ellenállás biztos 33 ohm, mert az nem ment mind ki és lehetett mérni
Teljes mértékben egyezek veled!
zsoltee0001 nem R100-asokat tett(01z, 0R1), hanem 100-asokat. 0,1Ω kontra 10Ω
Nézd csak:
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2016
Oké köszi srácok, meggyőztetek most jelen pillanatba azt hiszem nem ezen áll vagy bukik a dolog, ha sikerül beindulnia akkor cserélem.
Van 0 ohmosom ha tényleg nem tudok beszerezni, max azt rakom bele, előttem írták, hogy az is jó. Üdv
Most ott tartok hogy van egy zárlatos dióda az UC körébe.
Mivel üveg, persze nincs értéke. Majd teszek róla föl képet Üdv
Ez a dióda egy L6386 IC-nek a vcc és Gnd között van bekötve.
Most gondolom ez egy zener lehet. De ez megint találgatás. Elindítottam a zárlatos dióda nélkül és 14,5V van most ott. Akkor nyilván egy ekörüli zener kell oda. A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2016
15V-ost találtam, azt tettem bele, így a zárlat teljesen megszűnt mindkét ic tápjába.
Összeraktam az erősáramú panellal és égőn keresztül adtam neki 220-at. Msot ott tart, hogy kattan a relé késleltetéssel, az égő kb másodpercenként felvillan teljes fénnyel, tehát már indulna a táp (szerintem) Égő helyett egy vasaló betét mint műterhelést iktattam be, de lefüstölt a relével párhuzamosan kötött lágyindító ellenállás (2db47ohm) Amit nem teljesen értek, mert elképzelésem szerint azok csak a primer kondit töltik elő, extra terhelést nem kapnak, mert akkor már kapcsol a relé kiiktatva az ellenállásokat. Most itt tart a dolog, visszabontottam semmi zárlat az igbt-k körül. Üdv
A relé kontakt tökéletes? Ha nem, érthető az ellenállások túlterhelődése.
Erre gondoltam én is, ki is szedtem, de nem szétszedhető, adtam neki 12v-ot 0 ohm ot mértem a kontaktokon, de gondolom ez nem mérvadó.
Mondjuk az elgondolkodtató, egy relé kontakt hiba, hogy gáncsolná el az osszes igbt-t.... Üdv
Primer pufferen mennyi feszültséget mérsz?
Az elektronika élesztését a teljesítmény modul nélkül kezdd! Amikor tönkremennek az IGBT-k, akkor az esetek 100%-ban az L6386 is tönkrement. A zener 16V-os, de valószínűleg tönkrement mellette a 5,6V-os zener is. Szkóppal le kell ellenőrizni a csatlakozókra jutó vezérlő jeleket, ha nincs szkópod, feltétlenül kérj segítséget olyan embertől, akinek van. A teljesítmény modulon az emitter ellenállások 0,1 ohmosak.
Köszi az infot, akkor ezt az ic-t cserélem, van is a közeli szaküzletbe és ha megy akkor az emitter ellenállásokat is 0,1-esre.
Sajna szkóp még csak az ismerettségi körömbe sincs. Ezt a kérdést még nem tudom, hogy oldom meg. Üdv
Az emitter ellenálláson átfolyó áramot figyeli a UC3845, ha 0Ω, akkor nincs mit figyeljen, nem tud beavatkozni.
Most per pillanat 10 ohmosok vannak benne, akkor ezek szerint az elvártnál alacsonyabb árammal kéne tudnia hegesztenie?
üdv
Jobb lenne alapból cserélni, szerintem nem tudna kialakulni olyan áramerősség, amivel a hegesztőpácát megtudnád olvasztani, nem is beszélve arról, hogy egy gyári gépen minden ki van számolva(általában) és ezért illik ragaszkodni az eredeti értékekhez, nehogy a végén új beltartalmat keljen adni a doboznak.
Szia
Ismét itt ezzel a pireuszi győzelemmel kecsegtető géppel kapcsolatba ![]() Kicseréltem az L6386, sajnos találtam két kis zárlatos tranyót, ami a e-welder fórumtárs által betöltött képen a q10 és q11 a nagyobb istencsapást kapott IGBT oldali gate vezérlő tranzisztorok. A másik oldali az teljesen jónak mérem. BSR16 és BSR14 Üdv
Helló,
Azt ajánlom, hogy a kisütő kör minden elemét cseréld ki, akkor is ha jónak méred. Ugyanígy az épen maradt IGBT-et is és Gate a kisütő elemeit is. Ez régi tanács, talán mpisti fórum társ ajánlása volt még a kezdetekkor.
Szia
A rajzon meg tudnád mondani, hogy mire gondolsz? Üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |