Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó

Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   482 / 564
(#) zsoltee0001 válasza dara hozzászólására (») Dec 14, 2016 /

Nem teljesen, égőn keresztül adtam neki kraftot.
Úgy látom az a kör alakú valami egy induktivitás, bár akkor se értem miért megy alá az a vezetősáv.
Üdv
(#) dara válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 14, 2016 /

Na mértél valamit?

Most ott tartok, hogy a segédtáp rész a trafó az dolgozik 6Vac és 17Vac jon ki, és a primer elkok töltve vannak.
Most azon agyalok, hogy ha le van kötve a nagy teljesítményű panel (nem tudom a nevét) attól függetlenül kéne történnie valami aktivitásnak, relé bekapcsol, vagy ilyen.
Üdv

Igen,kéne történnie mindennek.Az UC van tápfesz?Valami védelem nem aktív?A relén valami késleltetés van kap tápot?A relének a védelem nélkül is be kéne húznia.Jó a relé?

Az Uc-t ugy érted mikrokontroller? Szerintem az nincs benne, még szerencse.
Most nem vagyok ott, viszont agyba laikusként átgondoltam, elmondom, aztán majd mondod, hogy hülyeség vagy nem.
Rá lett ejtve a + elektrődafogó közvetlen a - kivezetésére, all time kapta a zárlatot, rövidzárvédelem ide-vagy oda, szépen zárlatba mentek a igbt-k, elégtek a 10 ohmos ellenállások, majd a gate felé a 33 ohmos ellenállásokon keresztül kapott egy tockost a vezérlő ic is, ezt csak gondolom, mert a 33 ohmos ellenállások fele szakadt volt.
Holnap folytatom a fibakeresést.
Megszenvedek én ezért a pireuszi győzelemeért
Üdv

Az UC a 3845 ös lett volna.Az van benne.A hegesztökben nincs rövidzár védelem ezekben áramszabályzás van.A jól működő gépnél,ha össze ér a + - legfeljebb elfröcssenti a test csipeszt,vagy a fogó réz részeit míg az ív távolsága engedi.Ettől a gép még nem megy tönkre ha max ra van tekerve akkor sem.Na szóval semmit nem írtál mitől kelt életre a gép?Van szkópod?Nézted a gét alakját?Mint írtam,ezt kellett volna végig zongorázni.Aztán csökkentett tápnál megnézni az áramszabályzást,ami nálad nem működik.Ezért purcant ki megint a nagyáramú rész.
(#) kivancsi4 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 14, 2016 /

Idézet:
„(egyébként R100 az 10 ohm”
... ez biztos?
ajjaj...ajjjaj
(#) zsoltee0001 válasza kivancsi4 hozzászólására (») Dec 14, 2016 /

Az én elképzelésem szerint a 0R1 a 0,1 ohm, vagy nem?
(#) dara válasza kivancsi4 hozzászólására (») Dec 14, 2016 /

Némely gyátó,elég hülyén írja meg az ellenálásokat,találkoztam többféle jelzéssel,de az áramköri elhelyezkedése alapján én 0,1Ohma tippelnék.Ha tévednék szólj.

Ha te is erre jutottál,mit raktál bele?Ja meg a gét ellenálások,én sokallom a 33 ohmot.Mint írtam a nálam megfordult összes panelban 15 ohm volt.De nyugodt szivvel beleraknék 4,7 ohmot.
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2016

10-eset, azaz 100, szerintem látszik a képen, de most szerintem nem itt bukik a dolog.
Egyébként a 0,1 ohm-al hülyének néztek a boltba
Nincs szkópom, gondolom nem meglepő

A gate ellenállás biztos 33 ohm, mert az nem ment mind ki és lehetett mérni
(#) kivancsi4 válasza dara hozzászólására (») Dec 14, 2016 /

Teljes mértékben egyezek veled!
zsoltee0001 nem R100-asokat tett(01z, 0R1), hanem 100-asokat.
0,1Ω kontra 10Ω
(#) mex válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 14, 2016 /

Nézd csak:
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2016
(#) zsoltee0001 válasza mex hozzászólására (») Dec 15, 2016 /

Oké köszi srácok, meggyőztetek most jelen pillanatba azt hiszem nem ezen áll vagy bukik a dolog, ha sikerül beindulnia akkor cserélem.
Van 0 ohmosom ha tényleg nem tudok beszerezni, max azt rakom bele, előttem írták, hogy az is jó.
Üdv
(#) zsoltee0001 válasza dara hozzászólására (») Dec 15, 2016 /

Most ott tartok hogy van egy zárlatos dióda az UC körébe.
Mivel üveg, persze nincs értéke.
Majd teszek róla föl képet
Üdv
(#) zsoltee0001 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 15, 2016 /

Ez a dióda egy L6386 IC-nek a vcc és Gnd között van bekötve.
Most gondolom ez egy zener lehet.
De ez megint találgatás.
Elindítottam a zárlatos dióda nélkül és 14,5V van most ott.
Akkor nyilván egy ekörüli zener kell oda.
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2016
(#) kivancsi4 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 15, 2016 /

16 voltos. L6386 valamint az UC3845 valószínű cserére szorul és a környékük alaposan átnézendő.
(#) zsoltee0001 válasza kivancsi4 hozzászólására (») Dec 15, 2016 /

15V-ost találtam, azt tettem bele, így a zárlat teljesen megszűnt mindkét ic tápjába.
Összeraktam az erősáramú panellal és égőn keresztül adtam neki 220-at.
Msot ott tart, hogy kattan a relé késleltetéssel, az égő kb másodpercenként felvillan teljes fénnyel, tehát már indulna a táp (szerintem)
Égő helyett egy vasaló betét mint műterhelést iktattam be, de lefüstölt a relével párhuzamosan kötött lágyindító ellenállás (2db47ohm) Amit nem teljesen értek, mert elképzelésem szerint azok csak a primer kondit töltik elő, extra terhelést nem kapnak, mert akkor már kapcsol a relé kiiktatva az ellenállásokat.
Most itt tart a dolog, visszabontottam semmi zárlat az igbt-k körül.
Üdv
(#) mex válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 15, 2016 /

A relé kontakt tökéletes? Ha nem, érthető az ellenállások túlterhelődése.
(#) zsoltee0001 válasza mex hozzászólására (») Dec 15, 2016 /

Erre gondoltam én is, ki is szedtem, de nem szétszedhető, adtam neki 12v-ot 0 ohm ot mértem a kontaktokon, de gondolom ez nem mérvadó.
Mondjuk az elgondolkodtató, egy relé kontakt hiba, hogy gáncsolná el az osszes igbt-t....
Üdv
(#) mex válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 15, 2016 /

Primer pufferen mennyi feszültséget mérsz?
(#) e-welder válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 16, 2016 /

Az elektronika élesztését a teljesítmény modul nélkül kezdd! Amikor tönkremennek az IGBT-k, akkor az esetek 100%-ban az L6386 is tönkrement. A zener 16V-os, de valószínűleg tönkrement mellette a 5,6V-os zener is. Szkóppal le kell ellenőrizni a csatlakozókra jutó vezérlő jeleket, ha nincs szkópod, feltétlenül kérj segítséget olyan embertől, akinek van. A teljesítmény modulon az emitter ellenállások 0,1 ohmosak.
(#) zsoltee0001 válasza e-welder hozzászólására (») Dec 16, 2016 /

Köszi az infot, akkor ezt az ic-t cserélem, van is a közeli szaküzletbe és ha megy akkor az emitter ellenállásokat is 0,1-esre.
Sajna szkóp még csak az ismerettségi körömbe sincs. Ezt a kérdést még nem tudom, hogy oldom meg.
Üdv
(#) kivancsi4 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 17, 2016 / 1

Az emitter ellenálláson átfolyó áramot figyeli a UC3845, ha 0Ω, akkor nincs mit figyeljen, nem tud beavatkozni.
(#) zsoltee0001 válasza kivancsi4 hozzászólására (») Dec 17, 2016 /

Most per pillanat 10 ohmosok vannak benne, akkor ezek szerint az elvártnál alacsonyabb árammal kéne tudnia hegesztenie?
üdv
(#) kivancsi4 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 17, 2016 /

Jobb lenne alapból cserélni, szerintem nem tudna kialakulni olyan áramerősség, amivel a hegesztőpácát megtudnád olvasztani, nem is beszélve arról, hogy egy gyári gépen minden ki van számolva(általában) és ezért illik ragaszkodni az eredeti értékekhez, nehogy a végén új beltartalmat keljen adni a doboznak.
(#) zsoltee0001 válasza kivancsi4 hozzászólására (») Dec 19, 2016 /

Szia
Ismét itt ezzel a pireuszi győzelemmel kecsegtető géppel kapcsolatba
Kicseréltem az L6386, sajnos találtam két kis zárlatos tranyót, ami a e-welder fórumtárs által betöltött képen a q10 és q11 a nagyobb istencsapást kapott IGBT oldali gate vezérlő tranzisztorok.
A másik oldali az teljesen jónak mérem.
BSR16 és BSR14
Üdv
(#) KissAttila válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 19, 2016 /

Helló,
Azt ajánlom, hogy a kisütő kör minden elemét cseréld ki, akkor is ha jónak méred.
Ugyanígy az épen maradt IGBT-et is és Gate a kisütő elemeit is. Ez régi tanács, talán mpisti fórum társ ajánlása volt még a kezdetekkor.
(#) zsoltee0001 válasza KissAttila hozzászólására (») Dec 19, 2016 /

Szia
A rajzon meg tudnád mondani, hogy mire gondolsz?
Üdv
Következő: »»   482 / 564
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem