Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Bocsánat elírtam, a primer puffer 8 darab 190µF 450V szolár inverter kondenzátor, azaz 1520uF.
Sziasztok
Bár nem inverteres, de van benne mikroküty, meg vezérelt triak... Telwin DIGITAL CAR SPOTTER 5500 Ez egy ponthegesztő szerkó, és azt játssza hogy a túlmelegedés jelző led villog, a hőelem ami benne van jó, az oda vezető madzag szintén, minden bizonnyal valami a panelján lehet gubanc. van valakinek ötlete mihez nyúljak? Előre is köszönöm a segítséget!
Cseréld ki a fólia mögötti nyomógombokat. Valamelyik megragadt. De lehetőleg ugyanolyan méretű gombokat használj, mert a magassága kritikus.
Közben a következőig jutottam, ha lehúzom a pisztolyt nem csinálja a villog a hibajelzője, gondolom ezért hogy azon a részen keresendő a hiba, viszont a pisztolyban is található hőkioldó, amit kimértem és ugyan csak rövidzár, már ha az valóban egy hőkioldó és nem egy hőérzékelő...
A panelig minden kerek tehát, most jön akkor az amit mondasz, megnézem a gombokat, bár a szétszed összerak (sokszor) alatt párszor nyomogattam a gombokat, nem tűntek rossznak, bár nem mértem meg, most majd azt is.... örülnék neki ha valami ilyen egyszerű baja lenne .... köszi a tippet. ![]()
Azért jelez hibát, mert a pisztolyban lévő hőkioldó nem csatlakozik a készülékhez, ezt igazolja az is, hogy amikor kihúzod a csatlakozót megszűnik a hibajel. Rendszerint a pisztolynyaknál törik el a kábel.
Ahogy előbb írtam, a megfelelő pontokra kapott egy egy drótot, többek között a hőkioldóra is, nem a kábellel együtt hanem közvetlen a csatlakozóra, a hiba ugyan ez volt, de legalább ezek szerint jól gondoltam , tényleg egy sima hőkioldó van benne...
Rövidesen próba, közvetlen a panelen, remélem itt jó lesz és tényleg valahol egy vezeték ami szívat.. Egyébként ha esetleg van ehhez a típushoz manual, akár angol is, ami leírja a működést az jó lenne, mert az ember sajna azt sem tudta prezentálni ... kapcsolási rajzban nem reménykedem, de legalább egy manual, jó lenne, a gyártó honlapja egy katasztrófa ebből a szempontból...
Sziasztok!Eddig nagyjából félig olvastam el a fórumot.Szeretnék egy inverteres gépet építeni.A főtrafóval kapcsolatban lenne kérdésem.Úgy gondoltam,hogy valószinűleg régi TV sorkimenők vasából hozom össze azután találtam egy nagy toroid gyűrűt (80X40X34 ).Úgy rémlik hogy egy általam javított Beag erősítőnek volt a trafója ,a tekercselése leéget így másik trafót raktam bele...Mit gondoltok megfelelhet a célra?
Nem hiszem hogy bármelyik Beag erősítőben ferritből lett volna a trafó, meg azt se hogy az leégett.
Beag AET 453 trafója ,ez biztos! A kérdés ,hogy jó lehet -e?
Úgy néz ki neked lesz igazad, de ez már csak holnap derül ki 100%, itt az asztalon jól viselkedik a panel!
Köszi!
Biztos nem lesz jó. A te vasmagod 50Hz-re készült,az inverterek keg több 10 kHz-n mennek.
Köszönöm szépen,akkor maradnak a régi sorkimenő vasak!
Sziasztok
erre a kérdésre tudna valaki tippelni? Bővebben: Link Mostmár csak azok a fránya smd ellenállások értéke a kérdéses, de sajna annyira szerencsétlenül pukkantak el, hogy képtelenség kinézni ![]() Üdv
15 ohm.És nem tipp.
Szia
Köszi, nem tudom, honnan a forrás, de ha jobban megnézem nagyító alatt, az utolsó két szám az 0, tehát a 15 ohm valahogy sehogy nem akar kijönni. Sajnos olyan szerencsétlenül pukkantak el, hogy pont az első szám nem látható, az összesnél. Föltételezem, hogy egyforma értékűek. Tök gáz, hogy rendelném hozzá a cuccot és ez az egy bizonytalansági tényező miatt nem haladok Üdv
Ja,én a gét ellenálásra mondtam.Akkor te arra a hosszú sorra gondolsz?Az ott egy snuber tag,az össz érték 20-47 ohm között szoktak berakni.Számolj ki erre az értékre a nem tudom hány darabot.
Szia
1000 köszönet ![]() Abból is rendeltem ha jól emlékszek és meg is jött. Hát szép meló lesz leszedni ezeket a feteket, merthogy alu lapos nyák, olyan hőelvonással, hogy a gázégős páka, első próbálkozásra labdába se rúgott, szóval biztos van valami trükk. Ha nem akkor buktam 7 rugót ![]() ![]() Üdv
Jobban megnézve a felrakott képet,ami nem valami éles,igen akár 0 ohmos is berakható,több gépben ennyi van.Ha gáz égővel nem tudtad leszedni,akkor véged.Én vagy ötven lapon cseréltem gáz égővel fetet és smd.A trükk a gáz égő.
Szia
Nem tudom, hogy te hogy cserélted, de nekem olyan a gázégőm, hogy egy 300w-os pákából kibányászott réz rúd van ráépítve, és ennek a hegyével próbáltam, tehát nem azt mondtam, hogy föladtam, hanem csak 5 percig próbáltam ![]() A másik módszer amire gondoltam és lehet, hogy a tied is az, hogy alulról melegítsem gázégővel. De ezt nem mertem kipróbálni, szerintem kockázatos, valamint a panel teljes felületét kéne egységesen melegíteni, hogy ne deformálódjon el. Lehet, hogy hülye az elképzelésem, de sajna ilyen esettel még nem találkoztam A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2016
Fordítsd fel a vasalót, kapcsold be, és erre rakd a nyáklapot.
Ahogy mondod,gázégővel aulról melegíteni,az alkatrészt meg csipesszel le és felrakni.Nem deformálódik,legalábbis nálam még egy sem,persze ésszel kell melegíteni épp csak annyira hogyha látod hogy megfolyik a cin távolabb a gázégővel és sosem egy pontba tartani körkörösen mozgatni kell.A lapot én pillanatszoritóval fogatom az aztalhoz,ha a felén túl eljutottam az alkatrész cserével megfordítom és a másik fefét is rendbe teszem.
Szia
Köszi, Kovidivi tippje maximálisan bevált. A tied is jó lehet, de nekem túl kockázatos. Régi vasaló, tökéletes, nem is kell, hogy olvassza a cint, elég előmelegíteni, aztán én kis pillanatforrasztó hője már bőven elég erre a célra. Már túl vagyok a nehezén, azaz a kiforrasztáson Szilikonzsírral be is kenem majd a vasaló talpát összerakáskor, hogy jobb legyen a hővezetés. Üdv
Köszi, bejött
![]()
Eljutottam odáig, hogy minden zárlatos igbt-t kicseréltem az ellenállásokat is (egyébként R100 az 10 ohm
![]() A táp vezérlő IC-t is cseréltem UC384, biztos ami biztos alapon. Viszont összerakva, igazhogy a zárlat mostmár nincs, de mégse működik. Egyedül a zöld led vilagít, de a relé, a ventilator, nem kapcsol, mintha a főáramkör nem dolgozna. A nagyteljesítményű panelen van egy kör akaú valami, az micsoda? Az alá megy egy vastag fvezetősáv, ami nincs kontaktba semmivel, az normális? Hol kezdenétek a hibakeresést? Üdv
Egyböl rátoltad a 230-at?Bátorr.........nagyon bátorr........Mivel a segédtáp úgylátom trafós,elöször is csak annak adnék 230-at akár folia átvágással és a segédtápot végigkövetni,mérni hogy hol is akad meg.Aztán szkóppal is mérni kéne.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |