Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó

Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   484 / 564
(#) KissAttila válasza otvenkilenc hozzászólására (») Dec 24, 2016 /

Nálunk Poxipol néven forgalmazzák, két komponensű ragasztó. Megszilárdulás után lehet reszelni olyan kemény.
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2016
(#) otvenkilenc válasza KissAttila hozzászólására (») Dec 24, 2016 /

Olyat keresek de itt nem árulják, Te hol vásároltad?
(#) KissAttila válasza otvenkilenc hozzászólására (») Dec 24, 2016 /

Én sehol, de kapható élelmiszer boltban, vegyszeres üzletben, stb, ismétlem: nálunk, ami nem Mo. Várjuk meg szell69 válaszát.
(#) szell69 válasza KissAttila hozzászólására (») Dec 24, 2016 /

A ragasztót a Te..o-ba vettem.A nevét nem tudtam már megnézni de két 15g-os tubust tartalmazott,az egyik fehér a másik kék színű volt.Majd ha megyek a Tesoba lefényképezem.
(#) otvenkilenc válasza szell69 hozzászólására (») Dec 24, 2016 /

Köszönöm
(#) Dexan válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 25, 2016 /

hőlégfúvós pákával szeded le az IGBT-ket? (vagy nem tudom mik azok a D3PAK-toknak tűnő dolgok megpörkölődve)
(#) zsoltee0001 válasza Dexan hozzászólására (») Dec 25, 2016 /

Nem, a vasalótalp előmelegíti és egy pillanat forrasztó + hője már elég a forrasztáshoz.
A vasalótalpat bekentem vékonyan szilikonzsírral a jobb hőközlés miatt, meg így egy kicsit tapad és nem csúszkál a panel.
Azok igbt-k
Üdv
(#) Dexan válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 27, 2016 /

erre lehet én is beszerzek egy saját vasalót, az őseim már akkoris sikítoznak ha a paneleket készítésnél vasalomXD
(#) lalibatyo válasza szell69 hozzászólására (») Dec 27, 2016 /

Ha tacskótól van akkor Soudal epoxi lesz és az "extra srong" Igaz ott kicsit drágán adják és ami még bosszantóbb hogy a 15 gramm az meg van ugyan a tubusban de a tubus fele az levegő így kicsit becsapós ha a tubus méretéből kalkulálod a mennyiséget.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2016
(#) Moderátor hozzászólása Dexan hozzászólására (») Dec 27, 2016

XD-zés az van, nagybetűs mondatkezdés az nincs?
(#) Dexan hozzászólása Jan 5, 2017 /

Az elveteműltség határai:
http://www.dansworkshop.com/2008/03/homebuilt-arc-welder/
->azon filózok hogy egy ilyen fa házat csinálok neki, ha a hegesztő 100%-os hegesztek vele egy lemezhajlító eszközt amivel már lehet ízléses fémházat csinálni
(a tyúk vagy a tojás esete).
(#) Dexan hozzászólása Jan 5, 2017 /

Bocsi, csak megszoktam a facebook kommentelést
(#) granpa válasza Dexan hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Ne szokd meg, mert az igénytelenséget terjeszti (finoman fogalmaztam!).
(#) otvenkilenc válasza Dexan hozzászólására (») Jan 5, 2017 / 1

Mi a gond vele? érintésvédelmi szempontból tökéletes.
(#) mpisti válasza otvenkilenc hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

"Mi a gond vele? érintésvédelmi szempontból tökéletes." Erről nem tudsz meggyőzni. Ugyanis nem lehet gyúlékony anyagból villamos készüléknek dobozt csinálni. Elmúlt a jó régi fadobozos rádió-lemezjátszó-TV dizájnt felvonultató korszak. Pedig micsoda remekművek voltak azok a politúrozott kávák.
(#) _BiG_ válasza mpisti hozzászólására (») Jan 5, 2017 / 1

Lekeni belülről vízüveggel és "jóleszaz"
(#) korozsi hozzászólása Jan 5, 2017 /

Azt szeretnem kerezni töletek, hogy milyen ferrithez milyen amper tartozik, illetve a primer es szekunder vastagsaga. Eleg sokat olvastam utanna, de 55.-ös 65.-ös vasakrol van szo. Nekem 71.-es vasam van azt szeretnem fötrafonak.

Az ekezetek miatt nem kell kritizalni, mivel nemet billentyüzetü gepröl irok.

Valaszt elöre is köszi.
(#) otvenkilenc válasza mpisti hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

"Ugyanis nem lehet gyúlékony anyagból villamos készüléknek dobozt csinálni'

A mostani égéskor mérgező gázt kibocsátó műanyagdobozok azok megfelelőbbek? (egyébként a fadobozok kevésbé gyúlékonyak mint a műanyagdobozok)
Egyszerű gazdasági oka van, hogy műanyagot használnak. Rendkivűl olcsó ma ma már csak ez számít. Fröccsöntéssel ontják magukból, míg egy fadoboz elkészííéséhz, megmunkálásához több idő és szaktudás kell.
(#) Tubi56 hozzászólása Jan 5, 2017 / 1

B.U.É.K mindenkinek szeretettel!
(#) mpisti válasza otvenkilenc hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

A szabvány úgy rendelkezik hogy a káva/burkolat a tűz forrásától eltávolítva nem éghet tovább, vazaz önkioltó műanyag lehet csak. Ezt a fa nem tudja, illetve csak mindenféle trükkös impregnálás után. Tehát a hangsúly a továbbégésen van. A műanyagok közül a plexit ezért nem szabad(na)használni a villamosiparban. Bizony némelyik műanyag égésekor klórgáz vagy dioxin fejlődik, de ez a tűzveszélyességgel összevetve másodlagos hatás.
(#) mpisti válasza Tubi56 hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Köszi Sanyi! Neked is a legjobbakat!
(#) Tubi56 válasza mpisti hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Hogy
Idézet:
„tik”
miről beszélgettek!!
(#) otvenkilenc válasza mpisti hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

"vazaz önkioltó műanyag lehet csak." Ez nagyon szépen hangzik, de a valóság nem ez. Próbáld ki, egy hétköznapi kidobásra ítélt készülék dobozán. Gyújtóval melegisd és nézd meg, hogy mennyire fog tiltakozni a tovább égés ellen. Itt van a lábamnál egy leégett motor a kapocsfedél műanyagból van. Pillanatok alatt meggyuladt és esze ágába sem volt kialudni. Ha nem oltom el még mindig égne. A nem éghető műanyag drága az meg nem fér bele a minél olcsóbban nagy nyereséget kategóriába.

"mindenféle trükkös impregnálás után. " Ha fokozottan tűzveszélyes területen használták.
Nem hiszem, hogy a régi készülék dobozokat impregnálták anno s emiatt sok készülék okozott tüzet. Fát használnak az igényes dolgokhoz. Autóipar, repülőgépipar stb.
(#) mpisti válasza otvenkilenc hozzászólására (») Jan 6, 2017 / 1

Mit írtam? Hogy a tűz forrásától eltávolítva nem éghet tovább. Az európai gyártmányok ezt tudják is. A kínaiakat meg úgyis kivonják a forgalomból ha tűzveszélyesnek bizonyul, mint ahogy eddig is tették. Fokozottan tűzveszélyes hely a szabványban nincs, csak fokozottan tűz és robbanás veszélyes, de már ezt is másként nevezik a tűzveszélyességi osztályok meghatározásában. Az iparban pedig egyáltalán nem lehet fából a doboz vagy a káva, sőt A1;A2; B1;B2 besorolású helyen sima PVC sem.
De szerintem hagyjuk ezt a témát mert az inverteres fórumon ez off.
(#) otvenkilenc hozzászólása Jan 6, 2017 /

Nem azt írtam, hogy van fokozottan tűzveszélyes szabvány, Hanem azt ha valahol olyan helyen használják ahol fokozott a tűzveszély ( ebből következik, hogy fokozottan tűzveszélyes hely)

Ok "Az iparban pedig egyáltalán nem lehet fából a doboz vagy a káva, sőt" Ezt mondtad a Rolls-Roce -nak (Autóipar) Lear Jet-nek, (repülőgép ipar) a Yacht gyártóknak? (hajóipar) ?
(#) mpisti válasza otvenkilenc hozzászólására (») Jan 6, 2017 /

Bocsi,de mi köze a Rolls-Royce autóbelsőnek a villamosiparhoz??? Ipari környezetről folyt a diskurzus nem pedig luxusmárkákról.... De ez már tényleg off.
(#) zoly15 hozzászólása Jan 6, 2017 /

Sziasztok!
Én egy kis lábkiosztásról szeretnék infót kérni....
Az áldozat egy "Weco Discovery 200T" tipusú inverteres hegesztő.
A TIG (AWI) munkakábel indító kapcsolóját (pisztolyban lévő mikro kapcsoló) szeretném bekötni, de sajnos nem találok sehol a csatlakozóról lábkiosztást.
Tud esetleg valaki valami infóval szolgálni?
Előre is köszönöm szépen!
(#) otvenkilenc válasza mpisti hozzászólására (») Jan 6, 2017 /

Ki mondta, hogy a villamosiparról volt szó?
(#) erdgab válasza otvenkilenc hozzászólására (») Jan 7, 2017 /

Nem akarok kötekedni,de mivel a hegesztőgép doboza miből legyen gondolatból robbant ki a vita,így egyértelműnek látszik,hogy a villamos iparról van szó.
(#) Dexan hozzászólása Jan 7, 2017 /

A fa anyag vízüveges impregnálása tetszik, de annyit úgyse lesz hajtva hogy a gyulladásig eljusson, meg amúgy is csak ideiglenes megoldás a fém házig (de máshova még tuti felhasználom az impregnálós technikát.)
Am én is beleztem már ki porszívót, kenyérsütőt meg hasonlókat polietilén burkolattal, nyomtatót magnókat meg hasonlókat polisztirol burkolattal, úgy tudom ezek jól égnek (de a PS már melegedéskor is jócskán ontja magából a sztirolt).
Következő: »»   484 / 564
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem