Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Iphone szervizelés otthon
 
Témaindító: hinar83, idő: Júl 8, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) GFI hozzászólása Szept 16, 2013 /
 
Sziasztok

Van 1 3gsem ami dobálja téreröt. Már mindenféle dolgot kiprobáltam amit neten irtak. Hangoló elemek leszedése meghhasonlók. Van 1 másik készülék ami viszont csak almalogozik és újraindul. Restore lemegy rajta nehézkesen, de utána se hajlandó indulni. Talán megpróbáltak ipad bbet rárakni és az cseszte szét, de fogalmam sincs, hogy abban az esetben mi a hibajelenség, mindenhol csak azt irják, hogy tégla lesz. Ha igy van, akkor megprobálnám átrakni az ictaz gegyikből a másikb.
(#) Hollowdrums válasza Saggitarius hozzászólására (») Jan 18, 2014 / 1
 
Szia!

Nem kevés idő telt el amióta válaszoltál, már majdnem el is felejtettem, hogy rákérdeztem erre.
Nagyon köszönöm a válaszodat!

Nos, valóban hw probléma volt.
A javítása pedig roppant egyszerű volt ebben az esetben.
Állítólag ez a "betegség" nagyon jellemző az iPhone-ra , (3G?!) rengeteg találatot kapunk a guglitól, ha rákeresünk a 3g és a wifi párosra.
Egy fórumon találtam rá a megoldásra, ahol a wifi-chip-et melegítették újra úgy, hogy a wifi és bt chip-et védő burkolatot eltávolították és pákával melegítették meg a tetszhalott chip-et.
Na, nekem a burkolat eltávolítása nem jött össze, mondhatnám úgy is, hogy nagyon ragaszkodtak egymáshoz.
Jól odatekertem a pákának és úgy melegítettem végig az egész burkolatot, kb 10 másodpercig tartott ez az egész. Összeraktam és bekapcsoltam. Rányomtam a wifire és abban a pillanatban ott volt minden létező hálózat

Már majdnem szervizbe adtam, de jól tettem, hogy nem!
Még egyszer köszönöm a válaszod!

Üdv; Pintér Sanyi
(#) Lali24 hozzászólása Szept 8, 2015 /
 
Sziasztok! Nekem van egy iphone 4 telefonom, ami azt csinálja, hogy bekapcsolás után megy 5-10 percet és utána le áll ki kapcsol, és semmilyen féle képen nem lehet be kapcsolni, csak egy jó pár óra múlva. De a hiba akkor is előjön és ki kapcsol. Valaki találkozott már ilyen problémával? Mi lehet vele?
(#) ronin75 válasza Lali24 hozzászólására (») Szept 9, 2015 /
 
Akkumulátor?
(#) vladcepes hozzászólása Nov 7, 2018 /
 
Sziasztok! Van egy Iphone 7-es(nem garanciális) kapott egy kis ütést a képernyő és szilánkosra tört.(azért még működött rendesen)
Rendeltem egy LCD-t érintőpanellel egybe kicseréltem nem lett jó (látszik a 2-es képen) aztán írtam a fickónak,így küldött egy másikat,annál már örültem mert bejött az alma jel,de mikor kellene betöltsön újraindul,és ezt csinálja orvérzésig amíg le nem húzom a csatit az akkuról. (töltésnél is ugyan ez).
Néztem egy pár videót,leszedtem az Itunes-t elindítom,majd összedugom a telóval és Be kapcs gomb+Hang Le -vel felismeri az Itunes,majd frissítésre rámenve leszedi a frissítést,kibontja,feltelepíti,majd végezetül újraindul és a probléma ugyan az ,vagyis Alma aztán 10mp és újraindul. Valaki jártas ebben hogy mi lehet? Válaszokat köszönöm előre is!
(#) eSDi válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 7, 2018 /
 
Eredeti kijelzőjével is újraindul, vagy azzal minden rendben? Persze azt leszámítva, hogy törött.
Ha igen, akkor sérült a panel is és kuka. Ha csak az újjal csinálja, akkor a kijelző miatt van. Ezek utángyártott cuccok és a probléma valószínűleg itt gyökerezik, eredetit nehezen fogsz találni, talán hivatásos szervizben akad. Vagy keresel bontott, jó állapotút, azzal mennie kell.
(#) vladcepes válasza eSDi hozzászólására (») Nov 7, 2018 /
 
Szia! Az Eredetivel nem indult újra! Az ujjal csinálja,az előtte lévő is új volt ,persze utánagyártott mindkettő. Az első a 2-es képen látható mit produkált. a második után gyártottal még bejött az alma ,de ennyi. Keresgéltem bontott jó állapotút ,egyenlőre még nem futottam bele,vagy nem jó helyen kerestem.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2018
(#) vladcepes válasza eSDi hozzászólására (») Nov 18, 2018 /
 
Szia! A múltkor hagytam pihenni a telot egy pár napig. Aztán bekapcsoltam és bejött a nyelv beállítás,aztán nem nyúltam hozzá pár másodpercig és ugye eltűnik a képernyő majd ment volna tovább csak írja hogy nyomd meg a home gombot.Hát erre nem reagált.(tehát nem tudtam tovább lépni).-Ügyeltem amikor raktam át hogy ne sérüljön. Most vagy mégis sérült valami vagy létezik hogy mivel ez a home gomb az ujjlenyomat olvasó is az I7-esbe,ezért nem reagál? ,már mindenféle hülyeséget összeolvastam nem tudom már mi a valós Aztán kikapcsoltam majd újra indítottam de csak alma jel és tűnt el és kezdte elölről. Ma 2 nap pihenése után ismét egy próba. Bejött,aztán beállítás ,wifi stb majd eljutottam ide amit a két képen látni. Nyilván nem jutottam tovább mert holnap az illetékest megkérdem a kódjáról. (de itt ismét hagytam hogy zárjon le a képernyő-a Home gomb nem reagál. a Most megint kikapcsoltam,aztán kérdés hogy holnap megint csak alma a fa alatt? vagy továbblépik.
Mit lehetne ebből ki szűrni? Valami tapasztalat? Olyat is olvastam ha elromlik az I7-esbe a Home gomb azt csak Alaplappal együtt lehet cserélni mert az új Home gomb nem fog reagálni a régi alaplappal. Na ?

1.jpg

2.jpg
   
(#) vladcepes válasza eSDi hozzászólására (») Nov 21, 2018 / 1
 
Leírom hátha valaki is belesétál. Most már működik.A sok alma-aztán újra indul aztán ezt csinálta kb negyed órán keresztül,ez mind a Home gomb miatt volt. Kiderült hogy a szalag kábele elszakadt.
Most már teljesen jól működik mármint a teló az új képernyővel,kivéve a Home gomb, ehhez az eléréshez ki lett rakva egy ikon ami a Home gombot pótolja (természetesen így nincs új lenyomat olvasó )
(#) Mita hozzászólása Júl 20, 2023 /
 
Igen halottnak néz ki ez a topic, de teszek egy próbát, mert öszvisz 2 iphone forum van a site-on, ami számomra elég meglepő.

Iphone 6S Plus egyik reggel nem indult, se kép, se bekapcsolás, semmi. Akku teljesen feltöltve, 4.3V. Áramfelvétele érekes: 200ma pár másodpercig, majd leesik 0-ra kb egy másodpercre, majd ismét fel. Ezt a mintát ismételgeti. Tristar akku töltés szerintem működik, bár az is ingadozik néhány tized voltot ugyanebben a mintában.
Úgy tűnik, mitha rövidzár lenne valahol, ami miatt a Tristar letilt, majd megpróbál újraindulni.

Ha valakinek van ötlete, hogy hogyan tovább, azt megköszönöm. Kapcsi rajz, Phoneboard app van, TP pontokat tudok mérni. Előre is Köszi!
(#) Gafly válasza Mita hozzászólására (») Júl 21, 2023 /
 
Az a helyzet, hogy fórum csak egy van, az a Hobbi Elektronika fórum.
Ezen belül vannak topic-ok, amiből viszonylag kevés almás van, de ez nem baj.
Az lenne a baj, ha valaki nyitna még egyet, teljesen feleslgesen.
Olyan nincsen hogy halott topic, mert amint hozzászólsz, vagy kérdezel, akkor azonnal előre kerül.
(#) Mita hozzászólása Júl 21, 2023 /
 
My bad, elnézést, vettem az adást.

Mivel kikapcsolt állapotban már van áramfelvétel 200mA ezért sanszos, hogy zárlatos kapacitás van valahol. Ennek kiderítése IR kamera + szabályozható feszültségű 0-5V táp kell áram mérési, korlátozási lehetőséggel.

A javitáshoz megrendeltem - amár amúgy is nagyon régen bakancslistás - IR kamerát. Ha megjön, akkor folytatom a javítási kísérletet, megosztom a tapasztaltakat.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem