Fórum témák
» Több friss téma |
"Azóta szigeteltem azt is."
Bocsánat, de nem értem. Mit szigeteltél el és mitől?
Sziasztok!
Régebben is össze akartam ezt az erősítőt rakni, viszont valami oknál fogva sose épült meg... Most berendeltem külföldről mert olcsó volt a "mini" 3W-os változatát, amit fel is húztam 2 ellenállás cseréjével az eredeti állapotába. Kipróbálni még nem volt időm sajnos..... Végtranzisztoroknak TIP41-et akartak belerakatni, a jelenleg benne lévő végtranzisztorok a Quad405 építéséből megmaradt darabok.
Sziasztok!
Egy rövid történettel kezdeném. Korábban megépítettem magamnak ezt az erősítőt, elsőre indult nem volt vele semmi gond, azóta is tökéletesen működik. Kölcsön adtam kollégámnak aki azonnal "rendelt" egyet. Szinte a tükörképe az enyémnek annyi különbséggel, hogy combosabb trafóról megy. 29 volt egyen dual monó. Gondom a következő: 11,5voltnál a féltápfeszt nagyobbra nem tudom állítani, a nyugalmit pedig 2,2A alá vinni. BD249 végek, Q1 bc556, és Q2bd139 Köszönöm a segítséget! A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2014
Jó estét.
A bd139-et jól forrasztodtad be ? A forrasztási oldalon rosszúl van megjelőlve de a képről nem látom jól .
A bc tranyót is ellenőrizd mert vannak gyártmányok különböző bekötéssel is .
Zavaros nekem ez a panel. A P1-gyel párhuzamos ellenállást ültettél be? A rajz ilyet nem mutat. A C1 hogyan is csatol? Egyik vége mintha a semmibe veszne.
Szerk.: Látom már. A P1-gyel párhuzamosa ellenállást vedd ki próbából, lehet-e így emelni a kimeneti feszültséget? Növeld R7-et! A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2014
C1 megy az 1k-ra a másik vége a bemenet
Közben módosítottam a hozzászólást, nézd meg!
A biztosítéknak milyen szerepet szántál? Ez így nem valami jó.
A 150k-st kivettem, megoldódott a féltápfesz gond, már csak a nyugalmira kell orvosság. Köszönöm!
Készen van az erősítő ide tettem fel képeket. Sikerült beállítani a munkapontokat is. nagyon szép hangja van.
Gratulálok és sok örömöt hozzá!
Amit most építek, azokban oldalanként névleges 9000µF lesz "csak", direkt nem rakok többet, viszont nagyon jó minőségből. Természetesen mellette még lesz 1-2 kisebb nem elkó szűrőkondi is. Még a tápfesszel van bajom, mert 4-6 Ohmosak a dobozaim, amiket felváltva használok és mindössze 20V egyenem lenne, ha a jelenlegi trafókban gondolkodom. De még ez változhat, a monoblokk építéshez viszont kötöm magam. Valamint az elejére egy csöves jelkondicionáló...
Hello!Szeretnék építeni egy ilyen A-osztályú véget is!Beszereztem egy 300VA-es trafót ami 13VAC-t ad le.Azt kérdezném elősször is hogy ez a trafó jó lesz-e hozzá, illetve hogy a kimenetre ha jól tudom kell egy kondenzátor is melynek az értékét nem tudom. Ha valaki ebbe nekem tudna segíteni megköszönném!
Szereztem egy malomkövet már csak malom kell !
Ez nem igy megy !
Ha ehhez a trafóhoz ragaszkodsz, egy jól méretezett feszültség kétszerező egyenirányítás kell belőle, mert amúgy sajna elég kevés a 13V~
Olyat láttam hogy 16VDC-ről elmegy, de azért is kérdeztem meg.Van még 1 trafón de az meg 42VDC-t ad le az meg már sok szerintem.
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2014
Elmenni igen, de sokkal kevesebb lesz a kimenő teljesítmény. Így ráadásul az a 300VA is hiába.
Nem tudsz rátekerni? 6-7V~ már jó lenne pluszban.
Ki van öntve, de majd valahogy megpróbálok!A panelt össze akarom rakni, mivel van egy 1*30V-os labortápom és addig legalább üzemelne, viszont a kimenet kérdése még mindig kérdéses.
Van itt fenn sokadszorra linkelt kapcsolás, a kimenő kondi értéke a tápfesz és a hangszóró ellenállás viszonyában meg van adva. 2200-4700uF.
Ha ugy itéled meg hogy javult a hang akkor már nyertél , !
a BD249 és az MJL21194 csak annyiban hasonlit hogy mind kettő N csatornás , itt is megér egy meghallgatásos próbát a történet !
Jó napot.
Nekem BC301 és BDY73 van és megvagyok vele elégedve, viszont a becsatoló kondin talán több múlik. Ha jól látom Gyulai vagy Én meg Békési ha több időm lesz esetleg meghallgathatjuk mindketőt. Ezeket a véleményeket találtam : Ja és mi volt a hibája az erősítőnek ? A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2014
Nem volt vele semmi gond. Építettem egy másikat, abba 2n2219 került, ez tűnt jobbnak a bd139-nál, de ilyet már nem kaptam, helyette jött az mje340, gyorsabb részletesebb mint a bd. Ezért lett kérdés, hogy érdemes e cserélni a végeket, mivel az ár 2,5*-ös.
A tokozás sem mindegy. Békéscsaba A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2014
Megépíteném a 75 wattos változatot is, de egyenlőre nem találtam rajzot, nyáktervet.
Itt a rajz. Azért így 2014-ben már nem kvázi-komplementerre építeném a végét.
Üdv,
Megépítettem mindkét változatot 69 és a javított 2000-es változatot, jól szól de nem az igazi 8 ohm-on pedig arra lett optimalizálva az lenne a kérdésem: hogy igaz nem 2N3055-ot hajtok vele hanem egy számítógéptápból kiszuperált 2sc2655-öket azért esett erre a választásom ha esetleg elbénázom akkor ezek menjenek tönkre hamár ingyen voltak...na szóval a beállítottam a potival a nyugalmi áramot 1,2 A de meglepő mert csak 72 ohm értéket olvastam le...minden rajzon láttam még előtét ellenállást a potinál...de ha így építem meg akkor a nyugalmi áram max 300 mA...Létezik hogy ilyen eltérés legyen a két tranzisztor típus közt? 2N3055 -el is kipróbálom, de még a fémunka várat magára... |
Bejelentkezés
Hirdetés |