Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » JLT-02 analóg forrasztóállomás
Lapozás: OK   101 / 123
(#) Hidi válasza Hidi hozzászólására (») Feb 24, 2014 1 /

Helló! Még egy kérdés. És ha 2 db lm3914 csinálnám?Akkor 150-450ig megoldható lenne? És ha nagyon szépen megkérlek egy kapcsolási rajzot csinálnál nekem a 2 ic-s ről?. Előre is köszönöm.
(#) proli007 válasza Hidi hozzászólására (») Feb 24, 2014 /

Hello! Minden estre tudni kellene az IC kimenetén mekkora feszültség tartozik, a 150 és 450 fokhoz. Mert az LM referenciáit ez szerint kell méretezni. De értelme nem sok van annak, amit építenél. 150 és 450 fok között 300 fok van. Akkor egy egy Led 15 fokonként fog jelezni? Hogy fogod skálázni? Meg egy kazal Led a pákában? Akkor inkább miért nem csinálod meg a digitális kijelzésűt, szerintem talán ésszerűbb választás lenne. üdv!
(#) Alkotó válasza Monster02 hozzászólására (») Feb 24, 2014 /

Itt olvastam valakitől, de most hiba szántam rá pár percet, nem találtam meg ki és mikor írta.
Ettől érdekesebb a középleágazásos trafó, amit másnál még nem láttam, de ha ilyen trafót talál az ember, akkor meg lehet egy kis hőt spórolni.
(#) Hidi válasza proli007 hozzászólására (») Feb 24, 2014 /

Igazad lehet. Akkor ezt még átgondolom.Azért köszönöm a jó tanácsot és a segítséget.
(#) Monster02 válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 24, 2014 /

Oké én az állomást közép léagázásról hajtóm, persze nem mint ha sok köze lenne hozzá. Elképzelésem szerint 2.2k potival a hőelemet lehet erősíteni mert gondolom nem tudják egyformán gyártani mint az ellenállásokat így bele tette valaki hogy tudja kompenzálni ezt a jellegű eltérést persze méréssel biztos után lehetne járni.Sajnos amit megint csak észre vettem hogy valahol 22k van feltüntetve és valahol 2.2k mint Alkotó esetében. Mivel volt itthon mindkettő potméterből így kipróbáltam és méréseknél vettem észre hogy 22k-nál 50-mV jelenik meg végállásban a 2-es lábon. Minimum állásban pedig 22-mv.Sok helyen azt is olvastam mindenki teljesen le-vagy fel tekeri ez néző pont kérdése.Gondolataimat írtam el, de kíváncsi vagyok más hogy látja ezt.
(#) Ferrari1 hozzászólása Feb 25, 2014 /

Sziasztok! Kettő kérdésem lenne, szeretném megépiteni Attila86 által publikált fórrasztállomás 1-es. Változatát. Az leene a kérdésem,hogy mennyire befojásolná a kijelzőt ha nem két oldalas nyákra épiteném hanem 2-4 cm kábelel vezetném ki. A másik kérdésem az,hogy csak a lent látható kondikat tudtam beszerezni olyat amit Attila írt vsepp alaku kék kondikat nem. Az egyik sima kerámia kondi a másik multilayer kondi. Melyiket használhatnám az épitésnél.
Segitségeteket előre is köszönöm.
(#) furko válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 25, 2014 /

Az én trafóm nem középleágazásos, viszont van néhány kis méretű trafóm.
Jól gondolom hogy beköthetem a kapcsolásodat úgy hogy a 24V -os trafó és egy 12V -os trafó közösített pontját kötöm GND -re, a 24V másik végét a 24V csatlakozóra, a 12V másik végét a 12V csatlakozóra. Így a szabályzó rész 7808 -as stabilizátora 12V- ot kap, a fűtőszál köre pedig 24V -ot. Ez e megoldás működhet? Mivel a szabályzó resznek nem nagy az áramfelvétele kis trafó is elég.
(#) Alkotó válasza furko hozzászólására (») Feb 25, 2014 /

Ez működhet, de mint említed a vezérlés nem fogyaszt sokat, ezért a "kis" trafó nélkül is működhet, mert az is mehet a 24V-ról. Egy kicsivel több hőt termel, de ez nem jelentős.
Akkor van ennek a megoldásnak racionalitása, ha eleve 2x12V-os a trafó.
(#) furko válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 25, 2014 /

Köszi a választ igazad van ebbe a kapcsolásba tényleg nem érdemes.
Vizont Attila forasztóállomás II.- höz ez az alternatíva jó lehet annak, akinek nincs középleágazásos trafója, és nem akar venni.
(#) Monster02 válasza Ferrari1 hozzászólására (») Feb 25, 2014 /

Helló! változó a kondi típusa és minősége is befolyásolja a pontos mérést!(tapasztaltam) Törekedj minőségi kondira vagy fólia de az 100p az kerámia ...
(#) Monster02 válasza furko hozzászólására (») Feb 25, 2014 /

Az elképzelésed jó !! és működik is én is így alkalmaztam.
(#) Ferrari1 válasza Monster02 hozzászólására (») Feb 25, 2014 /

Te melyikel épitenéd meg a fórasztóállomást multilayerel vagy fóli kondival?
(#) Monster02 válasza Ferrari1 hozzászólására (») Feb 25, 2014 /

Helló! Én meg is építettem, de csak fólia kondít használtam kivétel a 100p kondi a műszernél.(kerámia)
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2014
(#) Ferrari1 válasza Monster02 hozzászólására (») Feb 25, 2014 /

Ok. Köszi szépen.
(#) roymen hozzászólása Feb 26, 2014 /

Sziasztok.
Megépítettem vzoole cikke alapján a forrasztóállomást,annyi változtatással hogy én JBC 245-044 forrasztó betétet aggattam a végére.Olyan hibám van,hogy nem melegszik fel a hegy akkora hőfokra,hogy megolvasszon bármilyen vékonyságú ónt.Az R8 ellenállás lábához ha hozzáérek akkor felmelegszik a forrasztó betét.Melyik alkatrészt kéne cserélnem (a JBC betéten kívűl )a panelen hogy felhevítse a pákát megfelelő hőmérsékletre?
Üdv.:Roymen
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2014
(#) Alkotó válasza roymen hozzászólására (») Feb 26, 2014 /

Mekkora feszültséget ad a pákád hőeleme (nagyjából a kívánt hőfoknál)?
(#) roymen válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 26, 2014 /

Szia. A panel fűtőelem kimenetén 4.3V ac mérek amikor már olvassza az ónt. A ledem állandóan villog.Ennek így kell lennie?
(#) vzoole válasza roymen hozzászólására (») Feb 26, 2014 /

Felesleges próbálkozás... tényleg... Máshogy működik mint az átlag pákák és elég speciális a vezérlésük.
Sokan próbálkoztak már a JBC pákahegy elektronikával, de én még nem láttam senkit, akinek sikerült volna. Az analóg szabályzást pedig egyenesen felejtsd el.

Talán simpi-nek volt valami fél megoldása.
(#) roymen válasza vzoole hozzászólására (») Feb 26, 2014 /

Szia.Tudnál küldeni egy linket ha megkérlek hogy mi bolt az a fél megoldás? Eddig az egyik betétet egy pc táp 12v-os ágáról hajtottam úgy,hogy egy mikro kapocsolós pedálon keresztül adtam neki a feszejt. ment is vele,csak már kényelmetlen mindig a pedált nyomogatni.Tudom hogy ez barbár munka,de a kényszer törvényt bont .

Üdv.:Roymen

Nem tudom hol van... csak megkeresni tudnám, de az meg neked is ugyanannyi

Ok.Azért köszi.A kapcsolásodhoz való salamon páka milyen minőségű? Hétvégenként tv-ket szerelek,és ahhoz építettem volna a pákát.Az előző egy kattogós weller volt,de jött a fiam és elkattogtatta a kukába.Két napra rá mondta meg hogy hova rakta,de akkor már elvitték a szemetesek.

Szerintem teljesen jó. Előző munkahelyemen és otthon is sokat használtam.
Habár talán mostanra kicsit visszaesett a minősége, mert többen panaszkodnak, hogy pár év után meghal. Régen nem volt ilyen gondja.

Köszi az infót.Akkor holnap rendelek belőle egyet.+póthegyet.Még annyit hogy én 18v-ról hajtom jelenleg.Ez a fesz is jó neki,vagy hétvégén tekerjek neki egy 24eset?
(#) Monster02 válasza roymen hozzászólására (») Feb 27, 2014 /

Helló én még annyit hozzá fűznék hogy az sl-10 pálka tud csak 450 c-fok-ot! a sl-20 pedig 420-at! Csak ezt sokan nem veszik figyelembe és SL-20 pálkát ha rá teszed és adsz neki 450 fokot nem biztos hogy örülni fog neki .. a hőelem bekötésére figyelj oda és véletlenül se cseréld fel.Multival mérd ki.De valahol kép is van róla.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2014
(#) rockersrac hozzászólása Feb 27, 2014 /

Érdeklődnék, hogy a weller lr21-es pákában milyen tipusú hőelem van? Egyik ismerősömnek van ilyen pákája, de állomása nincs hozzá, és nem tudom milyen fajta hőelem van benne...
(#) vzoole válasza rockersrac hozzászólására (») Feb 27, 2014 /

Semmilyen... termisztor van benne.
(#) rockersrac válasza vzoole hozzászólására (») Feb 27, 2014 /

Értem. És ezt hogy lehet pices pákaállomáshoz ,,illeszteni"?
(#) vzoole válasza rockersrac hozzászólására (») Feb 27, 2014 /

Nem ismerem az a típust.
(#) rockersrac válasza vzoole hozzászólására (») Feb 27, 2014 /

Másképp kérdezem: mit kell csinánia ismerősömnek, hogy K tipusú hőelemes pákához való álomással hasznáható legyen?
(#) bokor28 hozzászólása Márc 6, 2014 /

Sziasztok.

Jlt-02 forrasztóállomásom van. Sárga nyelű páka élettartama nekem körülbelül 1 év.
Mivel drágán adják (2900) rendeltem ebay-ről egy hasonló 24V 50w pákát (hako 907).
A forrasztóállomás vörös izzásig fűti ezt az új pákát, a hőfokszabályzó nem érzékeli a melegedést.

Össze lehet hangolni a két eszközt? Tudja valaki, hogy kell? (nincs kapcsolásom hozzá)

üdv: I
Következő: »»   101 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem