Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » JLT-02 analóg forrasztóállomás
Lapozás: OK   100 / 124
(#) hotib válasza Hidi hozzászólására (») Feb 21, 2014 /

Az enyém is kb. 1-2 mp ütemmel villog. De csak azért, mert egy kondival lehet kicsit "simítani". Teljesen rendben van így.
(#) Alkotó válasza Ghoost hozzászólására (») Feb 21, 2014 /

Megnéztem egy rajzot, amit ehhez találtam. A hőelem becsatlakozásánál van egy 47µF-os elkó. E miatt a másodpercenkénti több villogást nehezen tudom elképzelni.
(#) Hidi hozzászólása Feb 21, 2014 /

Mindenkinek köszönöm a segítséget.
(#) V1rusH hozzászólása Feb 21, 2014 /

Én is ezt a kapcsolást építettem meg, pontosabban a csonkolt változatát. Nekem is pislog elég rendesen. Ráadásul mai a kondikat illeti, vzoole féle univerzális átdolgozásban a bemenetet egy 100n kondi söntöli, az ellenállás után meg egy 47u ha jól emlékeszek, de lehet kisebb.
Nem lehet hogy a komparátort zavarja meg valami, és azért kapcsolgat annyira?
Nekem a váltóáramú rész egy próbapanelen van összedrótozva, elég zavar érzékeny lehet.
Az biztos, hogy a gyári állomások nem pislákolnak.... De ha szabályzás üzemszerűen működik, nem fűt túl, sem alul, akkor meg hagy pislogjon.
(#) proli007 válasza V1rusH hozzászólására (») Feb 21, 2014 /

Hello! Csak egy kis tisztánlátás végett..
- A bemeneten a 47µF nem sok vizet zavar, mert nem veszitek figyelembe, hogy a hőelemnek Ohm nagyságrendben van az ellenállása.
- A bementi kőrben található 470ohm/22µF időállandója egy tized másodperc. De mint tudjuk, Tau a jel 63%-áig való töltődési időt jelenti. Vagy is nem mindegy, hogy egy kondi feszültsége mekkora értékek között változik. Mert itt "K" elemnél, az csak kb. 40,6uV/°C értékű, a 200..400°C hőmérséklet mellett.
- A komparátornak igazából nincs hiszterézise, vagy is a C6-R12 dinamikus hiszterézist ad számára. Mivel a komparátor mV-okra billenne, az erősítő előtte meg vagy 150-szeres, nagyon kis feszültség (hőfok) változásra billenhet az áramkör. A C6-R12 tag időállandója is 0,2sec. Vagy is a ki-be kapcsolgatás lehet gyors is, és nem független a páka hőmérsékleti időállandójától sem.
- Viszont jelentősége a dolognak nem sok van, mert a MOC minimum egy félperiódusra kapcsol be, a triac-kot meg különösebben nem érdekli a kapcsolgatás. Arra való.
- A bementi szűrőkondik legfőbb szerepe, hogy a mV nagyságú hőfokjelről lehámozza az 50Hz-es zavarjelet, hogy az jelentősen ne zavarja be a komparátor működését.
üdv!
(#) V1rusH válasza proli007 hozzászólására (») Feb 21, 2014 /

Köszönöm, hasznos infót közöltél!
Ilyen mélységeiben nem ismeretem az áramkör működését.
(#) Alkotó válasza Ghoost hozzászólására (») Feb 21, 2014 /

Megnéztem a saját készítésű pákaállomásom ki-be kapcsolgatási ritmusát.
A nekem ideális hőmérséklet (kb.360°C), és 14°C műhelyhőmérséklet mellett, felfűtött sárga pákával, nyugalomban, 2s kikapcsolt majd 4s bekapcsolt ritmus van.
(#) Ghoost válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 21, 2014 /

Most olyan 1s a villogasideje.
Kb 21-23C fokos szoba homerseklet.
(#) Monster02 válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 22, 2014 /

Helló!! Pénteki napon sikerült nekem is megépítenem az állomás amit alkotóó tervezet és ugyan úgy sárgapalkával használva 2s kikapcsol majd 4s bekapcsolt ritmus van. Alkotó nagyon szépen köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2014
(#) Wegg hozzászólása Feb 22, 2014 /

Szervusztok .Én úgy látom hogy a be és kikapcsolás ideje függ a következőktől.
1, A komparátor hiszterézisétől.
2, A betáp nagyságától.
( Ha kicsi a betáp pl: 18V akkor lassabban fűt fel, így később éri el a komparálási szintet
Ha magas pl:24 akár 26 V akkor viszont nagyon hamar eléri igy pillanatok alatt felfűt
és kikapcsol. Továbbá olvastam hogy elég szélsőségesek a műhely hőmérsékletek
ami 14-24 C fok között változhat így ez is befolyásolja a BE KI kapcsolás idejét )
(#) Alkotó válasza Wegg hozzászólására (») Feb 22, 2014 /

Mindegy a kapcsolgatás ritmusa. A páka legyen a kívánt hőmérsékletű, és a többi nem lényeges.
(#) Wegg válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Igen igazad van . A többi az automatikusan megy .
Kerestem Lay.file-ben de nem találtam sehol a panel terveket pedig átolvastam az oldalakat.De más lay file sincs felrakva .
Esetleg valami szabályt nem tudok. Vagy csak azért van igy, hogy akinek nincs sprintje az is megtudja nézni ?
(#) Ghoost válasza Wegg hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Szabaly az nem van , de nem szivesen adja ki senki a lay file-kat.
Mert jo hiszemuen belejavitasz es nem mukodik az eszkoz. es utanna megy a talalgatas, hogy miert nem mehet. PDF-ben is tokeletes a dolog. Sot ha meg kered az alkotojat -itt nem nev- akkor meg a szajized szerinti eredmenyt is hozzhat a kommunikacio.
(#) Wegg válasza Ghoost hozzászólására (») Feb 23, 2014 /

Igen ráéreztél az igazságra. Pont azt szerettem volna tenni .Saját elgondolásom szerint, kicsit módosítani az alkatrész elhelyezést ,furatok máshol elhelyezése stb . De annyi idő alatt amíg átlapoztam az oldalakat már fel is pakoltam volna az alkatrészeket.De azért hasznos volt az időtöltés mindenféleképpen .
(#) Hidi hozzászólása Feb 24, 2014 /

Sziasztok! Mivel jó lett a forrasztóállomás (mindenkinek köszönöm a segítséget)arra gondoltam vagyis azt szeretném kérdezni hogy lehetne csinálni hozzá egy led soros hőmérséklet kijelzőt lm3914-el.
(#) furko hozzászólása Feb 24, 2014 /

Sziasztok!

Elhatároztam hogy megépítem Alkotó által publikált forrasztó állomást. Ezt. Végignéztem a topicot de sehol nem találtam hozzá felirat rajzolatot. Ha fent van de nem találtam akkor belinkelné nekem valaki? Ha nincs akkor Alkotóhoz fordulnék a kéréssel hogy tegye föl ide ha nem probléma.
Köszönöm előre is!
(#) orcika70 válasza furko hozzászólására (») Feb 24, 2014 /

(#) Ghoost válasza orcika70 hozzászólására (») Feb 24, 2014 /

Oke, oke. De ebbol melyik a
Idézet:
„..felirat rajzolat..”
[kerdojel]
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2014
(#) furko válasza orcika70 hozzászólására (») Feb 24, 2014 /

Köszi! Ezek megvannak. A beültetési oldalra kellenének a felíratok.
(#) orcika70 válasza furko hozzászólására (») Feb 24, 2014 / 1

Talán meg kellene nyitni a pdf állományt.
(#) Ghoost válasza orcika70 hozzászólására (») Feb 24, 2014 /

A mellekelt pdf allomanyban nem talalhato a csatolt png kiterjesztesu fajl tartalma.
Se egyik, se masikban, de koszonjuk a kepet, igy legalabb meg van.
(#) furko válasza orcika70 hozzászólására (») Feb 24, 2014 /

Nem tudom hogy csináltad, de köszönöm!
(#) orcika70 válasza Ghoost hozzászólására (») Feb 24, 2014 /

Azért is pdf-et írtam, a png már konvertálás által létrehozott kép.
(#) Ghoost válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 24, 2014 /

Szia Zoli!
Igen a pdf file megnyilik.
S benne talalhato egy azaz egy darab oldal, ami a beultetesi rajzot tartalmazza.
furko kollega a pozicioszita utan erdeklodott, amit en magam se talaltam.

Ezert az ertetlenkedesem, csupan.
(#) Hidi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 24, 2014 /

Helló! Én nem nagyon értek hozzá. Egy kicsit több segítség kellene.
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 24, 2014 / 1

válasz ide.
Mellékeltem egy kapcsolást, és a pozíció feliratot vasaláshoz tükrözve.
A kapcsoláson az áthúzott elemek nem kellenek. Nálam is bent vannak, de az R5 egyik lábát ideiglenesen kiemeltem (aztán örökre úgy is maradt), így mintha ott sem lenne.
(#) furko válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 24, 2014 /

Köszönöm!
(#) Monster02 válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 24, 2014 /

Helló! mi volt az oka hogy kivetted?
(#) proli007 válasza Hidi hozzászólására (») Feb 24, 2014 /

Hello! Pld. úgy, hogy építesz egy feszültségmérőt az LM3914-el az adatlap első ábrája szerint. Az R1 és R2 ellenállásnak egyaránt 1,2kohm-ot használsz. Az RHi lábat a 7-es lábra, az RLo lábat a 8-as lábra kötöd. Az LM3914 5-ös (SIG) lábát, pedig az LM358 1-es lábára kötöd. Ekkor kb. 200..400°C között fog mutogatni a Led-sor. (Persze ez beneti érzékelőtől is függni fog, de a megoldás elmélete, kb. ez.) üdv!
(#) Hidi válasza proli007 hozzászólására (») Feb 24, 2014 /

Köszönöm.
Következő: »»   100 / 124
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem