Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv. Adott egy régi magnó, EP128 számitógéphez.
Előjött egy olyan jelenség hogy bekapcsoláskor a végfok nem "indul be", se zaj, se katt, semmi zúgás. Egy kondit az eredetivel párhuzamosan rányomva már elindul, és szól is kikapcsolásig, már magában is. Már kicseréltem az összes kondit, a KA2212-t egy AN7112-re (mert csak ilyt kapni de ugyanaz), de a jelenség továbbra is megvan. Szóval nekem ez már magas, pedig egyszerű kis áramkör. Valakinek van ötlete? Köszi szépen.
Közben egy rajzot is találtam hozzá.
Azt nem irtam, hogy csak a 47mikro és annál nagyobb kondik lettek kicserélve.
Szia.
Melyik a kérdéses elko, amelyiket ha kiváltod, akkor elindul?
Hopp bocsi az kimaradt, pedig le akartam írni.
IC 6-os lábon 470mikrósra tettem rá (hangszóró előtt), ugy indult mintha akkor kapcsolnám be (szokásos pattanó hang) és utánna már szólt a "segédkondi" nélkül is. Érdekes, ma egész nap nem szólalt meg mikor próbálgattam bekapcsolni, most meg elsőre Idézet: „IC 6-os lábon 470mikrósra tettem rá” ez a kondi nem zárlatos? kondik polarítása rendben van? üdv
Nem zárlatos. Az eredeti az értékcsökkent volt, most új van ott (is).
Polaritásokat átnéztem többször is, az az alap. Egyenlőre nincs tippem, most is néha elsőre szól, néha meg nem, most úgy inditom el hogy gyorsan elkezdem ki-be rángatni a 230-ból aztán egyszercsak "elindul"... Az IC 1-4 lába ami DRIVER néven van az adatlapon, annak mi a szerepe?
Bocs a kései válaszért. A probléma azóta nem jelentkezett, de azt hiszem a felvételi kapcsoló
volt a hibás Szóval mivel pontot szerintem adni kell, maradt a másik nyitott kérdésem, mi az a DRIVER a chipben? Köszi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |