Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kamerás megfigyelőrendszer
 
Témaindító: zozz12, idő: Okt 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 71
(#) dumboo válasza Lambador hozzászólására (») Márc 4, 2012 /
 
Szia!
A tolatókamerás megoldás szerintem sem jó megoldás, mivel a 10m az sok lenne neki, arról nem is beszélve hogy az éjszakai kép siralmas lenne. A megoldás valóban egy csőkamera 15-20m infrával és min 420 képsorral. A tolató kamera képernyője egyszerű kompozit jelet dolgoz fel így a csőkamera jelét ugyanúgy képes megjeleníteni. Az összekötését Koaxal csináld és figyelj a kamera szükséges táellátására (kb. 600 - 800 mA/ DC) Nem igazán értettem, csak kukucskálni szeretnél, rögzíteni nem a képet?
Üdv.
(#) yocika hozzászólása Márc 4, 2012 1 /
 
a képen látható kamera ne téveszen meg senkit ez 1 webkamera valami szutyok (hama webcam ac-150) szétszedtem és bele operáltam ebbe a dobozba.a lencsét kicseréltem benne szerintem jó lett.a progit meg leszedtem a netröl.
(#) b-max válasza yocika hozzászólására (») Márc 4, 2012 /
 
Nem rossz
Ha az előlapi üveget osztod, akkor némileg jobb lesz a kép (külön az IR ledeknek, és külön az objektivnek) .
(#) yocika hozzászólása Márc 4, 2012 /
 
Az IR-ledek egyenlőre külön tápot kapnak de be lehet kötni a házon belül is. töltök fel képet milyen a minősége ha nem baj 2 lesz nappal meg éjszaka
(#) yocika hozzászólása Márc 4, 2012 /
 
Megpróbálok segíteni nos nettről le lehet tölteni a HSSVSS nevű programot 2 kamerát lehet kezelni rögzít képet,videót, Feltöltheted szerverre is általad megadott e-mail címre is elküdheted!
A másik program pedig a VHToolkit ?nevű progi elég sok mindent tud ha kell valakinek szívesen elküldöm.
A két programot össze lehet kapcsolni tehát a HSSVSS programba be lehet állítani az előző programot így nem kettő hanem oldalanként akár 4 kamerát is nézhetünk
remélem tudtam segíteni
(#) Lambador válasza dumboo hozzászólására (») Márc 4, 2012 /
 
Szia!
Köszönöm válaszod, én is úgy döntöttem hogy pár ezer forinttal többet áldozok rá mivel fölöslegesen nem akarok kiadni pénzt. Még had kérdezzelek meg arról hogy az említett monitorok műszaki leírása megemlíti hogy a kamera videó jelére kapcsolnak be /tolató kamerára gondolok/, ez az említett kamera /csőkamera/ jelére is bekapcsol -e? mert az jó lenne, ugyanis ha a kamerát bekapcsolom akkor jó lenne ha a monitor automatikusan bekapcsolna. A kukucskálással kapcsolatban pedig az a helyzet hogy folyamatos műszakban dolgozom / 7nap délelőtt, 7nap éjszaka, 7nap délután, közöttük természetesen 2nap pihenő/ és
a feleségem egybedűl van odahaza, sokszor előfordul hogy gyerekek szórakozásból csengetnek, de sokszor idegenek is rendszerese csengetnek különböző indokokkal s ezeket akarjuk kiszűrni.
(#) dumboo válasza Lambador hozzászólására (») Márc 4, 2012 /
 
Szia!
Nem hiszem hogy a kamera jelére kapcsolnának be, mivel a kamerának mindig van jele ameddig kap feszültséget! Ezek bekapcsolása általában a tolatólámpa bekapcsolására indulnak.... Szereld fel a monitort, helyezd el a kamerát, kösd össze, a kapcsolását pedig egy egyszerű lámpakapcsolóval el tudod végezni...
Ha az ajtó előtti személyt szeretnéd látni a kamera pedig közel az ajtóhoz van szerelve, vehetsz egy kültéri Dóm kamerát is viszont 600 képsor körül mert azzal már könnyen felismerhető az illető! 400-500 képsor térfigyelés, arc/rendszám felismeréshez 600 képsor kell a tiszta képhez! Ellenőrizd hogy a kamera rendelkezzen BLC funkcióval különben az infra kifehéríti az embert, és nem látsz semmit! Ha megoldható legjobb megoldás egy lámpa felszerelése hogy tisztán és színesben lást a képet amikor csak szeretnéd! Csak vigyázz hogy ne vakítsd el a kamerát! Sok sikert!
(#) Lambador válasza dumboo hozzászólására (») Márc 4, 2012 /
 
Szia!
Még utoljára zavarlak, elküldök pár monitor, illetve kamera
műszaki adatait amiket a pénztárcám megenged. Ha közülük tudJVJ M-3501 3,5"/8,7 cm színes álló monitor
Adatok alant .

adatok.txt
    
(#) dumboo válasza Lambador hozzászólására (») Márc 4, 2012 /
 
Ez egy elektronikai fórum, nem hiszem hogy bárkit is zavarnál! Azért vagyunk, hogy ha tudunk segítsünk egymásnak! Monitorból nagy felbontásút érdemes venni! Műszaki adat szerint valóban a kamera bekapcsolásakor kapcsol be a monitor... Kamerából a Sharp cctv-ket nem ajánlom, inkább tegyél hozzá 2-3e forintot de Sony legyen, hidd el megéri! Sajnos a leírtak kevésnek bizonyulnak a megítéléshez! Nagyon fontos hogy milyen a kamera fényérzékenysége, minél kisebb annál jobb 0,2 színes és 0,01 sötét illetve ez alatti elfogadható! És még sok millió beállítási kérdés van BLC: láthatóvá teszi a túl nagy fénykülönbségű felvételt, HLC: Kitakarja a nem kívánt fényforrást (pl. megpróbálják elvakítani) és WDR: széles dinamikus tartomány. Ezek azok a funkciók amik szerintem fontosak hogy jól kiértékelhető biztonságos képet kapj. Persze ez már inkább biztonságtechnika mint "kaputelefon" De a Sony chip-hez szerintem ragaszkodj!
(#) dumboo válasza Lambador hozzászólására (») Márc 4, 2012 /
 
Én a te helyedben egy Varifokális kültéri minimum 600 képsoros, OSD menüs kamerát szerelnék fel már most az elején, ha netán később rögzíteni szeretnéd a felvételeket lássál mindent, és ne kelljen újra kamerát venni!
(#) yocika hozzászólása Márc 10, 2012 /
 
Sziasztok lenne 1 kérdésem van 2 db vezeték nélküli kamerám,viszont szeretném átalakítani vezetékesre.
kérdés lehetséges?
köszömöm
(#) Dióda válasza yocika hozzászólására (») Márc 10, 2012 /
 
Kicsit több infót a kamerákról esetleg képet is tehetnél róluk.
(#) b-max válasza yocika hozzászólására (») Márc 10, 2012 /
 
Szerintem lehetséges, a modulátor bemenetét kell megkeresni, ott szeritnem kompozit videójel lesz.
De amúgy cserével szerintem is jobban jársz
(#) yocika hozzászólása Márc 11, 2012 /
 
Na köszönöm a "gyors válaszokat"raktam fel képet .
NEM ELADNI SZERETNÉM!!!!
viszont szerintem jobb lenne ha vezetékesre megtudnám csinálni,mivel a vevő egységét sajna oda adtam az egyik haveromnak és * visszaadni.szóval ezért kérdeztem hogy lehet -e
(#) yocika hozzászólása Márc 11, 2012 /
 
Viszont szeretnék segíteni azoknak akik megfigyelőrendszert akarnak telepíteni,
tehát google: majd írja be "H264WebCam 3.71".
szedd le itt a seria hozzá: ER4TA-MP4QW-ZM8S6-X1
A seria nélkül csak 4 kamerát kezel a kóddal meg 16-ot.
kipróbáltam nekem bejött
4-db webkamera volt rákötve a többi ip-volt
sok sikert!
(#) yocika hozzászólása Márc 11, 2012 /
 
A kép amit felraktam ez volt az eredeti vevőegysége!

d_46049.jpg
    
(#) Dióda válasza yocika hozzászólására (») Márc 11, 2012 /
 
Közlöm akkor veled hogy lehet.

Ebben a kamerában 3(panel) modul van.
Egy az infa sugárzóé ami önálló jószág.
Másik maga a ccd panelja ami cvbs jelet szolgáltat amit a harmadik panel sugároz át a vevőhöz.
Az antennától visszaköveted a vezetéket akkor értelemszerűen a rádiópanelhez megy ami a ccd paneljével össze van kötve. Na ez az összekötés a lényeges mert itt 3 vagy 4 vezetéknek kell lennie.
Ebből ha jól gondolom kettő fekete egy piros és egy sárga. A két fekete ha minden igaz akkor a test a piros az átmenő táp és a sárga lessz a jel.
(#) gaben62 válasza yocika hozzászólására (») Márc 11, 2012 /
 
Amennyiben ez a kamera is video jelet ad ki mint az enyém, akkor tudok neked egy Uhf sávú jelátadót ajánlani, ami 80-100m.ig elmegy, bármilyen sztv.-vel be lehet fogni a jelét.
Rca bemenetű cigis doboz méretű, az adó+modulátorrész, 9V-ról működik, 11,5cm.drótantennája van, tehát bárhol el lehet helyezni, nem feltűnő.
Még hátul a garázsban is fogom, jó minőségben, a 420soros 32ledes infrás kamerám jelét, amely elől a bejáratot figyeli.
A vevő jelen esetben egy kis Sony tv. elég egy rövid drót neki is, nem kell külső antenna stb.
(#) yocika hozzászólása Márc 11, 2012 /
 
Köszi Dióda .
Ja felvettelek az msn-re amugy meg 2 panel van a kamerába,1 ami maga a kamera ill. 1 ami a jeltovábbító!
Viszont én mindig amellett vagyok hogy vezetékes legyen belőle :yes:
Köszönöm
(#) brugo hozzászólása Márc 11, 2012 /
 
1tanar baratom megkert, hogy szereljek az osztalyaba 1kamerat amivel felveszi a gyerekek szornyu viselkedeset, majd szuloertekezleten bemutatja a kedves szuloknek.
milyen kamerat ajalnatok ez nem ejszakai felvetel van feny eleg nem kell halozat sem mert csak1 kamerarol van szo, de a pc-hez csatolhato legyen mert azzal rogzitenem ?
(#) whalaky válasza brugo hozzászólására (») Márc 11, 2012 /
 
Erre egy egyszerű webkamera is jó, a megvalósítás nem egy ördöngösség. Ami viszont gondot okozhat, és erre hívd fel a barátod figyelmét hogy ez már kőkeményen adatkezelésnek minősül, és ha van egy kedves szülő (jellenzően van) képes rá hogy feljelenti a gyerek személyiségi jogainak megsértéséért ha azt a szülői értekezleten be is mutatja.
(#) yocika hozzászólása Márc 12, 2012 /
 
Köszönöm mindenkinek a Hozzászólást
De már megoldódott hála DIÓDÁNAK !Igaz sokáig fent-voltunk de megérte. MUKODIK!


Mégy egyszer KÖSZI DIÓDA !
(#) yocika hozzászólása Márc 12, 2012 /
 
Még annyi DIÓDA igazad volt a kamerával kapcsolatban,
(5-volt is elég neki) usb-ről is elmegy tehát a tápot onnan kapja működik rendesen!
(#) Lambador válasza dumboo hozzászólására (») Márc 21, 2012 /
 
Tisztelettel értesítelek hogy sikerült megoldani a felvetett problémát, igaz más paraméterekkel rendelkező kamerával (1/3" színes kültéri kamera infraledekkel 420 Tv sor Sony CCD , 0.01 Lux 36 db 5mm-es beépített infraled 12V DC , 500mA tápigény 6mm-es objektívvel konzollal , táp és jel kábel kivezetés napfénytető kb. 30 méterig lát teljes sötétben hatásos pixelszám : PAL:500(H) * 582(V) Electronic shutter : AutoAL 1/50-1/100,000Sec automatikus fehéregyensúly, AGC, GC 0.45 Működési környezet : -10C ~ +45C , RH95% Max méret : 228(W) x97(H) x82(D)mm , 880gr. és egy 7 colos színes monitorral, amely két bemenettel rendelkezik, így ha egy kis spórolt összeg a rendelkezésemre áll, vásárolok még egy kamerát a hátsó udvar figyelésére is. A kép minőség a nappali éjszakai változatban nagyon jó, a személyek jól felismerhetők, a feleségem szinte ki sem kapcsolja mert sok felesleges járkálástól óvja meg.Még egyszer köszönöm mindenki segítő hozzászólását, és további jó fórumozást kívánok nektek.

Tisztelettel: Lambador
(#) yocika hozzászólása Márc 22, 2012 /
 
Sziasztok lenne hülye kérdésem
vettem minap 1 4ch usb drv kártyát kamerákhoz.
viszont az igaz hogy 4 kamerát lát, de a s-video compozit hiányzik belőle ill ha átváltom csíkos lesz a kép tehát lelövi a videó jelet. valahogy meglehet buherálni hogy ne csak 1 video jelet vegyen pl más programmal mert igy csak 1 kamerát lát köszi
(#) yocika hozzászólása Márc 22, 2012 /
 
Erről lenne szó

4ch.jpg
    
(#) Dióda válasza yocika hozzászólására (») Márc 23, 2012 /
 
Ki kell hogy ábrándítsalak sajnos.
Tapasztalatom szerint ez csak egy kamera képét tudja rögzíteni viszont tudja 4 kamera képét kukkerezni és a kameraképek között váltani.
Mondjuk józan ésszel csodálkoznék is hogy usb-n keresztül 4 kamera képét rögzíteni akárhogyan is lehetséges lenne. Az én véleményem szerint az usb erre alkalmatlan mert nincs meg az adatátviteli sebbessége hogy 4 szálon futtatni lehessen rajta felvételt.
Hozzáteszem a felvételt én elfogadható minőségben gondolnám.Régebben erre én a pci-t is annak tartottam de mint bebizonyosodott ezt a hardveres kódolású chip-ekkel megoldották hogy annak a sávszélessége elegendő legyen.
Azt meg senki se akarja nekem bemesélni hogy egy ilyen pendrive vacak felér egy 4csatornás akár (avermédia) pci-os kártyával .
(#) yocika hozzászólása Márc 23, 2012 /
 
Én legalábbis csak a nézésére gondoltam nem a rögzítésére DIÓDA de azért kösz.
viszont érdekelne hogy ez miként valósítható meg
Én barom meg aszt hittem hogy tudom mind a 4 kameraképét nézni.vagy lehetséges?persze nem a vacak programjára gondolok.
(#) ideasforlife hozzászólása Ápr 13, 2012 /
 
Üdv! Segítséget szeretnék kérni. Ilyen kamerához:
1/3" SHARP CCD CAMERA ,12V 1000mA
SYSTEM: PAL
LENS:8mm
Bővebben: Link
Ez a rögzítő tudja venni a jelét? Vagy A rögzító képes PAL és NTSC jelet is venni?

Akármelyik kamera jelét, esetleg többféle kameráit is képes venni? Előre is köszönöm!
(#) ideasforlife hozzászólása Ápr 13, 2012 /
 
És mi a vélemény a kameráról?
Következő: »»   4 / 71
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem