Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   264 / 378
(#) Fülöp Ferenc 49 hozzászólása Aug 20, 2014 /

KEDVES KOLLEGÁK a segitségetekre szorulok, meg szeretném szerezni ennek a TV-nek a kapcsolási rajzát , kérném , ha valakinek megvan , vagy tud cimet ahonnan levehetném , kérem tegye fől nekem
javitás céljából kellene , előre is köszönöm . ITT IDEAL COLOR 3106 H
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2014

ITT TV.jpg

(#) eyess válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Aug 20, 2014 /

Parancsolj.
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza eyess hozzászólására (») Aug 21, 2014 /

Nagyon köszönöm , ez igazán gyors volt
(#) gyulank válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 21, 2014 /

De ez sem az igazi, mert a skory-féle kapcsolás 1 db. LED-re van tervezve, és én a helytakarékosságot és egyszerűséget is figyelembe veszem, ezért nem egy olyan adót, és több vevőt szeretnék, hanem egy adót, egy vevőt/kerék, és azon az egy vevőn lenne egy kimenet amin a LED sor lóg. De ha nem így lenne, akkor is át kell tudni adnia a plusz teljesítményt az adónak, mert anélkül hiába lenne nagy kondenzátor. LED-enként 1 kondenzátor az túl nagy. Esetleg ha az egyenirányított dinamó feszültségét adná át, és azzal töltene fel 1 kondenzátort, és utána lenne egy feszültség generátor, amire párhuzamosan köthetők plusz LED-ek? Így talán hosszabb ideig tudna csökkenni a kondi feszültsége úgy, hogy ne essen a nyitófeszültség alá.
(#) elektroncso hozzászólása Aug 23, 2014 / 1

Sziasztok, SOKOL 404-es rádióhoz kerestem kapcsolási rajzot. A keresgélés közben nézzétek mire bukkantam:Bővebben: Link. Ha jól néztem az összes szovjet rádió kapcsolási rajza megvan az oldalon. Lehet fel kellene tenni a linket a fejlécbe is, mert így el fog tűnni, aki keresi később meg nem biztos hogy megtalálja.
(#) shoginc hozzászólása Aug 23, 2014 /

Sziasztok! Találtam egy ilyen audio effektező áramkört, viszont nem teljesen értem. Először is, a rajz szerint szimpla tápról (9V) működtethető az áramkör. Viszont szerintem a műveleti erősítők bemenete nincs megemelve féltápra, így a kapcsolás nekem működésképtelennek tűnik. A második dolog pedig a bemenetnél látható kondenzátor egy nyíllal. Ez egy változtatható kondenzátor lenne? Működőképe egyáltalán ez a kapcsolás? Vagy esetleg tud valaki egy értelmes Phaser-Flanger vagy ezekhez hasonló effektező áramkört?

Phaser.png

(#) gyulank válasza shoginc hozzászólására (») Aug 23, 2014 /

Talán azt jelzi, hogy a + tápra kell kötni az IC2 melletti 100k poti végével együtt. A változtatható kondenzátor csak változik. Nem marad fix értéke mint a potméternek. Egy nyíllal áthúzva szokták jelölni.
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2014
(#) shoginc válasza gyulank hozzászólására (») Aug 23, 2014 /

Ezen a rajzon semmi nincs úgy jelölve ahogy kellene, a potik is ugyan úgy vannak rajzolva, mint az a kondenzátor. Viszont akkor most azt hová kellene kötni?
(#) gyulank válasza shoginc hozzászólására (») Aug 23, 2014 /

Pluszhoz, vagy egymáshoz. De én csak azt mondom inkább, hogy ezt jelölheti. Pozitívhoz én nem látom értelmét, marad az egymáshoz, vagy semmihez.
(#) morgo válasza shoginc hozzászólására (») Aug 23, 2014 /

Szia! Ezek között talán akad valami neked tetsző kapcsolás:
Bővebben: Link
(#) Szpisti válasza gyulank hozzászólására (») Aug 23, 2014 /

Azt a rajzot felejtsd el, köze nincs egy használható phaser effekthez.
Az a nyíl ott a + tápot jelképezi, egy ellenállással meg egy zenerrel csinál féltápot, és az összes fázistolást az az egy szem tarnzi csinálja az utána lévő műv. erősítővel.
Hogyha használhatót akarsz akkor keress rá a Bad stone phaser effect-re, azzal nem lesz gond.
Ugyanis a legtöbb kapcsolásban vagy optóval vagy fetekkel oldják meg (esetleg ota-val) a fázistolós fokozatokat. Ezekhez pedig mind a feteket, mind az optókat válogatni kéne - ami elég nyűgös dolog.
A BadStone viszont nagyon ötletesen ez egy cmos ic-vel oldja meg, amiben van 6 egyforma karakterisztikájú mosfet analóg módon is vezérelhető kapcsoló.
Itt egy teljes leírás nyák rajzzal, beüleéssel, mindenestől. Igaz kicsit keszekusza, de működik!
(#) steelbird válasza Szpisti hozzászólására (») Aug 23, 2014 /

Szerintem meg...
A nyíl azt jelzi, hogy azt a pontot össze kell kötni a speed potméter alsó lábával.
Az IC3 inv. és az IC2 non inv. bemenete pedig tápfeszre van kötve, zéner pedig nincs a rajzban.
(#) shoginc válasza Szpisti hozzászólására (») Aug 23, 2014 /

A kapcsolás jól néz ki, mindenképp ki fogom próbálni. Ez a másik kapcsolás az egyszerűségével fogott meg. Ebben a speed-potméteres dologban lehet valami..
(#) Szpisti válasza steelbird hozzászólására (») Aug 23, 2014 /

Az a rajz teljességgel értelmezhetetlen , legalább 5-6 ordashiba van. Aki ezt lerajzolta, maga sem tudta mit rajzol
(#) steelbird válasza Szpisti hozzászólására (») Aug 23, 2014 /

Nincs ezzel semmi gond, teljesen jól olvasható rajz, csak nem a mi szabványunk. Régi japán, meg amcsi rajzokon láttam talán ilyen megoldásokat.
A kötések nincsenek pöttyel jelölve a vonalakon, hanem csak össze vannak húzva a vonalak.
Ahol találkoznak, ott mindenhol kötés van, kivéve, ahol félkörrel mennek át egymáson a vonalak (IC1 non inv. bemenetre menő vonal, vagy a kimeneténél átmenő pozitív ág). Ott nincs kötés.
Az előző, kérdéses nyilazott rész, ami a speed poti alsó lábára megy, valószínűleg azért van nyilazva, mert rengeteg másik vonal felett kellett volna keresztezve behúzni, félkörökkel a keresztezéseknél.
Olvasható..
(#) caruso7294 hozzászólása Aug 23, 2014 /

Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni!Adott egy Tekepálya,Schmid-Vilati gyártmány,K800 TEKE típusú,ehhez keresek kapcsolási rajzot!(A száma elvileg: 430161-100) Lehasalt a tápegysége,és rajz nélkül esélyem nincs megjavítani!
Várom válaszotokat!
Tisztelettel:László.
(#) Szpisti válasza steelbird hozzászólására (») Aug 23, 2014 /

Ez biztosan nem igaz, mert az egyetlen áthurkolt kereszteződést ha elhisszük, és a többi elvileg pöttyös lenne, akkor különösen blődli... De építse meg valaki az elmondásod szerint, és ha működik, jövök minden építőnek egy felessel...
(#) ttindian hozzászólása Aug 24, 2014 /

Üdv !

Szeretnek kerni egy kapcsolási rajzot , aminek alapján egy hangerő szint kijelzést szeretnek építeni. Egy egyszerű ledes is jó ,csak legyen érzékeny, a dolga az lenne hogy a szomszéd közös kerítésére szerelve mutatna a zajszintet , Irtózatosan zajong és mégis nekem kiabál , hibáztat hogy zavarom.

Esetleg ha mar van ilyen kütyü rendelnek a netrol csak nem tudom a megnevezését. (végső esetben)

Előre is köszönöm !
(#) gyulank válasza ttindian hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Kivezérlésjelző/VU meter. Mikrofon+előerősítő+kivezérlésjelző. De hülyeség, mert semmit nem old meg. Úgyse nézi, mikor zajong, vagy azt mondja, te csinálsz vele valamit ami miatt hazudik.
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2014
(#) ttindian válasza gyulank hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Sajnos kitelik tőle . Az van hogy én a Juventuszt hallgatom o meg R......, így neki szabad mindent de én nem hallgathatom mert neki nem tetszik.
(#) kokozo válasza ttindian hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Csinálj egy FM transzmittert amin a te rádiód szól az ő frekvenciáján
(#) ttindian válasza kokozo hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Igen ez jó ötlet :)

Az udvaron szol a rádióm, FM transzmitteren keresztül. csak a frekvencia nem lehet állítani az enyémen , a rádiót állítom be . Kábel TV (digi) hálózaton jön be a Juventusz .
(#) shoginc válasza steelbird hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Egyébként van még kérdés, szóval a jel földje azonos a tápegység földjével? Hogyan van megoldva a műveleti erősítők kettős tápja? Mert próbapadon összeraktam, de a kimeneten csak pattogás hallatszik a potméterek állításakor változó gyakorisággal és hangszínnel..

De nekem alapból nem világos, hogy a bemeneti jel hogyan jut el a kimenetre, mikor az IC3 és IC4 bemenetein szinte mindenhol tápfesz vagy föld van..
(#) vanzerr hozzászólása Aug 24, 2014 /

Sziasztok!

A TMS1122NL típusú IC-hez keresnék bármiféle kapcsolási rajzot. Nem egy mai darab, régebben kapcsolóórákat készítettek vele.
(#) steelbird válasza shoginc hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Nem kell kettős táp, ez egy telepes megoldás.
A GND, a bemenet és a kimenet hideg pontja a telep negatív pólusa. (lenne)
Honnan szedted ezt a rajzot? Linkeld már be azt az oldalt.
Vannak érdekes dolgok azon a rajzon...
Középen, alul a 0,022µF alatti ellenállásnak értéke sincs, meg a tranzisztor is érdekesen van ott.
Ha a rajz szerint megépíted, ez nem igazán fog működni.
(#) Szpisti válasza steelbird hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Eleve átverték a dolgozót azon az oldalon az összes effekt rajzzal, érdemes megnézni.
A Phaser rajz fölött pl. egy flanger effektet (Uni-vibe) demóztak be, mintha az szólna ami a rajzon látható.
Megépítettem az uni-vibet is, na ahhoz pl. ennek a linkelt rajzhoz nagyon kevés köze van.
Bővebben: Link
(#) proba válasza vanzerr hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

(#) vanzerr válasza proba hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Ezen egy kicsit átsiklottam

Köszönöm szépen!
(#) shoginc válasza steelbird hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

A kapcsolás innen származik: Bővebben: Link

Link javítva.
-moderátor-
(#) reloop válasza shoginc hozzászólására (») Aug 24, 2014 /

Szia! Az oldal rajzai inkább elvi jellegűek, mintsem építési tervek. Amit kiszemeltél, az abban a formában valóban működésképtelen. Sajnos tovább kell böngészned.
Következő: »»   264 / 378
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
K�rlek v�rj...
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem