Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Hellotok!
Látom a ledes kijelzők a témák, ezért sietni fogok. Még nyár végén csináltam egy 32 Ledes kijelzőt LPT portra (nem tudom kinek mit mond: Deluxe32). Még egy jó kis dobozt is csináltam neki. De még nem volt időm, meg fényképezőm, lefényképezni. A hétvégén feltétlen kattintgatok párat. JĐ
Szia!
Epedve várjuk a képeket! Egyébként van egy ilyen topik is, Sly indította, segítséget kért az összeszerelésében, élesztésben. Én ott elég sok dolgot leírtam, beállító progit is adtam... Bővebben: Link Ha gondolod nézd meg. Üdv.:A2K
Azannnyaa! Ez igen! Gratula! :kalap:
Az előlap nagyon tuti! Hogyan készült?
Nagyon jól néz ki,
Na, erre kitöröltem az előző képeket. Bocsánat.
Köszönöm szépen.
Egyszerű öntapadó fólia, hideg laminálással. Én ezt szoktam alkalmazni. Egyszerű, olcsó, bevált.
Ha megkérnélek, részleteznéd 3-4 mondat erejéig a technológiát? Tényleg nagyon igényes lett!
Nagyon szívesen, kedves barátom.
Első lépésben megtervezem az előlapot Corel X3-ban. Természetesen méretarányos rajzot készítek. Tudom, mekkora lesz maga az előlap, ezért először készítek egy ekkora méretű téglalapot a rajz programban. Lemérem az alkatrészek különböző paramétereit, geometriai jellemzőit, majd ennek alapján elrendezem a furatok, kivágások helyét az előlapon, pontosabban a téglalapon. Ezután a fantázia szab határt, minek milyen színe, alrendezése legyen. Ha ezzel megvagyok, Kérek egy új lapot, és copy-paste funkcióval beillesztem az új lapba az előbb elkészített tervet. Itt lecsupaszítom olyannyira, hogy csak a furatok és kivágások helye maradjon meg. Itt megjelölöm a furatok középpontjait. Ez lesz a fúró sablon. A kitetovált előlap tervet pedig nyomdába viszem, ahol nagy felbontású printerrel kinyomtatják nekem 1:1 méretben, ahol ráteszik a matt fóliát is. (Hideg laminálás). Ezután nincs más dolgom, mint a fúrósablon alapján átpontozott és kifúrt, megmunkált előlapra ráragasztom a fóliát. A laminátum azért jó elé, mert ez egy műanyag fólia és a nedvesség, kéz izzadság nem keni el a feliratot, hanem tartós marad. Dióhéjban ennyi lenne. Üdv!
Nagyon szép lett gratula !
Én LM317-essel csináltam egy stab tápot, amibe még egy felező áramkör is volt ami GND-hez képest +, és - feszt tudott.
Nagyon szép, igényes munka, szívből gratulálok!
Esetleg megtudhatjuk a paramétereit? (Mármint, hogy "mit tud".) Jó ilyen szép, igényes munkákat látni! :kalap:
Alap kapcsolás, az adatlapról való összeállításban. Diódás védelemmel. 1.25-15,5V között szabályozható. Igaz nagyobb feszültség érték is lehetne, de ezen értékeken belül használom leginkább. 3A terheléssel. Egy autóizzóval próbáltam ki 12V/21W meg se kottyant neki 1,5A vett fel az izzó. Digitális áramkörökhöz szerintem megfelelő lesz. Igaz, nincs benne áramkorlát állítási lehetőség. Ha gáz lenne, ott a 2,5A-es biztosíték.
Köszönöm!
Szia!
A tápegységed gyönyörűen néz ki, gratulálok hozzá! Érdekelne, hogy milyen dobozolási technikával készítetted, miből készül az előlap? Dobozolásról jut eszembe: a hétvégén jártam a Bauhaus-ban és láttam különböző méretű és vastagságú polisztirol lapokat, valamint plexilapokat is (nem a reklám miatt írom, csak mert jó ideje keresek már ilyesmit és eddig nem jártam sikerrel sehol).
Ugy látom alu lemez.
Egy oldallal előrébb...
Köszönöm szépen! Próbálok az előlapokra, dobozolásra is hangsúlyt fektetni. Elvégre, ha elkészül egy áramkör, akkor annak a dobozát fogom nézni hosszú évekig.
Amindenségit de szép munka!!! Gratulálok!!
Sziasztok!
Csütörtökön vettem a HEStore-ban egy "AVR-ISP USB interfésszel rendelkező programozó"-t. Ma össze is dobtam, de pisztoly pákával megszenvedtem vele. Kipróbálni még nem mertem Összerakom a régi 333-as celeronom és majd azzal
Sziasztok!
Elkészült a tápegységem Az áramkör tökéletesen működik 1.2V-33V-ig álítható LM350 stabilizátor IC-vel amely 3A-es terhelést tesz lehetővé :yes: Dobozolásra sajnos még nem került sor, de hamarosan sort kerítek rá :yes:
Köszönöm, igyekeztem.
Még régebben építettem egy súgógépet, ha megtalálom a fotóját, felteszem. Televízió technikai berendezés. Megtaláltam. teleprompter
Elkészült a PA300 végfokom. Kicsit butáskodott a védelem kezdetben, de aztán úrrá lettem a helyzeten kis segítséggel. Persze 2db készült belőle. A Relé most csak be van rakva, mert 24V-os relém nincs itthon, és most csak a kép kedvéért...
Marad hátra a dobozolás, majd arról is készítek képet ha egyszer elkészül. Nem, fog gyorsan haladni. Egy kicsit nagyot szól
Nagyon szép, igényesen épített panel. Gratulálok hozzá! Ha a dobozolás is ilyen gyári lesz, akkor... hajjajj... Szóval gyönyörű. Öröm ilyen szépen, nagy gonddal felépített áramkört látni. Látszik, hogy nem kapkodtad el. Tetszik.
Ejeeejj hapro mester!! Nagyon szép munka, lassan ott tartunk hogy a "szokásos hapro minőség" Gratulálok, tényleg szép munka! Lassan megvagyok a táppal én is, hogy az ördög vinné el már megy mindkét oldala minden ok rajta, dobozolás befejezése van hátra. Majd dobok fel képet a kész cuccról. Tényleg, igértél egy képet a tápodról kivül belül
Üdv.
Tyűűű, csak nem egy LCD tv van benne??
Szia!
Szupi lett! A félig áteresztő tükröt honnan szerezted vagy miből van? Mi annak idején nem használtunk ilyet. Az LCD akkoriban méregdrága volt, a CRT meg kicsit brutál nagy és a tükör... hát honnan? Még egyszer gratula! olyan mintha gyári lenne!
Szia.
Az egy közönséges 2mm-es síküveg És igen, LCD monitor van benne. Egy régi, kiszuperált LCD monitor. A monitoron tükörképben jelenítem meg a szöveget, ami aztán az üveglapon "normál" módban olvasható. Készítettünk hozzá egy szoftvert, ami megfordítja, pontosabban tükrözi a szöveget és állítható sebességgel scrollozza is. Betűméret is változtatható, valamint a betöltött .TXT szöveg is bármikor módosítható. Tulajdonképpen egyszerű szerkezet, nincs benne elektronika, csak némi fénytan, fizika
Nagyon szép munka! :taps: Ha infóid vannak róla akkor örvenedenék, ha elküldenéd őket!
Előre is kösz, üdv: Abu. :wave:
Nem ertek hozza, de egy sima LCD monitorral szemben ennek mi az elonye?
Tehat miert kell tukrozni? Az lcd monitor fenyereje nagyobb, ha direktben mutatod a sugando szoveget, nem?
Nagyon szép munka gratulálok hozzzá!Egyébként melyik kapcsolás?
A tükröző üveg mögött van a kamera, így a tekinteted a kamera felé néz, miközben a szöveget olvasod - olyan, mintha fejből tudnád ... (ha jól sejtem).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |