Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Sziasztok!
Tegnap építettem egy kis erősítőt a műhelybe, hogy zörögjön ott is valami és ne csak a neon zúgását hallgassam. A különlegessége az, hogy 100%-ig bontott alkatrészekből van, kezdve a hűtőbordától az IC-ken át az utolsó ellenállásig. Nem volt kedvem a boltba rohangálni figyelembe véve azt, hogy volt miből bontani. Csak az ellenállatok jelentettek egy kis gondot mert egy videó magnó alaplapjáról bontottam és volt mit méricskélni mire meglett mind A másik különlegessége, hogy 40%-os hangerőig szépen szól aztán torzít mint egy barom és nem hajlandó 150mA-nél többet kivenni a tápból Minden esetre a műhelybe elég ez a hangerő is és így a kis fogyasztásától még zöldebb lett Ez alapján építettem:Bővebben: Link
Nekem nagyon tetszik, pláne az ujrafelhasználás miatt, én is jobbára, amikor lehet bontott dolgokból építek, kivétel ha megrendelésre. Ennek több oka is van de nem főleg anyagi. Így is próbálom védeni a természetet, igaz , hogy nem sokat ér, de a lelkemnek így a jó.
Nagyon tetszik a kis erősítő, szépen megoldottad a nyákot is és a szerelést is, ha nem mondod, nagyon nem tünt volna fel a bontott dolog. Grati.
Akkor viszont a marató folyadéknak egy alkalmas üveg, vagy műanyag tálat használnék. Amikor még használtam vaskloridot fotótálat használtam, az jól bírta a strapát. Bár nem tudom van-e még olyan.
A tálca marad egyelőre ,de bevonom műgyantával.
Idézet: „hogy 40%-os hangerőig szépen szól aztán torzít mint egy barom” ... és ha kivennéd az R8-as 680 Ohm-os ellenállást ?
Én sem anyagi megfontolásból döntöttem így hanem a saját lustaságom vezérelt mert amikor a nagyja alkatrészt összeszedtem akkor már nem volt sok ingerem elmenni a boltba, hogy vegyek 50Ft-ért ellenállásokat. Így a tudat is sokkal jobb, hogy gyakorlatilag félig a kukából hoztam létre valamit
elektrorudi: Megpróbálom áthidalni és megvizsgálom úgy is. Köszönöm az ötletet!
Hapronak!!
Zolikám, itt a "drótgubanc" erősítő Junoszty trafókkal. Ami az egészben hihetetlen, hogy ez elég becsületesen zenélt, több - ma is élő - tanúm van rá. Janival 1,5 óra alatt forrasztottuk össze.
Hapro Zoli is valami ilyesmi áramkört szeretne építeni (persze, nem ilyen "esztétikusat"), de a kapcsolás bombabiztos. 3 év után "fejből" megépítettük - és láss csodát - beindult első rúgásra.
Na jó, ha rugdossátok, naná, hogy beindul, szegény! Nem is mer mást tenni szegényke...
Igen valószínű, hogy meg volt félemlítve.
Jani barátom egyszer azzal állított be hozzám, hogy Ő még nem hozott létre PP kapcsolástechnikájú erősítőt. Javasolta, hogy az általam már évekkel korábban méretezett erősítőt megpróbálhatnánk így az asztalon összedrótozni. Mondtam neki, hogy:- Nem, ahhoz több idő kéne, hogy becsületesen megcsináljuk. De ragaszkodott hozzá, hogy biztosan emlékszem még a kapcsolásra, ha egyszer én dolgoztam ki. Igen, tényleg emlékeztem, de azért elég régen volt már, de mindegy, nekiláttunk, két pákával (már mi sem ijedtünk meg 2 pákától). Szétosztottuk egymás közt a feladatokat (én kötöttem be a trafókat, Jani forrasztotta a fűtővezetéket, én szereltem a tápegységet, Jani a foglalatokra az ellenállásokat, kondenzátorokat), így lendületesen haladtunk. Hamarosan eljött az idő, mikor már műterhelésre dolgozott. Ezután megkapta a hangsugárzókat, és a CD játszót. Jani kezelte a hangerő potit, és meglepődött, hogy a kis EL84 SE-hez képest mekkora erő van benne. Hallotta még Ricsi1992 is, aki régen járt már a csöves topikba. Aztán szétszedtük, mert ez azért nem a képességeink csúcsa.
Megnyugodtam ! Nem csak én vagyok képes így összerakni valamit.
A további offolás, warn-t eredményez.
Sziasztok ismét
Készülődnek a labortáphoz a panelek: -hőfigyelő 1x -kimenetek kapcsolására hívatott ki-be kapcsoló (ennek a védelemhez is köze van) 2x Íme a képek
Nekem nagyon tetszik, gratulálok! Hogy nekem miért nem sikerülnek soha ilyen profin a beültetési rajzok?! :miaz: Csak irigyelni tudlak...
Hogy sikerult ilyen jol a beultetesi rajzot ranyomni? Vasalassal?
Az a titka, hogy nem szabad kihűlni hagyni a nyákot, hanem a vasaló levétele után azonnal le kell húzni róla a műnyomót. Akkor lesz ilyen szép.
Szép nyák! Várjuk a végeredményt
A hőfigyelő nyákon az R10-es ellenállásnak csak egy lába lesz beültetve? vagy csak én látom úgy, hogy nincs átfúrva?
Milyen kis szemfüles valaki?
De valóban, én is úgy látom. Amúgy szép munka! Ezt is kékfóliával kell csinálni? És rá kell vasalni? Vagy semmi köze hozzá?
Ezt ugyan úgy vasalod mint a nyákot..
Csak itt pont tükörképnek kell lennie a beültetésnek mikor nyomtatod Üdv!
Köszi az információt! Amúgy a nyákos felénél is tükrözni kell Szerintem
Üdv!
Néztem a pozíciórajzod, de hogy szebb legyen a minta egy kicsit át kell mosni sósavval. Óvatosan fogkefével, majd gyorsan leöblíteni, ez leoldja az apró papírrostokat és csak a toner festék marad.
Sziasztok
Itt vannak a képek a kész beültetett panelekről (működik mindegyik szépen)
A pozíciórajzot úgy csinálom, hogy simán műnyomóra rányomtatom a képet (eredetit tükrözve),majd rávasalom a nyákra.
Ez után rögtön vízbe dobom a panelt, ott kihűl és leázik a műnyomó, a minta pedíg megmarad. Ezek után jó alaposan fogkefével lesikálom a rajta maradt papírt, majd megszárítom és Akrilian (univerzális magasfényű színtelen) lakkal lefújom a panelt
Köszi!
Készűl az előlap is. Ilyen volt ilyen lett (képek)
Tyűha! Szép munka! Csak így tovább!! Nálam: 10/10 :kalap:
Köszi mindenkitől az elismerést Itt van még néhány kép, hogy hogy is fog kinézni az előlap hátúlról
Ez egy VIDI receiver doboz? Vagy gyári műszerdoboz? Ha utóbbi, hol vetted és mennyiért?
És hátulról? De amúgy nekem is nagyon tetszik! Én is gondolkodok egy labortápon most, de még ahoz gyűjtőgetni kell
|
Bejelentkezés
Hirdetés |