Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Sziasztok,
Hétvégén kicsit gatyába ráztam a 2. nixis órámat, már érzem, megint a dobozolás fog elmaradni... :photo:
Jól néz ki Nekem is majd fél évet várt ez az órám a dobozolásra, de lakkozva még azóta sincs...
Ez érdekes, az enyém sincs még lakkozva
Sziasztok!
Elkészült az erősítőm dobozolása. A belsőség egy hídba kötött TDA2030-as erősítő kapcsolás egy hangszínszabályzó áramkörrel ami csak passzív elemekből áll. 2 kis mini HIFI hangszórót hajtok vele de a kolesz szobát nagyon szép tiszta hanggal árasztja el, de még csak félig se tekertem a hangerőt. Remélem elnyeri a tetszéseteket.
Tuti.
Legyen a neve kék farkas,hisz akár üvölteni is képes.
Miféle jó szilvapálinka van ott a háttérben...
De azért megdicsérem az órát is, szép lett!
Akkor nem én láttam félre, hanem tényleg ott van.
Pedig még nem is ittunk belőle, mi lenne ha igen?!
Háhá tudtam, hogy kiszúrjátok a szilvát, de van ott még más (fajta) is... Köszönöm!
Nagyon teccik! Anno azt jövendölték, hogy a 220v-os hálózaton keresztül fogjuk távirányítani a lakást, de ez jobb. Gratulálok.
Persze, nekem is van simplex "telefonom" a 80-as évekből, ami a 220-as hálózaton dolgozik, extra vezeték nélkül. De elég limitált a hatótávolsága. Talán a szomszédból működik még, ha ugyanazon a fázison vagyunk. Onnan már csak egy lépés, hogy más modulációval kapcsolójelet vigyen át a rendszer.
Ez a '80-as évekbeli telefon érdekelne! Évek óta vadászom. Sajnos nekem már nincs meg. Tudni szeretném, hogy hogyan ültette a hangferekit a 230 -as hálózatra.
Azt hiszem, Békát már kérdeztem... De megteszem mégegyszer, hátha csak az emlékeim csalnak.
Kösz!
Heh én bírom ezt az embert,az egész szétszedtemet elolvastam
Igen, ha vigyorogni van kedvem, megyek az oldalára.
Már regóta, így hétvégéről hétvégére, építgetem a detektoros rádiómat. ''Annyira'' készen lettem vele, hogy gondoltam mutatok pár képet...
Egy francia cukorkásdoboz lett az otthona, az érdekes az, hogy előbb volt a doboz, aztán lett a rádió, dehát nálam ez általában így van. A feliratokat, nagyrészt magam rajzoltam, paint-ben; és valami HP, 180 g-os, a műnyomóhoz gyanúsan hasonlító fotopapírral vittem fel. A belsejéről annyit, hogy a tekercset ''konyhai'' recept után készítettem. Egy régi germánium dióda a detektor, illesztőtrafónak egy mezei hálozati trafót használtam, valami 200 ohm körüli prímerrel, s ha jól emlékszem 7 ohm-os szekunderrel. Egy régi Tesla 2x75 ohm-os fejhallgatóval hallgatom, ezzel a felépítéssel, a helyi vásárhelyi rádióadót, középhullámon, igen szépen tudom fogni. Ja, és a képek:
Köszönöm! Hirtelen ötlet volt ez a felirat. Tulajdonképpen ez volt a ''kísérleti nyúl'', mivel ezt vasaltam fel először, izgulva, mert még nem használtam fotopapírt vasaláshoz.
Üdv. Abu
Hát nagyon megtudja fogalmazni a mondatokat
Van detektoros topikunk is!
Ja! Ez úton is köszönöm azoknak akik itt segítettek nekem!
Itt mindenki hullámvadász detektoros rádiót épit. Én pedig a szomszéd két eléggé rosszult kihangolt vizslája ellen építettem hullámcsapdát mert a kerítésünk néhány helyen erősen katódemissziós lett. Igy kénytelen voltam a rácsáramot csökkenteni, hogy a mi kutyánkkal való erős hangú kommunikációt ami eddig természetesen csak az általam indukált erőteljes C-osztályba menő üvöltés szüntette meg. Most mind a három MUTE állásban van , mondjuk ez köszönhetö némi fizikai ráhatásnak is.
Sziasztok!
Én ma lettem kész félig a labortépommal. Majd teszek fel képet is működés közben. Eddig jutottam ma.
Nagyon vad. Nekem nagyon tetszik így kék színben, bár szerintem hiányolni fogod a finombeállító potikat.
A piros lámpás házak után, itt vannak a kék lámpás házak is...
Bővebben: Link
Jó lett! Jó vad!
A kész állapotát is várjuk!
Köszi!
Nem fogom hiányolni azért raktam bele depreez műszert. Először olyan panelt raktam bele ami finom beállítást is tud de nagyon gyenge volt az áram ami kellett volna és a bizti mindig kiégett. Úgyhogy ezt építettem bele. Jó lesz ez is!
Küldeni fogom amint kész. Köszi az elismerést.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |