Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
A 2-es képen jobbra középen az a kettő az vaklőszer?
(Egyébként mindig ilyen nagy kupi van az asztalodon?)
Szerintem tollhegy. (A vaklőszer nagyon nem ilyen.)
Tényleg formabontó, de jó lett!
Készítettem egy hangfrekis mV mérőt, még a doboz fedelét kell meghajlítani. Nagyon egyszerű kapcsolás egyetlen elektroncsőre épül, biztos, hogy jobban bírja a "gyűrődést" mint a félvezetős változatai.
Nagyon igényes. És a 120DA... hmmm... igazán jól mutat!
Hopp, kit talál az ember itt unalmában
Hasznos darab. A műszer skálája is eredeti? Mekkora a műanyag tekerentyű legnagyobb külső átmérője?
Köszönöm.
Amikor ez a műszer kezembe akadt, akkor döntöttem, hogy hasznosítom, mivel nekem is tetszik.
Eredetileg skálázott, pontosan megfelelt a műszerhez.
Ha a méréshatár váltó gombra gondolsz, az 32mm. Most hitelesítem, nagyon egyszerű beállítani, bemeneti osztót sem kell kompenzálni. Bekapcsoláskor sem nyúzza a műszer mutatóját, nagyon pici kilengés mellett éled. Félvezetősökkel ez is problémám volt és évente kellett cserélnem a bemeneti fetet (csövesekben méregetve). Elég volt egy kis szikra, már röppent is..
Had gratuláljak én is ehhez a hasznos szerkezethez.
Köszi.
IC-vel már régebben csináltam egyet, sajnos sokat kellett javítgatnom, cső többet kibír (6H2P), ezért döntöttem mellette és egyszerűbb is.. Alu előlapra vasaltam a feliratokat, eddig nem próbáltam, de működik.
Otthon lemérem szerintem a 32-be belefér az ugyan ilyen formájú tömör sárgaréz tekerőm 6-os tengely furattal. Nekem kettő is van mindet ingyen kaptam de valószínűleg egyiket sem használnám! Lehet hogy dobna ezen a műszeren...
üdv.
Könnyen megépíthető, beállítása egyszerű, nem igényel kompenzálást, 4W fogyasztás, "fiókból" összehozható.
Eddigi tesztek alapján bátran merem mondani, leveri a félvezetősöket.
Régi RT évkönyv alapján, kissé módosítva készült.
Lerajzolom és küldöm.
A csövek passzolnak hozzám is, és a raktárhoz is. :lama:
Vélhetőleg ha lezajlanak a projectek nekiesek én is, - Zolit megvárva..
Hali mindenkinek!
Megépítettem életem sokadik, de első működő antennaerősítőjét. Ez egy AD8354 IC-re épül (igazából ez maga az erősítő). A beforrasztás többszöri nekifutásra ment csak, végül forrasztópasztával és forrólevegővel sikerült, amit utána vékony pákával megigazítottam.. A tápfeszt egy 78L05 adja neki. A rajzolat az adatlapjában megadott volt, erre raktam rá utólagos ötlettől vezérelve a csatlakozót és a 78L05-öt, mert először távtáplálásban gondolkodtam. Ráadásul ez az első dry filmes panelem, gondolom látjátok, hogy még finomítani kell a technológián. A doboz valaha egy szűrőnek adott otthont, de mivel az felesleges volt, ezért meg is örültem, amikor eszembe jutott, hogy van nekem ilyen is. Van még egy ilyen IC-m, úgyhogy majd lehet, hogy egyszer csinálok neki egy testvért is, de már igényesebb kivitelben. Jan
Nemrég sikeresen befejeztem a kis "HELLFIRE" erősítőmet. Teljes pompájában van. Picike, jól is néz ki és elég erős masszív jó hangzása van. 2X2W-ot tud.
Csöves erősítő EL84 SE HELLFIRE 2X2W Remélem nektek is tetszeni fog! Táptrafónak egy Videoton rádió trafót, kimenőnek pedig 2db Videoton csöves TV kimenőtrafót használtam. Nagyon jól mutat az éjszakában!
Lemértem, kereken 32-es a legnagyobb átmérője.
Kicsit megtisztogatod, teszel rá egy rovátkolást hogy tudd a pozíciót és használod egészséggel Nem vagyok egy fotóbajnok pláne nem telefonnal, de a lényeg remélem látszik. üdv, barna
Szerintem jó a műszer összképe.Illik oda az a tekerőgomb, én nem cserélném le.Gratulálok hozzá.
Egyébként igazad van, az összkép szerintem is jó csak én megrögzött anyagmániás vagyok és hát műanyag kontra sárgaréz...
Klassz. Máris eladó sorba került? Bővebben: Link
Üdv
Én egy kisebbet építettem.
Egy festést azért megérdemelt volna. A feliratokról meg nem is beszélve.Hiába szól jól, ha a külleme nem ragad meg.Így nehezebb eladni.
Az a piros erős fény az mi? Minek? Szerintem nagyon zavaró. A dobozolás elbírt volna egy festést,, a feliratozás meg egyenesen borzalmas. A filccel történő "felirat"
Üdv
Ismét alkottam, de most nem sokkolót,igaz ennek is köze van a nagyfeszültséghez,de egy kicsit másképp. A képen látható készülék-ek képesek anélkül érzékelni és jelezni a villanypásztor vezetékben a feszkót,hogy azt megérintenénk vagy bármely módon kontaktba kerülne vele, ill érzékel minden ínpulzus jellegű nagyfeszültséget mint ahogy ezt a video is mutatja. A készülék 1 db 9 v elemmel üzemel. Még egy kis DIZÁJN meg csomagolás és mehet a felhasználókhoz. Én azt mondom nagyon hasznos kis készülék főleg azoknak akik nem szeretik megfogni a zsinórt.
Ez jó kis szerkezetnek tűnik!
Kapcsolási rajz van-e róla? |
Bejelentkezés
Hirdetés |