Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Köszi! Én még akkor vettem, amikor sokan rendeltünk az Octamextől, de csak most lett időm kipróbálni. Úgyhogy sajnos nem tudom hol lehet venni.
Ez véletlenül nem LM2623-mal működik? Nálam is van most egy ilyesmi a tervezőasztalon, bár abban nem poti lesz, hanem fix kimenet, viszont én full SMD-re csinálom.
Sziasztok!
Végre elkészült a TDA7294-es végerősítőm,ami+/-32V -ról üzemel és így ad le 80W-ot egyelőre csak monóba.
Hello
Hogy vitted fel a lötstopot úgy a felületre, hogy a forrszemekre nem jutott? Lötstoppal szeretném a későbbiekben én is konzerválni a nyákjaimat, de nem tudom, hogy hogyan fogom tudni forrasztani őket utána. Üdv.
Helló!
Kell egy maszk a lötstophoz is, meg kell világítani, ahol UV érte a lötstopot ott bekeményedik, a maradékot le lehet oldani. Ez után még lehet világítani, hogy jól bekeményedjen.
Még azt megkérdezhetem, hogy milyen lötstoppot használsz?
Üdv.
Ilyet: Bővebben: Link
Villanytrabi!Bővebben: Link
Hát ez nagyon király hatalmas lángnyelvek kellenek. Meg egy másik autó amit le tudc gyorsulni :nyes:
Szia!
Csúcs a járgány, jó sok melót bele tehettél. Meg persze jó sok zsetont is.
Gratulálok! De tudd, irigyellek. Két éve, megőrülök a Trabantokért, szép kis autók, és még hogy elektromos is.. Megőrülök a vezetésért, főleg estiért. Sajnos még várhatok egy-másfél évet, mire jogosan is mehetek.
Én szeretem a trabantokat(kicsit sajnálom is hogy szét van szedve)
De vezetni nem nagyon szeretek... Mondjuk ezt vezetni különleges élmény.
Azta ! nem gyenge! :eek2:
Kipufogót majd leszeded? Vigyázz, el ne lopják az akkuk miatt! Bár biztos dobna egy hátast aki felnyomná a csomagtartót XD
Nos elég nehézkes lehet ellopni... Túl sok az egyedi megoldás...
A kipufogóval terveim vannak... Lehet teszek rá egy agregátort, egy fűnyírómotor közepes fordulaton jó hatásfokkal töltené az akukat és a rendőrnek se tűnne fel hogy nincs hangja. Ezzel ki lehetne tolni a hatótávot. Még azért van meló rendesen. Kellenek C-s gumik meg kombi lengéscsillapítók, mert így hanyatt akar esni. Az akukra visszateszem az üléshuzatot és nem is látszik semmi. Most tervezem a töltőt meg az új 72V-os PWM-es vezérlőt.
Szia! Napelem a tetejére az is tölthetné amikor csak kint áll az udvaron, még gazdaságosabb lenne.
Csak sose térül meg... A jelenlegi napelem árak mellett.
Illetve nincs akkora felület a trabanton, ami érdembe tölthetné.
A legjobb a kiselefánt a hátsó ablakban!
Idézet: „és a rendőrnek se tűnne fel hogy nincs hangja” Apropó, ezt vizsgáztatni kell ilyenkor? (gondolom) Hogy lehet lepapirozni?
Gratulálok. Majd várom a tapasztalatokat.
Frankye:
Ha tudnád hogy ráhibáztál. Kadóban a műszerintézet kabalája az elefánt. Én is műszeres vagyok! zsoltee0001: Kellene vizsgáztatni, de nem egyszerű a dolog. A részletekre nem térnék ki, a permanent odalon le van írva. Kb 150e FT.
Üdv.
Fejlődik a mobiltöltő projectem. Idézet a korábbi hszből: Bővebben: Link "de egyszer én is felfejlődök arra a szintre, amikor li-ionokat fogok használni." Akkor 5x1.2V ni-mh cellát kapcsoltam sorba, dög nehéz súllyal, költségesen, 7805-el(amit javasolt Szervízmacska, hogy könnyen zárlatos lehet, szóval jobb megoldás egy dc dc konverter) azután 3x1,2Vni-mh cellát picit még költséges, de nem akkora súllyal, nagy dobozzal.. éééésss most, kb 800Ft-tal kevesebbért, több mAh-val, és 1db Li-Ion cellával, kb. fele akkora dobozban, és úgy ahogy a 3x1.2V ni-mh celláknál, itt is dc-dc konverterrel.(a telefon töltéséhez) Sikerült belezsúfolni ebbe a kis dobozba (ami 7 hosszú, 4 széles, és 2 cm magas, a korábbi 10x5,5x2cm-hez képest) a Li-ion cellát, (igaz a magassága miatt pár tized mm-t ki kelett marni a dobozból)egy CD4011-el felépített érintéskapcsolót, ami egy szuperfényes ledet kapcsol érintésre(zseblámpa ) a li-ion töltőt, ami egy sot23-as, 5 lábú csodából áll fel, és magát a dc-dc konvertert, ami 3V-os cellafesznél is képes leadni az 5V-ot 400-450mA melett(valódi tükörképe a PC USB tápjának), nah meg az USB csatit, a töltő dugaljat, és még egy 10A-es, 73 fokos hőbiztit is. Kisebbet nem találtam, holott 1A-es is még elég lenne. A tesztelés még folyik, minden tökéletes, a gondom annyi, hogy a dc-dc konverter túlságosan lemeríti a cellát, akár fél voltra is.. ami nem lenne nagy baj, mert jó ideig 0 feszültségen lévő li-ion cellát visszahoztam a sírból, és még a terhelést is tartja, na dehát, ha én ezt a fél voltos, de még a 2V-os cellát tölteném, a töltő elektronika(MCP73831)felvesz 10mA, és azzal tölti 3V-ig(nagyon lassan), onnantól 400mA-el. Szóval 2 lehetőségem van. Van a konverternek egy shutdown lába, azt kéne vezérelnem egy ici-pici fesz.figyelővel, hogy kb. 2,5V cellafesz környékén leálljon a konverter, vagy venni egy olyan li-ion töltő IC-t, ami alapból 400mA-al tölt. Jelenleg az elöbbi megoldással próbálkozok. Ennek ellenére az épphogy csak le nem merült telefont feltölti fullra a 2200mA-es li-ion cella. Képeket csatoltam. Üdv.Tomi
Van még egy megoldás.
Lámpába való LI-ion cellát veszel, abban benne van a védőelektronika. De szép munk
Hali! Íme egy újabb hangszóró gyilkos kis erősítőm,2x100,és 1x200w,mivel hídba lehet kötni.Izelitőnek pár kép,és csak ajánlani tudom mindenkinek,nagyon jó erősítő.Üdv,Zsolt.
Sziasztok !
Szomorú hírt kell közölnöm..... Sokak által ismert lidi Barátunk ,kollégánk , ismerősünk elment utolsó útjára...... Emlékezzünk rá kegyelettel ! Aki szeretné megtisztelni utoljára a temetésén ,kérem keressen privátban és tájékoztatom a részletekről . (2012.08.23) István
A fotok minosege...hat nem mondok semmit.
Amugy a lenyeg latszik szep. Azt elmondod hogy hany ohm-al terheled? |
Bejelentkezés
Hirdetés |