Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi a segítséget!
Hogyan tudom ellenőrizni, hogy jól müködik?
A kérdés az, hogy amikor kinyitod félig a csapot, a modulációt vissza veszi-e a legkisebbre ? Tehát a lángjelnél csak az első fokozat legyen. Teljes nyitáson rendesen működik ?
Valaki meg tudná mondani hogy ez eredeti Wilo vagy nem? Bővebben: Link Én úgy gondolom nem.
Nagy mókamester vagy ...
A tágulási mizériát megtalálod a képek között ha rákeresel. Az iszapleválasztó .... hát nem is tudom, hogy kell e a Te esetben de szerintem nem szükséges. Inkább inhibítort kellene betölteni, például ezek közül lehetne választani a rendszerednek megfelelő mennyiségben. A betöltés az úgy történhet, hogy egy könnyen hozzáférhető radiátor csatlakozásánál felülről (a belőle leürített víz mennyiség helyére) lehet betölteni., a többit elvégzi a keringető szivattyú.
Ha megnézel egy szakkereskedésbeli darabot akkor ott nem lehet festett csavarokat látni és a kapcsoló dobozon nem arab számokkal vannak jelölve a fokozatok. Elég elnagyolt kivitelezésű darab ez a "jófogásbeli" darab, lehet, hogy a tulajdonos is belefutott ebbe a hamisítási dologba és ezért akar tőle megválni. A Grundfossról már hallani hasonló "fake" darabokról, ezért jól gondolod, hogy ezek sem lehetnek kivételek ez alól.
30 fokra van állítva a hőmérséklet, ha megnyitom a melegvizet akár fél állásba ,akkor is felmegy a kijelzőn is a láng meg a kazánba is.Miután felmelegedett a víz kb.40 fokra szépen kezdi elvenni a lángot. A legkissebb lánggal is túlmelegíti a vizet. De ha lehúzom az egyik vezetéket a gázszelepről, akkor mégkissebb lesz a láng.
Sziasztok!
Ki volt húzva 2 hónapra egy Biasi Basica 24 A kazán! Most be kellett volna üzemelni, de sajnos nem akarja az igazat! Fel lett töltve 1,5 bar-ra! Melegvizet nem tudok vételezni, csak hideg jön belőle! Próbálkozik, de letilt! Olyan mintha nem is gyújtana be! Video Video2 Köszönöm az ötleteket!
Nekem is RS 25/6 van, de az nem pont ilyen, csak már kicsit remeg, gondolom el van kopva a csapágy kicsit. A kondija jó, de azért kipróbáltam másikkal is.
Nem tudod van ezekhez felújító szett? Én nem találtam.
Az is lehet, hogy csak ki kellene tisztítani a csapágy felületeit ha a rendszerben vasiszapos volt a víz. Alkatrészt azt nem nagyon találni hozzá, főleg csapágyat. Érdeklődni kell szivattyú javítással foglakozókat, hogy végülis mennyibe kerülne egy ilyen irányú felújítás ... lehet, hogy egy új vétel kifizetődőbb.
Először az lesz, szétszedem és megnézem mi a helyzet. Szervizbe biztos nem viszem ezért, 15-25 között lehet venni jó állapotút, eredetit.
Sziasztok! Sok éves Baxi Eco Combi 24Kw-os kazánom hmv membránjánál gond lehet,cseppen belőle a víz. Ha minden igaz,a linken lévő kell bele: Bővebben: Link Jól néztem az alkatrészt?Most nem szedtem még szét,hátha tud valaki infóval szolgálni. Már régen cseréltem,és mintha ilyesmi lett volna. Köszönöm előre is a választ!!
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2021
Akkor pedig két lehetőség. Megkellene figyelni - hallgatni, hogy a váltószelep mozog-e rendesen. Mindkét irányban mozognia kell, fűtés is és HMV is. Ha nem tud átváltani lehetséges, hogy a bypass ágon nagyon gyorsan felmelegszik a víz.
Ha a váltószelep motor mozog rendesen, akkor még a HMV hőcserélő savazása az ajánlott, keresztmetszet szűkülés miatt.
Ez a fűtési membrán, a HMV a kisebb 45 mm. Érdemes még tömszelencét is cserélni a membránnal együtt.
Nem kötözködésként, de a "nagy" és középen lyukas a HMV (vízoldali) membrán, és a "kicsi" a fűtési!
Jól meg kell nézni, hogy tényleg a membránnál csöpög-e!
Mert vízházból három tömszelencénél ("O" gyűrűnél) is szivároghat és lefolyik a membránház aljára!
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Viszont kénytelen leszek szétszedni akkor,hogy pontosan mi is van vele.Tartalék membrán nélkül szerettem volna elkerülni ezt,mert ha jobban megsérül,tuti nincs melegvíz,míg az új ide nem ér.Most annyit látok,hogy a vízház alsó csavarjánál csöppen ritkán egyet.
Hát sajnos ez a membránnál cseppen. Sérülés nincs rajta,de elképzelhető,hogy annyira összelapult az évek folyamán,hogy már nem tömít a két félház között?
szerviz:
Igaz, sorry. A nagy membránház van az emberrel szemben ha nézi. A pereménél csöpög a víz a csavaroknál ?
Szia! A membrán alsó csavarjánál (mondhatni azt, hogy) sohasem csepeg, ellenben a tömszelencénél kiszivárgó víz az pontosan ott fog majd lecseppenni az alsó csavarnál. A HMV vételezés pedig azon múlik, hogy a membrán ki tudja e nyomni ill. visszahúzni a mikrókapcsolót működtető stiftet. A mikrókapcsoló vált HMV és fűtés között (talán barna-kék-fekete vezetékek csatlakoznak rá). Szerintem lehet, hogy csak tömszelencét kell cseréli.
De bizony, előfordul, hogy a membrán pereme megöregszik, megkeményedik és csöppenni kezd.
Mivel az alkatrészek túlnyomó része utángyártott, erre egyre nagyobb számban számítani lehet.
Sziasztok!
Van egy Renova 24CF-es kazánom, és olyan problémám van vele, hogy hosszabb állás (6-8 óra)után mikor kinyitom a meleg vizet, akkor a fűtéscsőbe/radiátorba kluttyogó/bugyorgó hangot hallani 1-2 másodpercig.(valamennyi levegő megy a radiátorba.) Víz folyást nem találok, és nagyjából tartja a nyomást is.(kb. 4 havonta kell egy keveset utána tölteni 1,5 barról leesik 1 bar-ra a nyomás.) Mi lehet a probléma? Hogy tud egy túlnyomásos rendszerbe levegő menni? Előre is köszönöm a segítséget.
Szerintem a légtelenítéssel van gond. El van zárva, vagy hibás a légtelenítő(k). Ha "kluttyog", ott levegő van. A vízből folyamatosan válik ki elnyelt levegő. Ha ez nem tud távozni, ilyen jelenség lehet. Ha utána töltesz, a légbuborék összenyomódik, de ott marad.
Ha alsó csövezésű a rendszer, akkor a szivattyú nem biztos, hogy ki tudja hajtani a levegőt. Minden fűtőtestet külön kell légteleníteni. Még megoldás: az összes fűtőtest elzárása egy kivételével. Meg kell hajtani a szivattyúval (persze jó légtelenítővel), majd felváltva, egyenként egymás után nyitni, illetve zárni a többit. Jónak kell lenni ezek után.
Üdv! A cirkónk melegvíz megnyitása után, ha csak néhány másodperc volt is, az utánkeringetésnél olyan hangja van mintha forrna a víz a cirkóban. Ez a hang végig megmarad amíg a szivattyú motor működik. Mi lehet itt a hiba?
Szia! Illetlenség volna nem válaszolni,ha már segítesz,ötletet adsz Te is. Ez a kazán gyönyörűen cseppenti a vizet a membrán ház illesztésénél.De már megrendeltem a membránokat,amik meg is érkeztek a héten. Honap kicserélem,és megírom,hogy sikerült-e így megszüntetni a cseppentést.
Ellenőrizd a tágulási tartályt. Az 1,5-ről 4 havonta a leesés 1,0 bar értékre már annak hibáját is jelezheti, vagyis szakszerűen utána kell pumpálnod VIM korábban sokszor leírt útmutatása szerint.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2021
Az áramlásérzékelő hibája okozhat ilyen jelenséget, először azt kellene ellenőrizned
A kivételek erősítik a szabályt alapon akkor mégis előfordulhat, hogy a peremnél ereszt az "ufó". Arra akartam rávilágítani, hogy a vízcsepp az mindig a legalsó pontról fog aláhullani de nem biztos, hogy ott a szivárgás helye, ezért nehogy megtévesztő legyen a hiba behatárolása.
Szia! Ennek a kazánnak bitermikus a hőcserélője és hajlamos a vízkövesedésre olyannyira, hogy hosszútávú gondozásmentesség esetén el dugul vagy kritikus módon leszűkül a primer/szekunder csövének a keresztmetszete és a felhalhalmozódott hő nem tud eltávozni a vízhűtéssel, így az helyileg felforr. Ezt lehet hallani a fűtéscsöveken. Ki kellene savazni amíg még nem késő de lehet, hogy máris az. Ha véletlenül másik kazán is van a rendszerben (vegyes tüzelésű) akkor máris késő, mert a vasiszap az rendkívüli módon beleég ebbe a bitermikus hőcserélőbe.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |