Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba

Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   595 / 595
(#) Gombszem válasza VIM hozzászólására (») Szo, 21:21 /

Idézet:
Miért kell azt nyitva hagyni ha a feltöltés utáni procedúrán elvégezte a dolgát? Ha szükséges, mert csak ott van lehetőség annak a résznek a légtelenítésére akkor érthető de más esetben inkább zárd el, nem kell annak nyitva lenni.

Mint érdekességet kérdezem, mert ez talán nem hiba:
Nálam 12 éve lett feltöltve a rendszer (12 klf. lapradiátor). Azóta csak nagy ritkán nyitom meg a töltő csapot, hogy a nyomás visszaálljon, de néhány deciliternél több nem nagyon megy be. Ez is csak azért lehet, mert ha néha megnyitom az egyetlen légtelenítőt ((az emeleten a legmagasabb ponton), mindig szusszan. Honnan jöhet még most is levegő? Az előremenő 52 fokos, a visszatérő 40 fokos.
(#) azgo hozzászólása Szo, 21:31 /

Junkers Zwe 24-5 MFA viilódzik csak

Sziasztok!

Sajna sürgős segítség kellene egy Junkers Zwe 24-5 MFA kazánhoz, mert bekapcsoláskor semmi hibakód, csak nagyon gyorsan, egyszerre villódzanak a leszek és meg sem moccan. És ugye se fűtésünk, se meleg vízünk nincs, pont a legrosszabbkor.

A túlnyomáa tartály felé vezető műanyag T-idomot kellett kitakarítanom, kb 2 évente eltömődik, visszaraktam, feltöltöttem kb 2 barig vízzel, bekapcs de csak a villódzás van.

Nem folyt a víz a csatorna, sem az elektronikára, de azért már átnéztem azt is azóta persze. A forrasztások jók mind, minden rendben az alaplapon.

A T-idom kiszedéskor nem sértettem meg semmit, az biztos.

Mit kellene megnéznem, mi okoz ilyen folxamatos villódzást?

Segítsetek légyszi, köszi!
(#) VIM válasza azgo hozzászólására (») 7:12 /

Szia! Milyen szobatermosztátot használsz? A hibatörlő (reset) gombot kezelted?
(#) VIM válasza Gombszem hozzászólására (») 9:10 /

Szia! A tágulási tartályban lévő gáz töltet (mindegy, hogy melyik) fogyása a ballonon keresztül a vízbe fog oldódni ami mikróbuborékok formájában majd összegyűlik a légtelenítőben ahogy a vízben lévő gázok is amik a feltöltéskor kerülnek be és hőkezelésen esnek át. Azért is nem tanácsos sűrűn cserélni a rendszer feltöltő vizét, mert az abban lévő oldott alkotóelemek a hő hatására oxidációt okozhatnak az arra hajlamos gépészeti elemeken ami szintén gázképződéshez vezethetnek. Ha nem megfelelő (közel azonos) affinitásúak a beépített alkotórészek azok is gázokat képeznek az elektrokémiai folyamat során.
(#) Gafly válasza VIM hozzászólására (») 9:40 /

Apósom szerint, a fűtésből minden tavasszal le kell engedni vizet, mert minek legyen ott feleslegesen, és legalább addig sem áll nedvesen és rozsdásodik minden...
(#) store92 hozzászólása 10:31 /

Küsőhőmérséklet érzékelő építése?

Sziasztok!

Van egy immergas victrix exa24 kazánom. Erre szeretnék rakni külső hőmérséklet érzékelőt, viszont látom elég drága a gyári saját márkás, itt számít a márka vagy kompatibilis lehet másikkal is? Igazából termisztoron kívül nincs más benne nem igaz? Mondjuk az is kérdés, hogy márkánként eltér-e a termisztor mérete? Vagy építeni lehetne ilyet, milyen termisztor kellhet hozzá?

Válaszokat előre is köszönöm!
Következő: »»   595 / 595
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem