Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „Miért kell azt nyitva hagyni ha a feltöltés utáni procedúrán elvégezte a dolgát? Ha szükséges, mert csak ott van lehetőség annak a résznek a légtelenítésére akkor érthető de más esetben inkább zárd el, nem kell annak nyitva lenni.” Mint érdekességet kérdezem, mert ez talán nem hiba: Nálam 12 éve lett feltöltve a rendszer (12 klf. lapradiátor). Azóta csak nagy ritkán nyitom meg a töltő csapot, hogy a nyomás visszaálljon, de néhány deciliternél több nem nagyon megy be. Ez is csak azért lehet, mert ha néha megnyitom az egyetlen légtelenítőt ((az emeleten a legmagasabb ponton), mindig szusszan. Honnan jöhet még most is levegő? Az előremenő 52 fokos, a visszatérő 40 fokos. Junkers Zwe 24-5 MFA viilódzik csakSziasztok!Sajna sürgős segítség kellene egy Junkers Zwe 24-5 MFA kazánhoz, mert bekapcsoláskor semmi hibakód, csak nagyon gyorsan, egyszerre villódzanak a leszek és meg sem moccan. És ugye se fűtésünk, se meleg vízünk nincs, pont a legrosszabbkor. A túlnyomáa tartály felé vezető műanyag T-idomot kellett kitakarítanom, kb 2 évente eltömődik, visszaraktam, feltöltöttem kb 2 barig vízzel, bekapcs de csak a villódzás van. Nem folyt a víz a csatorna, sem az elektronikára, de azért már átnéztem azt is azóta persze. A forrasztások jók mind, minden rendben az alaplapon. A T-idom kiszedéskor nem sértettem meg semmit, az biztos. Mit kellene megnéznem, mi okoz ilyen folxamatos villódzást? Segítsetek légyszi, köszi!
Szia! Milyen szobatermosztátot használsz? A hibatörlő (reset) gombot kezelted?
Szia! A tágulási tartályban lévő gáz töltet (mindegy, hogy melyik) fogyása a ballonon keresztül a vízbe fog oldódni ami mikróbuborékok formájában majd összegyűlik a légtelenítőben ahogy a vízben lévő gázok is amik a feltöltéskor kerülnek be és hőkezelésen esnek át. Azért is nem tanácsos sűrűn cserélni a rendszer feltöltő vizét, mert az abban lévő oldott alkotóelemek a hő hatására oxidációt okozhatnak az arra hajlamos gépészeti elemeken ami szintén gázképződéshez vezethetnek. Ha nem megfelelő (közel azonos) affinitásúak a beépített alkotórészek azok is gázokat képeznek az elektrokémiai folyamat során.
Apósom szerint, a fűtésből minden tavasszal le kell engedni vizet, mert minek legyen ott feleslegesen, és legalább addig sem áll nedvesen és rozsdásodik minden...
Küsőhőmérséklet érzékelő építése?Sziasztok!Van egy immergas victrix exa24 kazánom. Erre szeretnék rakni külső hőmérséklet érzékelőt, viszont látom elég drága a gyári saját márkás, itt számít a márka vagy kompatibilis lehet másikkal is? Igazából termisztoron kívül nincs más benne nem igaz? Mondjuk az is kérdés, hogy márkánként eltér-e a termisztor mérete? Vagy építeni lehetne ilyet, milyen termisztor kellhet hozzá? Válaszokat előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |