Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   224 / 281
(#) david10 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jan 6, 2017 /

A 7-es láb a levegőben volt vagy le volt huzva a GND-re? Nálam már volt olyan, hogy lebegett és hol lehetett írni hol nem.
(#) Chipmunk1960 válasza Ktulu hozzászólására (») Jan 6, 2017 /

ВНИМАНИЕ!!! Tényleg nem egyszerű!
(#) Ktulu válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jan 6, 2017 /

Én regisztráltam meg minden, de letöltéshez aktív tagnak is kell lenni. (fórumokon írkálni stb...)
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2017
(#) villanyipi hozzászólása Jan 10, 2017 /

Üdv!
Volna egy fujitsu siemens lifebook e8310-es masina!
A gond az volt vele hogy bekapcsolásnál a kis lcd-n az ikonok villogtak csupán, de az lcd kijelzőn még csak nyomát sem látszott annak hogy kapna jelet vagy energiát, a perifériák proci ramok hdd ezek másik gépben használva kifogástalanul működnek, az lcd kijelzőt hogyan lehetne "kipróbálni" esetleg valaki tudja-e hogy szervizbe külön ezt megvizsgálják-e ha beviszem? Vagy van más módja ennek tesztelésére, ez ugyanis szélesebb csatlakozójú mint a teszt alaplap amivel a többi perifériát teszteltem.
Valamint van-e mód az alaplap tesztelésére amiből kiderül kiküldi a jelet vagy sem, mert a külső vga csatin szintén nem jön semmi jel de a monitor nem írja hogy nincs jel kábel!
Tisztelettel
az ipi!
(#) bbalazs_ válasza villanyipi hozzászólására (») Jan 10, 2017 /

Nekem ilyen van es idonkent a jelenseg ugyanaz. A megoldas az volt, hogy lent kozepen, a touchpad alatt erosen nyomni kell bekapcsolas kozben. Utana mar elengedheto.
Nem talaltam olyan alkatreszt arrafele, amit ne forrasztottam volna at, igy arra gyanaxom, hogy a sokretegu nyak valamelyik atvezetese lehet a ludas.
(#) villanyipi válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 10, 2017 /

Én gyanakszom az alaplapra, de nem a rétegekre hanem arra hogy valami ropogósra lett sütve mert a szellőző rácsot szó szerint ki kellett feszegetni akkora kosz volt már benne, és a hűtő és a 2 ic alatt sem volt hűtőzsír mutatóban sem, de addig nem szeretnék új alaplapot venni míg nem tudom a kijelző működik-e.
Na meg ha már a témában a tuning is benne van, akkor megkérdezném hogy az említett laptopban lévő vga erősebb vagy a "ATI Mobility Radeon HD 3400 Series" vga?Ugyanis ha utóbbi az erősebbik akkor a laptop bontódni fog és egy asus-ban új életre kel !
(#) BI-AMP hozzászólása Jan 13, 2017 /

Üdv! Adott egy régi Asus X51R laptop. Régebben láttam hogy hirdetnek egy ilyen laptopot (X51R) core 2 duo t7500 porcival. Így rászántam magam, hogy veszek bele egyet.
Betettem a procit, de a gép nem megy bekapcsolom a ventilátor felpörög és ennyi se kép, se hang.
Gyárilag egy celeron m520 van benne. Szerintetek mivel lehet a baj?
(#) villanyipi válasza BI-AMP hozzászólására (») Jan 13, 2017 /

Visszatéve a régit van kép?
(#) renegat1 válasza BI-AMP hozzászólására (») Jan 13, 2017 / 1

Szia!
A lapod Socket M-es, amit beletettél processzort az pedig Socket P-és. A kompatibilis processzorokat itt találod: https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_M
(#) BI-AMP válasza villanyipi hozzászólására (») Jan 13, 2017 /

Igen van kép.
(#) BI-AMP válasza renegat1 hozzászólására (») Jan 13, 2017 /

Hát ezt benéztem. Közben utána olvastam, jó bele a processzor, csak sajnos nem ebbe a modelbe hanem az X51RL be aminek már socket P foglalata van.
És vajon ennek a CPU nak (T7500) nem eset baja?
(#) (Felhasználó 4994) hozzászólása Feb 3, 2017 /

Üdv.
Tegnap járt nálam egy Amilo pa2510 -s régi laptop.
Az aksija totál rossz, a töltő nélkül nem is működik, de aksi nélkül csak töltőre dugva se kapcsol be, ez ennél a típusnál normális dolog? A tulaj akar aksit venni de tízen pár ezer forint egy új aksi.
A másik dolog meg az hogy nem mindig kapcsol be, pedig a bekapcsolást jelző led világit, a wifi led világit, a többi ledet is felvillantja és az optikai meghajtó is 3x felpörög de semmi kép.
Érdemes foglalkozni, költeni rá?
(#) bbalazs_ válasza (Felhasználó 4994) hozzászólására (») Feb 3, 2017 /

Nem. Ez egy ipari hulladek. A bekapcsolasi mizeria egyre rosszabb lesz, utana egyaltalan nem fog bekapcsolni. Valoszinuleg a chipen belul van valami szakadas, atmelegitessel ideig-oraig huzza, de a vege sajnos ugyanaz.
(#) gyula166 válasza (Felhasználó 4994) hozzászólására (») Feb 4, 2017 /

Üdv! Nekem is volt /van is, darabokban/ ilyen laptopom, először elszállt a wifi, mintha bennt sem lenne, oké, használtam usb-sel. Rá pár hétre bekapcsolom, nincs kép. Beviszem melóba, gpu megmelegít, van kép. Hazaviszem, bekapcsolom, oké, magáhoztért a wifi is, újraindítom, nincs kép. Elkap az ideg, megmelegítem, kikapcsolásig megint jó, újraindításra megint nincs kép, megmelegítem, két hétig nem kapcsoltam ki, addig jó volt, utánna egy újraindítás, és megint nincs kép. Menekülj ettől a géptől, ez egy rettenet! Szériahiba, mind ilyen, ha időben maszekolsz hűtést az ati feliratú chipre, akkor talán életbenmarad!
(#) zoli0078 hozzászólása Feb 4, 2017 /

Sziasztok,

Adott egy Lenovo 3000 N100-as noti. Az lenne a kérdésem, hogy Win7 lett felrakva és valamiért a hang nem működik. Próbáltam mindenféle leöltött driver de valahogy egyik se oldotta meg a problémát. Találkozott már valaki hasonlóval. A lenovo oldalán se találtam drivert még régebbi oprendszerhez sem. Valamint olyan problémám volna, hog ha töltőre rakom akkor kiírja, hogy töltő csatlakoztatva de nem tölt, kikapcsolt állapotban sem csak a töltésjelző villan 5-öt és ennyi.
Tud valaki megoldást?
(#) MikulaSan hozzászólása Feb 4, 2017 /

Hello! Adott egy vatta uj Asus Rog GL553vw aminek van billentyűzet háttér világítása de nem akarodzik bekapcsolódni pedig fn+f3/f4 a gombjai. Van e rá valami funkció Win10 alatt ami letilthatja? Minden driver gyári lemezről telepítve!
(#) zolika60 válasza MikulaSan hozzászólására (») Feb 4, 2017 /

Nincs valami energiatakarékos mód beállítva?
(#) MikulaSan válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 4, 2017 /

Nincs elméleti síkon teljesítmény centrikus és az is egyedi beállítással.
Lehetőség sincs külön hogy a billentyűzet világítással variáljon az ember.
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2017

Ebben az esetben keresd az eladót.
(#) MikulaSan válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 4, 2017 /

Muszáj lesz igaz a cél az hogy éjszaka is lássam a billentyűzetet de mint látom elég fényt ad a kijelző sőt! Azért köszike a segítséget!

Azért nem kéne billentyűzet világítás. Ha már van, akkor a forgalmazónak illik tudni, hogyan kell használni.
(#) renegat1 válasza MikulaSan hozzászólására (») Feb 4, 2017 / 1

Szia!

ATKPackage is telepítve van?
(#) MikulaSan válasza renegat1 hozzászólására (») Feb 4, 2017 /

Hibára a megoldás megleltem: c/programfiles(x86)/asus/atk/hkchotkey.exe
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2017
(#) rokko99 hozzászólása Feb 8, 2017 /

Sziasztok. Van egy régi Fujitsu esprimo v5555 laptopom, ami nem tölt. Töltőn megvan a feszültség, és a gépbe is bejut, de egyszer felvillan a led, és ennyi az összes reakciója a töltésre. Nem aksi probléma mert nélküle be sem kapcsol, így is csak annyit megy amennyit az aksi bír még. Hol keressem a hibát?
(#) zolika60 válasza rokko99 hozzászólására (») Feb 8, 2017 /

A táp csatlakozót és annak forrasztását nézném meg alaposan. Mondom ezt úgy, hogy az adott gépet nem ismerem, de az alaplapba forrasztott csatlakozóknál ez gyakori hiba.
(#) rokko99 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 8, 2017 /

A fesz ott van az alaplapon. Szóval csatik kiesnek, olvadóbiztosíték kiesik, de van egy gyanús IC, végig méregettem, hogy nagyjából merre megy a tápfesz, és úgy tűnik, ott akad el.
(#) Robikk hozzászólása Feb 14, 2017 /

Sziasztok
Nem tudom jó helyre írom-e.
Bios beállítás problémám volna.
Méghozzá a ram elkenőrzését ílketően.
Bekapcsoláskor egyből elkezdi számlálni a memoriát/ellenőrzi, ezt kellene kikapcsolni valahogyan.
Az előző gépemnél ez sikerült, most viszont tanácstalan vagyok.
MSI 9661 alaplap, phoenix bios-al.
Válaszokat előre is köszönö!
(#) bbalazs_ válasza Robikk hozzászólására (») Feb 14, 2017 /

Szokott lenni olyan opcio, hogy fast boot/quick boot/silent boot, azt be kellene pipalni.
(#) Robikk válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 15, 2017 /

Köszönöm.
Amint időm engedi meg is nézem!
Köszi!
(#) Near hozzászólása Feb 26, 2017 /

Sziasztok!
ASUS X550C (X550CL lappal) fordított tápot kapott azóta semmi életjelet nem ad.
Sok esélyt nem látok a felélesztésére, de ha már ide adták gondoltam megpróbálom.
Szerintetek van rá esély? Valamint van esetleg valakinek egy kapcsolása ehhez?
Átnézve egy nyamvadt biztosítékot se találtam. :/
Következő: »»   224 / 281
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem