Fórum témák
» Több friss téma |
Ok. Holnap kiszedem és lemérem azokat is majd írok.
Szia. kicseréltem a 4db kondit rossz volt mind, és jo lett hála neked. köszönöm szépen a fáradtságodat.
Üdv Mindenki.
Segítségre lenne szükségem, mert AMD-s laptoppal még nem volt dolgom. Adott egy Asus K70 AD laptop ami egyik nap működött másnap már nem. A gép bekapcsol, ha egy ideig hagyom melegedni a processzor bemelegszik és beindul a hűtőventillátora is de a 17,3-as LED kijelző teljesen sötét marad, egy moccanás sincs rajta. A videokártyája egy radeon 4570 MXM2 foglalatban. Elsőre a kártyára gyanakodtam de ami nagyon furcsa nincsenek hiba csipogások. Ha emlékeim nem csalnak minden laptopnak csipognia kellene ha üresek a memóriafoglalatok. Egyre inkább a processzor meghibásodására gyanakszok de megerősítésre lenne szükségem, mivel AMD processzorom nincs kéznél azt szereznem kell (akár próba erejéig). A videokártya lenne rossz, vagy a processzor? A videokártya minden tápfeszültséget megkap.
Sziasztok!
Érdeklődöm hogy van-e valakinek rossz Dell Inspiron 5110 ( cn-0j2ww8 ) alaplapja amiről lehetne bontani félvezetőt ami a képen van ugyanis a jelenlegi lap nem bírta a pepsi-t és zárlat keletkezett. Pontos neve az alkatrésznek: SIR462DP-T1-GE3-GP, 1DB-ra lenne szükségem, külföldi beszerzést már néztem de tárgytalan számomra.
Nem akarlak elkeseríteni de nem csak az az alkatrész ment tönkre... volt már a kezemben kv, kóla által elhalálozott alaplap, és az egész 5V-os vonalat cserélnem kellett, fetek, vezérlők kondik, usb korlátozók stb.... A másik meg az hogy a kóla ha nem takarítottad ki azonnal alaposan mindenhonnan, később pár hónap múlva fogja kifejteni áldásos hatását massziv korrozió, alkatrészlábak furatgalvánok és vezetősávok felzabálása formájában, mivel a kólában foszforsav van ami igen agresszív anyag.
a kóla maradványait letisztítottam szemmel látható egyéb sérülés nincs a lapon nem volt hónapokig úgy a laptop hogy állt volna benne a kóla maradvány. volt még 1 alkatrész ami zárlatos vagy csak a lapon lévő zárlat miatt forrósodott ( TPS51123RGER-GP ) ezt leszedtem de még továbbra is fenn áll a zárlat mert 1db 390µF 2,5V kondi lábainál a multiméter sípol és több smd kondinál is. egyenlőre ez van.
Ne szakadásmérést használj!!!! Mindig ellenállást mérj! Vannak esetek amikor párszor 10 ohm is helyes érték, amit te zárlatnak azonosíthatsz. Minden fetnél mérj ellenállást, minden elektrolitkondin, és minden tekercsen is a földhöz képest. A TPS egy tápvezérlő, normál esetben nem melegszik, ha forró akkor vagy hibás és vagy zárlatos vagy ő vagy más is. Ilyen esetekben 99% hogy a TPS döglött sajnos.
De csak akkor derül ki ha szétkapcsolod a tápvonalakat, kiveszed a tekercseket és pl a forrósodó TPS-t. MIvel ez egy 5x5mm-es minden oldalon alul lábazott + az alján a hütőfelület is forrasztott csak forrólevegős állomással szedhető le, cserélhető ki. Én ilyen zárlatgyanús esetben azzal kezdem hogy szétkapcsolom az összes készenléti tápfeszültséget... leforrasztom a megfelelő óncseppeket az erre a célra létrehozott pontokról és mérek mindent hogy hol a zárlat.
értem és köszi az infót! viszont a lapot nézve nem látok olyan óncseppeket amit írtál, helyette a rézfólia van egyben kötve ahol szerintem óncseppnek kellene lennie. A TPS leszedve bal oldalt a képen.
Hát igen, itt megspórolták ezt a lehetőséget, akkor marad a tekercs eltávolítása a mérés idejére. Szépen leszedted a TPS-t.... a neheze az új felforrasztása lesz. A leszedett tekercs mindkét oldalán mérj ellenállást, igy kiderül merre keresd a hibát.
Szia, Van pár bontott Dell deszkám, csak a jelölésen nem igazodok ki, az "R462" -t keressem rajtuk?
Lemaradt a vége....K03B9-K03D4 komplementert találtam, de a googli ugyazt dobta ki, mint amit Te megadtál rá.
Gondolom azért nincs befestve a fólia, hogy ott kell szikével vágni, majd könnyen visszaforrasztható.
Ennek csak az apróhirdetési részben van létjogosultsága!
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2017
Szia.
Ezen a lapon kicsit feljebb, kértem segítséget amire eddig még nem volt senkitől válasz. Tudnál segíteni? Előre is köszi. Addig eljutottam, hogy próba processzorral is ugyanaz történik, a hiba maradt. Egy kölcsön videokártyával a bekapcsolás pillanatától fullon megy a procihűtő, mint ha nem érzékelni az mxm kártyát ( ami egyébként az 5520-as laptopban hibátlan). A saját VGA-m viszont az 5520-as laptopban nem csinál semmit. Jelenleg a kör bezárult, tanácstalan vagyok.
Szia!
AMD-s lap se különbözik semmibe az INTEL-től ugyan úgy kell javítani stb... 1:nem minden lap csipog Asus egyáltalán nem csipog 2 Külsőn sincs kép? 3 BIOS flash volt? A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2017
Szia, Hát AMD-s géppel nem sok dolgom volt, kerültem, ahogy csak tudtam. Ez a kártyás VGA,
viszont nem egy hülyeség, csak 65€ az új ára, most vettem egy alig használt I3-at 200€ körül... Viszont ez a hibakeresés menetét nem befolyásolja. Ha kiveszed a VGA-t, csipog? ha nem , vedd ki a RAM-ot. csipog? Lehet nem látsz képet, de a deszka elindul? Nyomsz folyamatosan egy billentyűt, csipog? Ha a proci elindul, melegednie kell. Ha hideg marad nem megy. Vedd ki a foglalatból, azt fújd be finom kontatspray-el. Mikor visszateszed a foglalatba, kicsit segíts rá kézzel, az excenter-csavarnak, hogy jobban befeszüljön. Erről a deszkáról van szó? Ha továbbra sem indul a proci, s van skópod, próbálj valami jelet keresni, először a kavicson, majd a RAM lábai látszanak legjobban hozzáférhetőnek, az direkt buszon van a procival. BM&albch=DID%7D&src=google&albch=shopping&acnt=494-037-6276&isdl=y&albcp=913261809&albag=48743179105&slnk=&trgt=295990060787&plac=&crea=en32838382616&netw=g&device=c&mtctp=&gclid=Cj0KCQiAyNjRBRCpARIsAPDBnn0J7sv7gUoUJimS9TWoxk9V1WSufnn7Frz-JT4iiVQETb_fWWFkMm8aAncyEALw_wcB" target="_blank" rel="nofollow" >11€ egy proci bele, annyit talán megér kockáztatni, ha nem tudsz kölcsön, vagy egy seconhand servízt, ahol lenne, s kipróbálnák egy jóval, hogy indul-e? A GPU-val ugyanez a helyzet, az is erőteljesen melegszik ha működik. A szürke heatsink-paszta, nagyon hamar kiszárad, repedezett lesz, megfőhet alatta a chip, vagy megreped alatta a BGA balls.
Szia, Látod ezt nem tudtam, hogy az Asus, nem csipogós....
![]()
Pont most van a kezem be egy ugyan ilyen laptop.
Ez ÉH hibás Ezek a CPU- nem igen szoktam meghalni. Tudsz áram felvételt mérni? Mennyi az áram?
SZia.
Külső monitoron sincs kép. Bios flash nem volt, egyik nap még működött, másnap már nem volt kép. Áramfelvételt sajnos nem tudok mérni jelen állapotában, még nincs szétdöntve a gép, és gyári töltőről próbálgattam. A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2017
SZia.
EZ a lap sajnos semmilyen csipogást nem ad, bármit csinálok. Ha van benne ram, ha nincs, ha van benne vga kártya ha nincs, nem csipog. A proci melegszik, mert egy idő után beindul a hűtése, a vga kártya chip is melegszik, a hdd felpörög. Kezdek arra gyanakodni, hogy valamelyik híd a rossz. Sok utána olvasás után más is ezt a hibát találta meg, északi vs déli vagy mindkét hid rossz. A lap típusa K51AB. A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2017
BGA re-flow, re-ball??? Megér annyit????
Mivel ajándékba kaptam.... egy reflow-t még megér. Felteszem gépre karácsony felé akkor ráérek bütykölni vele. Mivel szép állapotú és viszonylag komplett a reflow meg "ingyen" van.. hátha...reball-t már nem igazán.. mégis csak 8 éves gép lesz...
ROHS? Már nem emlékszem mikor jött be, /őgy repül at idő/ előtte sokkal kevesebb ilyen gond volt. Egy Sony Ps4 játékgépet hoztak 7-végére, nehogy már pihenjek kicsit.
![]() ![]()
A fehéret nem használom mert nem jó a hőátadási tényezője. Helyette az OURGD GD900-as pasztáját kenem mindenhová. Hiper jó hővezetés, nulla vezetőképesség, cserébe drága....videokártyánál -5 fokot számít.
Eddig nem ismertem, köszi a tanácsot! Kipróbálom kényes helyeken.
Első körben bios írás plusz ec flash, ha van eprom íród. (ez jár a legkevesebb macerával, ill. asusoknál nagyon gyakori, hogy megborul) Második körben északi híd melegítés (akár pákával, flux, nagy óngolyó a magra kb 250fok 30-40s) erre ha beindul akkor az északi kuka (90%), gondolom 216-0752001 van rajta. Ilyenkor északi csere megbízhatóan új alkatrésszel. A reball, reflow időleges megoldás (törött pohár ragasztva még törött marad csak egy darabig még jó...). Remélem tudtam segíteni.
Sziasztok
Asus 554 L laptop combo ajzat lábkiosztása érdekelne vagy ehhez való 4 pines jack bekötési rajza . Hová kell kötni a mic bemenetet ,a bal hangcsatorna pozitívat ,jobb hangcsatorna pozitívat ,földelést . A neten két verzió van a bal és jobb ugyanaz mindkettőben a mic bemnet és a föld nem . Kérdés melyik a fent írt laptophoz megfelelő ?
Sziasztok! Tudna valaki segíteni ACER laptop írás közben össze vissza ugrál cursor, ha nem figyelek beleír a sor közepébe, Mi a fene lehet ezzel.
üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |