Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LC mérő
A két 22 pF-nak közvetlen a kvarcnál és a pic lábánál kellene lennie, főleg 20 MHz-en, a föld vezeték is elég sajátságosan van megrajzolva!
Valószínüleg tényleg a HEX égetéssel lehet a fő gond, de a TE égetődet nem sokan ismerhetik itt, így elég nehéz lesz kibogozni. talán nézd meg jobban a manuálját. De ha túl is jutsz a HEX égetésen, ezzel a nyákkal még lehetnek további problémák is!
Oké! Vágom! Nyák másik lesz! - ez régen eldőlt...
Esetleg, ha valaki a pic helyes konfig beállításait tudná, azzal is erőlködnék egy kicsit! Sajna én nem igazán tudom melyik mire való, de legfőképp, hogy most ebben a helyzetben hogyan jók?
Az égetőre az univerzálissága miatt esett a választás, és ,ha megnézitek nem oly dárga (az ebay-on, itthon EPROMÍRÓK forgalmazzák, egy rendes fazon segített is már az avr esetében. A két fájl beégetését magam találtam ki, de azt, hogy milyen címeltolással kell azt ő mondta meg utánna nézés után)- nyilván kezelését meg kell tanulni. Nos, a manuál az lóf@sz! Eddig is sokat segítettetek - a fórumot is átolvastam már az elejétől
A másik problémám: ellenőrzéskor bezzeg nem vértyog az égető, hogy nem egyezik a kiolvasott fájl a forrás fájllal. ennek lehet valami prózai oka is? Talán a bélsár jelző jobb az égetőre?
A szofver magyarítás nem befolyásolja, most probáltam ki angol nyelven, ugyanaz a jelenség.
De, valószínűleg a HEX fájlban levő beállításokra tojik a programod, és itt kellene a megfelelő biteket beállítani.
A C23F-hez ki kéne kapcsolni alulról az 1., a 3., a 4., az 5. és a 6. biteket, azaz az FOSC0, FOSC2, WDTE, PWRET, MCLRE biteket. Azért "kedves" dolog lenne a programtól, ha fel bírná tölteni a HEX fájlból ezeket a biteket...
Köszi!
Sikerült kikapcsolni, szóra bírni! Az oszcillátor megy,a relé is kattan kis időre, de már csak zagyvaságokat ír ki...
Mit jelent: "non configuration worde in the hex file"? - ennek nincs köze a problémámhoz? Azt írja először állítsam be, aztán töltsem be!
Azért akad még egyéb kérdésem...
Az orosz avr-es megoldást nem taglaltátok ki. Jobb-e, mint ez a pic- es verzió, avagy miben tér el jelentőségét tekintve? Az a szerkezet is, valamint az esrf mérő is érdekel - valami majd csak összejön.
A többi része? Összehasonlítottad az eredetivel?
Hát nem..., csak azt amit mondtatok. Így átgörgetve hasonlít rá, de mikor vettem volna észre pl a C23F és az FF3F különbségét? Bevallom skubiznom kellett volna egy darabig!
Az EEPROM tartalom további részére (a másik felére) gondoltam.
Két fájl összehasonlítására vannak egyszerű programok...
Most erőlködök egy kicsit...
4300 tól valóban nem sok adat van (semmi)! Onnantól a lista végéig nem írt semmit! Lehet lángszóróval kéne beleégetni! Talán kapok telefonos segítséget is... - az emberke átnézi a pic adatlapján, hátha még kell valamit bazirgálnom. A "non..." izé szövegre azt mondta, hogy a hex nem tartalmazza a konfig beállításokat, ezért nyavajog, ezét van problémám! Majd látjuk.
Nekem nincs olyan, de amit írtam ezután az szembe tűnő segéd nélkül is. Meg tulajdonképpen azt kell valahogy megfejtenem, hogy mi a fenéért nem teszi a dolgát a progkütyü? Ez az LCM3 szinte mindenki másnak csont nélkül mükszik*! Rájöttem, hogy a programozom a ludas, meg a kezelése, de biztosan van megoldás!
*Működik A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2013
Mégis mi az a semmi? csupa nulla vagy más?
Annak a résznek a hiánya illetve okozza a kiírás szétesését!
Szerintem építs egy PICIT2 klónt, (vagy vegyél) ha a jövőben is akarsz PIC-eket programozni.
Nekem is van egy nyomi programozóm.
Na ezzel olvastam ki a működő PIC-ből a config. biteket,hátha hasznát veszed: fosc0 0 fosc1 1 fosc2 0 wdten 0 pwrte 0 mclre 0 cp 1 cpd 1 boden0 0 boden1 0 ieso 1 fcmen 1 Ez a 1,20 hexből van,sz(erin)tem jó a többihez is. 2000-től szünet 4200-ig,onnan 42F0-ig van megint.(a végéig) A PICKIT tényleg jó szerszám sztem is. A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2013
Köszönöm!
Ezzel a beállítással és az 1.2-vel sem jártam sikerrel.
Dobj össze egyszerű de működő égetőt: Bővebben: Link
Nem sok kell hozzá és támogatást is kaphatsz mellé... A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2013
Azt inkább ne! Azzal csak megint szívni fog. 16-os PIChez nem is való. PicKit2 klónt kell venni, vagy csinálni.
Igen, és mivel programozza fel a Pickitbe való PIC-et, ha ezt sem sikerül?
Egy két alkalomra jó lehet, sokat nem veszíthet vele pár Ft-ból kijön Watt kolléga szerint tud pic16-ot, nekem is volt valamikor hasonló oshon égetőm, linuxról is ment rendesen pic16f628-al. Persze az újabb PIC-ekhez már nem biztos jó, utána kell nézni pontosan a 16f690-nek. A watt féle égető programnak topikja is van itt. Én is a Pickitet ajánlottam, de ha nem akar rá költeni készíteni meg egyenlőre nem tud, akkor sok választás nem marad. Idézet: „sokat nem veszíthet vele” Olvass csak bele a topikjába, nagyon sok ember nagyon sokat szívott miatta, én az ellenségemnek sem ajánlanám . . . PK2-t pedig úgy is lehet csinálni, hogy megkér valakit a közelében, hogy beégesse neki a PIC-et. A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2013
A soros égető ami P.István ajánlott jó, én is ezt használtam WinPic800 égető progival
16F690 is égeti.
Én ezt a programozót használtam a Watt féle programmal. Mondjuk az práhuzamos portokkal volt szívás mert nem mindegyik gépen működött rerndesen. Egy lpt kártyával megoldódott.
Oké!
De, a listája szerint nem komálja a 16F690-et...
Azért használom hozzá a Watt féle programot. Tökéletesen működik. 2 oldallal ezelőtt van is fent kép működés közben az általam épített LCM3-ról.
OSHON paralel égető is jó, de ha 16F690-et akartok égetni WinPic800-at használjatok
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. LCM3 élesztése közben akadtam el. F0 és Fcal értéke egyezik, kb 160 kHz. Viszont ha L állásban indítom a műszert, megvárom, míg kiírja, hogy "Válts C állásba", átkapcsolás után a várt 500 kHz körüli F0-t és FCal-t mér. Ha rövidre zárom a relé kontaktusait, akkor a C állásban történő indításnál kb. 130 kHz-et mér, ha L állásban indítom, és átkapcsolom, akkor 350 kHz-et mér. Panel, PIC "lhanzi"-tól származik, feltételezem, hogy jó. PIC-et visszaolvastam, az EEPROM-on kívül minden egyezik, gondolom a kalibrációs kísérletek miatt van az eltérés. Az L-C kapcsolót már cseréltem, de a jelenség ugyanez. Ha PIC nélkül 5V-ot adok a relének, szépen behúz. Viszont minden próbálkozás előtt szeretném, ha valaki megmérné egy üzemelő LCM3-ban a PIC 2-3 lábain a jelszintet. Mert konkrétan nem mérek semmit. 10 MHz-es a szkópom, tokozott kvarcoszcillátort mértem vele, biztosan megy ekkora frekin is. 10 MHz-es oszci kimenetén 3Vpp-t , 20 MHz-esen pedig 2Vpp-t látok. |
Bejelentkezés
Hirdetés |