Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LC mérő
 
Témaindító: jocoka, idő: Jan 22, 2007
Lapozás: OK   68 / 188
(#) Peticilin hozzászólása Aug 8, 2010 /
 
Köszönöm a felvilágosítást.

Üdv. Peti
(#) Rumcájsz hozzászólása Aug 9, 2010 /
 
Még jó hogy nem volt olyan vállalkozó akinek ingerenciája támadt feszültséget vagy áramot mérni a műszerrel...
Ami késik, nem múlik...
(#) abcdabcd hozzászólása Aug 16, 2010 /
 
Deguss, P_Isvtán!

Találtam egy aprónak tűnő de annál bosszantóbb hibát, amiről jobb ha nem csak ti tudtok,ezért nem privátban írom, hanem bárki aki a cikkben lévő pdf-ből szeretne nyákot készíteni: acrobat readerrel illetve másik alternatív pdf olvasóval is kinyomtatva a file-t a nyák alulméretes, így pl a 20as dip foglalat nem fér bele, ezt úgy tapasztaltam meg, hogy nemrég csináltam egy lcm3 nyákot és ma belepróbálva egy foglalatot, aztán nem sok jót sejtve, közvetlenül a pic-et, rájöttem, hogy kissebb a nyák mint kellene, 1-1,5mm-vel, aztán kísérletezni kezdtem a nyomtatással:
A nyákhoz a nyomatot egy lézerrel készítettem,most itthon a tintásommal próbáltam ki és ugyanúgy kisebb lett.

Aztán kipróbáltam hogyha szegélynélküli nyomtatást engedélyezek a nyomtató beállításainál akkor jól kinyomtatja, de csak akkor.

A kísérletezés alatt összesen kb !20! különböző beállításkombinációval kinyomtattam és úgy tűnik csak ez a beállítás számít.

Próbáltam saját file-t is csinálni Eagle-ból (5.8.0 free verzióval,mind a kétféle dip20 tokot, ami van nekem alapból a programban, vízszintesen meg függőlegesen is ráraktam egy lapra és ezt nyomtattam)
Az eredmény: programból közvetlenül nyomtatva jó, pdf-et csinálva ugyanaz az eredmény, mint az lcm3 nyákrajzánál, csak szegélynélküli beállítással nyomtatva lett jó a méret...

(1 beállítást próbáltam hogy átállítom, Area: Full/Window, de ugyanolyan eredmény született)

Valaki már tapasztalt hasonlót?

A png file-t irfanviewből nyomtatva 8x5.07cm képarány megtartással és 8x5cm -t beállítva így már képarány nélkül is jó méretet tudtam nyomtatni próbának...
(#) abcdabcd válasza abcdabcd hozzászólására (») Aug 16, 2010 /
 
Azt kihagytam hogy az auto-rotate¢er beállítás használata/nem használata sem számít az adobe-ban ezt is kipróbáltam több variációban is...

szerk: Foxittal se jó, a másik program amivel próbáltam az a SumatraPDF de azzal még szegélynélküli beáll esetén se jó

szerk2: Foxittal ugyanaz a helyzet szegélynélküli esetben mint a SumatraPDF-fel ezekben a programokban ilyenkor pedig azzal az 1-1,5mm-vel nagyobb a nyomat...
(#) abcdabcd válasza abcdabcd hozzászólására (») Aug 16, 2010 /
 
A helyzet akkor se változott, ha most PDFCreator-ral csináltam a pdf-fet nem az Eagle beépített pdf készítőjével, a helyzet ugyanaz, a nyomat kisebb...


Pedig ott ahol a nyákot csináltam ott elég sok nyákot szoktak nyomtatással csinálni bár lehet nem pdf-ből... az egy kis HP lézer... (1018vagy hasonló, azon nem is tudom van-e szegélynélküli nyomtatás)

Bocsi hogy 3 post-ba fért bele, most több ötletem nem is nagyon van, hogy hol lehet a gond... Valaki?
(#) deguss válasza abcdabcd hozzászólására (») Aug 16, 2010 /
 
Köszönjük az észrevételt.
Épp ezért is van fenn png formátumban is, beállítod, hogy 50*80-asra nyomtassa, és akkor az akkora, mivel a nyák is ekkora.
Ha kéri valaki, küldök gerber fájlt is, csak dobj egy e-mail címet privátban, ez nem állhatja útját a nyákgyártásnak!
(#) abcdabcd válasza deguss hozzászólására (») Aug 17, 2010 /
 
Köszönöm a gerber lehetőséget, azt privátban oké, viszont ehhez a pdf dologhoz még egy valamit kipróbáltam másik nyáktervezőből traxmaker-ből pdfcreatorral is sajnos ugyanez a helyzet, közvetlenül a programból jó, pdf ből ugyanúgy alulméretes, talán postscript-képes nyomtató kellene hozzá? Szóval szerintem a cikkhez ezt hozzáadhatnátok, hogy a pdf-nél mindenki figyeljen oda, hogy jó méretben sikerült-e a nyomtatás, illetve hogy leginkább szegélynélküli beállítással, és acrobat-ból próbálkozzanak, mert szemre én a nyomaton nem látom most a 20. után se, csak ha a kéznél lévő dip foglalatomat hozzámérem
(#) p_istvan válasza abcdabcd hozzászólására (») Aug 17, 2010 /
 
Szia!
Úgy emlékszem az Acrobat automatikusan átméretezi a megnyitott fájlt (98-99%-ra), valahol keresd meg a nyomtatási vagy oldal beállításoknál... Én nem igen használok Acrobatot, mivel Linux alatt van néhány egyéb lehetőség is, így fel sem telepítem, de a céges gépen régebben már találkoztam már ezzel a dologgal, és lehetett korrigálni!
(#) abcdabcd válasza p_istvan hozzászólására (») Aug 17, 2010 /
 
Azt az auto rotate¢ert mindegy hogy ki vagy bekapcsoltam sajnos ugyanaz volt a helyzet, ezt próbáltam. Linuxban mit használsz pdf-hez? Kipróbálom a nyomtatómhoz van gyári linux driver...
(#) p_istvan válasza abcdabcd hozzászólására (») Aug 17, 2010 /
 
Felraktam az Ubuntura az Adobe Reader9-et és kinyomtattam méretezéssel és anélkül is valamint a linux alapértelmezett pdf megjelenítőjével - Evince - is:

- Az AdobeReader nyomtatás beállításánál a "Page Scaling" alapból a "Shrink to printable area" opcióra van állítva a pdf megnyitásakor és ilyenkor ha keret van beállítva, akkor a nyomtatandó területhez zsugorítja a képet és kisebb is lesz a nyomtatás után.
- Ha a "Page Scaling" "none" opcióra van állítva akkor eredeti méretben nyomtat és nálam egy kis HP1018-on tökéletes is.
- A linuxos Evince-en is hasonlóan lehet állítani az oldal méretezését, de itt megnyitáskor alapból nem méretezi át és hibátlan a nyomtatás.
(#) abcdabcd válasza p_istvan hozzászólására (») Aug 18, 2010 /
 
Igazad van a page scaling-gel én nem foglalkoztam azt ha kikapcsolom akkor is jó köszi a tippet
(#) Mezoas válasza abcdabcd hozzászólására (») Szept 2, 2010 /
 
Tényleg nem jó.
Csinálhatom újra a nyákot...
(#) MAGA VAN válasza p_istvan hozzászólására (») Szept 4, 2010 /
 
Üdv. István!
Talán már mindenki elkészítette a LCM3-at, de valószinű a nyár is beleszólt ezért nem olyan aktív a téma. Elkészült egy újabb verzió, egy kicsit másként. Van még megoldandó feladat, nevezetesen az SMD méréshez klipsz ami a mérő kábel végéhez csatlakozik.
Üdv
M-V
(#) p_istvan válasza MAGA VAN hozzászólására (») Szept 4, 2010 /
 
Szervusz, András!
A nyár sajnos véget ért, de Te látom nem pihentél!
Én egy nagyobb LCD vel és fémdobozzal készítek egy talán most már végleges verziót, ami inkább asztali készülék lesz, csak be kellene dobozolni végre.
Viszont egy két hét múlva felteszem a végleges szoftver verziót, amiben az induktivitás méréshatára kb 100 H-ig ki van terjesztve, kb 50H-ig tudtam tesztelni (három TV képkimenő trafó sorba-kapcsolásával) a számítások és a szimuláció szerint még 100 H-ig értékelhető a mérési eredmény. Valamint a trafók szekunderét is legtöbb esetben helyesen meg fogja tudja mérni, ez most a áttranszformált (áttétel négyzetével arányosan) primer kapacitás miatt nem ad megbízható eredményt. Persze a primer induktivitást jól méri és ebből végül számolható a szekunder induktivitás is ... csak engem zavar egy kicsit.
Üdv. István
(#) p_istvan válasza MAGA VAN hozzászólására (») Szept 4, 2010 /
 
Mint ha az akkumulátorod kezdene kimerülni!?
(#) MAGA VAN válasza p_istvan hozzászólására (») Szept 4, 2010 /
 
Lehetséges, mert kb 1-2 hónapja nem volt DC-s tápon.
A csomagot mikor küldjem? Ezek szerint a RS atombiztos LC mérő megtette a dolgát.
(#) p_istvan válasza MAGA VAN hozzászólására (») Szept 4, 2010 /
 
Hát igen, az én Rhode&Schwarz-omban meg lehet bízni, a szoftver biztos nem fog tévedni -mivel olyan nincs benne- Kicsit körülményes használni, de kritikus esetben jól jön. Ráadásul tud olyan kunsztokat, amit ez a rezonancia elvén működő készülék (LCM3) nem tud vagy tudhat.
A csomag is jól jönne ahhoz, hogy befejezem az induktivitásmérő tesztjét, így ha tudod bármikor küldheted!
Mert a matematika és szimuláció is igazolni látszik az elképzelésem, de az igazi bizonyosság mindig a tényleges mérési eredmény.
(#) abcdabcd válasza p_istvan hozzászólására (») Szept 8, 2010 /
 
Szia István! Nekem is most készül az LCM3-am, érdekel az új nagyobb LCD-s változatod, bár már vettem az enyémhez egy displaytech 162B 2x16 soros kijelzőt, de esetleg jó lesz másba, milyen új kijelzőt terveztél bele? Többsorosságban nyilvánul meg ez? Milyen plusz információk kijelzésére lesz így képes?
(#) p_istvan válasza abcdabcd hozzászólására (») Szept 8, 2010 /
 
Szervusz!
Csak az LCD méretei és a karakterek nagyobbak annál az LCD-nél amit most vettem és így jobban tetszik.., hardveresen nem változik semmi!
Majd mint írtam lesz még egy újabb szoftver, de mást már nem tervezek.
(#) abcdabcd válasza p_istvan hozzászólására (») Szept 9, 2010 /
 
Köszönöm a választ, akkor nekem szerintem jó lesz ezzel ami van Milyen gyártmányú és tipusú amúgy ez a nagyobb karakteres LCD? Máshova lehet, hogy beszereznék ilyet akkor, ha megtetszik nekem is
(#) p_istvan válasza abcdabcd hozzászólására (») Szept 9, 2010 /
 
lom@x
2x16 CH. LIGHT:LED 162FBCBW2 (DIS) RoHS 4.8x8/CH 122x44x15 STN.-20+70° BIG BA.
Ez hagyományos sárgászöld, de a legjobb kontrasztal még háttérvilágítás nélkül is.
Van még fehér vagy kék háttérvilágítással némileg drágábban:
2x16 CH. LIGHT:LED 162F-CCBC-3LP (DIS) RoHS 4.8x9.6mm/CHAR. 122x44x15 STN. 0+50° BIG BA. LOW-POWER
2x16 CH. LIGHT:LED 162F-GCBC-4LP (DIS) RoHS 4.8x9.6mm/CHAR. 122x44x15 FSTN. NEGATIVE 0+50° BIG BA. LOW-POWER
Ez utóbbi háttérvilágítás nélkűl nem igazán látható jól.
(#) abcdabcd válasza p_istvan hozzászólására (») Szept 9, 2010 /
 
Köszi az infót, úgy néz ki ez nagyobb, mint a doboz, amit kinéztem a műszeremnek, viszont az még érdekel, ha mérted, hogy a műszer összfogyasztása hogyan alakul ezzel a nagyobb kijelzővel? Illetve, hogy az "asztali" változatod is elemről működik-e vagy annak valamilyen tápegységet is tervezel-e fixen a dobozába építeni.
(#) p_istvan válasza abcdabcd hozzászólására (») Szept 9, 2010 /
 
Az a nagyobb LCD is nagyjából ugyanannyit fogyaszt.
Az elemes táplálás marad, csak 2*4,5V alkáli elem lesz benne. Trafót nem teszek bele, marad a dugasztáp. biztos ami biztos!
(#) ekkold hozzászólása Szept 10, 2010 /
 
István: látom belinkeltél pár nagyobb lomexes kijelzőt, neked melyik vált be végülis (melyiket vetted)? Nekem is jobb lenne néha a nagyobb méretű kijelző! Érdemes a fehéret (-3LP) megvenni?
(#) bubuc17 hozzászólása Szept 10, 2010 /
 
heló
Volt régen megrendelhető kit változat az esr mérőről.
De már nem lehet venni az elmentett linkemen.
Tud valaki segiteni hogy hól tudom beszerezni??
Vagy esetleg programozott pic -et mivel az a nagy akadály nekem.
(#) p_istvan válasza ekkold hozzászólására (») Szept 10, 2010 /
 
Szervusz!
Én az elsőt, a hagyományos sárgászöldet vettem meg, a katalógus szerint ennek a legjobb a láthatósága és kontrasztja oldalról nézve is.
A fehéret nem tudom, gondolkodtam rajta, de végül az előbbi mellett döntöttem, talán mert már kifolyik a szemem a sok fehér háttértől egész nap, bár kétségtelen, hogy divatosabb...
A DisplayTech LCD-k nekem egyébként bejönnek, háttérvilágítás nélkül is "szép" rajtuk a kijelzés, még ha némileg általában drágábbak!
(#) p_istvan válasza bubuc17 hozzászólására (») Szept 10, 2010 /
 
Szervusz!
KIT már nincs, de a PIC programozásban biztos segít valaki egy válaszboríték fejében.
(#) abcdabcd hozzászólása Szept 20, 2010 /
 
Sziasztok!

Szeretnék segítséget ötleteket kérni a problémámra: építem az LCM3-at, azaz össze is építettem már gyártatott nyákra, a forrasztásokat már többször átnéztem, de nem tudom a hibám okát ami a következő: az UESR fesz értéke leesik 0V köré, 0,5 1 1,5mV amit az LCM3 kiír és szkópon is hasonlót látok ilyenkor, de nem tudom az okát ez nem mindig jön elő, ilyenkor az LC hüvely van használatban, és rövidrezárt bemenetnél mindenféle hülyeséget ír ki, mert még az oké ha nagyon kis értékeket váltakozva kijelez néhány pF-ot, de ilyenkor a pF nF sőt µF tartományban lévő értékek váltakoznak a kijelzőn...

Amikor rendesen működik akkor a szkópról is le tudtam olvasni a műszer által kiírt frekvenciákat... illetve mV értéket...

Az alkatrészek a Farnell-es 1nF-ok meg a fojtó szerű 100uH illetve a 33nF is az ajánlás szerinti, és amikor működik akkor egészen jónak tűnik amit mér, de ezt a hibát nem tudom mért csinálja...

Ja még annyit vettem észre nem tudom, hogy ezt más nézte-e esetleg, hogy amikor működik a műszer az 1nF en mérve a feszültséget a "vonal" kb 10mV vastag és a zaj ami miatt ilyen vastag kb 50Mhz frekvenciájú...

Mit nézzek meg, hol keressem a hibát?

Köszönet előre is...

ui: egy másik pic-et megpróbálok beégetni most...
(#) abcdabcd válasza abcdabcd hozzászólására (») Szept 20, 2010 /
 
Másik pic-kel is egyelőre ugyanaz a helyhez, bár nem tudom, hogy rövidrezárt LC bemenetnél kell-e kalibrálni/ jó értéket kiírnia, mert ha a rövidzárat megszüntetem, és rárakok egy kondit akkor arra jó értéket ír ki...
(#) p_istvan válasza abcdabcd hozzászólására (») Szept 20, 2010 /
 
Szervusz!
Valószínű kontakthiba, leginkább az üzemmódkapcsoló szokott bizonytalanul érintkezni, vagy valamelyik forrasztás pl. az induktivitás, vagy a nyákon van hajszálrepedés.
Következő: »»   68 / 188
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem