Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD kijelző BeagleBone Black-hez
Lapozás: OK   1 / 1
(#) thomos hozzászólása Jún 5, 2013 /
 
Hello,

A segítségeteket szeretném kérni, diploma munkámat csinálom és olyan kijelzőt keresek amit BeagleBone Black típusó géphez tudok csatlakoztatni. A célja az lenne, hogy 2 kamera képét megjelenítse számomra. Gondolkodtam okos telefon kijelzőkben de sajnos nem találtam hozzájuk leírást hogyan tudnám csatlakoztatni a géphez. Fontos lenne, hogy a kijelző 1280x720 felbontású és 4,3" körüli legyen mivel minél szebb képet szeretnék visszakapni.

Válaszotokat előre is köszönöm.
(#) Kisvé válasza thomos hozzászólására (») Jún 6, 2013 /
 
Konkrét típust nem tudnék mondani, csak a felbontáson akadt meg a szemem. Nekem egy 3,5"os 480x320-as kijelzőm van és kisebbek rajt a pixelek, mint a 15"-os 1366x768-as monitoromon.
Nem beledumálni akarok, nyilván jobban tudod, hogy mit akarsz mint én, csak gondoltam ezt megosztom veled, mielőtt sok pénz kifizetsz olyanra, amin szinte semmi látszata nincs.
(#) _vl_ válasza thomos hozzászólására (») Jún 6, 2013 /
 
Szerintem indíts onnan, hogy egyáltalán a csatlakoztatási igénytől függetlenül találsz-e az igényeidnek megfelelő kijelzőt... Ugyanis ekkora méretben ekkora felbontás, ez nagyon nem standard dolog. Ha akad is ilyen, az valami ultramodern ketyere kijelzője lesz, amit emberi áron elég nehéz lesz beszerezni, és a hatalmas választéktól sem fogsz hasra esni.
Egyébként jóval nagyobb méretben akadnak ilyen felbontású kijelzők, de ekkora felbontásnál már jellemzően valami LVDS interfészük szokott lenni, amihez kelleni fog valami illesztő IC. Vagy veszel egy kész terméket ("TV", monitor, akármi), és HDMI-n kötöd rá, az tuti működik.
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2013
(#) thomos hozzászólása Jún 6, 2013 /
 
Hát kijelzőt találtam de sajnos semmilyen dokumentációm nincs hozzá, hogy hogyan tudnám összekötni a beaglebone black-el. http://dx.com/p/replacement-lcd-screen-module-for-htc-one-x-black-157756 Valamint azért kell ilyen kijelző mert közel lesz a szemhez és mivel nagyítót rakok a szem és a kijelző közé. Meg ennél nagyobb kijelző nem fér el oda ahova szeretném rakni a kisebb pedig nem túl jól belátható. Egy ilyen kijelzőhöz hasonlót tudnátok ajánlani?
(#) _vl_ válasza thomos hozzászólására (») Jún 6, 2013 /
 
Mint említettem, ekkora kijelzők ekkora felbontással csak az ehhez hasonló készülékekben vannak jelenleg. "Bleeding edge" az, amit szeretnél, emiatt a normál termékcsatornákon nincs túl sok esélyed ilyesmihez hozzájutni, csak a hasonló készülékekhez adott cserealkatrészek közül válogathatsz. Innentől kezdve pedig nem túl esélyes, hogy részletes műszaki dokumentációt találjál, vagy nyerjél ki a gyártóból.
(#) thomos hozzászólása Jún 6, 2013 /
 
Értem de akkor valamilyen alternatívát tudsz ajánlani? A felbontás és az élesség azért fontos mert a kijelző egy zárt sisakban lesz elhelyezve és fontos mivel nem látunk ki, hogy éles és aránylag jó képet kapjunk vissza a külvilágról.
(#) _vl_ válasza thomos hozzászólására (») Jún 6, 2013 /
 
Hát nézd, megkeresheted azt 2-3 gyártót doksiért, aki ilyeneket gyárt, hátha nem hajtanak el... végülis nem nulla az esélyed.
(#) thomos hozzászólása Jún 6, 2013 /
 
És ha elhajtanak akkor is kell valamilyen alternatíva.
(#) Kisvé hozzászólása Jún 6, 2013 /
 
Én is úgy sejtettem, hogy nem igazán vannak ilyen kijelzők. Hirtelen egyet találtam, ami hasonlít az általad elképzelthez. Link
Viszont érdemes elgondolkodni azon, ami az elején írtam. Ilyen kicsi méretben a fel ekkora felbontásnál sem látszanak a pixelek. Persze láttam, hogy nagyítani fogod, de azt javaslom mindenképpen számolj utána, hogy valóban indokolt-e ekkora felbontás. Ennek a fele is már elég komoly 4" környékén.
(#) thomos hozzászólása Jún 6, 2013 /
 
A 720p-s kép azért kell mivel a kamera ami a képet adja miaz az is 720p-s lesz.
(#) thomos hozzászólása Jún 6, 2013 /
 
Igen hasonlóban gondolkodok amit küldtél csak 4,7-es és 1280x720 legyen de keresek tovább. És szted ezt a beagloben-al össze lehet kötni?
(#) _vl_ válasza thomos hozzászólására (») Jún 6, 2013 /
 
Erről van adatlap, ez (is) LVDS-t használ. Megfelelő illesztővel biztosan rá lehet kötni. Legrosszabb esetben egy kisebb FPGA-val pár ezresből biztosan megoldható, de valószínűleg létezik ilyen feladatra cél IC.
(#) Kisvé válasza thomos hozzászólására (») Jún 6, 2013 /
 
Fogalmam sincs
Viszonylag sokat foglalkoztam/foglalkozom ilyesmi kijelzőkkel, de nem videó megjelenítéssel, hanem mindenféle felhasználói felületek kialakításával (gombok, feliratok stb.). Ez más tészta, szóval nem tudom sajnos milyen lehetőségek vannak... De valószínűnek tartom, hogy már más is használt videó megjelenítésre ilyesmi eszközt.
(#) _vl_ válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 12, 2013 /
 
Véletlenül pont rábukkantam egy ilyen LVDS illesztő IC-re: SN75LVDS83B
Ha valaki feltétlenül ilyen nagyfelbontású, LVDS-felületű LCD kijelzőt szeretne a CPU LCD meghajtójára kötni, akkor ez alkalmas lehet rá.
(#) thomos hozzászólása Jún 13, 2013 /
 
Hali, sajnos nem találja a linket de keresem én is, most újabb gondom akadt.
(#) kokaix hozzászólása Szept 9, 2013 /
 
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni.
Nemrég vettem egy beaglebone black-et.
Összekötöttem számítógéppel, telepítettem rá az illesztő programot és
sikerült is kommunikálnom vele.
Ezután összekötöttem HDMI-n keresztül egy TV-vel, de semmilyen képernyőkép nem jelenik meg.
A TV kiírja, hogy nics jel a HDMI csatlakozón.
Nem tudom mit ronthattam el?

A segítséget előre is köszönöm.
(#) thomos hozzászólása Szept 16, 2013 /
 
Nos megvettem ugye a BeagleBone Black micro vezérlőt és még mindig egy kijelzőt akarok hozzá csatlakoztatni. Találtam is egy kijelzőt. Minden datasheet megvan hozzá csak nem tudom h a beagle-höz lehetne e kötni. És olyat keresek aki elektronikában kicsit jártasabb mint én és hát ha tud mondani rá vmit h lehet e vagy sem.
Itt a kijelző: Kijelző
Lentebb található datasheet is hozzá. Válaszotokat előre is köszönöm.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem