Fórum témák
» Több friss téma |
Így igaz! Szerintem is ic a ludas, osztom a véleményed. Üdv!
Senki nem tud segíteni? :S :=/
Jóeséllyel a tápvezérlő IC halt meg benne, gyakori ezeknél.
Most nincs előttem a monitor, de mintha haloványan az rémlene, hogy nem igen van külön tápvezérlő ic a paneleken, de majd holnap megnézem. Egyébként ez a tápvezérlő ic mennyire cserélhető? Meg mennyibe szokott kerülni az ilyen? Egyébként legutóbbi szétszedésem alkalmával a félvezetők és a hűtőbordák közé tettem némi hővezető pasztát. (mert ha már egyszer megcsinálom, akkor az működjön úgy, ahogy annak kell)
Általában egy 8 lábú DIP tokos IC, mint egy műveleti erősítő. Jellemzően LAF0001 Vagy FAN7601. A két IC ugyanaz, helyettesíthetőek egymással és a HQ-nél lehet is kapni FAN-t párszáz forintért.
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy honnan lehet beszerezni Xerox XA3-17-es monitorhoz csövet? A neten nem találtam, de lehet hogy én nem tudok keresni
A vakerán keress, de ne monitor típus, hanem kijelző méret szerint.
Ok, köszi, akkor ott megnézem. Még egy kérdés: a felső csőpárosban az egyik cső mindkét vége be van égve, bekapcsoláskor serceg. Ha ezeket cserélem, akkor az alsót is érdemes kicserélni?
Igen, több okból is. Valószínüleg már azok sem fognak sokáig menni és színárnyalatban, illetve fényerőben is jelentős különbségek lehetnek, ami nagyon ronda. Ráadásul a csőcsere igencsak körülményes művelet és jobb egyszerre túlesni rajta.
Akkor úgy teszek. Közben találtam csövet is, csak meg kell szereznem. Köszi
Sziasztok,
Kaptam egy LGFletron L1918S-SN monitort azzal a tünettel, hogy elment az áram majd a monitort töbet nem lehtett bekapcsolni. Szétszedés után találtam a monitorban egy kb 10cm hosszú merev fém drótot (nem tudom hogy kerülhetett bele szerintem nem a monitor része volt). Ekkor már selythető volt, hogy nagyobb lesz a gond. A táp részben kinet a FET egy része tljesen elégett csak a feirat 3 száma látszik x673 (utolsó 3 szám) valamint felette egy P67F62-es feirat. Így nem tudtam pontossan beazonosítani, valamint a FET Score lábával sorosan kötött 0.45Ohm-os ellenállás, a FET védelmére szánt zéner ment ki valamint a bzitosíték. Jelenleg egy 10N60B FET-et raktam bele (próba képpen) valanit egy 0.5Ohm-es ellenállást. Jelenleg a puffer kondi rendesen feltöltődik, de a táp nem indul. A vezérlő IC LD7522PS ha jól láttam nem kap tápfeszt. Lehet a vezértlő IC szállt el vagy valahol máshol lehet a probléma? Segítségeteket előre is köszönöm.
Sziasztok, nem tudtok véletlen egy üzletet ajánlani ahonnan be lehet szerezni LCD monitorokhoz scalerek-et?. Én már mindenhol kerestem az interneten, de sehol se találtam ahol lehetne vásárolni!. Amúgy egy SAMSUNG 913V N-típusú LCD monitorhoz kellene. Köszönöm a segítséget előre is!.
Egy gyártó komplett termékéhez nem nagyon lehet vásárolni paneleket a sarki boltban. ebay-en kereshetsz, ha ott nincs, akkor megoldás sincs. Talán bontottan van valakinek ilyesmije, de én is megtartom ezeket, mert jöl jönnek...
Ha van ismerősöd egy hivatalos szakszervízben, akkor ő talán be tudja neked szerezni a gyártótó, de, ha ez egy régi monitor amihez már rég nem gyártanak alkatrészt, akkor esélytelen és, ha lenne is, olyan áron, amiből használtan vehetsz egy egész monitor. A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2013
Szia, köszi az információt!. Hát elég el keserítő hogy nem lehet be szerezni csak bontottan scalereket, na de ez van, meg próbálok be szerezni valami szervizből akkor.
Sziastok,
Kicsit talán előrébb jutottam a monitorral. Kicsit még méregettem és arra a következtetésre jutottam, hogy a vezérlő IC nem kap tápfeszt ezért nem indul. Elkezdtem végigmérni a tápkörét az IC nek kiforrasztva egyesével és mivel mindent jónak taláéltam így az IC hibájára gondoltam így azt is kivettem és ezt követően a megfelelő helyen meg is jelent a 25V-os IC tápfesze (kiforrasztott IC-vel volt csak meg a feszültség). Az lenne a kérdésem, hogy az LD7522-es IC mivel lehet helyetesíteni vagy hol lehetzne beszrezni?
Köszi az infót, a HQ-t megtaláltam én is, de náluk még beszerzés alatt van és nem tudni mikor lesz nekem meg mondhatni sürgősebb volan ezért gondoltam, hogy ha lehet helyettesítem amivel esetleg lehetne.
Üdv
Hívd fel őket és megmondják, hogy mikorra érkezik. Általában, ha valamihez van helyettesítő azt a HQ-nál tudják és az oldalon is fenn szokott lenni.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2013
Oké, hazafelé menet benézek hozzájuk.
Ha még útba is esik, akkor könnyű dolgod van. Vidéken picit nehézkesebb az alkatrészek beszerzése.
Sziasztok!
Beszereztem egy CCFL.invertert (TV-ASSY 699), azzal a céllal, hogy el tudjam dönteni a cső állapotát. A kérdés az, hogy miből állapítható meg, ha a cső egyébként működik, nincs-e elöregedve? Mivel az inverteren nincs semmi védelem, nem tudom mennyire terheli az öreg cső. Nincs valakinek tapasztalata ezzel?
Sziasztok!
Nem volt sikeres a TV-ASSY inverterrel kapcsolatos ténykedésem. Az adatlapja szerint 12V-ról megy, 800V-1200Vrms a kimenete a lámpától függően. a kimenet kondin keresztül csatolódik ki. elkezdtem méregetni, egy két másodpercre bekapcsolva, egy 25Mohm-os 1/40 osztóval, oszcilloszkóppal. A feszültségeket a csatlakozón mértem. Elősször különböző értékeket mértem, és a csövek is világítottak, gondoltam ezzel kiszűrhető melyik a hibás. De gyanúsan nagy volt az érték 1900Vrms-2011Vrms Mérés közben észre vettem, hogy már a csövek sem világítanak !! Lehet hogy tönkre mentek a tulfeszültségtől? Most mindegyik csövön 3000Vrm mérhető !! létezik hogy nem 12V-os, hanem 5V-os? ugyanis ha le veszem a tápot 5V-ra, akkor most a kinyirt csöveken 1300Vrms-t mérek !! Mostmár végkép nem éretm hol hibáztam, vagy hol a hiba? Az biztos, hogy a csöveket, azt mindet sikerült kinyírnom, tehát az már biztos hogy kuka....
sziasztok!nekem van egy samsung940nw tipusú minitorom!a következőt produkálja.elösször is 20-30 perc volt kb mire bekapcsolt,szétszedtem 2 kondi púpós volt, kicseréltem és most bekapcsol egyből van háttérvilágitás is de 3 szinskálát látok 2-3 mp-ig utánna csak a háttérvilágitás és ez egymás után.mi lehet a gond?segitsetek légyszives!előre is köszönöm a választ
Szerintem a többi kondit is kéne cserélni első körbe.
ha végigcserélem akkor mekkora esély van arra hogy jó lesz?a kapot kondikonnem az ál hogy c723 hanem b6a ez befolyásolhat valamit?a feszültség és az mikrofarát megeggyezik!
Biztos, hogy nem. A 3 váltakozó szín azt jelenti, hogy a monitor agyhalott és szervízállapotba került. Mikrokontrollerrel van valami kond.
Szia,
Igen így valóban egyszerű az alkatrész beszerzés, Sikerült is vennem egy IC-t amit be is raktam a helyére, mostmás az IC7-es lábán mérhető feszültség csak az a baj,hogy nagyon ingadozik 11-15,3V között. Az IC 6-os lábán is mérhető feszültség ~300V. A táp még nem indult el gondolom az ingadozó fesz az IC-nél nem a leg jobb. Mit érdemes még átnézni? Üdv
A megahjtó fetet aés adiódákat. A diódákat olykor kiszerelve kell mérni, mert párhuzamosan van velük néhány ohm-os ellenállás.
Sziasztok, egy kis segítség kéne.
Van egy Benq fp91g+ monitorom. Bent a 25 fokos szobába ha bedugom 1x felvillan a zöld led és annyi semmire nem reagál nem kapcsol be. Viszont ha a monitort 15 fok alá hűtöm akkor bekapcsol és megy minden gond nélkül. Mi lehet a probléma? Nagyfesz kondit kicseréltem semmi változás. Egyébként ez a tápegység van benne-> Bővebben: Link Szerintetek mely benne lévő alkatrésznek van olyan tulajdonsága, hogy ha elromlik akkor hidegben megy de szobahőn már nem? Esetleg ha további infó kellene esetleg képek akkor tudok csinálni. Előre is köszönöm a segítséget. |
Bejelentkezés
Hirdetés |