Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   224 / 313
(#) szucsistvan123 válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 16, 2015 /

Ha egy multival lehet ellenőrizni (ha nem valami nagyfrekvenciás jel) ellenőrzöm! (sajnos szkópom még nincs, de 1-2 héten belül meglesz! )
(#) Buvarruha válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Júl 16, 2015 /

Magas szint, ha van feszültség, alacsony, ha nincs. Ahoz, hogy bekapcsoljon a fet, mjagas szint kell, akkor nyit a BC182 és akkor húzza le földre az ellenállások végét, ekkor kerül a 12V-hoz képest - néhány voltig a FET Gate-je és ilyenkor nyit a fet, vagyis vezet.

Igen ezt tudtam! De ha mondjuk azt kéred tőlem, hogy mérjem a szabályzórészt, (mondjuk a kimenetet) az nem fog menni.

A scaler kimenete, ami a tranzisztort nyitja.

Oké!
(eddig is tudtam mire gondolsz, csak azt is írtam, hogy mit ne kérj tőlem. )

De miért is? Miért tudsz minden mást megmérni, de pont azt nem? Ezt most komolyan nem értem.
(#) didyman válasza spgabor hozzászólására (») Júl 17, 2015 /

Ennek az IC-nek saját, belső áramgenerátora van, ami az indulás során ellátja táppal az IC 1-es lábán pihenő kondit, majd energiaspórolás okán kikapcsol, ha már stabilan fut a PWM. Ez az áramgenerátor viszont elég nagy feszültséget lát, ráadásul kapcsolt-elég gyakran tönkre is megy. Ha a szekunder oldali TL431 hibája kizárható (cseréld ki), akkor úgy tudsz erről meggyőződni, hogy az IC számára szükséges 1,4 mA-t becsorgatod az 1-es lábra, mégpedig kb. 270 kOhm ellenálláson keresztül (a fesztűrés miatt érdemes 2-3 darabból összerakni, és az IC védelme érdekében egy 12-14 V-os zenerrel lezárni a táplábat-az IC 11 V-nál meg kell induljon). Ha így megindul, akkor az IC a hibás. Ugyan van pár olyan készülék, ahol ezt a külsőleges megoldást, mint javítás, meghagytam és stabilan üzemelnek azóta is, de azért nyugodt szívvel a cserét merem írni.
(#) szucsistvan123 válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 17, 2015 /

Most már jó lett! Köszi a tippet!
(#) Buvarruha válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Júl 17, 2015 /

Végülis melyik hozta meg a megváltást?

A kapcsoló FET gate lábára menő 100K ellenállást kicseréltem 47K-ra. mos eddig tökéletes!
(#) Buvarruha válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Júl 17, 2015 /

Akkor jó, innentől rendben lesz.

A ki mit építettbe teszek fel képet, ha érdekel nézd meg!
(#) Laurox hozzászólása Júl 17, 2015 /

Sziasztok Mesterek!

Szerintetek mi a búbánatos ménkű csapott ebbe a kis monitorba??

Fujitsu Siemens L7ZA

Bekapcsolom és 3 másodpercenként villan egyet a kép, mint ha kikapcsolna és vissza. (baromi gyorsan)

Csak bekapcsolást követően csinálja, és ha "bemelegedett" kb. 2 perc után működik rendesen.
Nem csőhiba, ezt már sikerült kideríteni. (Külső csővel)

Üdv: Lau
(#) Buvarruha válasza Laurox hozzászólására (») Júl 17, 2015 /

Klasszikus kondenzátorhiba. Amikor indulna az inverter leáll a táp, majd újraindul, de megint leáll, és ez ismétlődik, amíg nem sikerül bekapcsolvamaradnia.
(#) Laurox válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 17, 2015 /

Az igaz, hogy csak a púpos kondikat cseréltem ki, abból volt 3 is.... csak ennyi lenne a gond? Mondd, hogy igen!
(#) Laurox válasza Laurox hozzászólására (») Júl 17, 2015 /

egyébként nagyon zúg benne a trafó is, az is lehet a beszáradófélben lévő kondik miatt?
(#) Buvarruha válasza Laurox hozzászólására (») Júl 17, 2015 /

Igen, a nem pupos kondik mutatják olykor a legérdekesebb adatokat méréskor. A primer puffert (nagy 100uf 400V, vagy hasonló) lenne még érdemes mérni, ha nem látszik rajta semmi. Nincs valamelyik lábánál barna trutyi? Illetve az a tápvezérlő IC tápfeszének pufferét, ami a primer oldalon van (10-47uf 50-63V).
(#) didyman válasza Laurox hozzászólására (») Júl 17, 2015 / 1

Igen, és igen.
(#) Laurox válasza didyman hozzászólására (») Júl 17, 2015 /

Nincs trutyi a nagy kondi lábán, amúgy kettő ilyen monitor van és mind a kettő ugyanazt produkálja! Köszi az útmutatást, holnap ráérek és megnézem amiket mondtál. Utána megírom, mire jutottam. Üdv.
(#) Laurox válasza didyman hozzászólására (») Júl 18, 2015 /

Köszönöm!
(#) Laurox válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 18, 2015 /

Már meg is van bűnös! A 100 uf 400v kondi is púpos volt, amit én marha, nem vettem észre. Az a kérdés, hogy tehetek a helyére 450 voltosat is? Mert most csak olyan van itthon. Köszönöm a segítséget!
(#) didyman válasza Laurox hozzászólására (») Júl 18, 2015 /

Persze, nyugodtan, a nagyobb fesztűrés nem gond.
(#) BlackForce válasza Laurox hozzászólására (») Júl 18, 2015 /

A 450V /100µF az nem gond.
Mehet simán
(#) Laurox válasza didyman hozzászólására (») Júl 18, 2015 /

Köszi! Bent van és szépen megy vele.
(#) Laurox válasza BlackForce hozzászólására (») Júl 18, 2015 /

Köszi, sikerült. Szépen megy benne.
(#) Tomi20 hozzászólása Júl 19, 2015 /

Sziasztok

Lenne egy Gaba GL-760 monitor, át lett kondizva, azt csinálja, hogy bekapcsoláskor kb 5mp-ig van háttérvilágítás, majd letiltja. Kijelzőre világítva működik a panel, csak háttérvilágítása nincs. Valamilyen védelem kapcsolhat be, ha pl lehúzom a PC-ről, majd visszadugom ismét 5mp-ig működik. Merrefelé keressem a hibát? Tápegysége: jsi-190401
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) szucsistvan123 válasza Tomi20 hozzászólására (») Júl 19, 2015 /

Lehet, hogy a fénycső vagy az inverter a hibás, vagy a scaler (ha a monitor csatlakozót dugdosod, és arra kapcsol be).
(#) Laurox válasza BlackForce hozzászólására (») Júl 19, 2015 /

viszont a kondi cseréje óta sípol a monitor, főleg teljesen kikapcsolt állapotban. igaz, hogy nem új kondit raktam bele...
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2015
(#) BlackForce válasza Laurox hozzászólására (») Júl 19, 2015 /

Minden esetre nem lenne rossz lemérni azt a 450V-os elkót úgy esr-re,mint kapacitásra is,de ha az rendben van,akkor még valami nem stimmel,mert eredetileg egyik táp sem úgy lett tervezve (meggyártva) hogy sipoljon.
Nem csak a nagy kapacos kondik tudnak vacakolni,hanem a 10µF-47µF-100uF(kisfeszültségű) kondik is.Azokat is érdemes cserélni(új kodikra,és nem használt úgymond jókra),főleg igy hogy még valamiér sipol a táp.
(#) Laurox válasza BlackForce hozzászólására (») Júl 19, 2015 /

Igen, erről már egyszer szó esett, kicserélem a kis elkót is, hiába látszik jónak. Lényegében így már teljes mértékben át lesz kondizva a táp. Köszi a választ!
Következő: »»   224 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem