Fórum témák
» Több friss téma |
Inkább a C31 mögött megbújó "zöldre" figyelj... Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2015
Köszönöm!
az nincs megszakadva, mert sípol a műszer. A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2015
Az a biztos, ha az egyik lábát kiforrasztva mérted..
Sajnos a probléma ugyanaz. Átkondizás és trafó csere után is csak felvillan fél másodpercre a 4 cső és utána semmi.
A CCFL csövek állapotát még nem ellenőrizted, ugye?...ott is érhet "meglepi"...
ezek a tesztcsöveim, tuti, hogy jók. Másik monitorban működnek.
Ha van a trafó szekunderét összekötő ellenállás, akkor azt szedd ki (A csőcsatlakozók között, nagy kb 2W-os).
Akkor ez nem olyan. Ha a trafó biztos hogy jó, akkor a visszacsatolásban kell keresni a bakit és a primeren a meghajtásnál.
A trafó zsír új, kettő is van belőle... mindkettővel kipróbáltam már.
Az inverteri rész forrasztási oldalán nincsennek smd alkatrészek ? én ott keresgélnék meghajtó fet/tanyó zárlatott . álltalában szimetrikus felépítésű a kettő cső meghajtás. Esetekben Nf-os kondik értéke is sérűl az inverteri résznél gyenge csőnél , és ez néha tiltást is okoz . De lehet hüjeséget írok nem vagyok nagy szaki csak saját tapasztalat alapján írtam.
Ha zárlat lenne valamelyik fet-be akkor föl se villanna a kijelző.
Kipróbálta másik csövekkel, ami másik monitorba működött, úgyhogy ez is kilőve. Érdekes hiba, kíváncsi vagyok mi volt a ludas.
Értelemszerü amit írtál ezzel én is igy volttam anno . Akkor nevezük szakadásnak vagy sérült értékünek . PL Belinea monitorok invertei része sok esetben így viselkedik ha az inverternek egyik oldalán hiba van . Én azért nem vetném el az smd-k mérését.
Sajnos én is most egy xbox360 tápal kilódom ami tilt , kimeneten megjelenik a 12V egy pillanatra. Nem zárlatos semi benne , kiszerelve amit csak lehet tesztelve az összes tranyó, dióda, elko csere, tny276 kapcsolo ic csere, primeren és a szekunderen is még se jó a táp. Ennyire problémás tápot még nem láttam mégsem zárom ki hogy valamelyik jónak itélt alkatrész nem megfelelően működik.
A primeren is kicserélted az IC kis puffereit? (XBOX táp)
Igen azt is cseréltem, de a gyárinak is jó volt az értéke sőt az összes elkonak is jó értékei voltak . Ja visszont szekunder oldali ps235s ic mellet lévő 3db kisértékű elko csere az elmaradt , gondoltam az nem lényeges .
Mivel az figyel túláramot, illetve feszültséget, nem árthat, ha rendesen működik az az IC.
Arra én is kíváncsi lennék, mert nem tudom megfejteni a dolgot, továbbra sem.
Sziasztok!
Tudna nekem segíteni valaki egy CTX S962G monitor javításával? Konkrétan az alaplapjával lenne gondom, mert nem kapcsol be. A tápjával már minden rendben van, megvannak a feszültségek. De mégsem ad semmi élet jelet, a led sem világít,és a képernyőre sem jön semmi. Ezért gondolom már csak az alaplappal lehet gond. Valakinek van e hozzá rajza? Alaplap-11M91-018B Táp-11S92-008A
Lehetwséges, hogy a FW sérült benne, de az is, hogy csak a beállításokat tároló flash sérült, vagy hibásak az adatok benne. 24C16-ot keress rajta és ürítsd ki, vagy tegyél a helyére egy új üreset.
Sziasztok!
Boldogsagosat mindenkinek. Multkor mar szoba hoztam, egy samsung teve, T-con panelt. Invertek a szinek. Kerdesem, hogy valaki, elvalalna-e ennek az atforrasztasat. Most lenne esedekes, arra fele jarnom es akkor vinnem magammal. ELore is halas koszonet.. A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2015
Sziasztok!
Főnököm monitorja a következő hibát produkálja: VGA bemeneten csíkos a kép és fodrozódnak a sorok. DVI-n tökéletes a kép. Az OSD is szuper. Az OSD a vga bemenetnél is jó! Szerintetek mitől lehet ez? Philips 170c a monitor típusa. A scaler ic novatek NT68663-64. Lehet a scaler ic így rossz hogy csak a VGA bemenete nem jó? Bővebben: Kapcsolási rajz A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2015
Megdögölhetett a bemenet is, vagy a beállítások sérültek és az ADC meg van őrülve. Cseréld üresre a 24C16 flash ic-t.
Köszi a válaszod. Előbb kicserélem az eeprom-ot. Nem kell programozni a 24C16-ot?
Nem, de, ha tudod írni, akkor ürítsd ki és tedd vissza.
Tisztelt fórumtagok! Olyan gondban vagyok ,amihez szakember tanácsára lenne szükségem. Van egy Samsung 223BV típusú 22" monitorom, aminek olyan hibája van ,hogy kikapcsol menet közben és a kapcsolót kikapcsolom , majd újra be akkor elindul majd néhány perc után ismét kikapcsol , majd újra próbálkozásom után egyre sűrűbben teszi ezt. Hibás kondenzátort egyik panelon sem látok , amit hibaforrásnak lehetne tekinteni de akkor mi okozhatja a bajt? Még azt is megjegyzem , mikor működőképes, akkor a jobb oldalán kb.5cm szélességben fentről egészen az aljáig világosabba képernyő háttere.Mi okozhatja az említett hibákat? Válaszokat előre is köszönöm.
Nem kellene feleslegesen új témát nyitnod, pláne nem olyan névvel amibe 48per jelet teszel.
Kikapcsol, tehát a power led sem világít, vagy elmegy a kép?
Sziasztok!
A csatolt képen levő hibát törés okozza? Kikapcsolt állapotban semmi sérülés nem látható rajta... Illetve lenne még egy olyan kérdésem, hogy mi okozhatja azt a hibát, hogy bekapcsoláskor kissé remeg a kép egy LG W2234S monitoron, aztán szépen lassan elmúlik és normálisan működik. A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |